Gynekologilla käymisestä

  • 1 / 2
  • punainen hiuspinni
  • 28.7.2007 21:31
Hei tytöt/naiset!

Kirjoitan tänne ensimmäistä kertaa, enkä ole seurannut keskustelua, joten en tiedä millaisista asioista täällä yleensä keskustellaan. Toivottavasti tämä ei ole liian intiimi aihe. Eli asiaan:

Onko niin, että seurustellessa naisen kanssa tarvitsee käydä gynekologilla harvemmin kuin seurustellessa miehen kanssa (eli kerran vuodessa)? Jos niin mikä olisi sopiva käyntien väli? Olisiko kyseisessä tilanteessa hyvä kertoa (nais)gynekologille asiasta? Miten tällaiseen ilmoitukseen yleensä suhtaudutaan, onko jollakin kokemusta? Onko Helsingissä joku paikka missä gynekologit suhtautuvat erityisen sensitiivisesti näihin asioihin?
  • 2 / 2
  • Clettis
  • 5.8.2009 16:14
Vastaanpa nyt ensin kysymykseen huonosti, jotta pääsen itse utelemaan...:

Periaatteessa ei kai tarvitse käydä ihan niin usein, kun ei ole tuota ehkäisyasiaa. Papakoe on kuitenkin hyvä ottaa parin vuoden välein.

Mutta asiaan liittyen ja varsinkin papakokeeseen... jossa voidaan todeta semmonenkin juttu kuin Bacterial vaginosis (BV), eli emättimen lisääntynyt bakteerimäärä, joka aiheuttaessaan oireita vaatii reseptilääkehoidon.

Esim. täältä itse taudinkuvasta lisää tietoa:
http://www.gyn.oulu.fi/opetus/teema_kongressi_esitykset/bakterielli_vaginoosi.pdf

Pointtina tuossa linkittämässäni pdf:ssä on se, että sen mukaan kumppania ei tarvitse hoitaa. Suomenkielisiltä nettisivuilta en löytänyt naispareja koskevaa asiaa, mutta englanninkielisiltä sivuilta kylläkin. Niiden mukaan tämä on hyvin yleinen juttu lesbojen keskuudessa, ja useimmiten pariskunnan molemmilla osapuolilla on tämä BV.

Oletteko asiaan törmänneet, eli pitäskö siis kuitenkin myös kumppani hoitaa, jos kumppani on nainen???

kyselee epätietoisten kuppikunta... :)