USA: Homot vaarallisempia kuin terroristit

Oklahoman republikaani-senaattori Sally Kern luuli pitävänsä puheen suljetulle kannattajiensa piirille homoista. Joku joukosta tallensi puheen ja nyt se on löytänyt tiensä YouTubeen. Senaattori kertoi että homoagenda tuhoaa USA:n ja että homot ovat vaarallisempia amerikkalaiselle elämäntavalle kuin terroristit. Hän väitti, ettei ole homohakkaaja, mutta Jumalan sanan mukaan homoelämä ei hänen tulkintansa mukaan ole oikein.

Puheessaan hän toistaa kaikki mahdolliset kummalliset väittämät homoista, kuten vaikkapa muita lyhyemmästä elämästä.

Puhe on saanut valtavan julkisen huomion. TV-asema tiedusteli häneltä, onko hän juuri tuo puhuja ja onko hän edelleen puheensa takana. Kern ilmoitti pysyvänsä sanomisensa takana ja vetosi amerikkalaiseen sananvapauteen.

Paikalliset homojärjestöt pitivät puhetta kehotuksena homojen kiusaamiseen ja hyökkäyksiin LHBT-yhteisöön kuuluvia henkilöitä kohtaan.

Puheen tallenne osoitteessa
http://www.youtube.com/watch?v=BPB7bTdz2xQ
Nämä puheenvuorot ovat mielestäni tärkeitä. Ääriuskovaiset ja ultrakonservatiivit etäännyttävät itsensä tällä menolla yhä etäämmälle muista ihmisistä. Puhe on niin ylitse ampuvaa, että siihen on vähänkin ajattelevan vaikea yhtyä.
YouTubesta löytyy myös uutisvideo, jossa Kern selittelee sanomisiaan. Videossa esiintyy myös Oklahomalaisia, jotka kommentoivat asiaa; monet ovat Kernin puolella. Sekä Kern että hänen kannattajansa yrittävät tavalliseen jenkkityyliin kiertää koko asian tekemällä siitä sananvapauskysymyksen. Tämä muistuttaa minua siitä, miten vaikeata on usein keskustella amerikkalaisten kanssa. Aina kun keskustelussa tullaan pisteeseen, jossa heidän pitäisi rehellisen debatin ja loogisuuden nimessä myöntää jotain sellaista mikä ei ole heille itselleen mieluista, he kampeavat keskustelun jollekin yleiselle tasolle ja alkavat puhumaan esim. sananvapaudesta. "Now look, honey, I don't know what kind of developing country you live in but in the United States of Ammeeörika we have this thing called freedom of speech!" Ja sananvapaus liittyi tähän keskusteluun siten, että...?

--- edit ---

Linkki edellä mainittuun videoon: http://www.youtube.com/watch?v=dRGau30jl3E
  • 4 / 24
  • Karina77
  • 12.3.2008 20:01
Sananvapaudella voisi perustella oikeastaan mitä tahansa sanomisia. Sananvapaus on sikäli hankala vapaus, että jos se käsitetään kirjaimellisesti, niin kaikki eri ihmisryhmiä ja yksilöitä solvaamiselta tms. suojaavat lait rajoittavat sananvapautta. Tiukasti tulkiten voi sanoa jopa, että ne ovat ristiriidassa sananvapauden kanssa. Miten sananvapaus voi toteutua sellaisessa tilanteessa?

En tietenkään tarkoita vihjata, että pidän sananvapautta huonona asiana. Päinvastoin, mutta se näyttää olevan ajoittain (ja joillekin) hankala käsite. Sananvapauteen ja uskonnonvapauteen vedotaan esim. homokysymyksissä aika samalla tavalla: vingutaan, että jos minä en saa sanoa homoista mitä haluan (tai syrjiä heitä, jos siltä tuntuu), minun laillista sanan- ja/tai uskonnonvapauttani rajoitetaan.

Voihan sen niinkin ottaa, mutta... *huoh*
Kannatan sananvapautta ja kannatan myös lakeja, joissa määrätään sanktioista tietyistä sanomisista. Ihmisten tulee seisoa sanojensa takana, jos uskovat niihin ja jos sanovat julkisesti jotain. Mikäli jostakin sanomisesta on määrätty esim. vankeusrangaistus, on sen sanojan oltava valmis vankeuteen.

Sananvapaus on siitä hyvä, että se tuo esille käsityksiämme. Näin voi syntyä keskustelua ja vuorovaikutusta. Puhuminen ilman velvollisuudentunnetta on hullun puhetta.
Heh heh... Kyllähän tuohon oikeastaan on jo totuttu että rapakon takaa kyllä löytyy vaikka minkälaista päättäjää, vaikuttajaa ja nokkamiestä. Tässä tuli taas oikein hyvä esimerkki siitä.

