Olisiko Aslan/Elävät vedet jne. katsottava uskonnolliseksi terapiakultiksi?

  • 1 / 29
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 21.11.2008 13:28
"Epäilijäseura" Skepsiksen keskustelusta poimin tekstin, joka on mielenkiinoinen verrattaessa sitä näihin homo"eheyttäjä"-järjestöihin.

Kirjoitus lainaa Lääkärilehteä:
Suomen Lääkärilehti 3/1999 vsk 54 s. 203 - 208 Raija Hukkanen: Katsaus kulttimuotoisiin ilmiöihin psykoterapiassa ja koulutuksessa.

"TERAPIAKULTTIEN TUNNUSPIIRTEITÄ
Vahingollisilla terapiakulteilla on seuraavanlaisia yhteisiä piirteitä toiminnassaan:
1) Psykoterapiakieltä ja käsitteitä käytetään toimintaa esiteltäessä ja apua tarjottaessa
2) Toiminta on pääsääntöisesti ryhmämuotoista
3) Johtaja esittäytyy ammatillisesti pätevänä. Hän on karismaattinen, dominoiva persoonallisuus, jolla on narsistisia ja grandiooseja piirteitä.
4) Ryhmän jäsenet kohottavat johtajan karismaattiseen asemaan ja idealisoivat häntä. He pitävät itseään etuoikeutettuina ryhmään kuuluessaan. Idealisoivaa transferenssia ei käsitellä terapiassa.
5) Ryhmän jäsenet tekevät henkilökohtaisia uhrauksia johtajan ja ryhmän puolesta. Henkilökohtainen elämä ryhmän ulkopuolella kutistuu.
5) Vahva ryhmäidentiteetti kehittyy
6) Kehittyy vahva paine ryhmän normeihin ja käytäntöihin myöntymiseen ja sopeutumiseen
7) Ryhmä on epäluuloinen, mitätöivä tai vihamielinen muita hoitotyön ammattilaisia kohtaan. Riippuvuus ryhmän sisällä lisääntyy ja kriittinen ajattelu vähenee.
8) Terapiaan liittyvillä henkilöillä on ollut kehityksellinen tai muunlainen muutosvaihe lämässään, jolloin identiteetin ja turvallisuuden tarve on ollut suurin - esimerkiksi silloin, kun henkilö valmistuu ammattiin.

Kulttimaiseen terapiaan liittymiseen vaikuttaa omalta osaltaan inhimillinen, syvä tarve tuntea yhteenkuuluvuutta jonkin ihmisryhmän kanssa. Kaipuu varhaiseen vuorovaikutukseen on jäänteenä aikuisessakin."

Koko sanoma on osoitteessa:
http://keskustelu.skepsis.fi/html/KeskusteluViesti.asp?ViestiID=259393
Alkuperäinen artikkeli käsitteli muitakin uskomushoitoja ja niiden ympärille muodostuneita kultteja. Muotoilen kommenttini osin myös tällaisiin "kultteihin" perustuen, koska minulla on kokemusta myös niistä :).

Suomen oloissa kultti on ehkä voimakas sana, vaikka sen kaltaisia piirteitä varsinkin uskonnollisessa yhteisöissä esiintyykin. Aslan ja muut suomalaiset eheyttäjät ryhmittyvät pääasiassa vapaakirkollisten seurakuntien ympärille, joten listassa mainittua karismaattisuuteen taipuvaisuutta esiintyy niissä enemmän, vaikka se muuten on suomalaiselle ilmastolle vieraampi ilmiö.

Varsinaisen "psykoterapiakielen" käytön sijaan voisi puhua "asiantuntijakielestä". Tässä asiassa suomalainen uskomushoitelemisen kenttä on varsin kunnostautunut. Asialleen omistautuneet eivät näe kielenkäytössään ja asiantuntijana esiintymisessään mitään väärää, vaan kuvittelevat oikeasti hallitsevansa alan. Akateemisesta kriittisyydestä ei ole tietoakaan. Tämä piirre koskee niin lääketieteellistä, sairauksien hoitoon tähtäävää, kuin psyyken hoitamiseenkin tähtäävää toimintaa. Lääkinnällisissä uskomushoidoissa siivotaan vastahakoisesti kielenkäyttöä viranomaisten valvovan silmän alla, ja niin on eheyttämisterapiassakin. Kaikenlaiset kiertoilmaukset ovat ahkerassa käytössä.

Sama tilanne on suhtautumisessa ulkopuoliseen, vallitsevan käsityksen omaksuneeseen ja koulutuksen saaneeseen asiantuntijakuntaan. Sitä vastaan esitetty kritiikki on yliampuvaa, itsekritiikitöntä ja vihamielistä. Usko (tai sen vakuuttelu) omaa asiantuntemusta kohtaan on vahva. Viranomaisten rajoittavat toimet kuvataan lähinnä pakkovallaksi ja toisinajattelijoiden vaientamiseksi. Tässä kohtaa niin eheyttämishoito, kuin ns. vaihtoehtoiset lääkinnälliset hoidot lyövät toisilleen kättä. Molemmat tosin lisäävät viestintäänsä retorisen kehoituksen kääntyä vakavissa ongelmissa virallisetetun asiantuntijan puoleen.

Se, missä suomalainen ilmapiiri jälleen eroaa pohjoismaalaisessa viileydessään muualla maailmalla esiintyvistä, on ryhmäpaine ja ryhmäidentiteetti. Se on kyllä olemassa, mutta esim. ex-homoja ja homoudesta vapautumaan "auttavia" heteroja, joita eheyttämishoidossa pitää eheytettävän ympärillä olla, ei ole paljon. Suomalaiset ovat vähemmän yhteisöllisiä ja myös vähemmän toisiaan kyttääviä, vaikka sitäkin piirrettä kyllä löytyy. Kokonaan eheytettävistä homoista koostuvia ryhmiä en tiedä olevan, vaan valtaosa seminaareihin osallistuvista on heteroja. Eheyttäminen toimii oman seurakunnan yhteydessä, tämän yhteisöllisen tuen odotetaan tulevan sieltä päin. Toisaalta monet tiiviit uskonnolliset yhteisöt suhtautuvat niin torjuvasti homouteen, että "heteroksi muuttumaan" haluava saa sananmukaisesti madella toisten jaloissa ja sietää ylenkatsetta ja vieroksuntaa. Tuen ja yksityisyyden suojelemisen sijasta saa varautua vastaanottamaan epäilyä ja ylenkatsetta. Ainakin näin omassa taustassani.

Myös henkilökohtaisten uhrausten vaatimisessa meillä ei uskalleta olla niin häpeämättömiä, kuin vaikkapa USA:ssa. Tässäkin asiassa vapaakirkolliset yhteisöt ovat esim. luterilaisiin seurakuntiin nähden omaa luokkaansa. Rahasta ei puhuta avoimesti, ainakaan minulta ei pyydetty terapiasta rahaa koskaan. Seurakunnassa toki rahakin liikkuu, kun avokätiset näyttävät velvoittavaa esimerkkiä. Tosin eheyttäminen vaatii kyllä muunlaisia uhrauksia, sillä ohjelmaan kuuluu katkaista kaikki entiset, homoelämään viettelevät ihmissuhteet. Kun uskonnollisesta taustasta lähtevällä homolla on monesti taustalla myös ongelmia perheen kanssa, se tietää sitä, että seurakunnasta ja eheytysryhmästä koostuvasta porukasta voi tulla "hoidettavan" uusi perhe.

Uskomushoidot ovat periaatteessa vapaaehtoisia. Vapaan maan kansalaisen on lupa harkita, mikä itselle on hyväksi. Ongelmat syntyvätkin silloin, kun yksilön harkintakyky on jostain syystä koetuksella ja siihen saumaan iskee hihhuli. Oma kokemukseni on, että uskonnollisissa piireissä ja uskomushoitojen suurkuluttajissa on huomattavasti suurempi osa henkisesti tasapainottomia ihmisiä, kuin niissä, jotka eivät niitä elämäänsä kaipaa. Ei ole salaisuus, että mielisairaaloissa on hoidettavana useampikin jeesus ja uskomushoitajissa on runsaasti jonkin ainutlaatuisen ja sensaatiomaisen kyvyn omaavia.

Ehkä tuo kultti on hiukan voimakkaasti kuvattu tuon listan perusteella, mutta ilman muuta lasken uskomushoitojen olevan likempänä sitä, kuin vakavastiotettavaa tiedettä. Eniten niissä häiritsee juuri tuo asiantuntijana esiintyminen ja katteettomien lupausten antaminen. Psyyken ja oman syyllisyyden kohdalla se voi olla ihan yhtä tuhoisaa, kuin syöpäpotilaan turvautuminen happihoitoon. Itse olen ollut jollain lailla luja ja kriittinen ja säästynyt kaikkein pahimmilta katastrofeilta, mutta kasvattavaahan tämä on ollut ;).

(Ja jotten loukkaa ketään luontaishoitojen käyttäjää, korostan, että suomalaiset tai muiden kansojen kansanparantamismenetelmät ja muut perinnehoidot ovat, vaikkeivät lääketiedettä olekaan, kuitenkin eri asia, kuin vaikkapa fotoniresonanssiterapia tai hopeavesi tai happitipat. Ja rukoilu, meditaatio ja muu mielen harjoittaminen on eri asia, kuin henkiparantaminen tai rukoilupsykoterapia.)
  • 3 / 29
  • Classy Rascal
  • 22.11.2008 16:12
Mielestäni Aslan ry:n toimintamuotoihin kuuluva ryhmäterapia (kuten Elävät vedet, Kutsu kasvuun) johon Juhani otsikossaan ilmeisesti viittaa, ei ole kultti. Se ei ole sitä tarkasteltuna noita tunnuspiirteitäkään vasten. Lisäksi kysymys ei ole varsinaisesti terapiasta, vaan eräänlaisista vertaistukiryhmistä (kuten AA-ryhmä). Aslan ei itse järjestä virallista terapiaa, mutta ohjaa siihen tarvittaessa.

1) Psykoterapiakieltä ja käsitteitä käytetään toimintaa esiteltäessä ja apua tarjottaessa

Näiden tukiryhmien kieli on varsin maanläheinen. Tietenkin psykoterapian käsitteitä välillä käytetään havainnollistamaan asioita. Näitä ryhmiä ei ”markkinoida psykoterapiakielellä”.

2) Toiminta on pääsääntöisesti ryhmämuotoista

Kyllä, näin on.

3) Johtaja esittäytyy ammatillisesti pätevänä. Hän on karismaattinen, dominoiva persoonallisuus, jolla on narsistisia ja grandiooseja piirteitä.

Ryhmien johtajina on hyvin monenlaisia ihmisiä ja heidät on koulutettu vetämään tällaista vertaistukiryhmää. Mitä karismaattisuutteen ja muihin persoonallisuuden piirteisiin tulee, kukin on mitä on. Aina kivempi katsella ja kuunnella karismaattista ihmistä. Nimimerkille ”deli” tiedoksi: tässä karismaattisuus on sekulaarisessa merkityksessä eikä suinkaan alkuperäisessä hengellisessä merkityksessään.

