Paavi matkailee Saksassa

 • 1 / 24
 • vaeltaja2005
 • 30.8.2006 20:45
Paavi tulee vierailulle Müncheniin 9.-10. syyskuuta ja poliisi ilmoittaa, että mitään loukkauksia paavia vastaan ei suvaita. Poliisi suojaa paavia, mutta myös valvoo mielenosoittajia. Poliisipäällikkö sanoo, että mielenosoittajia kohdellaan tiukasti. Paavi on valtionpäämies ja lakikirjassa pykälässä 103 sanotaan, että ulkomaisten valtioiden elinten tai valtionpäämiehen loukkaamisesta saa jopa 3 vuotta vankeutta tai sakkoja.

Tähän mennessä on ilmoitettu kahdesta mielenosoituksesta katolista kirkkoa ja paavia vastaan. Toisessa mielenosoituksessa Sendlinger-Tor –aukiolla on mukana vihreiden homokaupunginvaltuutettu Thomas Niederbühl. Hän tietää, mikä katolinen kirkko on, koska hän on opiskellut teologiaa, ja kirkko esti häneltä opettajan viran. Hän sanoo, että paavi on homovihamielinen. Toisen mielenosoituksen järjestävät sosialistiset työläisnuoret.

Mutta mikä on loukkaus valtion päämiestä vastaan? Saako jakaa kondomeja paavin silmien edessä? Saako hänelle kääntää mielenosoituksellisesti selkänsä? Ja missä menevät mielipiteen ilmaisun rajat? Muitakin mielenosoituksia varmasti tulee.
(Süddeutsche Zeitungia mukaillen)
Paavi tulee, ollaanko Münchenissä valmiit. Kone laskeutuu syyskuun 9. pnä klo 16.30. Ja jo puolitoista tuntia myöhemmin paavimobil kiertelee Münchenin katuja.

Nyt keskustellaan siitä, miksi paavia ei nimitetä Münchenin kunniakansalaiseksi. Kristillisdemokraatit olisivat halunneet, mutta siitä olisi tullut väittelyä ja äänestys, eikä kunniakansalaista voi äänestää. Se pitäisi valita yksimielisesti.

Vihreiden valtuutettu Lydia Dietrich sanoo, että nykyistä paavia ei kannata nostaa korokekkeelle.Kaikki on hänen aikanaan mennyt 100% taaksepäin. Kirkko ei hänen aikanaan tule avoimemmaksi. Naisten tasa-arvo on hänelle jotain täysin outoa. Ja jo vuonna 2003 hän ilmaisi eräässä kirjoituksessaan, että hän ei siedä homoja eikä lesboja. Homoliittoja hän nimitti ”pahuuden laillistamiseksi”.

Sen takia homojärjestöt ja vihreiden ns. rosa lista eli homomyönteiset vihreät kutsuvat mielenosoitukseen jo päivää ennen paavin tuloa Sendlinger Torille.Pormestari Christian Ude (SPD eli sossut) pitää tällaista mielenosoitusta provokaationa. Ude vetäisee takataskustaan valttikorttinsa. Niiden, jotka vaativat suvaitsevaisuutta esim. homoille, pitää suvaita myös paavi ja paavin uskolliset kannattajat.
(Münchener Weochen Anzeiger tänään)
 • 3 / 24
 • Pora-liike
 • 31.8.2006 17:33
"Pormestari Christian Ude (SPD eli sossut) pitää tällaista mielenosoitusta provokaationa. Ude vetäisee takataskustaan valttikorttinsa. Niiden, jotka vaativat suvaitsevaisuutta esim. homoille, pitää suvaita myös paavi ja paavin uskolliset kannattajat."

Hitler-kortti pöytään.
Paavi tulee Baijeriin. Poliisi on ilmoittanut, että mitään häiriöitä ei suvaita, ei mielenosoituksia, ei mitään. Mutta nyt on alkanut keskustelu siitä, mihin tällainen nollatoleranssi perustuu. Lain pykälässä 103 luvataan valtionpäämiehelle hieman enemmän suojelua ja poliisin puuttumiskynnys on alempi. Mutta enää ei mielenosoituksia voi hajottaa pampulla niin kuin maailman kauppajärjestön kokouksen aikaan 1992 Münchenissä. Silloin ainakin sadalle mielenosoittajalle jouduttiin maksamaan kipurahaa. Nyt poliisi on ottanut motokseen: voimalla rauhoittaminen (Deeskalation durch Stärke). Mutta edelleen kysytään, mihin oikeudellisesti poliisipäällikön julistama kova linja perustuu.