Tulikohan Sally Kernille kertaakaan tuota paasatessaan mieleen, että tuo väitetty "homoseksuaalien vahingollinen elämäntapa" voisi olla seurausta juuri ympäröivän yhteiskunnan asenteista ja niiden vaikutuksista yksilön minäkuvan kehitykselle?

Eihän tuota voi vakavasti ottaa XD
Olen kyllä voimakkaasti sitä mieltä, että kaikenlainen sanallinen mielenilmaisu on hyväksyttävä, eikä minkäänlaisista sanomisista tulisi rangaista. En missään tapauksessa hyväksy ns. vihapuheen (hate speech) käsitettä lainsäädännön tasolla. Mielestäni meidän tulisi reagoida vihapuheeseen niin kuin mikä tahansa sivistynyt yhteiskunta, eli vastaamalla takaisin. Jos lähdetään rankaisemaan ihmisiä homojen vastaisesta vihapuheesta, niin sillä saadaan aikaan vain se, että vihapuheesta tulee "vaiettua totuutta". Yhdysvalloissa homojen vastustajat suorastaan kerjäävät tilanteita, joissa he pääsisivät esiintymään sensuurin uhreina, koska he tietävät, ettei mikään ole parempaa mainosta heidän sanomalleen kuin sen kieltäminen viranomaisten taholta. Kun joku älykääpiö liberaali keksii haastaa jonkun oikeuteen homojenvastaisesta vihapuheesta, he alkavat välittömästi messuamaan, että homot ovat kaapanneet vallan yhteiskunnassa. Sensuuri mystifioi sensuroidun asian ja sen esittäjän. Sensuroidusta tulee "toisinajattelija", jonkinlainen romanttinen cowboy-hahmo, joka käy yksinäistä sotaa pahuuden voimia vastaan. Pahinta mitä näille tyypeille voi tapahtua on se, että heitä EI yritetä vaientaa, koska silloin he jäävät huutelemaan sanomaansa torinlaidalle muitten raamatun heristäjien kanssa.
Masa kirjoitti hyvin. Huomiotta jättäminen on vihapuhujille pahasta. Pastori Phelps varmaan kerää talteen kaikki lehtileikkeet, joissa hän on päässyt julkisuuteen. Entäpä jos yksikään lehti ei hänestä kirjoittaisi, eikä ainuttakaan tv-kameraa ilmestyisi heidän mielenosoituksiinsa. Toisilleen Raamattua heristelisivät. Kuinkahan heidän kävisi.

Itse emmin jopa pistäytyä heidän ja kaltaistensa verkkosivuilla, koska sekin on huomion antamista heille.
Oklahoman republikaani-senaattori Sally Kernin historiasta alkaa paljastua mielenkiintoisia seikkoja. Seuraavat tiedot on poimittu Queerty-verkkojulkaisusta. Otsikko oli varustettu kysymysmerkillä: "Sally Kern hylkää homon poikansa?"

Kern muutti yllättäen hallituksen pitämillä virallisilla verkkosivuilla olleita perheensä tietoja. Hänen kaksi aikuista poikaansa Jesse ja Nathan eivät sivuilla enää näy. Vielä äskettäin heidän nimensä olivat esillä.

Verkosta noukittuja kommentteja voidaan pitää juoruiluna. Yhdessä todetaan, että Jesse (perheen toinen poika) oli Oklahoman babtistiyliopistolla "kampuksen suurin kuningatar".

Kernin verkkosivujen tietojen siivoaminen saattaa tarkoittaa, että hänen perheellään on todella luuranko kaapissa: perheen poika on homppeli.

Mielipiteeni on se, että äiti ja mahdollisesti babtisti-saarnaaja ukkelinsa tarvitsisivat eheytystä. ;-)
Tulsa World on haastatellut Sally Kernin poikaa, Jesseä (31v.). Hän ilmoittaa olevansa hetero eikä homo. Hän kertoo harjoittavansa selibatiaa ja antavansa itsensä Jumalalle. Olisikohan tässä kyseessä nk. Jeesuksen morsian? ;-)

Kernin puhe sattuu äärimmäisen pahaan kohtaan vaaleja ajatellen. Republikaaneille tämä on todella hankala paikka.

Jotkut ovat todenneet puheen aktivoineen homoäänestäjiä.