4) Ryhmän jäsenet kohottavat johtajan karismaattiseen asemaan ja idealisoivat häntä. He pitävät itseään etuoikeutettuina ryhmään kuuluessaan. Idealisoivaa transferenssia ei käsitellä terapiassa.

Ketään ei voi kohottaa karismaattiseen asemaan. Jos puhumme karismaattisuudesta sekulaarisessa merkityksessään karismaattinen ihminen kohoaa asemaansa ihan itsestään. Hengellisessä merkityksessään taas karismaattisuus (armolahjat) todetaan ja tunnustetaan. Molemmissa merkityksissään karismaattisuus ts. ’karisma’ on Jumalan lahja kantajalleen ja siinä mielessä kenestäkään ei voi ”tehdä karismaattista”, jos hän ei sitä ole. Karismaattisen ihmisen idealisointi on melko luonnollinen ilmiö. Varmasti sitä esiintyy myös vertaistukiryhmissä.

5) Ryhmän jäsenet tekevät henkilökohtaisia uhrauksia johtajan ja ryhmän puolesta. Henkilökohtainen elämä ryhmän ulkopuolella kutistuu.

Tätä ei tapahdu ainakaan Aslan ry:n vertaistukiryhmissä. Suurin ”uhraus” on kaiketi se, että varaa n. kerran viikossa sen pari tuntia aikaa.

5) Vahva ryhmäidentiteetti kehittyy

Välttämättä ei kehity. Riippuu paljon siitä minkälaisia ihmisiä ryhmässä on. Jos on paljon ”samanhenkisiä”, jotka viihtyvät hyvin keskenään, tämä on melko luonnollista.

6) Kehittyy vahva paine ryhmän normeihin ja käytäntöihin myöntymiseen ja sopeutumiseen

Kristillisessä ryhmässä normit löytyvät Raamatusta ja ovat kaikille itsestään selvät.

7) Ryhmä on epäluuloinen, mitätöivä tai vihamielinen muita hoitotyön ammattilaisia kohtaan. Riippuvuus ryhmän sisällä lisääntyy ja kriittinen ajattelu vähenee.

Ainakaan Aslan ry:n toiminnassa ei esiinny tämänkaltaisia asenteita, päinvastoin.

8) Terapiaan liittyvillä henkilöillä on ollut kehityksellinen tai muunlainen muutosvaihe lämässään, jolloin identiteetin ja turvallisuuden tarve on ollut suurin - esimerkiksi silloin, kun henkilö valmistuu ammattiin.

Kyse ei siis ole varsinaisesta terapiasta, mutta vertaistukiryhmän idea on tietenkin olla terapeuttinen.

Nimimerkki ”deli” kirjoitti:

” Akateemisesta kriittisyydestä ei ole tietoakaan.”
” Lääkinnällisissä uskomushoidoissa siivotaan vastahakoisesti kielenkäyttöä viranomaisten valvovan silmän alla, ja niin on eheyttämisterapiassakin. Kaikenlaiset kiertoilmaukset ovat ahkerassa käytössä.”

Mikäli viittaat tässä Aslaniin, tämä on disinformaatiota. Herää kysymys, että mitkä ovat nämä ”kiertoilmaukset”? Eli perusteluja…

” Sama tilanne on suhtautumisessa ulkopuoliseen, vallitsevan käsityksen omaksuneeseen ja koulutuksen saaneeseen asiantuntijakuntaan. Sitä vastaan esitetty kritiikki on yliampuvaa, itsekritiikitöntä ja vihamielistä.”

Ei varmasti ole yliampuvaa, kritiikitöntä, puhumattakaan vihamielisyydestä. On otettava huomioon, että kun puhutaan yksilöllisestä psykoterapiasta, Aslan itse ei tätä järjestä vaan pätevät ja koulutuksen saaneet psykoterapeutit.

” Usko (tai sen vakuuttelu) omaa asiantuntemusta kohtaan on vahva. Viranomaisten rajoittavat toimet kuvataan lähinnä pakkovallaksi ja toisinajattelijoiden vaientamiseksi.”

Mitkä ovat nuo ”viranomaisten rajoittavat toimet”? Itse puhuisin tässä kohden lähinnä homoliikkeen propagandasta, lobbauksesta ja sabotoinnista.

” Toisaalta monet tiiviit uskonnolliset yhteisöt suhtautuvat niin torjuvasti homouteen, että "heteroksi muuttumaan" haluava saa sananmukaisesti madella toisten jaloissa ja sietää ylenkatsetta ja vieroksuntaa. Tuen ja yksityisyyden suojelemisen sijasta saa varautua vastaanottamaan epäilyä ja ylenkatsetta. Ainakin näin omassa taustassani.”

Tämä on sitten sinun kokemuksesi ”deli”. Olen pahoillani siitä. Se ei oikeuta yleistämään.

” Rahasta ei puhuta avoimesti”

Kristillisissä piireissä, varsinkin karismaattisissa, puhutaan rahasta hyvinkin avoimesti. Sen sijaan täytyy kyllä myöntää, että kansankirkossamme ei juurikaan puhuta.

” …ohjelmaan kuuluu katkaista kaikki entiset, homoelämään viettelevät ihmissuhteet.”

Aika luonnollista, sanoisin! Tämä sama periaate on käytössä myös esim. AA-ryhmissä.

” Ongelmat syntyvätkin silloin, kun yksilön harkintakyky on jostain syystä koetuksella ja siihen saumaan iskee hihhuli. Oma kokemukseni on, että uskonnollisissa piireissä ja uskomushoitojen suurkuluttajissa on huomattavasti suurempi osa henkisesti tasapainottomia ihmisiä, kuin niissä, jotka eivät niitä elämäänsä kaipaa. Ei ole salaisuus, että mielisairaaloissa on hoidettavana useampikin jeesus ja uskomushoitajissa on runsaasti jonkin ainutlaatuisen ja sensaatiomaisen kyvyn omaavia.”

Tämä menee kyllä jo niin propagandan puolelle, että huhhuh! Oma kokemukseni on, että henkisesti tasapainottomia ihmisiä on kuule huomattavasti enemmän tuolla homomaailman puolella! Mutta eivät uskovaisetkaan immuuneja ole mielen sairauksille. Totuus on kuitenkin se, että kun ihminen tulee uskoon niin elämänlaatu paranee päivä päivältä.
  • 4 / 29
  • Krister
  • 22.11.2008 17:15
CR: "tuolla homomaailman puolella!" Tarkoitit kait täällä, kirjoitathan ranneliikkeen foorumissa; vai etkö kuulukaan tänne; voisit siis pysyä poissa. Aslan huu-haa ja muu puoskarointi saadaan toivottavasti pian paremmin lailla rajoitettua, niin että ihmisten vahingoittaminen ja huijaaminen loppuu.
  • 5 / 29
  • Napalmia
  • 22.11.2008 17:19
kultti sana merkitsee palvojien muodostamaa yhteisöä, käytetään usein lahkon synonyyminä etenkin kriittisessä mielessä.
  • 6 / 29
  • Classy Rascal
  • 22.11.2008 17:24
"Krister", kuulun tänne siinä missä sinäkin sillä olen täällä. On kuitenkin todettava, että tämänkaltainen internetyhteisö ei ole minulle se todellinen maailma, kysymys on - näin viestinnän termejä käyttäen - virtuaaliyhteisöstä eroituksena reaalimaailmasta. Jos minulta kysytään, jollakin menee aika huonosti jos oma "maailma" on rajoittunut virtuaaliyhteisöihin ja -maailmaan.

Mitä tulee Aslanin toimintaan ja sen mahdolliseen lainvastaiseksi julistamiseen niin haluaisin tuoda asiaan erään näkökannan: Aslanin toiminnassa on kysymys kristillisestä, raamatullisesta uskosta, Jumalan todellisesta ja parantavasta voimasta ja nämä asiat eivät ole mikään katoava luonnonvara, vaan ehtymätön lähde joka tulee - vaikka lailla kiellettäisiin - voimistumaan pimenevässä maailmassa ja virtaamaan Jumalan lasten kautta tässä maailmassa herätykseksi asti. Hyvin pian.
  • 7 / 29
  • Neolaama
  • 22.11.2008 18:08
Toi on jo niin hassua. Miksi pitää koko ajan korostaa siitä, että "teillä ei ehkä ole elämää muualla, mutta mullapa on"

Päätelkäämme, että CR:llä ei ole elämää ranneliikkeen ulkopuolella. Hän kun niin jaksaa valistaa siitä mistälie freudilaisesta lipsahduksesta
Anteeksi "Neolaama" mutta missä sanoin, että "teillä ei ehkä ole elämää muualla"?

(On muuten erityisen imartelevaa saada huomata, että minun tekstejäni - pitkiäkin sellaisia - on seurattu silmä tarkkana ; ))
Siihen nähden, että nimimerkki Classy Rascal on aiemmin kertonut, ettei hän itse ole Aslanin toiminnassa millään tavalla mukana eikä edes oikeastaan varauksetta kanata koko ideaa, hän ottaa minun kommenttiini vastaamisen huomattavan paljon Aslanin toiminnan puolustelemisen kannalta. Minä mainitsen Aslanin yhden kerran samassa yhteydessä, kuin muutkin eheytysjärjestöt ja lääkinnälliset uskomushoidot, mutta CR mainitsee Aslanin peräti 6 kertaa ja puolustaa Aslania jokaisen väiteeni kohdalla, vaikka osa niistä koskee esimerkiksi luontaishoitojen alalla tarjottavia uskomushoitoja.

Myös tämä CR:n edellisen viestin huomautus pistää ajattelemaan hänen kirjoittelemisensa todellista motiivia:

CR: "On muuten erityisen imartelevaa saada huomata, että minun tekstejäni - pitkiäkin sellaisia - on seurattu silmä tarkkana"

Mutta sitten itse asiaan jälleen. Eheyttämisessä, jos nyt puhutaan pelkästään siitä, on muutama merkille pantava piirre:

Sitä on markkinoitu ja edelleen markkinoidaan viranomaisten ja lainsäätäjien suuntaan pelkäksi vertaistueksi erittäin lääketieteelliseltä kuulostavin argumentein. Eheyttäminen on mm. "(kristillistä) psykoterapiaa", "kiistattomiin tutkimuksiin perustuvaa" ja mm. lakia säätäville elimille "todistettavasti homosta heteroksi parantavaksi" markkinoitua. "Muutos on mahdollinen" ei kuulosta vertaistuelta, vaan aktiiviselta "hoitamiselta" tai "parantamiselta".