Süddeutsche Zeitung –lehti kertoo tänään, että esimakua tuli Münchenin Pride-tapahtuman aikaan. Paraatiajoneuvojen joukossa oli yksi pieni kärry, ”Paavimobil”, jossa paavia esittävä nukke istui kädessään kondomeja. Poliisi esti ajoneuvon liikkeelle lähdön ja siitä tehtiin rikosilmoitus. Syynä vieraan maan valtionpäämiehen loukkaaminen. Mutta valtionsyyttäjä ei vie juttua eteenpäin, koska tarvittaisiin loukatun valtion rikosilmoitus ja Saksan hallituksen kehotus syytteen nostamiseen (pykälä 104). Mutta hallitus tuskin ehtii syventyä paavinukkien tempauksiin.

Taannoin Ronald Rumsfeldiä haukuttiin massamurhaajaksi, kun hän kävi maassa. Yhtä lukuunottamatta kaikki syytteet ovat kaatuneet. Se yksi, joka jäi voimaan, oli henkilölle, joka julisti kaiutinautosta massamurhaaja-väitettä, ja siinäkin syyllistyttiin mielenosoitussääntöjen rikkomiseen.

Poliisi on kaivellut lakikirjasta kohdan valtion päämiehen loukkaamisesta (§103), mutta ei pykälää, jossa kielletään uskonnollisen yhteisön pyhänä pitämien arvojen loukkaaminen (§166). Nythän on kyse uskonnolliseen yhteisöön kohdistuvasta kritiikistä. Poliisi ei kuitenkaan voisi ennakkoon ryhtyä rankkoihin toimenpiteisiin sen pykälän perusteella ja loukkausten pitäisi olla hyvin rajuja. Poliisipäällikkö on promovoitu juristi.
(Sûddeutsche Zeitungin mukaan)
Paavi tulee ja Münchenissä riidellään mielenosoituksista. Sosiaalidemokraattien varapuheenjohtaja Adelheid Rupp kutsui ihmisiä osoittamaan mieltään. Sossujen puheenjohtaja Maget (mies) palasi juuri lomalta ja asettui paavin puolelle. Sosiaalidemokraattinen pormestari Ude (myös mies) oli kiukkuuinen siitä, että halutaan nöyryyttää maailman uskonnollista johtajaa ja asetutaan lahkomaisesti häntä vastaan.

Sosialidemokraattinen puheenjohtajaa sanoi, että vaikka homoista, perheestä ja naisista onkin katolisessa kirkossa näkemyseroja, pitää olla iloinen paavin vierailusta. Nyt sosiaalidemokraattien johdossa joudutaan keskustelemaan, miksi tällaisia näkemyseroja puolueen sisällä on syntynyt ja kuka on syyllinen. Adelheid Rupp (nainen), paavin vastustaja, puolustautui, että kun puhutaan homojen aseman tunnustamisesta, ei ole kysymys mistään uskonnollisesta asiasta. Hänen mukaansa sossut on ”kansan puolue”, jossa pitää nostaa esiin erilaisia näkemyksiä.
http://www.sueddeutsche.de/muenchen/special/409/83326/
index.html/muenchen/artikel/480/84396/article.html
Paavin vierailu on uskomaton show. Paavin paavimobil-kulkuneuvo on jo Dachaun kaupunginosassa poliisin erityisvartioinnissa. Lukemattomat erikosijunat tuovat lähipäivinä ihmisiä Müncheniin. Koiran tai lastenvaunujen kanssa on turha lähteä katsomaan paavia. Virastot sulkevat ovensa.Kaupunkia siistitään suurella kiireellä. Sairaaloissa on erityisvalmius hoitaa paavia, jos jotain tapahtuu. On kuin Jumala olisi tulltu maan päälle, ja kaikki haluavat nähdä hänestä vilauksen. Tv:n kakkoskanava ZDF lähettää suorana, kun paavimobil kulkee pitkin Altötting-kaupungin (pyhiinvaelluspaikan) katuja. 30 kameraa, 40 kilometriä kaapelia on asennettu paavin reitille. Tv-tuottaja ihmettelee vielä, missä hänen 1000 hengen väkensä asuu, kun Altöttingissä ei ole riittävästi hotellihuoneita.

