Norjan kirkko hyväksyy homopapit - osittain

  • 1 / 1
  • Kalle af
  • 17.11.2007 10:36
Norjan kirkon kirkolliskokous hyväksyi eilen (16.11.07) ehdotuksen kahden näkökannan käytäntöön homopappikysymyksessä. Tämä tarkoittaa että kirkko hyväksyy rekisteröidyssä parisuhteissa elävien homojen ja lesbojen vihkiminen papiksi, mutta että ne piispat jotka eivät tätä hyväksy voivat kieltäytyä vihkimästä. Sellaisia piispoja on tätä nykyä kourallinen.

Tämä on tietenkin pragmaattinen kompromissi ja askel eteenpäin. Kuitenkin mietin sitä, että jos piispa A vihkii homopappi X:n, ja X myöhemmin halua siirtyä piispa B:n hiippakuntaan, niin voiko B kieltäytyä ottamasta häntä vastaan? Siinä tapauksessahan ollaan luotu kahden luokan pappisvihkimyksen - luokan joka on voimassa kaikkialla kirkossa ja luokan joka on riippuvainen yksittäisten piispojen mielipiteistä. Ei hyvä.

Mutta kuitenkin siis askel oikeaan suuntaan. Toivottavasti lisäaskeliakin tulee. Ja toivottavasti Suomessakin mennään samaan suuntaan.

Norjan valtio tulee vähitellen hyväksymään sukupuolineutraalit avioliitot. Niille kirkolliskokous sanoi ei. Valitettavasti...

Lähteet ja linkit tässä: http://karlafhallstrom.blogspot.com/2007/11/nja-till-norska-homoprster.html