Eheyttämisideologian taustalla on amerikkalainen (ääri)kristillinen teoria. Mm. Aslaninkin sivuilla olevista kirjoituksista suuri osa on jäljitettävissä tämän kristillis-psykoanalyyttisesta lähtökohdasta lähtevän toiminnan pariin, aina NARTH -kytköksiä myöten. Mielenterveyden ammattilaisuuden alueelle ankkuroitumiseen viittaa myös Aslanin oma näkemys sen Terveyden edistämisen keskuksesta erottamisen syistä. Aslanin näkemyksen mukaan taustalla oli "homoaktivistien kampanja", jolla haluttiin sulkea pois eheytymiseen liittyvä keskustelu mielenterveysalalta. Niin ikään eheyttämisen puolesta sairausluokituksessa edelleen olevaan "itseä häiritsevään homoseksuaalisuuteen" vetoaminen viittaa toimintaan, joka todellisuudessa kuuluisi virallisen terveydenhuollon piiriin.

Kun Suomessa kuitenkin psykiatrian ja psykoanalyysin menetelmien harjoittaminen on luvanvaraista ja viranomaisvalvottua, markkinoidaan mm. Elävät Vedet ohjelmaa puhtaasti sielunhoidollisena. Ko. ohjelma on Andrew Comiskeyn muokkaama, pitkälle tuotteistettu sielunhoidollinen "seksuaalisesta rikkonaisuudesta, homoseksuaalisuudesta ja seksiriippuvuudesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä kärsivien" auttamisohjelma. Comiskey on Living Watersia markkinoivan Desert Stream Ministriesin perustaja ja Exoduksen jäsenjärjestön Vineyard Christian Fellowshipin pastori (Suomessa vapaakirkollisen Vineyard -seurakunnan pastori on Ari Puonti).

Mielenkiintoista suomalaisessa eheytyskeskustelussa on myös se, että silloin, kun eheytysideologiaa markkinoidaan terveydenhuollon piiriin kuuluvana "unohdetun homoväestön" oikeutena tarvitsemaansa hoitoon, äärikristilliset kytkökset ikäänkuin unohdetaan ja keskitytään "maallisien toisinajattelijoiden", kuten NARTHin esittelyyn nimenomaan asiantuntijaorganisaationa, vaikka taustalla vaikuttava ideologia on tämänkin järjestön teoreetikoilla hyvin vahvasti uskonnollinen. Sen sijaan kun tulee kyse teorioiden tieteellisyydestä ja "terapeuttien" ammatillisesta pätevyydestä, sama hoito onkin äkkiä pelkästään sielunhoidollista. Eheytysideologia istuu kahdella pallilla ja valitsee näyttämänsä kasvot sen perusteella, mihin suuntaan sen täytyy ideologinen olemassaolonsa oikeuttaa.

Vaikka tässä kommentissani mainitsin moneen otteeseen Aslanin, totean, että itselläni ei ole ko. järjestön kanssa mitään tekemistä muutoin, kuin sen perusteella, että oma eheytysyhteisöni on Aslanin kanssa yhteistyössä ja saanut sieltä mm. koulutusta.

Jos jotakuta kiinnostaa, voi käväistä Desert Stream Ministriesin kotisivuilla ja tutustua tarkemmin ko. järjestöön ja Living Waters ohjelmaan. Kiinnostavimpia ovat ohjelman filosofiasta, teologiasta ja rakenteesta sekä oman ryhmän aloittamisesta kertovat osiot sekä tietysti sivun alalaidan pienellä präntätyt järjestön toimintaa käsittelevät sivut.

http://www.desertstream.org

CR kysyy viranomaisten rajoittavista toimista ja vihamielisestä suhtautumisesta vallitsevaan tiedeyhteisön näkemykseen. Viittaan hänen omaan kommenttiinsa:

CR: "Mitkä ovat nuo ”viranomaisten rajoittavat toimet”? Itse puhuisin tässä kohden lähinnä homoliikkeen propagandasta, lobbauksesta ja sabotoinnista."

Kaikki suurimmat yhdysvaltalaiset mielenterveysalan järjestöt ja sitä mukaa myös koko länsimaisen tieteen valtavirta, suomalaiset asiantuntijat ja myös viranomaiset ovat homojen talutusnuorassa. Kyseessä on maailmanlaajuinen ilkeiden homoaktivistien salaliitto, joka kiusaa kilttejä homoja ja heitä auttamaan rientäviä kilttejä kristittyjä. Mutta tämähän menee nyt tietysti homopropagandan puolelle, kun ei me homoaktivistit haluta kuunnella elämänlaatua parantavia kilttejä ohjeita. Minäkin olen niistä luopunut, luopio siis :D.
Mä olen sama henkilö istuessani tässä kirjoittamassa internettiin sekä kävellessäni kaupungilla. Mä en ymmärrä, miksi toinen olisi oikeampaa elämää.

Musta on hassua, kun netistä puhutaan noin, ihan kuin se oikeasti olisi jokin paikka jonne mennään ja jossa ollaan. Onkohan kieli tässäkin hämärtänyt realiteetin rajaa? Emme me oikeasti ole missään yhteisessä paikassa. Me ollaan kaikki aivan eri paikoissa, oikeita ihmisiä kirjoittamassa omilla koneillaan. Ei kai tässä oo mitään epäselvää? Teknisistä syistä meidän tekstit vaan kerääntyy tänne peräkkäin.
  • 11 / 29
  • Classy Rascal
  • 23.11.2008 21:21
Nimimerkki "deli" kirjoitti:

"Siihen nähden, että nimimerkki Classy Rascal on aiemmin kertonut, ettei hän itse ole Aslanin toiminnassa millään tavalla mukana eikä edes oikeastaan varauksetta kanata koko ideaa, hän ottaa minun kommenttiini vastaamisen huomattavan paljon Aslanin toiminnan puolustelemisen kannalta."

Menepä lukemaan tuo keskustelumme uudestaan tuolta ketjusta ennen kuin pistät sanoja suuhuni:

http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=42&thrdid=7046

Olen siellä VARSIN PERUSTEELLISESTI suhteeni ja kantani eheytysliikkeestä ja Suomessa sitä edustavasta Aslanista selvittänyt. Valehdellut en ole. En edelleenkään ole sen kummemmin eheytysliikkeen kannattaja vaan kristillisen uskon kannattaja. Minulle "eheytyminen" (sisäinen parantuminen) on jotakin jonka kristillinen usko pitää itsessään sisällään. Jumala toimii ja parantaa niin ulkoisesti kuin sisäisesti tänäkin päivänä! Näin sanotaan Raamatussa ja näin olen myös itse kokenut. Uskoani en kieltää saata. On melko luonnollista, että minä kannatan tätä "eheytymistä" enemmän kuin homoilua. Mutta se ei edelleenkään tarkoita sitä että kieltäisin jotakuta homoilemasta.

Sitä en hyväksy, että eheytysliikkeestä annetaan harhaanjohtavia tietoja. On myöskin todettava, että näiden parin kuukauden aikana kun olen saanut nähdä minkälaista perusteetonta ja silmitöntä vihaa tälläkin foorumilla liikeeseen kohdistetaan, tuo vastaukseni tuossa em. ketjussa olisi eheytysliikettä enemmän puolustava. Olen saanut nähdä, kuinka hyvästä tässä tehdään pahaa ja syyttömiä syytetään. Ja se on aiheuttanut sen, että jatkossa jos asiasta keskustellaan, tiedän kummalla puolella seison mieluummin. Siitä ei ole epäilystäkään. Tuollaiseen elämää myrkyttävään vihaan ja aiheettomaan sadatukseen otan kernaasti välimatkaa. Joten jos kantani eheytysliikkeen agendasta on muuttunut entistä puoltavammaksi niin kiitä siitä vain itseäsi!

"Myös tämä CR:n edellisen viestin huomautus pistää ajattelemaan hänen kirjoittelemisensa todellista motiivia:
CR: "On muuten erityisen imartelevaa saada huomata, että minun tekstejäni - pitkiäkin sellaisia - on seurattu silmä tarkkana"

Ja se motiivi on...???

"Sitä on markkinoitu ja edelleen markkinoidaan viranomaisten ja lainsäätäjien suuntaan pelkäksi vertaistueksi erittäin lääketieteelliseltä kuulostavin argumentein."

Ja mitäs vikaa siinä on? Onko lääketieteen tai psykologian termien käyttö rikos??? Käyttäähän AA-liike ym. näitä termejä samalla tavoin.

"Eheyttäminen on mm.

"(kristillistä) psykoterapiaa"
- Jeps. Juuri näin sitä se on! Olen itsekin käynyt muutaman vuoden ajan tällaisessa terapiassa. Kyse oli aivan virallisesta KELAN korvaamasta psykoterapiasta ja terapeutti oli ammattiinsa koulutettu psykoterapeutti. Hän oli uskovainen. Joten jos sanotaan, että kyse on (kristillisestä) psykoterapiasta, ei siinä piiruakaan valehdella.

""kiistattomiin tutkimuksiin perustuvaa""
- Sitäkin. Tutkimukset ovat todellakin kiistattomia ja virallisia, tieteellisin menetelmin tehtyjä tutkimuksia. Olen itsekin joitakin näistä täällä tuonut esiin. Mutta sinä olet tainnut ne jo unohtaa.

"lakia säätäville elimille "todistettavasti homosta heteroksi parantavaksi" markkinoitua"
- On sanottu, että osa - riippuen tutkimuksesta n. 20 - 60 % - on kokenut muutoksen seksuaalisissa tuntemuksissa.
Muutosta siis tapahtuu. Kaikki eivät kuitenkaan erinäisistä syistä muutosta koe. Muutosta todistettavasti kuitenkin tapahtuu.

""Muutos on mahdollinen" ei kuulosta vertaistuelta, vaan aktiiviselta "hoitamiselta" tai "parantamiselta""
- Vertaistukea ovat esimerkiksi nuo Aslanin järjestämät vertaistukiryhmät (Elävät vedet ym.). Psykoterapia (reparative/conversion therapy) on varsinaista terapiaa. Molemmissa homma etenee potilaan ehdoilla. Ketään ei voi "aktiivisesti parantaa/hoitaa", vaan potilaan oma motivaatio ja halu muuttua on kaiken a ja o.

"Eheyttämisideologian taustalla on amerikkalainen (ääri)kristillinen teoria."
- Ei vaan taustalla on Raamattu ja kristillinen usko!

"Mm. Aslaninkin sivuilla olevista kirjoituksista suuri osa on jäljitettävissä tämän kristillis-psykoanalyyttisesta lähtökohdasta lähtevän toiminnan pariin, aina NARTH -kytköksiä myöten."
- Entä sitten? Kristillis-psykoanalyyttinen ajattelu ei ole rikos. Uskonnonvapauslaki takaa sen. Kyse on kristillisen uskon ja psykoanalyysin/psykososiaalisen/-seksuaaliteorian tarjoamien työkalujen yhdistäminen.