Paavi laskeutuu Münchenin lentokentälle lauantaina iltapäivällä. Se on suljettu tilaisuus ja sääli niitä matkailijoita, jotka juuri silloin ovat kentällä. Klo 18 alkaen hän ajelee mobilillaan pitkin Münchenin katuja. Vierailu kestää viisi päivää ja kamerat seuraavat jokaista askelta. Esim. Baijerin oma tv-kanava BR aloittaa sunnuntaina klo 6 ja lopettaa puolen yön aikaan paavin vierailun seuraamisen. Myös internetissä näkyvät Deutsche Welle ja N-tv lähettävät suoraa lähetystä lähes läpi vuorokauden.

Mahtava mies tuo paavi. Siinä rinnalla homot ja lesbot näyttävät tosi vähäisiltä. Deutsche Wellen internet-osoite:

http://195.14.212.230/stream.jsp?format=wm&bandbreite=gross&usa=mms://a236.v143427.c14342.g.vm.akamaistream.net/
7/236/14342/v0001/ondemand.dw-world.de/dwtv_video/geol/usa-gross.wmv
 • 7 / 24
 • vaeltaja2005
 • 8.9.2006 6:28
Münchenin sosiaalidemokraattien varapuheenjohtaja Adelheid Rupp esitti pari päivää sitten kritiikkiä paavia kohtaan ja kehotti ihmisiä paavin vastaiseen mielenosoitukseen tänään perjantaina. Se herätti paaviin ystävällisesti suhtautuvassa sosiaalidemokraattien puheenjohtajassa Magetissa närää. Hän haluaa toivottaa paavin tervetulleeksi ilman mielenosoituksia.

Junge Welt –viikkolehti haastatteli Adelheid Ruppia. Hänen mukaansa ei ole kysymys siitä, toivotetaanko paavi tervetulleeksi vai ei. Kyse on siitä, että paavi on esittänyt homo- ja lesbovastaisia näkemyksiä. Hän haluaa syrjiä homoja ”sairaina”. Ja hän leimasi tämän yhdessä elämisen muodon vakavaksi synniksi ja parisuhteiden rekisteröinnin ”pahuuden laillistamiseksi”. Paavi estää perustuslaissakin säädetyn homojen ja lesbojen tasa-arvon ja hyväksynnän yhteiskunnassa. Paavin täytyy nähdä tosiasiat ja ja lopettaa kokonaisen kansanosan diskriminointi. Näin Adelheid Rupp, sosiaalidemokraattien varapuheenjohtaja, nainen.

Kirkko edustaa keskiaikaista seksuaalimoraalia. Yritetään estää myös avioliitossa seksuaalisuuden tuoma ilo. Ei hyväksytä kondomeja muilla kuin HIV-tartunnan saaneilla. Se on todellisuudelle ja elämälle vierasta.

Lehden toimittaja kysyy, että miksi homot ja lesbot tuppaavat itsensä sellaiseen kirkkoon, joka suhtautuu heihin kielteisesti. Adelheid sanoo, että monet homot ja lesbot ovat kristittyjä, ja heidän uskonsa on laajempaa kuin vain parisuhteisiin liittyviä kysymyksiä. Mutta koska kirkolla on laaja vaikutus myös yhteiskuntaan, täytyy ryhtyä aktiiviseksi ja ilmaista mielipiteensä.

Adelheid Rupp sai nuhteita puolueensa puheenjohtajalta. Tämä sanoi, että homojen ja lesbojen asemaa pitää parantaa muilla keinoilla kuin paavia loukkaamalla. Adelheid Rupp sanoo, että sosiaalidemokraatteihin kuuluu uskovaisia ja ei-uskovia. Hän itse on ateisti, eikä hänen näkemystensä tule olla sen vahvemmin eisllä kuin muidenkkaan, mutta paavi on kirkon päämies ja koko instituution johtaja, ja sen takia hän haluaa kääntyä näissä asioissa paavin puoleen.

