Kotimaa-lehti äänestyttää homosuhteen siunauksesta

  • 2 / 6
  • Simsalabim Jim
  • 1.8.2008 22:44
Koska kaikki eivät asiaa välttämättä tiedä, lisään vielä että Kotimaa on kirkollinen sanomalehti. Gallupin vastaajiksi valikoitunee enimmäkseen kyseisen julkaisun lukijoita.
Myös Apu-lehdellä on viikon kysymyksenä saman sisältöinen kysymys; "hyväksytkö sinä parisuhteen siunauksen?" Vielä äsken 65 % oli sitä mieltä, että samanlainen siunaus kaikille. Äänestää voit osoitteessahttp://www.apu.fi
Ranneliike.netin kyselyssä prosentit ovat juuri nyt seuraavat:

Kyllä 57.8%
Ei 6.8%
Ihan sama 35.4%
Ja Kotimaa-lehden äänet on laskettu:

***

Äänestys: Rekisteröidyn suhteen siunaaminen ei ole oikein
(Meri Toivanen 04.08.2008)

Papin ei pidä siunata nais- ja miesparien rekisteröityjä parisuhteita, katsoi valtaosa Kotimaan verkkolehden äänestykseen vastanneista. Siunaamista vastustettiin 72 prosentissa ja kannatettiin 22 prosentissa vastauksista.

Verkkolehden viime viikon nettiäänestyksessä kysyttiin, onko oikein, että pappi siunaa homoparisuhteen. Ääniä annettiin kaikkiaan 1 624.

Vajaat neljä prosenttia äänistä annettiin vaihtoehdolle, jonka mukaan rekisteröidyn suhteen siunaaminen on oikein kirkon luotua toimitukselle kaavan. Noin kahdessa prosentissa vastauksista ehdotettiin, että papin pitäisi tarjota parille kodin siunaamista.

Keskustelu rekisteröityjen parisuhteiden siunaamisesta nousi esiin jälleen pari viikkoa sitten, kun rovasti Liisa Tuovinen kertoi siunanneensa heinäkuussa naisparin Espoon seurakuntayhtymän leirikeskuksessa. Siunaamisesta on tehty kapituliin useita kanteluita.

Nyt kysymme, milloin Suomen kirkkoon valitaan ensimmäinen naispiispa.