"Mielenterveyden ammattilaisuuden alueelle ankkuroitumiseen viittaa myös Aslanin oma näkemys sen Terveyden edistämisen keskuksesta erottamisen syistä. Aslanin näkemyksen mukaan taustalla oli "homoaktivistien kampanja", jolla haluttiin sulkea pois eheytymiseen liittyvä keskustelu mielenterveysalalta."
- Onko "Mielenterveyden ammattilaisuuden alueelle ankkuroitumiseen" jotenkin väärin? Ja kyllä, "deli" tuo TEKistä erottaminen tapahtui kuin tapahtuikin yksinomaan homoliikkeen toiminnan ansiosta. Joten kyse ei ole valheesta. Ja kyllä, eheyttämiseen liittyvä keskustelu halutaan sulkea pois mielenterveysalalta, painottaen sitä puoltava keskustelu. Perusteettomia valheellisia iskulauseita sen sijaan lobataan jokaiseen mahdolliseen käänteeseen. Näin tapahtuu tälläkin foorumilla.

"Niin ikään eheyttämisen puolesta sairausluokituksessa edelleen olevaan "itseä häiritsevään homoseksuaalisuuteen" vetoaminen viittaa toimintaan, joka todellisuudessa kuuluisi virallisen terveydenhuollon piiriin."
- Ei ole kyse vetoamisesta luokkaan "itseä häiritsevä seksuaalinen suuntautuminen", vaan sen aivan luonnollinen käyttö virallisen terveydenhuollon osana, josta jo yllä kerroin.

"Kun Suomessa kuitenkin psykiatrian ja psykoanalyysin menetelmien harjoittaminen on luvanvaraista ja viranomaisvalvottua, markkinoidaan mm. Elävät Vedet ohjelmaa puhtaasti sielunhoidollisena."
- Ja mitäs vikaa tässä sitten on???

"Ko. ohjelma on Andrew Comiskeyn muokkaama, pitkälle tuotteistettu sielunhoidollinen "seksuaalisesta rikkonaisuudesta, homoseksuaalisuudesta ja seksiriippuvuudesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä kärsivien" auttamisohjelma. Comiskey on Living Watersia markkinoivan Desert Stream Ministriesin perustaja ja Exoduksen jäsenjärjestön Vineyard Christian Fellowshipin pastori (Suomessa vapaakirkollisen Vineyard -seurakunnan pastori on Ari Puonti)."
- Sinähän toimit eheytysliikkeen ilmaisena markkinoijana! Pieni korjaus kuitenkin: Vineyard-seurakunta ei ole vapaakirkollinen, vaan se on Amerikasta peräisin oleva nk. kolmannen aallon uuskarismaattis-helluntailainen liike, johon kuuluu yli 600 seurakuntaa ympäri maapalloa. Vapaakirkko on aivan eri liike.

"Mielenkiintoista suomalaisessa eheytyskeskustelussa on myös se, että silloin, kun eheytysideologiaa markkinoidaan terveydenhuollon piiriin kuuluvana "unohdetun homoväestön" oikeutena tarvitsemaansa hoitoon, äärikristilliset kytkökset ikäänkuin unohdetaan ja keskitytään "maallisien toisinajattelijoiden", kuten NARTHin esittelyyn nimenomaan asiantuntijaorganisaationa, vaikka taustalla vaikuttava ideologia on tämänkin järjestön teoreetikoilla hyvin vahvasti uskonnollinen. Sen sijaan kun tulee kyse teorioiden tieteellisyydestä ja "terapeuttien" ammatillisesta pätevyydestä, sama hoito onkin äkkiä pelkästään sielunhoidollista. Eheytysideologia istuu kahdella pallilla ja valitsee näyttämänsä kasvot sen perusteella, mihin suuntaan sen täytyy ideologinen olemassaolonsa oikeuttaa."
- NARTHin kristillisyys on itsestään selviö, tarvitseeko sitä jotenkin vielä enemmänkin painottaa? Arvomaailma on kristillinen, joten homoseksuaalisuutta ei tueta eikä siinä elämiseen luonnollisestikaan rohkaista. Silti kyse on asiantuntijaorganisaatiosta virallisine ja koulutettuine psykoterapeutteineen ja psykiatreineen. Sen sijaan sielunhoito on aina sielunhoitoa. Nämä asettuvat eri palleille, tietenkin. Toinen on virallista, tieteellistä ja ammatillista. Toinen on hengellistä, joka perustuu uskoon. Kummankaan olemassaoloa ei tarvitse perustella. Joten tämäkin argumenttisi on täysin irrelevantti.
Eivätkö nämä suuret, kansainväliset mitkä-lie-psykoterapiajärjestöt ole aika yksimielisesti sanoutuneet irti eheytysideologien puoskaroinnista? Ja kyllä, uskomusten ja psykoterapian sekoittaminen on ihan ehdottomasti kiellettävä ja jyrkästi! Eikö se ole itsestäänselvyys? Vai saako Classy Rascalin mielestä mitä tahansa uskomuksia hyväksikäyttäen ryhtyä manipuloimaan ihmisten persoonallisuutta uusiin suuntiin?
Niin. Näistä eheytyskuvioista tulee jotenkin vähemmän etäisesti mieleen ihan puhdas aivopesu.

Aivopesussa pyritään hävittämään "vanha minä" ja tuomaan tilalle "uusi minä". Ensin "vanha minä" nujerretaan esimerkiksi vetoamalla vahvasti tunteisiin mm. entisen maailmankuvan huonoudesta. Siitä seuraa lopulta aivopestävän periksi antaminen ja uuteen oppiin sopeutuminen. Sen jälkeen syötetään uusi käsitys itsestä ja ympäröivästä todellisuudesta. Entistä maailmankuvaa vähätellään ja uutta aletaan tuoda myönteisessä valossa esiin. Myös uhkailua voidaan käyttää. Lopulta "uusi minä" vakiinnutetaan. Entistä maailmankuvaa vähätellään ja uutta tuodaan entistä voimakkaammin esille myönteisessä valossa. Samalla aivopesty sidotaan vahvasti uuden maailmankuvan tuojiin, osaksi sen näkemää järjestelmää.

"Eheytyshoidoissa" homous tuodaan esille pahana asiana ja ohjataan ihminen torjumaan omaa homouttaan. Jos joku saadaan uskomaan, että jokin piirre itsessä on väärin, niin kyllähän esimerkiksi sen piirteen itsessään pystyy jotenkin torjumaan. Eri asia on, että onko tuollaisen "aivopesun" jälkeen henkisesti enää eheä ihminen ollenkaan. Tuskinpa suurin osa mielen kanssa tekemissä olevista lääkäreistä moisia hoitoja hyväksyisi. Varmasti "voimakas motivaatio seksuaalisuuden muutokseen" on eheytyksen alalla toimivien piiriin hakeutuvilla olemassa, mutta motivaatio tuskin kumpuaa homoudesta sinänsä, vaan ympäristön paineista - ja halusta olla rikkomatta Jumalaa vastaan (vaikka homous on vain tulkittu tällaiseksi asiaksi).

Ihmisillä on erilaisia maailmankatsomuksia. Jokaisella on oikeus henkilökohtaiseen uskoonsa. Joskus uskoon tuleminen saattaa helpottaa, jos on vaikeaa. Uskomisessa ei ole mitään pahaa - tietenkään. Elämälle löytyy uusi sisältö ja asia, johon luottaa. Usko yleensä antaa toivoa. Tätä on helppo käyttää ihmisen ohjailuun esimerkiksi uhkailemalla: On ihminen, jolla on halu uskoa, mutta tällaiselle ihmiselle tehdään selväksi se, että uskonsa ei ole aitoa ja tarpeeksi vahvaa, jos on homo eikä muutu. Uskon ja homouden välille on näin rakennettu Raamatun tulkinnan perusteella sovittamaton ristiriita. Ihminen pakotetaan valintatilanteeseen.

Juuri "eheytyvän" uskon heikkoudella pelottelemisella "apua" haluava tukeutuu entistä tiukemmin "eheytymiseen". Jotkut syystä tai toisesta ahdistuksen vallassa elävät saattavat tarttua tällaiseen "pakotiehen" - varsinkin jos ympäristö on ollut homovastainen ja oma identiteetti on niin voimakkaasti tuomittu, että itse uskoo, että homous on väärin ja syynä vaikeaan tilaan. Silloinhan on niin helppo nimetä homous kaikkien ongelmien aiheuttajaksi. Sillä tavoin saadaan ahtaalla oleva ihminen kieltämään osa minuudestaan. Uskonnollisen yhteisön voima on yllättävän vahva.

Eheytysympyröiden viestinnässä leimataan jatkuvasti homosuhteita erittäin negatiivisesti. Homous leimataan luonnottomaksi, luomisjärjestyksen vastaiseksi, tunne-elämän rikkinäisyydeksi ja jopa ei-biologiseksi. Homosuhteita arvioidaan lähinnä riippuvuus- ja seksisuhteiksi. Lisäksi hyvin voimakkaasti tuodaan esiin näkemys, että homoseksuaalisuus olisi jotenkin sidoksissa lapsuudenajan negatiivisiin kokemuksiin ja vääristyneeseen suhteeseen vanhempiin ja kavereihin. Näkemysten vakuutena käytetään asiallisilta kuulostavia lähteitä.

Ja sitten "eheytyksellä" murrettuja ihmisiä päätyy vähemmän hyvässä kunnossa kipuilemaan. Tällaisia uutta alkua kaipaavia on sattunut omalle kohdallenikin. Siksi on niin helppo suhtautua eheytystouhuiluun kielteisesti - kun sen on kokenut puoskarointina.
Jossain lehtihaastattelussa yksi tälläinen "eheytynyt" kertoili elämästään. Hän vertasi tilaansa alkoholismiin, nimittäin siinä mielessä, että se ei oikeasti koskaan "parane", vaan "sairaus" vaatii aktiivista hoitoa, jotta repsahduksia ei satu. (Edit: Eikö Classy Rascal ole itsekin esittänyt tämän tapaisia ajatuksia?)

Jos homo uskova uskoo että rakkaudesta luopuminen lain hyväksi tekee hänestä puhtaamman ihmisen, niin toki hänellä on siihen täysi oikeus. Pitäisi kuitenkin olla rehellinen ja puhua siitä, mistä kyse oikeasti on, että musta-tuntuu-että-homous-on-väärin ja siksi olen tälläisessä ryhmässä opettelemassa itsekuria.

Ne kääntymiset ja eheytymiset voisi jättää siitä uskottelusta kokonaan pois.

Ei siellä AA:ssakaan parantumista luvata. Vain juomattomiksi tehtyjä alkoholisteja.
Classy Rascal: Koet, että täällä on annettu harhaanjohtavaa tietoa eheytysliikkeestä. Siksi oot yhä enemmän eheytysliikkeen kannalla. Mä kysyn, että minkä logiikan mukaan? Tekeekö jonkun homon valehtelu/väärä tieto eheytyksestä todempaa? Entä kun eheytysliike jakaa väärää ja syrjivää tietoa meistä? Mikset puolusta? Se on vastaava tilanne.

