Luikerteleva Isä Mitro

Isä Mitro on pahempi kuin poliitikot. Hän ei koskaan vastaa siihen, mitä kysytään, vaan vie asiat koko maialmankaikkeuden ja ihmissielun tasolle. Sopiikohan hän poliitiikkaan?

Häneltä kysyttiin mtv3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa näkemystä Israeilin hyökkäykseen Gazaan. Ei sanaakaan tuosta onglemasta vaan ihmissielun taipumuksista, maailman yksinapaisuudesta, toisen maailmansodan perinnöstä, aseteollisuudesta, jne.jne. Kauheaa, jos tuollainen ihminen joutuisi päättämään esim. siitä, pitääkö lapsilisiä korottaa vai ei. Hän hakee vastaukset jostain maailman kosmoksesta eikä tästä maailmasta ja tästä hetkestä.

*****

Koko ortodoksinen kirkko on nyt samaa luikertelijoiden joukkoa. Homo-kysymys on siellä hyvin käytännöllinen kysymys, koska henkeä on. Mutta ei ole rohkeutta sanoa asioita suoraan, vaan luikerrelllaan: "Ei kommenttia...ei kommenttia". Toivoisi hieman enemmän selkärankaa.
  • 2 / 6
  • Xius
  • 21.2.2010 18:41
Muuttovoitto Venäjältä kasvattaa ortodoksisen kirkon jäsenmäärää.

21.1.2010 11:42 STT

Suomen ortodoksisen kirkon jäsenmäärä kasvoi viime vuonna 55:llä. Kirkkoon kuului vuoden lopulla 61253 ihmistä. Jäsenmäärä on kasvanut hiljakseltaan kahden vuosikymmenen ajan. Viime vuonna seurakuntiin liittyi 898 uutta jäsentä ja niistä erosi 650 henkeä. Kastettuja oli 578 ja kuolleita 724. Kirkon jäsenistä noin joka kolmas on kirjoilla suurimmassa seurakunnassa Helsingissä. Seuraavina olivat Joensuu, Kuopio, Tampere ja Turku.

Tuoreet väestötiedot julkistettiin torstaina Kuopiossa, jossa aloitti vuoden alussa toimintansa kirkon keskusrekisteri. Keskusrekisteri hoitaa seurakuntien, luostareiden ja keskusarkiston kirkonkirjojenpitoa. Se tarjoaa yhdeltä luukulta virkatodistus- ja sukuselvityspalveluja. Luovutetun alueen lakkautettujen seurakuntien todistukset hoidetaan kuitenkin edelleen arkistolaitoksessa.

Keskusrekisterissä on nyt mukana runsas puolet seurakunnista ja loput 11 saataneen mukaan kesään mennessä.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/ortodoksinen-kirkko-kasvatti-hieman-j%C3%A4senm%C3%A4%C3%A4r%C3%A4%C3%A4ns%C3%A4/524767
  • 3 / 6
  • Pete
  • 21.2.2010 23:43
Isä Mitro on kiltti, mutta myös ehkä vähän joissakin asioissa tietämätön hömppä.
Kuitenkin; haluaisitteko asioistanne päättämään mieluummin Isä Mitron vai Paavo Väyrysen?
Ompa nykyään Suomessa johtavat poliitikot ... :-)
UKK:n aikoina sellainen ei saisi ilmestyä reporation ruudulle!
  • 5 / 6
  • Nermal
  • 22.2.2010 8:23
Minun mielestäni syvälliselle arvopohdiskelullekin pitäisi olla sijansa politiikassa. Kovaa taloudellisuutta ja tehokkuutta korostavaa arvomaailmaa on nähty tarpeeksi, eikä se mihin se on johtamassa näytä kovin lohdulliselta. Politiikassa keskitytään liikaa rahan ajattelemiseen ja liian vähän arvojen. Jäisikö politiikasta mitään jäljelle, jos rahanjako jätettäisiin pois poliitikkojen päätösvallasta ja annettaisiin heidän päättää vain muista asioista?

Tietenkin konkreettisia päätöksiä pitää tehdä, mutta olisi suotavaa, jos niiden taustalta löytyisi nykyistä enemmän ajattelua ja vähemmän eduntavoittelua sekä typerää poliittista ideologiaa.
  • 6 / 6
  • Leevi
  • 22.2.2010 8:50
isä mitro on myöski ortodoksi kirkon uskova, joten ok. vähä kristillisyyt mukaa.