Keskiviikkona poliisi takavarikoi lentolehtiset, joissa vaadittiin kirkon ja valtion eroa. Eikö se ole myös sosiaalidemokraattien vaatimus Saksassa? Adelheid Rupp vastaa, että sosiaalidemokraateissa on paljon ihmisiä, jotka ovat sillä kannalla. Valtio maksaa paavin vierailukuluja 100 miljoonaa euroa. Myös monet sosiaalidemokraatit ovat olleet siitä päättämässä. Mutta iso osa väestöstä on toivonut paavia vierailulle, ja valtiovierailut aina maksavat.
http://www.jungewelt.de/2006/09-08/048.php
Poliisin otteet tiukempia kuinHelsingissä

Taitelija Wolfram Kastner ja lehtori Georg Ledig halusivat tehdä keskiviikkona installaation. Lähdettiin liikkeelle Marienplatzilta, Münchenin keskusaukiolta. Toinen oli pukeutunut Hitleriksi, toinen Nuntiukseksi (pyhän istuimen edustaja – ei valtion edustaja). Tarkoituksena oli kiertää kaikki ne paikat, joissa toimittiin aikoinaan yhteisessä hengessä: Feldherrnhalle (siitä alkoi Hitlerin johtajuus), entinen Gestapon päämaja, NSDAP eli natsipuolueen päämaja ja Königsplatzin kirkko. Mutta poliisi oli saanut tiedon tempauksesta. Lentolehtisten jakaja pantiin heti käsirautoihin. Pitkässä väittelyssä "paavin edustaja" pystyi vakuuttamaan, ettei ollut loukannut paavia ja sai jäädä rauhaan. "Hitler" ei ollut puhunut koko aikana sanaakaan, ja se oli pulmallista poliisille. Lähellä poliisin päämajaa poliisin edustaja väitti, että kyse on luvattomasta mielenosoituksesta, vaikka kyse oli vain kahdesta miehestä kävelyllä. Miehet vietiin piiriin ja poliisin päämajassa asusteet riisuttiin ”vaaran torjumiseksi”.

Katso kuvaa poliisipresidiumin edestä:
http://www.jungewelt.de/2006/09-07/040.php?sstr=

Samaan aikaan Gasteig-kulttuuritaloon on perustettu uskontovapaa vyöhyke. Koko paavin vierailun ajan siellä järjestetään esitelmäsarjoja uskonnon ja valtion suhteista. Vuonna 1933 paavi ja Hitler solmivat konkordaatin eli sopimuksen, joka on yhä voimassa. Esitelmäsarjan esitteessä paavi ja Hitler keskustelevat vilkkaasti
http://www.religionsfreie-zone.de/2006/index.htm
Etenkin Etelä-Saksassa katolisuudella on huomattava kannatus. Paavin sädekehä valaisee myös paikallispoliitikkoja ja muita julkkuja.
Näitä paistatteluja ei pidä ilmeisesti mitenkään kyseenalaistaa taikka häiritä.

Minusta nuo paavin vierailut ovat melkoisia näytelmiä, joissa uskonto on sivuosassa. Ne ovat maallisen vallan, siis katollisen kirkon vaikutusvallan kohotuskampanjoita.
Onneksi Italiassakin, katolisen kirkon sydänmaalla jo ihmiset alkavat sitä kyseenalaistaa, samoin Espanjassa.

Muistan hyvin vierailuni vuosikymmeniä sitten Puolassa eräässä kylässä, jossa kaikkialla paistoi köyhyys ja kurjuus.
Keskellä kylää oli suuri katolinen kirkko, jonka sisustus ja koristelut olivat häikäiseviä. Kirkkoon tuli vanha, köyhä nainen.
Hän pudotti rahan kolehtilippaaseen ja sen jälkeen polvistui rukoilemaan jonkin komean, naista esittävän kuvan eteen.
Näkemäni asetelma sai minut vihaiseksi ja lähes voimaan pahoin.

Juhani
Juhani puhuu asiaa.

Kuinka muuten voi ottaa vakavasti miehet, jotka pukeutuvat työasunaan punaiseen mekkoon, jonka päälle he pukevat harteilleen valkean pitsiliinan? Puhun siis kardinaaleista ;>

Entä suhtautumisemme mieheen, joka kulkee (tunnetusti) Pradan kengissä, mutta käyttää valkeaa aamutakkia työvaatteenaan ja on nyttemmin kunnostautunut erilaisten hattujen vannoutuneena kannattajana - Jumalan rottweileria tarkoitan.
Paavi on saapunut Baijeriin. Outoa, miten yhtä miestä juhlitaan.