Joko sun pitää olla tasapuolinen tai sitten myöntää, että suosit eheytystä, vaikka puolin ja toisin on väärää tietoa. Silloin et oo tasa-arvoa puolustava, eli vaikket suoraan kielläkään ketään homoilemasta, niin kannatat sellaisia arvoja, joiden vuoksi meitä, jotka elämme homona, syrjitään. Kannatat väärän tiedon jakamista meistä.

Et voi seistä toisella puolella ja väittää olevasi puolueeton. Et vieläkään, et tässäkään. Sama ristiriita nousee taas.

Epäsuora syrjintä, syrjinnän hyväksyminen ja kannattaminen on ihan yhtä väärin kuin sanoa suoraan. Se on vaan kierompaa.
"Kesäpoika" kirjoittaa:

"Ja kyllä, uskomusten ja psykoterapian sekoittaminen on ihan ehdottomasti kiellettävä ja jyrkästi! "

Eli minun on kiellettävä uskoni??? Minä uskon Jeesukseen ja Jumalan parantavaan voimaan, koska näin sanotaan Raamatussa. Sen lisäksi minä uskon moniin psykoterapeuttisiin metodeihin ja tieteelliseen tutkimukseen. On aika luonnollista, että yhdistän nämä kaksi. En tee siinä mitään väärää enkä rikollista.

"Vai saako Classy Rascalin mielestä mitä tahansa uskomuksia hyväksikäyttäen ryhtyä manipuloimaan ihmisten persoonallisuutta uusiin suuntiin?"

Manipuolointia ei ole se, jos joku ihminen OMASTA TAHDOSTAAN valitsee uskon.


**********************************************************************

"smo" kirjoitti:

"Aivopesussa pyritään hävittämään "vanha minä" ja tuomaan tilalle "uusi minä"."

Ei, vaan tämä on Raamatussa: "Siis jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa on kadonnut, katso uusi on sijaan tullut" (2.Kor.5:17), kontekstissa jossa Paavali puhuu Jeesuksen sovitustyöstä ja sen merkityksestä ihmiselle. Kyse ei ole aivopesusta, vaan Jumalan sanasta ja kristillisestä uskosta ja ihmisen muuttuminen ei tapahdu millään aivopesulla vaan Pyhän Hengen voimasta. Mitään uhkailua tai "vakiinnuttamista" tai "sitomista" ei käytetä, ei mitään ihmistekoista metodia liioin. Kaikki on Jumalan suvereenia työtä jota Hän tekee ihmisessä joka antaa Hänelle siihen mahdollisuuden.

""Eheytyshoidoissa" homous tuodaan esille pahana asiana ja ohjataan ihminen torjumaan omaa homouttaan."

Synti on Raamatun mukaan "paha asia" (sanoisin itse ennemmin: väärin) ja sitä on kehotettu välttämään elämässä.

"Jos joku saadaan uskomaan, että jokin piirre itsessä on väärin, niin kyllähän esimerkiksi sen piirteen itsessään pystyy jotenkin torjumaan."

Itse asiassa ei omin voimin oikein onnistu, vaan siihen tarvitaan Pyhän Hengen voimaa. Tämän totesi jo Paavali: "Sillä minä tiedän, ettei minussa, se on minun lihassani, asu mitään hyvää. Tahto minulla kyllä on, mutta voimaa hyvän toteuttamiseen ei; sillä sitä hyvää, mitä minä tahdon, minä en tee, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo, minä teen." (Room.7:18-19) Filippiläiskirjeessä Paavali toteaa: "Kaikki minä voin Hänessä joka minua vahvistaa" (Fil.4:13) Ei siis kannata omin voimin pyristellä syntiä vastaan. Se ei onnistu. Jumalan avulla kyllä onnistuu. Tosin kiusaukset ja kamppailu syntiä vastaan ei lopu koskaan tämän maanpäällisen vaelluksen aikana.

"Eri asia on, että onko tuollaisen "aivopesun" jälkeen henkisesti enää eheä ihminen ollenkaan."

Uskoontulon jälkeen tapahtuu automaatisesti parantumista niin sielun, hengen kuin ruumiinkin alueella. Elämänlaatu paranee.

"Tuskinpa suurin osa mielen kanssa tekemissä olevista lääkäreistä moisia hoitoja hyväksyisi. "

Ymmärrykseni on, että kyllä hyväksyvät jos hyväksyvät kristillisen uskonkin. Tietenkin on lääkäreitäkin jotka eivät raamatullista uskoa hyväksy.

"Varmasti "voimakas motivaatio seksuaalisuuden muutokseen" on eheytyksen alalla toimivien piiriin hakeutuvilla olemassa, mutta motivaatio tuskin kumpuaa homoudesta sinänsä, vaan ympäristön paineista - ja halusta olla rikkomatta Jumalaa vastaan (vaikka homous on vain tulkittu tällaiseksi asiaksi)."

Ei ole kysymys muusta kuin siitä, että uskoon tullessaan ihminen ei halua rikkoa Jumalaa vastaan. Raamatun ja oman kokemukseni mukaan Pyhä Henki vaikuttaa tahtomiseen ja tekemiseen - tähän "haluun ja motivaatioon". En halua tehdä syntiä, koska rakastan Jeesusta enemmän kuin syntiä. Siksi esimerkiksi "eheytymisenkin" lähtökohta on uskoontuleminen. Omin voimin se on monin verroin vaikeampaa - joskaan ei mahdotonta.

"Tätä on helppo käyttää ihmisen ohjailuun esimerkiksi uhkailemalla: On ihminen, jolla on halu uskoa, mutta tällaiselle ihmiselle tehdään selväksi se, että uskonsa ei ole aitoa ja tarpeeksi vahvaa, jos on homo eikä muutu."

No ainakin tuo uhkailu on ehdottomasti epäraamatullista. Itse olen sitä mieltä, että jos joku haluaa pitää itseään kristittynä ja ajatella samalla, että homoilu on ok eikä synti, niin hänellä on täsioikeus uskoa niin.

"Uskon ja homouden välille on näin rakennettu Raamatun tulkinnan perusteella sovittamaton ristiriita."

On muistettava, että homoseksuaaliset tuntemukset/taipumus sinänsä ei ole synti. Teot ovat. Uskovainen ihminen ei voi elää synnissä kokematta ristiriitaa. Lankeemuksia toki saattaa tapahtua, mutta parannuksenteko jatkuu.

"Juuri "eheytyvän" uskon heikkoudella pelottelemisella "apua" haluava tukeutuu entistä tiukemmin "eheytymiseen"

Kuulehan nyt "smo", ei tällaista "pelottelua" ei liioin mitään "uhkailua" tapahdu. Mistä sinä olet kuullut näistä "pelotteluista"?

"Jotkut syystä tai toisesta ahdistuksen vallassa elävät saattavat tarttua tällaiseen "pakotiehen" - varsinkin jos ympäristö on ollut homovastainen ja oma identiteetti on niin voimakkaasti tuomittu, että itse uskoo, että homous on väärin ja syynä vaikeaan tilaan."

Jälleen: kun (ex-)homo hakeutuu vertaistukiryhmään tai terapiaan, kysymys on yleensä siitä, että tämä henkilö on tullut uskoon jolloin hän - mm. Raamattua lukiessan - alkaa ymmärtämään, että homoilu on synti ja haluaa eroon homoseksuaalisesta elämäntavasta. Ei ole siis kysymys mistään "pakotiestä", vaan Jumalan suvereenista työstä ja ihmiselämää muuttavasta voimasta.

"Silloinhan on niin helppo nimetä homous kaikkien ongelmien aiheuttajaksi."

Ei homoutta nimetä "kaikkien ongelmien aiheuttajaksi" kuin korkeintaan tämän henkilön itsensä toimesta.

"Sillä tavoin saadaan ahtaalla oleva ihminen kieltämään osa minuudestaan. "

Mitään ei kielletä, ei omaa persoona, ei seksuaalisia tunteita eikä mitään muutakaan. Itse asiassa eheytymisessä / sisäisessä parantumisprosessissa on kysymys siitä, että se oma minuus löytyy. Raamatun mukaan ihmisen oma minuus löytyy Kristuksessa Jeesuksessa, jolloin ihkinen tulee siksi, joksi Jumala on hänet tarkoittanut, ts. minuus löytyy heteroseksuaalisessa identiteetissä.

"Uskonnollisen yhteisön voima on yllättävän vahva. "

Jälleen kerran: kyse ei ole minkään "yhteisön voimasta", vaan Jumalan voimasta. Raamatun mukaan Jumalan voima ilmenee toki myös toisten ihmisten kautta seurakunnan keskellä, joten toisiakin ihmisiä tarvitaan.

"Eheytysympyröiden viestinnässä leimataan jatkuvasti homosuhteita erittäin negatiivisesti. Homous leimataan luonnottomaksi, luomisjärjestyksen vastaiseksi,..."

Tämä perustuu täysin Raamtun näkemykseen. Jälleen kerran siis: kyse ei siis ole mistään "eheytysympyröiden viestinnästä", vaan puhtaasti kristillisestä uskosta.

"...tunne-elämän rikkinäisyydeksi ja jopa ei-biologiseksi."

No itse asiassa se on se tiedemaailman virallinen näkemys asiasta mikä tukee tuota tunne-elämän rikkinäisyyttä, sen sijaan homoseksuaalisuuden biologinen perusta ei ole saanut tieteellistä tukea.

"Homosuhteita arvioidaan lähinnä riippuvuus- ja seksisuhteiksi."

Sitähän ne useimmissa tapauksissa ovat. Yritä ymmärtää, että jos sinulla on takanasi pitkäaikainen, vakaa ja (seksitön?) suhde, olet vähemmistössä.

"...tuodaan esiin näkemys, että homoseksuaalisuus olisi jotenkin sidoksissa lapsuudenajan negatiivisiin kokemuksiin ja vääristyneeseen suhteeseen vanhempiin ja kavereihin."

Tämähän on aivan virallisten, asiallisten ja tieteellisten tutkimusten (ei ainoastaan asiallisilta kuulostavien!) kautta osoitettu. Olemme näitä tutkimuksia jo käsitelleet tässä ketjussa, käypä lukemaan, jos olet jo unohtanut:

http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=42&thrdid=7157

"Ja sitten "eheytyksellä" murrettuja ihmisiä päätyy vähemmän hyvässä kunnossa kipuilemaan. Tällaisia uutta alkua kaipaavia on sattunut omalle kohdallenikin. Siksi on niin helppo suhtautua eheytystouhuiluun kielteisesti - kun sen on kokenut puoskarointina."

No tämä on sinun kokemuksesi ja se ei oikeuta yleistämään, että eheytyminen ja sisäinen parantuminen epäonnistuvat kaikkien kohdalla! Voit varmaan ymmärtää, että on varaankin melko epätodennäköistä, että olisit kohdannut niitä ihmisiä, joiden kohdalla prosessi on onnistunut. Minäpä olen. Siksi on helppo suhtautua eheytystouhuiluun myönteisesti ja lisäksi uskoni pohjalta näen sen oikeastaan ainoana vaihtoehtona jos ei halua selibaatissa elää lopun elämää.

