Katolisen kirkon seksikriisit

  • 1 / 2
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 18.12.2007 22:30
Catholic League -niminen organsiaatio (USA) on julkaissut tiukkasävyisen lehdistötiedotteen, jossa väitetään valtamedian masinoineen "myyttiä, että katolisessa kirkossa olisi ollut 'pedofilia' -kriisi". Tiedotteessa väitetään, että todellisuudessa heillä olikin homoseksuaalikriisi pappien keskuudessa.

Tiedotteen mukaan suurin valhe katolista kirkkoa kohtaan tänä päivänä on se, että kirkolla olisi pedofilia-ongelma.
Vatikaani on julkaissut dokumentin homoseksuaalisuudesta pappien keskuudessa. Tämä [pedofilia]valhe on levinnyt kuin syöpä.

Taustana tälle on tämän vuosikymmenen alkupuolella USA:n katolisessa kirkossa paljastunut pitkään jatkunut ja laaja lasten ja nuorten seksuaalinen hyväksikäyttö. Kirkon johtajat syyllistyivät asioiden salailuun, väärinkäytöksiin syyllistyneiden rankaisematta jättämiseen ja siirtelyyn vain toisiin seurakuntiin, sekä mikä törkeintä, hyväksikäytettyjen uhkailuun. Bostonin kardinaali Bernard Law joutui lopulta eroamaan tehtävästään. Paljastui nimittäin, että hän oli ollut salailussa yksi aktiivisimmista. Silloinen paavi palkitsi hänet mukavalla tehtävällä Vatikaanissa. USA:n katolinen kirkko on joutunut maksamaan tähän mennessä oikeuksien päätöksillä miljoonien dollareiden korvaukset uhreille.

Paavi vastaanotti tänään Namibian suurlähettilään. Puheessaan paavi totesi jälleen kerran avioliiton olevan vain miehen ja naisen välinen liitto ja Luojan suunnitelma.
  • 2 / 2
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 8.1.2008 21:23
No niin, näin ne asiat muuttuvat.

The Times raportoi: paavi Pentti XVI on antanut roomalaiskatolisille ohjeen rukoilla taukoamatta puhdistaakseen kirkon pedofiilipapeista.

Kaikkien hiippakuntien, seurakuntien, luostareiden, luostarikoulujen (?) ja pappisseminaarien pitää organisoida jatkuvia päivittäisiä rukouksia ilmaistakseen katumusta ja puhdistaa papisto [pedofiileista].

Vatikaani on määrännyt, että jokaisena päivänä kunkin seurakunnan tai instituution pitäisi määrätä henkilö taikka ryhmä rukoilemaan, että katolinen kirkko pääsisi eroon pappien aiheuttamasta lasten hyväksikäyttöskandaalista. Vaihtoehtoisesti saman hiippakunnan kirkot voisivat jakaa velvollisuuden keskenään. Rukouksen pitäisi kestää yhdessä seurakunnassa 24 tuntia ja siirtyä sen jälkeen seuraavaan seurakuntaan.

Vatikaania seuraavat tahot eivät kuitenkaan ole raportoineet maailmanlaajuisten rukousten alkamisesta.

******

Jos uutinen pitää paikkansa, kuten oletan, Vatikaani myöntää nyt selvästi ongelman olevan suurempi, kuin mitä he pystyvät käsittelemään. Korkeampia tahoja kutsutaan nyt selvittämään sotkua. En kuitenkaan usko rukouksella olevan suurempaa hyötyä kuin ahdistaa lisää seurakunnissa palvelevia pappeja, joilla on tällaisia asioita tunnollaan. Sama koskee myös homopappeja. He ovat nyt vainon kohteena. Vatikaani on minun tulkintani mukaan pitänyt yhdysmerkkiä pedofilian ja homoseksuaalisuuden välillä. Aikaisemmin Vatikaani antoi jo määräyksen, ettei "syvään juurtuneita homoseksuaalisia tendenssejä" omaavia henkilöitä pidä päästää opiskelemaan papeiksi.

Vatikaani ei edelleenkään pysty myöntämään, että hyvin suljetuissa yhteisössä vääristyneitä ihmissuhteita pääsee syntymään. Myös selibaatti on ihmisluonnon kannalta epänormaali tilanne, johon ketään ei pitäisi väkisin pakottaa. Jos näihin asioihin ei katolisessa kirkossa saada radikaalia muutoksia aikaiseksi, seurakuntalaiset voivat rukoilla polvensa verille, ja tilanne vain jatkuu.

Katson katolisen kirkon olevan tällä hetkellä hyvin sairas organisaatio. Se pyrkii kaikin keinoin siihen, että mikään ei saa muuttua. Maailma on paljon muuttunut. Ellei sitä pystytä ottamaan huomioon kirkko joko hajoaa taikka museoituu.