Skandaali Ratzingerin ympärillä kiihtyy

  • 3 / 13
  • Public eye
  • 25.3.2010 9:08
Ylen uutiset tietää kertoa, että vielä kardinaalina ollessaan nykyinen paavi painoi villaisella amerikkalaisen, kuuroille lapsille tarkoitetussa koulussa Wisconsinissa toimineen papin pedofiliatapauksen. Kardinaali Ratzinger sai Milwaukeen arkkipiispalta asiasta kaksi varoituskirjettä vuonna 1996. Kardinaali Tarcisio Bertone, Ratzingerin kakkosmies Vatikaanin opillisessa toimistossa, määräsi aloitettavaksi salaisen prosessin, joka voisi johtaa ahdistelusta epäillyn papin erottamiseen. Kardinaali kuitenkin keskeytti prosessin, kun syytetty pappi kirjoitti Vatikaaniin ja kertoi katuvansa ja olevansa sairas.

Pappi työskenteli vuosina 1950-74 kuuroille lapsille tarkoitetussa koulussa Wisconsinissa. Hän jatkoi toimimista pappina kunnes kuoli vuonna 1998. Ahdistelusta ja hyväksikäytöstä syytetty pappi ei koskaan joutunut kirkon tai maallisen oikeusjärjestelmän kurinpitotoimien kohteeksi.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/03/lehti_nykyinen_paavi_ei_puuttunut_ahdisteluun_1558064.html
Joidenkin uutisjuttujen mukaan tässä Vatikaanin tilanteessa olisi kysymys myös kirkon sisäisestä politiikasta. Kaikki eivät katolisen kirkon sisällä pidä Ratzingerista ja hänen linjauksistaan. Paavin puolustajia on nyt varsin vähän. Monet ajattelevat, että kiehukoon omassa sopassaan. Sitä on myös nimitetty likakaivoksi.
Todelliset syylliset on taas löydetty. Kaiken takana on katolista kirkkoa mustamaalaava salaliitto ja tietenkin homot.

http://areena.yle.fi/audio/859182
Alkaen 40 sekuntin kohdalta katolisen tiedotuskeskuksen tiedotusvastaava kertoo totuuden.

Itseä vain jäi mietityttämään, että kun ko. instituutiolla on siis oikein tilastot hyväksikäyttötapauksista niin selviääkö samoista tilastoista kuinka monesta tapauksesta on tehty poliisille tutkintapyyntö. Ai niin, jos uskoo tanskalaista katolista piispaa niin hän ei ole ilmoittanut viranomaisille yhtään tietoonsa tullutta hyväksikäyttötapausta ja eikä aio tulevaisuudessakaan ilmoittaa. Myöhemmin kuitenkin ilmoitettiin, että ei ollut tarkoitus sanoa mitä ajattelee – ainakaan ääneen ja tiedotusvälineille.
Homojen syyttely katolisen kirkon nykytilanteessa alkaa olla väljähtyneen makuista. Ulkomaisessa lehdistössä puhutaan jo pääsääntöisesti oikeilla käsitteillä, eli pedofiliasta katolisen kirkon sisällä. CNN oli tehnyt laajan ja aika järkyttävän raportin. Yhtenä haastatelluista oli nainen, joka oli lapsena papin hyväksikäyttämä.

Olen odottanut milloin median muisti palaa vuoden 2002 tapahtumiin Bostonissa. The Boston Globe -lehti paljasti tekemissään tutkimuksissa Bostonin arkkipiispan syyllistyneen vuosikymmeniä jatkuneeseen pedofiilipappien toimien peittelyyn ja heidän suojelemiseensa. Uhrit, jotka nostivat asioita esille joko jätettiin huomiotta taikka maksettiin hiljaisiksi. Silloin katolisen kirkon mahtavin johtohahmo USA:ssa, kardinaali Law ja neljä hänen virkaveljeään joutui eroamaan. Nyt on muutamassa lehtijutussa palattu vuoteen 2002. Tuon skandaalin jälkeen muualla näyttää vanha meno kuitenkin jatkuneen.

Vatikaani on nyt ottanut linjakseen hyökkäyksen. Kohteena mm. liberaali lehdistö, jonka Vatikaani katsoo olevan salaliitossa katolista kirkkoa vastaan.

On mielenkiintoista seurata myöskin, kuinka pitkälle katolisessa kirkossa ollaan valmiita menemään paavin ja hänen asemansa suojelemiseksi.
  • 7 / 13
  • Public eye
  • 11.4.2010 20:57
Britannian paavikriittiset voimat ovat alkaneet kerätä aineistoa, jonka perusteella paavi voitaisiin pidättää rikoksista ihmisyyttä vastaan hänen saapuessaan Britannian maaperälle ensi syyskuussa. Syytökset perustuvat silloisen kardinaali Ratzingerin toimintaan seksuaalirikollisiksi osoittautuneiden katolisten pappien suojelemiseksi.

Ennakkotapauksena ja esimerkkinä käytetään Augusto Pinochetin pidätystä hänen Britannian-vierailullaan vuonna 1998.

http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/faith/article7094310.ece#cid=OTC-RSS&attr=2015164
Paavin tilanteen tekisi "mielenkiintoiseksi", jos tällainen pidätysmääräys osoitettaisiin Italialle. Pinochetin tapauksessahan pidätysmääräyksen Englantiin antoi Espanja.
Ehkä tähän mennessä röyhkein hyökkäys tuli Vatikaanin kakkosmieheltä kardinaali Tarcisio Bertonelta, joka on ulkoministeri. Chilen vierailulla pidetyssä lehdistötilaisuudessa kardinaali totesi: "Monet psykologit ja psykiatrit ovat osoittaneet ettei selibatian ja pedofilian välillä ole yhteyttä. Monet muut ovat osoittaneet, minulle on äskettäin kerrottu, että homoseksuaalisuuden ja pedofilian välillä on yhteys".

Asiasta uutisoi PinkNews.
"Ehkä tähän mennessä röyhkein hyökkäys tuli Vatikaanin kakkosmieheltä kardinaali Tarcisio Bertonelta..."

Hänhän olisi voinut myös jatkaa että tämä myös osoittaa että katolinen pappi (piispa, kardinaali, paavi) on homo M.O.T.
Brittiläisessä "Private Eye" -huumori/paljastus/tutkiva journalismi/yhteiskunnallinen satiiri -lehdessä oli numerossa 1259 oiva kansikuva otsikolla "Easter message for Pope".

Paavi vilkuttaa Pietarinkirkon aukion väkijoukolle hänen takaansa otetussa valokuvassa. Väkijoukosta nousee kaksi puhekuplaa:

1. "In the old days boys wanted to enter the priesthood..."

2. "...rather than the other way round."