"smo", näin lopuksi sinulle: huomaathan sen, että se mistä sinä nyt tässä oikeastaan ja itse asiassa keskustelet, on se mitä kristillinen usko on etkä niinkään siitä mitä "eheytyshoito" on?


************************************************


Ja sitten jälleen "kesäpoika" kirjoittelee:

"Jossain lehtihaastattelussa yksi tälläinen "eheytynyt" kertoili elämästään. Hän vertasi tilaansa alkoholismiin, nimittäin siinä mielessä, että se ei oikeasti koskaan "parane", vaan "sairaus" vaatii aktiivista hoitoa, jotta repsahduksia ei satu. Eikö Classy Rascal ole itsekin esittänyt tämän tapaisia ajatuksia?"

En ole. Olen kyllä sanonut, että synnin kanssa tullaan kamppailemaan koko loppuelämä kunnes tulee lopullinen vapautus. Ideana on kuitenkin se, että ihminen paranee sielunsa alueella siinä määrin, että homoilu jää mieluiten kokonaan ja sen tilalle tulee heteroseksuaalinen suhde.

"Jos homo uskova uskoo että rakkaudesta luopuminen lain hyväksi..."

Ei lain hyväksi, sillä emme elä enää uudessa liitossa lain alla, vaan rakkaudesta Jeesukseen.

"...tekee hänestä puhtaamman ihmisen,..."

Ainoa asia mikä puhdistaa on Jeesuksen Golgatalla vuotanut veri. Eivät omat ansiot tai "luopumiset".

"Pitäisi kuitenkin olla rehellinen ja puhua siitä, mistä kyse oikeasti on, että musta-tuntuu-että-homous-on-väärin ja siksi olen tälläisessä ryhmässä opettelemassa itsekuria."

Jälleen kerran: kysymys on sitä, että ihminen tulee uskoon ja hänessä alkaa vaikuttamaan Jumalan henki, vaikuttaen ihmisen tahtomiseen ja tekemiseen. Asian voi ilmaista näin pelkistetysti - jälleen sekin : ihminen rakastaa Jeesusta enemmän kuin syntiä.

"Classy Rascal: Koet, että täällä on annettu harhaanjohtavaa tietoa eheytysliikkeestä. Siksi oot yhä enemmän eheytysliikkeen kannalla. Mä kysyn, että minkä logiikan mukaan? Tekeekö jonkun homon valehtelu/väärä tieto eheytyksestä todempaa?"

En ole sanonut, että kyse on (vain) disinformaatiosta, vaan sanoin, että (ennen kaikkea) sen perusteettoman vihamielisyyden vuoksi - jota sinäkin osoitat - jota eheytysliikettä kohtaan osoitetaan - eheytysliike on kyllä kerännyt täydet sympatiani. Ennen kaikkea siksi, koska kysymys on uskonveljistäni, joita vastaan hyökätään ilman mitään perusteltua syytä.

"Entä kun eheytysliike jakaa väärää ja syrjivää tietoa meistä? Mikset puolusta? Se on vastaava tilanne."

Eheytysliike ei valehtele.

"Joko sun pitää olla tasapuolinen tai sitten myöntää, että suosit eheytystä, vaikka puolin ja toisin on väärää tietoa. Silloin et oo tasa-arvoa puolustava, eli vaikket suoraan kielläkään ketään homoilemasta, niin kannatat sellaisia arvoja, joiden vuoksi meitä, jotka elämme homona, syrjitään. Kannatat väärän tiedon jakamista meistä."

Jällen kerran: suosin eheytymistä enemmän kuin homoilua. Se perustuu minun moraaliseen standardiini ja rvoihini jotka löytyvät Raamatusta. Se ei tarkoita kenenkään syrjimistä, sillä en kiellä ketään homoilemasta tai tekemästä mitään muutakaan syntiä. Ole ihan vapaasti mitä olet! Sinulle on annettu vapaa tahto! Sen on Jumala antanut sinulle, joten mikä minä olen asiaan puuttumaan.

"Et voi seistä toisella puolella ja väittää olevasi puolueeton. Et vieläkään, et tässäkään. Sama ristiriita nousee taas. Epäsuora syrjintä, syrjinnän hyväksyminen ja kannattaminen on ihan yhtä väärin kuin sanoa suoraan. Se on vaan kierompaa."

"Kesäpoika", minä puolustan sitä, joka on heikompi osapuoli, joka on väärinymmärretty ja josta esitetään harhaanjohtavaa tietoa ja mustamaalaavaa propagandaa. Tällä palstalla tämä taho on enimmäkseen ollut eheytysliike sekä kristilliset yhteisöt. Näissä yhteisöissä ollessani ja kuullessani väärää tietoa vaikkapa homoista, olen kernaasti asettunut puolustamaan heitä (teitä), joita minulla on ystävinäkin. Yhtäkään homoa en ole elämässäni syrjinyt. Siksi toivon, että voisit nyt viimeistään lakata syyttämästä minua syrjinnästä.
Kyllä eheytysliike valehtelee. Jos sinun homoseksuaalisiksi nimeämäsi tunteet ovat sellaisia, joita lahkolaiset kuvailevat, toivon sielullesi pelastusta, mutta älä hyvä mies luule että kaikilla on niin! Raamattua lukiessasi et huomaa edes eroa homoparin rakkauden ja joukkoraiskauksen välillä. Mun elämässäni ne eivät todellakaan ole samalla viivalla olevia asioita.

Ihan oikeesti ihminen.

Ehkä sä et osaa rakastaa miestä. Ehkä sulle on käynyt jotain ja oot mennyt rikki, kääntynyt väärään seksuaalisuuteen. Mutta hei.. älä JAKSA yleistää kun koko maalmanhistoria kertoo muuta kuin noita iänikuisia teorioita. Homouden syitä EI tiedetä. Sä saat uskoa siitä Aslanin väitteet jos ne tuntuu kivemmille kuin muut. Mikään Totuus elämästä sun halusi nähdä asiat ei oo. Älä viitsi ylentää itseäsi. Älä viitsi ylentää muitakaan jotka ei osaa rakastaa. Te ette tiedä meistä mitään.

Minä osaan rakastaa Jeesusta ja Jumlaa ja miestäni ja lastani ja koiraani ja elämääni ja kuolemaani ja harrastuksiani, kaikkia yhtä aikaa. Eri tavoin ja eri asteisesti. Mä pidän kyllä Jeesusta karismaattisena hahmona, mutta kyllä ei se rakkaus kilpaile millään tavalla sen seksuaalisen rakkauden kanssa, jota tunnen miestä kohtaan. Samoin kuin se rakkaus jota tunnen lasta kohtaan on aivan omanlaistaan. Eikä rakkaus ole syntiä.

Ei edes seksuaalinen rakkaus.

Äläkä jaksa valehdella. Mä oon puolustanut täällä kaiken maailman himouskovien hullut puheet jo vuosia. Ne oikeasti uskoo niin, ja vaikka ne on ilkeitä, ne ei usko niin ilkeyttään. Ne ihan oikeesti kuvittelee että niiden toiveet on Jumalan toiveita, tai ehkä jotkut sentään tekee vaan politiikkaa. Eikä siinä mitään. Mutta että sitten jotkut lähtee seuraamaan niitä, kirkkain silmin. Pilaa elämänsä.

Mä oon puolusanut niitä ja pyytänyt yleistämästä hullujen tekoja meihin kaikkiin, mutta sä toivot niille menestystä. Eli huonompia aikoja homoille. Meillä, joita on niin pitkään vainottu, murhattu, syrjitty. Länsimaissakin, vieläkin. Mutta ihan vaan tasa-arvon nimissä, eikö niin?

Oot taas sistinyt kieltäsi, mutta ei ne sun pervoksi nimittelyt oo unohtuneet. Kyllä sä olet syrjinyt. Aika lukemattomilla tavoilla. Vaikka kyllä mä tiedän, ettei susta oo edes suoria sanojasi myöntämään. Onhan se nähty.
"Classy" R kirjoitti:
"(...) eheytysliike sekä kristilliset yhteisöt. Näissä yhteisöissä ollessani (...)"

Tulihan se sieltä -!

Yök.
Mä pyrin puhumaan ihmisille asiallisesti, mutta ehkä joskus on hyvä sanoa ihan suoraan, jotta toinenkin näkökulma välittyy ihan kokonaisena. Classy Rascal, susta homoseksi on perverssiä. Minusta taas kuulostaa todella oudolle, että joukko homoja miehiä kokoontuu yhteen säännöllisesti, vertaistueksi ja harjoittelemaan, jotta vuosien terapian ja psyykkauksen jälkeen ne sitten pystyy koskemaan pimppaa.

Onpa hienoa.

Ja kun Aslanin teorioiden mukaan tunteilla ei oo oikeastaan väliä, ne ei oo syntiä, vaan pelkät teot lasketaan, niin kannattaako siitä oikeastaan tehdä niin hankalaa. Eikö voi vaikka laittaa silmiä kiinni ja kuvitella oikein kovaa jotain ihan muuta. Olla pyhästi kristillinen ja panna naista. Jipii.

Mitä rakkaudesta, sehän on pelkkä tunne. Seksuaaliset teot on ne, joilla ihmiset mitataan. Niin ja oikeanlainen sukupuolivälineistö.

Ei, ei kuulosta hyvältä. Ei ollenkaan. Sori.
CR:n sanomisissa ei juuri ollut mitään uutta.

Aloitan lainauksella: " Kuulehan nyt "smo", ei tällaista "pelottelua" ei liioin mitään "uhkailua" tapahdu. Mistä sinä olet kuullut näistä "pelotteluista"? "

Tällainen uhkailu (ja siihen liittyvä eristäminen ynnä muut toimet) näyttää olevan varsin yleistäkin joissakin uskonnollisissa yhteisöissä. Tällaista tietoa (= faktaa) on tullut myös mm. eheytyskuvioiden kanssa tekemisissä olleilta. Mistäs Sinä muuten tiedät niin varmasti kertoa, ettei tällaista tapahtuisi?

CR, sinunhan ei pitänyt olla mukana näissä eheytyskuvioissa mitenkään? Vaikkakin kannattaa sitä. Näin muistan suunnilleen kirjoittaneesi.

Usein näihin eheytysympyröihin päätyvien historia on sellainen, että ympäristö (vanhemmat, muut sukulaiset ja mahdollinen muukin viiteryhmä) on ollut vahvasti uskovaista. Sitten vaihtoehtoina on oll ut irrottautua täysin näistä ihmissuhteista tai yrittää päästä tästä "homous-ongelmasta" eroon. Harvemmin eheytysympyröiden piiriin hakeutumista on tapahtunut myöhäisen uskoontulon kautta ja omaehtoisesti.

Lainaus "Classy Rascalin" tekstistä: "Ei homoutta nimetä "kaikkien ongelmien aiheuttajaksi" kuin korkeintaan tämän henkilön itsensä toimesta".