Joka tapauksessa puhe on saanut mittavan huomion kaikkialla USA:ssa.
Masa, enpä voisi olla enempää samaa mieltä kanssasi. :)

Juhani, minä en edelleenkään oikein ymmärrä, mikä siinä "Jeesuksen morsiamessa" on niin kamalan erikoista kun sitä koko ajan viljelet? Valaisetko minua?
Antiikin Kreikan Teeban kaupunkivaltiolla oli 300-luvulla 300 miehen sotajoukko, pyhä joukko, joka koostui miespareista ja tämä joukko oli koko armeijan ydin, joka ei ollut hävinnyt yhtään taistelua ennen Khaironeian taistelua v 338, missä he kaikki kaatuivat viimeiseen mieheen: yksikään ei antautunut tai lähtenyt pakoon. Siinä oli valiojoukko, josta voisivat olla ylpeitä joka ainoa armeija vielä tänä päivänä. He taistelivat erityisen kiihkeästi sekä suojellakseen kumppaniaan että ollakseen tuottamatta tälle häpeää osoittamalla pelkuruutta ( Camp, Fisher 2002 )
Dragon, tuossa uskontoslangissa on jotain, joka on minusta joskus perin koomista. Esimerkiksi palavasieluinen pappismies laulamassa, että hän on Jeesuksen morsian ja heti perään kaikella kristillisellä lähimmäisenrakkaudella tuomitsemassa homot syntisinä helvettiin tms. Kyllä tuollaisessa on komiikkaa kerrakseen. Oma vika! Uskonsisaret ja veljet voisivat miettiä millaista slangia heittävät meidän pakanoiden korville.

En minä homona pidä tapanani levitellä homoyhteisön slangia asiaa ymmärtämättömille heteroille. Miltä kuulostaisi heterosta jos kertoisin vaikka kavereistani Reikä-Reetasta, Peruukki-Liisasta, Sifonki-Tyynestä taikka paikkakunnan suurimmasta kuningattaresta? :-)

(Edelliset nimet ovat keksittyjä, eivätkä viittaa kehenkään elävään taikka kuolleeseen henkilöön.)
Juhani, kai se on sitten niin, että kun ymmärtää jotain slangia, ei sen käytössä näe mitään outoa. Omien havaintojeni mukaan "kaanaan kieltä" kuitenkin käytetään enemmän uskovaisten kesken kuin ulkopuolisille saarnattaessa. Mielestäni kuitenkaan ei ole kovin fiksua käytöstä pilkata ihmisiä heidän käyttämästään kielestä. ;)
No, entäpä sitten päinvastoin. Uskovainen saisi vapaasti tuomita ja pilkata homoja? Ei se minusta tunnu kovinkaan sivistyneeltä. Tämä amerikkalainen kansanedustaja ei suostu pyytämään anteeksi törkeyksiään, edes vaikka siihen on kehotettu.

OK, ymmärrän että uskovaistenkin joukossa on nk. epäkelpoja, joiden kaulaan pitäisi ripustaa myllynkivi ja upottaa järveen odottamaan ikuista kadotusta. ;-)
En sano, etteikö pilkata saisi. Sanon vain, ettei se ole fiksua käytöstä. Miksi alentua toisen tasolle - tai jopa sen alle?
Salaa nauhoitettu republikaaniedustaja Sally Kernin vihapuhe homoja kohtaan kerää edelleen otsikoita. Hän ei ole perunut lausumiaan ja viittaa kannattajiinsa Oklahomassa, joista suurin osa hänen väitteensä mukaan pitää avioliittoinstituutiota pyhänä ja koskemattomana.

Meteli on yltynyt niin suureksi puolesta ja vastaan, että Kern on katsonut viisaimmaksi palkata asianajotoimiston itseään puolustamaan. Lakimiehet ilmoittivat heti, että Kernillä on perustuslain suoma oikeus näkemyksensä esittämiseen. Asianajotoimisto on erikoistunut kristittyjen uskonnollisen vapauden ja perinteisten perhearvojen puolustamiseen.

PageOneQ-verkkolehden jutussa todetaan, että pitää muistaa Kernin olevan julkisessa tehtävässä. Hänen julkisilla puheillaan on muita suurempi vaikutus. Lehden mukaan jos sana "gay" korvattaisiin sanalla afrikanamerikkalainen (vanh. neekeri), Amerikan alkuperäiskansalainen (vanh. intiaani) taikka juutalainen, Kern häipyisi tehtävästään alta aikayksikön. Kukaan ei edes lähtisi siitä keskustelemaan. "Sanoisimme vain Goodbye!"
Viime keskiviikkona yli tuhat ihmistä osoitti mieltään Oklahoman kongressitalon edustalla Sally Kernin puolesta. Mielenosoituksen olivat järjestäneet konservatiiviset ryhmät. Puheessaan mielenosoittajille hän totesi: "Se mitä on tapahtunut minulle, on edistänyt evankeliumin sanomaa. Homoagenda on tuhoamassa tämän kansakunnan, se vain on tosiasia."

