Lesbo kirkkoherrana

  • 1 / 1
  • vaeltaja2006
  • 9.12.2006 14:17
Neumünsteriin, Kielin eteläpuolelle on saatu naiskirkkoherra, joka on lisäksi lesbo. Hän muutti evankelis-luterilaisen seurakunnan pappilaan yhdessä elämänkumppaninsa ja kahden kissan kanssa. Lübeckin naispiispa oli ehdottanut häntä virkaan, koska hän on pätevä, yhteistyöhaluinen ja aloitekykyinen. Lehdissä on ollut lukijakirjeitä, joissa päivitellään mm. sitä, että avioliittoja siunaamaan valitaan ihminen, joka on kääntänyt avioliitolle selkänsä. Toiset kiittelevät valintaa.

Jyrkän linjan papit ovat kritisoineet kirkkoherran valintaa. He ihmettelvät, että kirkon johto pitää ihmis- ja perusoikeutena sellaista, jonka raamattu nimeää syynniksi (lesbous). Vastustajat kritisoivat, että homous on yliviivattu syntiluetteloista, homoparien siunnaminen sallitaan ja pappisvirassa saa elää homona. Vastustajien leirissä pidetään pahana, että uusi kikrkkoherra todennäköisesti asettaa hetero- hja homoliitot samalle viivalle.

Uusi kirkkoherra on kauhistunut kritiikistä. Hän toivoo, että häneen suhtauduttaisiin samalla tavalla kuin Schlewigin piispa suhtautui häneen vuonna 2002. Silloin hän solmi rekisteröidyn parisuhteen ja piispa toivotti Jumalan siunausta, mutta samalla sanoi, että hän on asiasta eri mieltä..
http://www.idea.de/index.php?id=217&tx_ttnews%5Btt_news%5D=49523&tx_ttnews%5BbackPid%5D=128&cHash=7bc5596037