Näinhän minä juuri sanoinkin, enkö? Pohjustin kirjoittamalla, että "-- varsinkin jos ympäristö on ollut homovastainen ja oma identiteetti on niin voimakkaasti tuomittu, että itse uskoo, että homous on väärin ja syynä vaikeaan tilaan". Tuloksena saadaan "ahtaalla oleva ihminen kieltämään osa minuudestaan". Suosittelen opettelemaan tarttumaan kokonaisuuksiin, ei yksittäisiin virkkeisiin.

Ja mitä tulee tiedemaailmaan...

"Tiedemaailma" näyttää olevan kallistunut sille kannalle, että oletettavasti taipumuksen perimmäinen syy on synnynnäinen (esim. perintötekijät ja äidin raskaudenaikainen hormoonitoiminta). Syntymän jälkeiset asiat (esim. asenteet ja kulttuuriympäristö) vaikuttavat siihen, tuleeko taipumus esiin ja miten se tulee esiin.

Ja mitä tulee suhteisiin ja niiden laatuun...

Kyllä homosuhteet taitavat olla ihan heterosuhteisiin verrattavia. Eikä homoseksuaalisuus näytä olevan lapsuudenaikaisten kielteisten kokemusten aikaansaannosta. Eikös me olla tuossakin linkkaamassasi keskustelussa sitä jo käyty läpi. Miksi yrität CR syöttää tuota mantraa aivan kuin gramofoni olisi jotenkin jumiutunut yhdelle raidalle?


"Classy Rascal", näin lopuksi sinulle: huomaathan sen, että se miltä pohjalta sinä nyt tässä oikeastaan ja itse asiassa kirjoittelet, on se minkä Sinä koet kristilliseksi uskoksi. Ja Sinun tulkintaasi näyttää kuuluvan, että "eheytyshoito" on hyvä asia eikä siitä ole vaaraa.

Mutta on toisenlaisia (perusteltujakin) käsityksiä.
Tuohon CR:n pitkään minun viestiin vastaukseksi antamaan pitkään viestiin, jossa hän perustelee eheyttämisen psykoterapeuttista luonnetta minulla ei ole oikeastaan muuta lisättävää, kuin että paperit vetämään lääkintöhallitukseen ja luvat kuntoon sitten vain.

Sinne täytyy tosian myös toimittaa selvitys köypähoidosta poikkeavan hoidon tehosta ja turvallisuudesta. Mutta kun ne on kunnossa ja auktorisoidut psykoterapeutit viranomaisvalvonnassa, niin sitten minulla ei ole mitään huomautettavaa. Siihen asti toiminta on nimenomaan puoskarointia. MOT.
CR: "Eli minun on kiellettävä uskoni??? Minä uskon Jeesukseen ja Jumalan parantavaan voimaan, koska näin sanotaan Raamatussa. Sen lisäksi minä uskon moniin psykoterapeuttisiin metodeihin ja tieteelliseen tutkimukseen. On aika luonnollista, että yhdistän nämä kaksi. En tee siinä mitään väärää enkä rikollista."

No ei SINUN tarvitse luopua uskostasi. Mutta siitä psykoterapiasta kyllä ainakin toisten ihmisten kohdalla, ellet ole luvalla toimiva psykoterapeutti. Eikä siinä auta, että psykoterapiaa annetaan sielunhoidon nimellä. Psykoterapian harjoittaminen on luvanvaraista ja luvatta harjoittaminen laitonta ja rangaistavaa.

Minulla ei ole mitään kenenkään uskoa vastaan. Saa uskoa itse paranevansa vaikka liikuntavammasta tai mistä ikinä huvittaa, mutta toisten "paranteleminen" on eri juttu. Se ei ole uskon asia, vaikka sinä niin väität. Minun ymmärryksessäni se ehdoton raja menee tässä. MISTÄÄN parantamisesta EI SAA uskotella ihmisille olevan kyse. Tai tulee polliisisetä ja viranomainen ovelle lupia kyselemään. Tuo, mitä itse kuvasit, on parantamista ja sellaisena sinäkin sitä täällä markkinoit. Myös parantamisen markkinointi on rangaistavaa silloin, kun parantamiseen ei ole lupaa. Sairausluokituksessa olevan mielenterveyden ongelman nimeltä "itseä häiritsevä homous" parantaminen kuuluu virallistetulle lääkärille. Ei aattelliselle järjestölle.
"Classy Rascal", yksi juttu jäi vielä mietityttämään. Kun olet ollut eheytysliikkeessä ja kristillisissä yhteisöissä (vaikka etenkin eheytysliikkeessä olet aiemmin kieltänyt vaikuttavasi mitenkään), niin millaista väärää tietoa olet kuullut vaikkapa homoista? Entä miten olet asettunut puolustamaan heitä (meitä)?

Onko tämä "väärä tieto" vaikkapa homoista liittynyt esimerkiksi homojen parisuhteisiin tai johonkin vastaavaan? Vai millaisista korjailuista on ollut kysymys?


Kuvittelenko vain, vai onko näennäisen "keskustelun" taakse CR nyt verhonnut "taitavasti" jonkin sortin julistamisen elikkä käännyttämisen. Sellainen ei kuulostaisi kovin hyvältä. Ei sitten niin vähääkään.
>>"Homosuhteita arvioidaan lähinnä riippuvuus- ja seksisuhteiksi."
>>Sitähän ne useimmissa tapauksissa ovat. Yritä ymmärtää, että jos sinulla on takanasi pitkäaikainen, vakaa ja (seksitön?) suhde, olet vähemmistössä.

Anteeksi?
Miten tämä eroaa heteroiden parisuhteista? Myös heteroille on usein vaikeaa löytää ihminen, jonka kanssa olla yhdessä pitkäaikaisessa, vakaassa parisuhteessa. Eikä homojen parisuhteet ole yhtään sen seksuaalisempia kuin heteroiden. Olet jauhanut tuosta homosuhteiden epävakaudesta uudestaan ja uudestaan, mutta edelleenkään sinulla ei näy olevan minkäänlaista todistusaineistoa.
Jaksat jatkuvasti pyytää muilta viitteitä sanomisilleen, mutta itseltäsi ne kumma kyllä tuntuvat aina unohtuvan.
  • 25 / 29
  • Classy Rascal
  • 24.11.2008 16:34
Tehdäänpä nyt yksi asia selväksi: keskusteleminen ei onnistu jos toisen ihmisen mielipiteet otetaan lähtökohtaisesti valheina! Sellainen ei yksinkertaisesti ole keskustelua. Minä olen jo useasti sanonut ja sanon jälleen: en ole tullut tänne valehtelemaan, en ole valehdellut enkä tule valehtelemaan. Onko niin hirveän vaikeaa uskoa, että joku ihminen ei valehtele? Toinen asia: en hyvin ikävää kun saa jatkuvasti toistella asioita sen vuoksi, että ne jatkuvasti (ilmeisesti aktiivisesti) unohdetaan. On kummallista kun jopa samassa ketjussa muutama viesti taaksepäin olen jonkin asian rautalangasta vääntänyt ja sitten asia kyseenalaistetaan jälleen. Hei hyvää päivää! Onko tässäkin kysymys siitä ettei vain uskota tai haluta uskoa, että toinen puhuu totta?

************************


”smo” kirjoittaa:

” Tällainen uhkailu (ja siihen liittyvä eristäminen ynnä muut toimet) näyttää olevan varsin yleistäkin joissakin uskonnollisissa yhteisöissä. Tällaista tietoa (= faktaa) on tullut myös mm. eheytyskuvioiden kanssa tekemisissä olleilta.”

Tällainen väite vaatii yksinkertaisesti perusteluja! Mitkä ”uskonnolliset yhteisöt”? Tarkoitatko kristillisiä vai jotain muita kultteja tai lahkoja? Ketkä ovat näitä ”eheytyskuvioiden kanssa tekemisissä olleita”? Ovatko ne ne sinun muutama kaveri? Muutama yksittäistapaus jotka nekin kaikki ovat subjektiivisia kokemuksia eivät riitä perusteiksi. Kyseessä ei ole silloin faktatieto.

” Mistäs Sinä muuten tiedät niin varmasti kertoa, ettei tällaista tapahtuisi?”

Minä tiedän sen ihan omasta kokemuksestani! Jos et nimittäin satu muistamaan, olenhan jo valottanut taustaani ja todennut, että minulla on poikkeuksellisen laaja ja yhteiskristillinen tausta ja yhteyksiä lähes kaikkiin kristillisiin yhteisöihin ja moniin eri kristillisiin kirkkokuntiin niin Suomessa kuin ulkomailla. Mutta mitäpä tämä hyödyttää, jos ennakkoasenne on se, että kaikki mitä minä sanon on valhetta. Totuus on kuitenkin se, että minulla on sellainen tausta ja kokemus, jonka pohjalta voin kertoa. Lisäksi saanen muistuttaa, että asiasta on ihan riittävissä määrin myös luotettavaa dokumentaatiota ja asiatietoa, jonka pohjalta voi vetää sen johtopäätöksen, että ne yhteisöt joissa tuollaisia väärinkäytöksiä tapahtuu (kuten esim. tuota mainitsemaasi uhkailua) eivät ole kristillisiä tai jos ovat kristillisiä ovat harhaoppisia.

”CR, sinunhan ei pitänyt olla mukana näissä eheytyskuvioissa mitenkään? Vaikkakin kannattaa sitä. Näin muistan suunnilleen kirjoittaneesi.”

Mitä sinä tarkoitat näillä ”eheytyskuvioilla”? Jos tarkoitat Aslan ry:tä, niin olen ollut vuosia sitten eräässä Aslanin järjestämässä seminaarissa Tampereella – se, mistä juuri kerroin kuinka SETA:n aktivistit järjestivät mielenosoituksen seminaarirakennuksen ulkopuolella, koska heidän (teidän?) mielestä toiminta pitäisi kieltää. Tämän seminaarin lisäksi en ole ollut missään muussa Aslanin toiminnassa mukana enkä ole Aslanin jäsen. Summa summarum: minulla ei ole mitään kytköksiä Aslaniin. Mutta entä sitten vaikka olisikin? Olisiko se rikos? Eikö tällä foorumilla kirjoittavat henkilöt saa olla missään tekemisissä Aslanin kanssa? Miksi eivät?

Kuten olen jo sanonut, kristitty ihminen (sanan varsinaisessa merkityksessään) on mukana ”eheytyskuvioissa” ihan automaattisesti. Eheytyskuvioita kun pyörittää Pyhä Henki ja jos tämän Hengen antaa toimia omassa elämässään niin eheytymistä tai sisäistä parantumista tapahtuu aivan automaattisesti.

” Harvemmin eheytysympyröiden piiriin hakeutumista on tapahtunut myöhäisen uskoontulon kautta ja omaehtoisesti.”

Jaahas. Ja missäs näin sanotaan?

