Kirkkopäivät piilotti homot ja syrjäytyneet takapihalle

  • 1 / 2
  • Public eye
  • 16.9.2009 17:28
Timo Hinkula ja Jorma Hentilä olivat Yhteysliikkeen, Arcuksen ja Malkuksen vapaaehtoisina Jyväskylän kirkkopäivillä. He kirjoittavat kokemuksistaan Kirkko ja kaupunki-lehdessä ja toteavat muun muassa, että vähävaraiset ja valtavirrasta poikkeavat ryhmät oli lakaistu piiloon kirkkopäivien yleisön silmistä yliopiston takapihalle.

Puheenvuoro on myös netissä:
http://www.kirkkojakaupunki.fi/?newsid=12315&deptid=130&showmodul=20&languageid=3&news=1

Kirkkopäivien projektipäällikkö Tarja Jalli vastaa, että "Työttömien, seksuaalivähemmistöjen ja päihteiden käyttäjien yhdistykset olivat valinneet oman messupaikkansa aivan itse." Ehkä upporikkaan kirkon hinnoittelupolitiikalla oli jotain tekemistä tuon valinnan kanssa. kun "Kirkkotorin pöydät olivat erihintaisia riippuen pöydän sijainnista".
Projektipäällikön teksti on aika korutonta kertomaa. Tosin hän toivottaa sateenkaariväen aktiivit tuottamaan toukokuussa 2011 Lahden kirkkopäiville maksutonta ohjelmaa. Toivottavasti ohjelman suorittamiseen kykenevät ottavat haasteen vastaan. ;))

Projektipäällikkö Jallin vastauspuheenvuoro kokonaisuudessaan:
http://www.kirkkojakaupunki.fi/?newsid=12316&deptid=130&showmodul=20&languageid=3&news=1
  • 2 / 2
  • hama
  • 22.9.2009 15:18
Projektipäälliköltä aika ympäripyöreätä ja osittain hieman piikikkään tuntuista tekstiä. Tottakai voidaan sanoa valinnaksi sitä että lunastaa halvemman pöydän. Voidaan myös valmiiksi luokitella mikä on kalliin osallistumislippunsa lunastaneiden mielestä sopivaa katsottavaa. Köyhää kansaa kyykytetään sopivasti myös sillä että tapahtumaluettelo "on tarkoitettu vain lipun lunastaneiden käyttöön" ja maksuttomia tapahtumia ei erikseen mainostettu. Näillä kaikilla sopivilla ja muka-korrekteilla selityksillä verhotaan Keskisuomalaista kirkollista ilmapiiriä. Toisaalta vastaava ahdistava muka-suvaitsevaisuus lisääntyy ja lopulta häipyy lähes kokonaan pohjoiseen matkattaessa. Suomen homoimpana kaupunkina mainittu Oulu on myös yksi homokammoisimpia ja naispappivastaisimpia kuntia Suomessa. Mitähän ne päihteidenkäyttäjien yhdistykset ovat? Keski-Suomen subunapparit r.y. vai? Tietääkseni päihteitä käyttävillä ei ole yhtään yhdistystä. Pari toipumisohjelmaa ja toveriseuraa on mutta niissäkään ei kai varsinaisesti keskitytä käyttämiseen. Ja sitten on se Suomen Vanhemmat Irti Huumeista-porukka=).