Katolinen kirkko haluaa erottaa homoilta vaikuttavat papit

  • 2 / 3
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 1.4.2009 13:44
Kaikki tätä asiaa koskeneet uutiset ovat olleet Pollonin sanoman mukaisia. Tältä päivältä kuitenkin yksi uusi uutinen, jonka tiedot ovatkin päinvastaisia.

Australialainen MCV-sivusto uutisoi Melbournen pappisseminaarin johtajan ilmoittaneen, etteivät he tee papiksi pyrkiville "homotestejä". Pappisseminaarin johto myönsi maininneensa psykologisia testejä käytettävän valintoja tehtäessä. Hän ei kuitenkaan koskaan olisi sanonut niihin sisältyvän homojen tunnistamista. Hän totesi toimittajien kirjoittaneen omiaan.

Vatikaani antoi Marraskussa 2008 määräyksen homojen erottelemiseksi pyrkijöiden joukosta psykologisilla testeillä. Ei ole kuitenkaan tietoa, millaisilla testeillä tunnistaminen hoidetaan.

http://mcv.e-p.net.au/news/church-denies-gay-priest-test-5201.html
  • 3 / 3
  • Xius
  • 16.6.2009 23:43
Suomen katoliseen kirkkoon saadaan pitkän tauon jälkeen suomalainen piispa. Hän on isä Teemu Sippo, jonka Paavi Benedictus XVI nimitti tehtävään 10. kesäkuuta. Edellinen suomalainen katolinen piispa oli Arvid Kurki, joka kuoli vuonna 1522. Sippo on tällä hetkellä Helsingin katolisen hiippakunnan asianhoitaja. Hän jatkaa tässä tehtävässä, kunnes Sippo vihitään piispaksi. Piispaksi vihkimisen ajankohtaa ei ole vielä päätetty. Ennen Sippoa piispana toimi puolalainen Józef Wróbelin.

Teemu Sippo on opiskellut teologiaa Freiburgissa Saksassa. Papiksi hänet vihittiin toukokuussa 1977. Sippo on toiminut pappina muun muassa Jyväskylässä sekä Helsingissä Pyhän Marian ja Pyhän Henrikin seurakunnissa. Suomen katolinen kirkko koostuu yhdestä hiippakunnasta, johon kuuluu seitsemän seurakuntaa. Suomessa on yli 10 000 katolilaista.