Phoenix (Saksan "Teemakanava") lähettää suurimman osan tapahtumista suorana
http://www.phoenix.de
(kohdasta LIVE STREAM). Siinä voi ihmetellä, millaisia me ihmiset olemme.
Tuorein Z-lehti kertoo pikku-uutisessa, että kardinaali Levada antoi heinäkuussa ohjeen katolisille papeille,
poliitikoille ja virkamiehille olla noudattamatta valtion lakeja, jotka ovat "Jumalan lain vastaisia".
Vatikaani asettaa itsensä siis tällä ohjeella valtioiden oikeuslaitoksien yläpuolelle. Mielestäni
tuollainen määräys on uskomattoman törkeä. Se on suoraa puuttumista toisten valtioiden
asioihin. Jos joku muu valtionpäämies antaisi vastaavan lausuman, hänelle voisi käydä huonosti.
Ihmettelen, miksi Vatikaanin puuttumista siedetään.

Perjantaina paavi antoi tiukkasanaisen tiedotteen, jossa viitattiin roomalaiskatolisiin poliitikkoihin
Kanadassa. Nämä äänestivät aikanaan homoavioliittojen sallivan lain puolesta. Paavi vaati
noita poliitikkoja olemaan luopumatta henkilökohtaisesta uskostaan mielipidetiedustelujan ja
sosiaalisten trendien edessä. Tiedotteessa paavi toisti homoavioliittojen ja abortin vastaisuutensa.
(9.9.2006 National Post, Kanada)

****

Yksi hyvä asia on suomalaisen katolisen kirkon hiljaisuus. Nykyinen piispa Paul Verschuren on
pitänyt suunsa kiinni ainakin julkisuudessa. Kirkon rajussa riidassa taisi piispa saada näpeilleen.
Hän tuli vieraasta kulttuurista ja suututti tökeröillä toimillaan katoliset Suomessa. Osa äänesti jaloillaan.

Juhani
Saksan vihreät ovat voimakkaasti arvostelleet paavia suhtautumisesta homoihin ja aidsin vastaiseen työhön. Paavi tekee lausunnoillaan homoista ja lesboista toisen luokan kansalaisia, sanoi vihreiden Volker Beck lauantaina. Niin kauan kuin paavi kieltää kondomit ja suosittelee pidättyväisyyttä, hän on epäsuorasti vastuussa aidsin leviämisestä, sanoi Beck. Paavi on vastuussa miljoonsita aids-orvoista.
http://www.20min.ch/news/kreuz_und_quer/story/26148584

Tämän aamun suora lähetys paavin pitämästä messusta näytti, miten paavimobil tuli messupaikalle, paavi nousi ylös ja tervehti kaikki ne hiippapäiset miehet, jotka siellä odottivat. Missä naiset? Katsomossa. Vain yksi nunna oli päässyt tervehtimään, mutta hänetkin työnnettiin hetken päästä kohteliaasti syrjään. Vanhatpojat juhlivat.
Nämä samaiset vanhatpojat ovat sitten ohjeistamassa parisuhteita ja perheitä, joista heillä itsellään ei ole käytännön kokemusta. Yhteiskunta ei ole enää sama, kuin 2000 vuotta sitten, jolloin kirjoitukset Raamattuun syntyivät. Eettiset peruskäsitteet lähimmäisenrakkaudesta jne. pätevät, mutta monet muut asiat ovat toisin. Paavi & Co kuljettavat kannattajiaan kuin pässiä nenärenkaasta.

Juhani
"Yksi hyvä asia on suomalaisen katolisen kirkon hiljaisuus. Nykyinen piispa Paul Verschuren on
pitänyt suunsa kiinni ainakin julkisuudessa. Kirkon rajussa riidassa taisi piispa saada näpeilleen.
Hän tuli vieraasta kulttuurista ja suututti tökeröillä toimillaan katoliset Suomessa. Osa äänesti jaloillaan."

Puolalaisperäinen Józef Wróbel (s. 18. lokakuuta 1952) on katolisen kirkon Helsingin hiippakunnan piispa. Hän on Suomen ainoa katolinen piispa. Hänet vihittiin piispaksi Helsingin Johanneksen kirkossa 27.1.2001. Hollantilaisperäinen Paul Verschuren (s. 26. maaliskuuta 1925 – k. 19. helmikuuta 2000) toimi katolisen kirkon Helsingin hiippakunnan piispana vuosina 1967 - 2000.
Tomas, kiitos korjauksesta. Tarkoitin juuri kaikella aikaisemmin lausumallani juuri Wróbelia. Hän oli se joka tökerösti hoiti mm. henkilöstöpolitiikkaa niin että riitoja puitiin julkimedioissakin.