Kern on kieltäytynyt pyytämästä homoilta anteeksi, mutta on suostunut tapaamiseen PFLAG-sateenkaarijärjestön edustajien kanssa. Nämä puolestaan toivovat tapaamisen olevan alku vuoropuhelulle.
Sally Kern on edelleen sitä mieltä, että homot ovat Yhdysvalloille kaikkein suurin uhka. "Terrorismi on tappanut yli 3 000 ihmistä Yhdysvaltojen alueella 15 viime vuotena. Samaan aikaan homoseksuaalinen käyttäytyminen on tappanut yli 100 000 ihmistä. Se on vaara elämälle. Se on vaara terveydelle."

Ainakin hän on johdonmukainen mielipiteessään!
Kaikkein vaarallisinta elämälle on syntyminen. Syntyneistä täydet 100% kuolee. Järjestetäänkö mielenosoitus naistenklinikan ovelle?
  • 22 / 24
  • Havainnoija
  • 28.11.2012 21:51
Ranskan äärioikeistoa edustava poliitikko puolestaan on sitä mieltä, että sateenkaariperheen lapsista voi tulla terroristeja ja samaa sukupuolta olevien avioliitot voivat saada aikaan mielisairauksia:
http://gaystarnews.com/article/french-politician-compares-children-gays-would-be-terrorists281112
---
Lopuksi hieman piristystä.
Babtistisaarnaaja Armstrong saapui Raamattuineen kampukselle syytämään tulta ja tulikiveä seksuaalisuuden synneistä.
Opiskelija Austin Cooper vastasi paljastavasti:
http://www.gay.net/amazeballs/2012/11/27/watch-college-student-strips-front-preacher
Jos ei ole muutakaan tekemistä, voi seurata kahden homovastaisen tahon väittelyä siitä, millä tavalla homoja tulee vihata.

Westboron homovihakirkon Phelps ja laivaston entinen kappalainen Klingenschmitt ovat erimielisiä tavoista ja periaatteista, joiden pohjalta homoja tulee vihata ja mitä rangaistuksia soveltaa, mutta ovat toki yksimielisiä yhdestä asiasta: homoille on buukattu ikuinen kiirastuli.

Kiihkoilijoiden puheenvuorot ovat kyllä tylsää seurattavaa, mutta ohjelman juontajassa David Pakmanissa on jotain herkkää:

http://www.advocate.com/politics/religion/2012/11/29/watch-antigay-navy-chaplain-and-westboro-disagree-over-how-hate-gays
Suhtautuminen meidän oikeuksiimme hajottaa kirkkokuntia. Olemme ilmeisesti kirkkokunnille suurempi uhka kuin terroristit.

Pohjois-Amerikassa on useita yksittäisiä kirkkoja eronnut niistä kirkkokunnista, jotka suhtautuvat myönteisesti homojen oikeuksiin joko siunaamalla tai vihkimällä homopareja.

Afrikkalaiset anglikaanikirkot puolestaan ovat hyökänneet emäkirkkoaan Englannin kirkkoa vastaan, joka sallii jatkossa homopiispat. Skotlannin Aberdeenissa toimiva kirkko on siirtänyt toimintansa hotelliin vastalauseena Skotlannin kirkon päätökseen nimittää homomies papiksi. Vastaavia tapauksia on eri puolilta maailmaa.

Maailman toiseksi suurin luterilainen kirkko Ruotsin kirkon jälkeen, etiopialainen Mekane Yesus, on irtisanonut yhteistyönsä Ruotsin kirkon ja Amerikan evankelisluterilaisen ELCAn kanssa. Syyksi kirkko ilmoittaa Ruotsin kirkon ja ELCAn myönteisen suhtautumisen homopareihin. Etiopialaiskirkko pitää erityisesti Ruotsin kirkkoa ja ELCAa pelottavina ja vastenmielisinä esimerkkeinä.
Etiopialaiskirkko ilmoitti katkaisevansa suhteet kaikkiin niihin kirkkoihin, jotka hyväksyvät samaa sukupuolta olevien avioliitot. Yhteys Suomen ev-lut kirkkoon toimii toistaiseksi, kertoo Kotimaa24.

http://www.dagen.se/nyheter/mekane-yesus-kyrkan-bryter-med-svenska-kyrkan/