” "Tiedemaailma" näyttää olevan kallistunut sille kannalle, että oletettavasti taipumuksen perimmäinen syy on synnynnäinen (esim. perintötekijät ja äidin raskaudenaikainen hormoonitoiminta).”

Väärin! (Sitä paitsi, sinulta puuttuivat taas perustelut viitteineen!)Tiedemaailman näkemyksen voimme lukea vaikkapa HOMOLIIKKEEN OMASTA tuoreimmasta kirjasta ”Synti vai siunaus” (toim. M. Nissinen, L. Tuovinen) jossa dosentti ja lääketieteen tohtori, psykosomatiikan ja terveyden tutkija Markku T. Hyyppä vetää tiedemaailman näkemyksen yhteen. Hän mm. toteaa:

”Kylmästi on todettava, että homoseksuaalisuutta biologisoivat tutkimukset ovat yllättävän usein väärennöksiä. Nykyaikaiset tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että sukupuolisuudessa on kyse aivoissa tapahtuvista monimutkaisista yhdysvaikutuksista, joissa biologiaa ei kyetä erottamaan ympäristön vaikutuksista. Seksuaalisuus kehittyy perimän, varhaisen hormonierityksen, aivotoiminnan, kasvuympäristön ja kulttuurin vuorovaikutuksesta.”

” Kyllä homosuhteet taitavat olla ihan heterosuhteisiin verrattavia. Eikä homoseksuaalisuus näytä olevan lapsuudenaikaisten kielteisten kokemusten aikaansaannosta. Eikös me olla tuossakin linkkaamassasi keskustelussa sitä jo käyty läpi.”

Niin, me kävimme läpi ja totesimme ettei löytynyt YHTÄ AINUTTAKAAN pätevää ja perusteltua argumenttia jolla nuo nimimerkki ”delin” pyynnöstä esille nostamani perhetaustatutkimukset olisi voitu kumota.

” Miksi yrität CR syöttää tuota mantraa aivan kuin gramofoni olisi jotenkin jumiutunut yhdelle raidalle?”

Kukas tässä nyt oikein onkaan juuttunut samaa mantraa toistavalle raidalle??? Eikä tunnu muistavan eikä ymmärtävän selkeää suomen kieltä ei sitten millään.

”…Ja Sinun tulkintaasi näyttää kuuluvan, että "eheytyshoito" on hyvä asia eikä siitä ole vaaraa.”

Kyllä juuri näin, sillä korjauksella että kyseessä ei ole yksin minun ”tulkinta”, vaan minun kokemus ja minun lisäkseni VALTAOSAN niistä ”tulkinta” ja kokemus, jotka tämän ”eheytyshoidon” – joka edelleenkin on siis Jumalan lapsen koko elämän pituinen hoito, eikä edes vain homojen vaan myös heteroitten ja sen lisäksi vieläpä monen muuhunkin alueeseen kuin seksuaalisuuteen liittyvän – ovat kokeneet tai sitä kokevat.

Mutta on toisenlaisia (perusteltujakin) käsityksiä.”

Eli mitä? Perusteluja kaipaisin jälleen? Onko kyseessä näiden muutamien kavereittesi käsitys asiasta? Ja kuinka he perustelevat käsityksensä?


********************************


Nimimerkki ”deli” kirjoittaa:

” Eikä siinä auta, että psykoterapiaa annetaan sielunhoidon nimellä. Psykoterapian harjoittaminen on luvanvaraista ja luvatta harjoittaminen laitonta ja rangaistavaa.”

”deli” enkö minä JUURI tuolla yläpuolella sanonut jotakin tästä asiasta? Menepä lukemaan uudestaan tuo viestini 11/25!

” Se ei ole uskon asia, vaikka sinä niin väität. Minun ymmärryksessäni se ehdoton raja menee tässä. MISTÄÄN parantamisesta EI SAA uskotella ihmisille olevan kyse. Tai tulee polliisisetä ja viranomainen ovelle lupia kyselemään. Tuo, mitä itse kuvasit, on parantamista ja sellaisena sinäkin sitä täällä markkinoit. Myös parantamisen markkinointi on rangaistavaa silloin, kun parantamiseen ei ole lupaa.

Bullshit! Evankeliumiin KUULUU PARANTUMINEN niin sielun, hengen kuin ruumiin alueella. Tämä evankeliumin julistaminen ON ainakin Suomessa uskonnonvapauslain nojalla täysin SALLITTUA toimintaa (vaikka se ei olekaan sitä jostain kumman syystä tällä foorumilla!?!), joten parantumisen markkinointi ei ole rangaistavaa ja parantamiseen on lupa. Joten poliisisetä ja viranomainen ei tule ovelle lupia kyselemään.

” Sairausluokituksessa olevan mielenterveyden ongelman nimeltä "itseä häiritsevä homous" parantaminen kuuluu virallistetulle lääkärille.”

JÄLLEEN: MENE LUKEMAAN TUO VIESTINI N:O 11 UUDESTAAN! Ja tuo diagnoosi on muuten ihan virallisesti: ”itseä häiritsevä seksuaalinen suuntautuminen”.


******************************


”smo” kirjoittaa:

”…millaista väärää tietoa olet kuullut vaikkapa homoista? Entä miten olet asettunut puolustamaan heitä (meitä)?”
” Onko tämä "väärä tieto" vaikkapa homoista liittynyt esimerkiksi homojen parisuhteisiin tai johonkin vastaavaan? Vai millaisista korjailuista on ollut kysymys?”

Sanotaan näin, että kyse on useimmiten homofobiasta, jota vastaan olen taistellut kristillisissä piireissä. Tätä esiintyy kyllä yhtä lailla ihan ei-uskovienkin keskuudessa. Lisäksi joitakin Raamatun käsityksiä ja virheellisiä tulkintoja olen oikonut.

” Kuvittelenko vain, vai onko näennäisen "keskustelun" taakse CR nyt verhonnut "taitavasti" jonkin sortin julistamisen elikkä käännyttämisen. Sellainen ei kuulostaisi kovin hyvältä. Ei sitten niin vähääkään.”

Minä olen vain vastannut niihin kysymyksiin, joita minulle on esitetty.


****************************


”Vermillon” kirjoitti:

” Miten tämä eroaa heteroiden parisuhteista? Myös heteroille on usein vaikeaa löytää ihminen, jonka kanssa olla yhdessä pitkäaikaisessa, vakaassa parisuhteessa. Eikä homojen parisuhteet ole yhtään sen seksuaalisempia kuin heteroiden.”

Juuri näin. Ei tässä nyt ole siitä kysymys miten homojen parisuhteet eroavat jeterojen parisuhteesta.

” Olet jauhanut tuosta homosuhteiden epävakaudesta uudestaan ja uudestaan, mutta edelleenkään sinulla ei näy olevan minkäänlaista todistusaineistoa. Jaksat jatkuvasti pyytää muilta viitteitä sanomisilleen, mutta itseltäsi ne kumma kyllä tuntuvat aina unohtuvan.”

En ole ”jauhanut” asiasta kuin yhdessä ainoassa ketjussa. Itse olet jauhanut siitä joka puolella. Voin toki tulla todistusaineiston kanssa tuonne ketjuun > Suhteet, seurustelu & perhe > Parisuhteiden kestoista. Tässä ketjussa emme ole aiheesta keskustelleet. Ja voisit muuten lukea noita vastauksiani vielä uudelleen niin huomaat, että minä jos joku perustelen sanomiseni lähes poikkeuksetta ja lisään tarvittaessa viitteet. Asiaan voit perehtyä enemmän tässä ketjussa:

http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=1&thrdid=7192
"Itseä häiritsevä seksuaalinen suuntautuminen"

???

Miksi siitä on tullut itseä häiritsevä?
Pitäisikö myös itseä häiritsevään matemaattiseen lahjakkuuteen olla mahdollisuus saada hoitoa?
Kitkeä niinkin vastenmielinen, ylpeyttä, itsekkyyttä ja Jumalasta etäännyttävä ominaisuus pois tuhrimasta persoonaa.
Tai äidinkielellä ajattelu? Sehän on kai mahdollista kun seksuaalisuudestakin voi noin vain päättää.

Mä en ihan ymmärrä miks ihmisten pitää olla noin ilkeitä.
Mutta hienoa jos CR piristin päivääsi tuossa vähän aikaa sitten :D
Ja todella! Olen itsekin hämmästynyt miten jaksan lukea näitä pitkiä viestejä! Pitäis varmaan harkita jotain SM-hommii kun kasvaa isoks...
Jälleen kerran CR: mitä ihmeen merkitystä homosuhteiden keskimääräisellä kestävyydellä on minkään kanssa? Miksi homous häiritsee yleensä ihmistä itseään? No, minäpä kerron.

Tämä yhteiskunta on homofobinen monin tavoin. Halveksituksi tuleminen on jokaisen sosiaalisesti normaalin ihmisen pelko. Koska ihminen ei tahdo olla halveksittu, hän ei tahdo olla sellaista, jota toiset halveksuvat. Kuten homo. Koska ympäristö ei tue homoja suhteita vaan pilkkaa niitä, homossa suhteessa eläminen on monin tavoin raskaampaa kuin heterosuhteessa. Jos ympäristö ei olisi homofobinen, monet asiat olisivat toisin. Älä syytä uhria.

Kun täysin tervepäinen homo menee eheytysliikeen korjailtavaksi sosiaalisten paineiden takia, se on homofobisen yhteiskunnan jatkumisen tukemista, vaikka ainut oikea ratkaisu homojen sosiaalisiin ongelmiin olisi saada elää vailla halveksuntaa.

Sinä väität, että eheytysliikkeellä ei voi olla uhreja. Todista se. Sinä väität, että sinne menevät ovat aikuisiällä uskoontulleita homoja, joilla on lapsena kääntynyt seksuaalisuus. Todista se. Tai myönnä, että lainkaan aina, lainkaan välttämättä näin ei ole.

Ihmiset eivät olisi katkeria eheytysliikkeelle tai uskonlahkoille jos sille ei olisi mitään syitä.

Edit. luottamusongelmalle CR sinua kohtaan on myös syynsä. Se johtuu siitä, että annat ristiriitaisia tietoja. Toisaalta väität tietäväsi tarkkaan millaisia ihmisiä Aslanissa käy, miksi ja mitä siellä tehdään. Toisaalta väität ettei sinulla ole sinne yhteyksiä. Vain jompikumpi voi olla totta. Kumpi?
Eheytysliikkeellä on uhreja. Tunnenpa jopa minäkin. Turha sitä vastaan on väittää. Sellainen on valhetta ja isossa kirjassahan kielletään valehteleminen ja väärän todistuksen antaminen.
Uskovaisilla on ollut monta kertaa kaikenlaisia epäselvyyksiä rahan kanssa. Milloin kolehteja otetaan omiin taskuihinsa ja veronkiertoa jne. Nämä eivät ole epätavallisia uskonnollisissa yhteisöissä, vaikka toisin kuvittelisi. Sama juttu noissa " terapioissa"- voidaan tehdä rahastusmielessä.