Tässä on nyt myös samalla esimerkki, että pitäisi tarkistaa asiat, eikä napata internetistä vanhaa tietoa, kuten itselleni kävi tämän jutun kanssa. Pahoittelen.

Juhani
Tämänaamuisessa Die Tagszeitung-lehdessä on pakina: ”Paavivapaa vyöhyke”. Kirjoittaja kävi Gasteigin kulttuuritalossa Münchenissä katsomassa jumalatonta menoa. Ovella vanhempi herrasmies vakuuttaa, ettei täällä kukaan halua loukata pyhää isää. Kabarettitaiteilijat ja kulttuurikriitikot yhdessä iloittelevat aiheella: Pakanaviihdettä helvetintuskien sijaan. Mutta se alkaa vasta klo 20, sitä ennen ollaan kiltisti katolisia. Muualla Saksanmaalla ei ole nähty sellaista tekopyhyyttä tai fanaattisuutta, jota on ollut Baijerissa viime päivinä paavin vierailun takia. Joka julkisesti uskaltaa yskähtääkään jotain paavin vastaista, saa päälleen kaikkien vihan – ei ainoastaan kirkollisten, vaan myös poliitikkojen ja poliisin.

Journalistit kysyivät sosiaalidemokraattiselta, liberaalina pidetyltä pormestari Udelta, että miten se nyt on näiden paavin vastaisten mielenosoitusten kanssa, sallitaanko vai ei. Pormestari kuohahti kuin olut lasissa ja vihaisella äänellä julisti, että se on vain pieni joukko täältä kaupungintalosta, joka haluaa osoittaa mieltään ja niiden painoarvo on vähäinen. Useimmat müncheniläiset iloitsevat sydämensä pohjasta paavin tuloa.

Ja tällaista väkeä on halveksitussa mielenosoittajaporukassa: Münchenin aids-tukikeskus, homo- ja lesbojärjestö, nuoret homososialistit, ja kolme kaupunginvaltuutettua: sosiaalidemokraattien varapuheenjohtaja ja kaksi vihreää.

Kun sosiaalidemokraattien varapuheenjohtaja kehotti ihmisiä osallistumaan mielenosoitukseen, samasta puolueesta oleva pormestari Ude kävi vastarintaan: Paavi on liian monenlainen. Häntä ei voi kuvata pelkästään hänen mielipiteillään homoista ja naisista, vaan esim. hänen sosiaalipoliittiset kannanottonsa ovat hyvin arvokkaita ja liberaaleja, sanoi pormestari. Siis suomeksi: homot ja naiset – pikkujuttu.

Perjantain mielenosoitukseen saapui noin 100 ihmistä. Homokansanedustaja Thomas Niederbühl sanoi, ettei se ole mikään paavinvastainen mielenosoitus. Halutaan vain kriittisesti toivottaa tervetulleeksi mies, joka sanoo, että homoliitot ovat ”pahuuden laillistamista”. Kukaan ei halua millään lailla provosoida. Eikä varmaan kannatakaan. Elokuisen Pride-paraatin alussa poliisi nappasi paraatijoukoista pois vaunun, jossa oli paavin näköinen ukkeli kädessään kondomeja kaikille maailman rakastavaisille. Polisi ja valtionsyyttäjä pitivät sitä vieraan maan päämiehen loukkaamisena.

Täksi viikonlopuksi on myös ilmoitettu alennetusta puuttumiskynnyksestä, ja sen sai kokea lentolehtisten levittäjä. Lentolehtisessä vaadittiin kirkon ja valtion eroa ja se takavarikoitiin viimeistä kappaletta myöten.

