Kotimaa: Siunaus on kaikkien etuoikeus

Kotimaa-lehden pääkirjoituksessa 21.8.2008 päätoimittaja Melin toteaa: "Suomalaisten asenne samaa sukupuolta olevin parien kirkolliseen siunaamiseen on muuttunut aikaisempaa hyväksyvämpään suuntaan." Hän viittaa Aamulehden tilaamaan tutkimukseen, jonka mukaan 49 % suomalaisista on sitä mieltä, että rekisteröidyille pareille olisi annettava kirkollinen siunaus näiden sitä halutessa.

Lunta on tullut tupaa. Pääkirjoitus on saanut 34 kommenttia peräänsä. Monet kirjoitukset voi hypätä ylitse niiden sisältämän vihan ja epäasiallisuuksien vuoksi.

Pääkirjoituksessa 4.9.2008 Melin vaatii kunnioitusta keskusteluun. Hän viittaa Espoon piispa Mikko Heikan Uskonnot Suomessa -kirjaan, jossa todetaan: "Kirkko on positiivinen alusta sille, että voidaan rakentaa suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä toisia katsomuksia kohtaan."

Päätoimittaja Melin epäilee tuota väitettä samaa sukupuolta olevien parien siunaamiskysymyksessä: "Heikan kuvailemasta suvaitsevaisuudesta ei valitettavasti näy aina merkkiäkään. Päinvastoin keskustelua leimaa syvä viha, inho ja suvaitsemattomuus. Kristillinen mieli, johon kuuluvat rakkaus ja huoli lähimmäisestä, puuttuu mielipiteenvaihdosta lähes kokonaan."

Pääkirjoitus osoitteessa:
http://www.kotimaa.fi/kotimaa/index.php?option=com_content&task=view&id=6060&Itemid=190
Sen verran kiuitenkin kiinnosti, että kurkkasin linkkiä. Jos pääkirjoituksessa on ollut 34 kommenttia niin näyttää parissa tunnissa käyneen runsas kato. Tällä hetkellä siellä on tasan neljä (4) kommenttia.
Toiset ovat vain tässäkin asiassa etuoikeutetumpia kuin toiset... (riippuu vähän minkälaista näkökantaa seurakunnan toimihenkilöt edustavat)
Täytyy nyt muistaa, että naapurimaassa ei siunata kuin muutamia kymmeniä homo - ja lesbopareja vuosittain, että ei se järin suuri succee ole ollut. Uskonto ei liiemmälti kiinnosta homoseksuaaleja ellei se ole jtk vaihtoehtoista kuten nämä vielä hömpämmät huuhaa new age`läiset kuten tämä nyt kovasti muotiin tullut kabbala väärennös.
Napalmia kirjoitti: "Uskonto ei liiemmälti kiinnosta homoseksuaaleja..."

Ja tämä väittämäsi perustuu mihin tietoon?
  • 9 / 10
  • Dragon-85
  • 6.9.2008 21:18
Näkeehän sen jo tälläkin sivustolla, että uskonto kiinnostaa - ainakin jos uutisointien aiheita katselee.
Ehkä olisi hyvä tässä kohdin tarkentaa. Olen varmaankin aktiivisin uutisoija mitä tulee kirkkojen toimintaan eri puolilla maailmaa. Mielestäni en niinkään uutisoi uskonnoista, kuin kirkkojen ja heidän edusmiestensä (naisiahan ei noissa tappeluissa nähdä juurikaan) toimista sateenkaari-ihmisten suhteen. Sitä voisi kutsua kirkkopolitiikasta uutisoinniksi.

Omakohtainen usko ja uskonto sinällään kiinnostaa sateenkaari-ihmisiä. Malkus ja sen toiminta on yksi osoitus tästä. Olen ollut mukana muutamassa sateenkaarimessussa. Kirkko on ollut täynnä joka kerta. Useat samaa sukupuolta olevat parit ovat saaneet liitolleen papillisen siunauksen. Jne.

Napalmia laskettelee jälleen kerran lööperiä. Kuten hän itse vahvisti: "Talk is cheap!" Se tosiaan hänen kohdallaan pitää paikkansa.