Paavi-grammari pyörii samassa urassa

Eipä mennyt kuin hetki, kun paavi Pentti XVI oli jo tuomitsemassa jälleen homoliitot, Kalifornian korkeimman oikeuden päätöksen tultua julki torstaina.

Eurooppalaisen katolisten perheiden organisaatioiden edustajille paavi puhui tänään perjantaina, että traditionaalista avioliittoa ei pidä sekoittaa muihin liittoihin.

Lähde: 365gay.com

*********

Grammarilla tarkoitetaan gramofonia, joka on cd-soittimen muinaishistoriallinen esiaste. Ääni talletettiin analogisessa muodossa viinyylikiekolle eli gramofonilevylle. Gramofonissa ääni irrotettiin vinyylilevyn pintaa raapimalla. Nykyisin mm. puppelipojat pukeutuvat vinyyliin, mikä lienee gramofonilevyn luovaa uusiokäyttöä. Myös tuosta uusiovinyylistä ääni lähtee analogisesti.
  • 2 / 18
  • SaintJudy
  • 17.5.2008 19:19
"Gramofonilevy, epävirallisesti savikiekko, valmistusaineena käytettiin sellakan ja puuvillan tai muun kuidun seosta. Sellakkalevyt olivat LP-levyjä paksumpia ja painavampia, ja ne olivat herkkiä särkymään pudotettaessa, mistä tulee äänilevytyypin kansanomainen nimitys savikiekko." lähde; Wikipedia.

Lp-levyt eli vinyylistä valmistetut levyt kehitettiin 1948.
Jonkin verran aiemmin, mutta tulivat käyttöön yleisesti Euroopassa tuossa 40-50-luvun vaihteessa.

Mutta grammarilevyjä ei tosiaan valmistettu vinyylistä :)

...on se kumma että nykyajan vanhukset eivät tiedä mitään...
Juu, jäi tuo eilen kesken kiireissä.
Eli aina yhtä luotetava Wiki kertoo Columbia Recordsin julkistaneen 33-1/3/RPM vinyylilevyn 1948. Älpykän kehitteli Peter Carl Goldmark joka sittemmin kunnostautui kuusikymmentäluvulla kotivideovideon esiasteen innovaattorina...suurmies siis.
Tosin toinen lähde kertoo RCA: tuoneen markkinoille 1930-luvulla ensimäisen lp -vinyylilevyn mutta ei ollut kovin suuri suksee lama-aikana. Vinyylilevyjä alettiin tehtailemaan laajemmin toisen maailmasodan aikoihin sellakan puuteessa.


"I google, therefore I am"
  • 5 / 18
  • millikan
  • 18.5.2008 16:05
Wiki englanniksi sanoo vinyylilevyn alkuvuodeksi 1938, mutta tosiaan markkinoiden valtaamiseen meni vielä aikaa...sellakkilevyjä tehtiin Suomessa käsittääkseni vielä 50-luvun alussa, ja joissan päin maailmaa vielä vuosia tuon jälkeen...
  • 7 / 18
  • SaintJudy
  • 18.5.2008 18:35
Sitten voisikin käsitellä "puppelipoikien vinyylipukeutumista"... vaiks?
  • 8 / 18
  • Public eye
  • 12.1.2010 17:55
Paavi iskee jälleen. Puheessaan 170 maan Vatikaanin lähettiläille ympäristöstä ja ilmastonmuutoksesta paavi Benedictus kertoi eilen, että homoavioliittojen salliminen vaarantaa ympäristön, sillä se murentaa luomisjärjestystä.

Yhdeksi ympäristöä uhkaavaksi hyökkäykseksi hän laskee "lait tai lakiehdotukset, jotka syrjinnän vastustuksen varjolla iskevät sukupuolten välisten erojen biologiseen perustaan". "Tässä ajattelen tiettyjä Euroopan sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikan maita."
"Vapaus ei voi olla absoluuttista, sillä ihminen ei ole Jumala, vaan Jumalan kuva ja Jumalan luoma. Ihminen ei voi valita tietään oikkujen tai mielivallan ohjaamana, sillä sen on noudatettava Luojan määräämää järjestystä."

http://www.reuters.com/article/idUSTRE60A2XX20100111
Paavi on siis julistanut meidät pannaan :)) Puhutaan myös paavikännistä.
Toisaalta mietin, onko pappien ja munkkien selibaattilupaukset sitten "luomisjärjestyksen" mukaisia?
SJ: Niin kiinnostuin, millaista on puppelipoikien vinyylipukeutuminen.. ? (kun katsoin tarkemmin JuhaniV:llä taisi olla oma määritelmänsä)
- tulee mieleen höyhenet ja sulat ja pinkki??
Ja grammari - vai oliko se karuselli - pyörii vanhoja tuttuja uriaan.
Paavi sai tällä viikolla lisää pohdittavaa, kun hänen omassa Vatikaanissaan paljastui poikaprostituutiorengas (onko joku yllättynyt?).
Eräs paavin läheisimmistä neuvonantajista, Angelo Balducci, oli keskeisiä toimijoita ja ringin asiakkaita. Prostituutiorengas paljastui, kun tutkittiin Balduccin puuhia korruption vuoksi.

Uutinen the Guardianista:
http://www.guardian.co.uk/world/2010/mar/04/vatican-gay-sex-scandal

Edit: kuvaava on Balduccin arvonimi hänen toimiessaan Vatikaanissa: A Gentleman of His Holiness
Aika paradoksaalista, kuinka kaikkein konservatiimisimmissa piireissä sattuu ja tapahtuu koko ajan jotain tällaista. Esimerkkinä jo vuosikauden ympäri maailmaa jatkunut Katolisen kirkon pedofilia (!!!) -skandaali ja useat "käryt" vaikka minkälaisista "agendanvastaisista" asioista USA:n senaattoreilla.
Vatikaanista puuttuu vielä tuore kunnollinen talous- tai korruptioskandaali. Pidän sellaista jopa mahdollisena.
Katolisten päämaja pyrkii juutalaiseksi:

Korkea-arvoinen Vatikaanin edustaja vertaa katolisen kirkon pedofiliaskandaalin nostamaa kohua antisemitismiin. Isä Raniero Cantalamessa sanoi pitkäperjantain messussa, että juutalaiset ovat kautta historian joutuneet kollektiivisen väkivallan uhreiksi. Hän rinnasti juutalaisvainon hyökkäyksiin, joita katolinen kirkko on kokenut pedofiliakohun vuoksi.

Cantalamessa luki myös kirjettä, jonka sanoi saaneensa juutalaiselta ystävältä. Kirjeen kirjoittajan mielestä stereotypioiden käyttö ja kollektiivin syyttäminen yksilöiden teoista muistuttaa antisemitismin häpeällisimpiä puolia. Amerikkalaisten holokaustiuhrien ja heidän jälkeläistensä edusmies arvosteli Cantalamessaa ja kehotti häntä häpeämään.

-Vatikaanilla on oikeus puolustautua, mutta antisemitistiseen vainoon vertaaminen on loukkaavaa, katsoi juutalaisjärjestön varapresidentti Elan Steinberg.

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2010/04/1092695