Toissa yönä tuhrittiin maalilla paavin synnyinkodin seinät. Baijerin sisäministeri sanoo leppoisasti, että muutama idiootti asialla. Ei tämä nyt niin vakavaa ole.
Berliinissä on ollut viime aikoina suuria juhlia, kuten jalkapallon MM-kisat menneenä kesänä. Nyt paavi on kertonut, että hän haluaisi käydä ensi vuonna Berliinissä. Sitä ennen on käytävä vielä Turkissa ja Meksikossa. "Welcome Benedict" on toitottanut Berliinin senaatti. Mutta homopormestarille Wowereitille pitää sitä ennen keksiä yksi ulkomaan matka paavin vierailun ajaksi. Paavi ei kuulemma pidä homoista ja päinvastoin. Nyt berliiniläisillä on vielä aikaa rukoilla, että paavi muuttaa ennen Berliinin matkaa näkemystään homoista tai että Wowereitista tulee liittokansleri. Kumpi on todennäköisempää, kysytään aamun Tageszeitung-lehdessä.
Junge Welt –lehti kertoo, miten toimitaan eteläsaksalaisessa Regensburgin hiippakunnassa, johon paavi pistäytyy tänään tiistaina. Regensburg sijaitsee n. 100 km Münchenistä pohjoiseen. Katoliset maallikot on syrjäytetty kirkon hallinnosta ja he protestoivat ”sensuurista, jota harrastetaan Jumalan nimissä”.

Regensburgin arkkipiispa lopetti viime vuonna hiippakuntaneuvoston, joka oli maallikkoelin. Se korvattiin pappien neuvostolla, johon piispa kutsuu osanottajat. Myös dekanaattitasolla maallikot korvattiin työryhmillä, jotka dekaani asettaa. Piispa ilmoitti valittajille, että ”kirkko ei ole mikään demokratia. Sitä voi ennemminkin verrata perheeseen”.

Viime päivinä maallikot ovat osoittaneet mieltään tätä piispallis-jumalista diktatuuria vastaan. Kaduilla on pidetty hiljaisia mielenosoituksia. Ajatuksenvapausliitto (”vapaa-ajattelijat”) järjesti lauantaina yhdessä homo- ja lesbojärjestöjen, erään vaihtoehtokaupunkilehden ja vasemmistopuolueen kanssa tapahtuman ”pakanaviihdettä helvetin tuskien sijaan”. Siinä oli mukana luentoja ja infokioskeja. Siellä näytettiin myös taiteilija Frank Scholzin maalauksia. Valtionsyyttäjä näki kahdessa öljymaalauksessa rikkomuksen lakikirjan pykälää 166 vastaan ja maalaukset takavarikoitiin. Jumalanpilkkaamispykälän mukaan on tulossa sakkoa tai vankeusrangaistus. Lakipykälässä määrätään rangaistavaksi se, että pilkataan kirkollista tai maailmankatsomuksellista yhteisöä niin, että julkinen rauha häiriytyy.

Todellisuudessa rauha häiriytyi, vasta kun poliisit alkoivat operaationsa. Kansalainen, joka halusi katsella maalauksia kaikessa rauhassa, teki valituksen valtionsyyttäjää vastaan. Tämän kansalaisen mielestä mielipiteenvapautta rajoitettiin. Maalauksia voi vielä katsoa internetissä
http://www.heimsuchung.info/

Takavarikoidut teokset: »Spaß muß sein« ja »Wabernder Weihrauch würzt westliche Winde« (suomennettuna suunnilleen näin: "Hauskaa pitää aina olla" ja "Lepattava suitsuke maustaa läntisiä tuulia")
 • 22 / 24
 • vaeltaja2005
 • 15.9.2006 11:38
Saksalaiset teologit ovat käyneet paavin Saksanmatkan aikana keskustelua paaviudesta. Teologi Eugen Drewermann sanoo, että paavin ajattelu on jäykkää esim. suhteessa eronneiden uudelleenvihkimiseen ja homoseksuaalisuuteen. Tiukat näkeemykset eivät ole muuttuneet. Teologi Hans Küng sanoo, että niille, jokta toivovat kirkkoon uudistuksia, paavi on pettymys. Paavi on sympaattinen, mutta ei mikään mediapappi, jolla olisi hyvät näyttelijäntaidot. Paavi keskittyy kristikunnan keskeisiin totuuksiin eli jumalauskoon.

Tämä paavi piti huolen siitä, että edellisessä maailman väestökonferenssissa ajatusta syntyvyyskontrollista ei viety eteenpäin. Hänen rinnallaan esiintyivät islamilaiset ajatollahit.

Islamilaisten kanssa on ollut jonkinlaista ristivetoa uskonnonvapaudesta. Kristityt ovat mielellään esittäneet, että kristityssä maailmassa ei ole ollut pakkokäännytystä toisin kuin islamilaisessa maailmassa. Tosiasia kuitenkin on, että uskonnonvapaus tuli käsitteenä Eurooppaan vasta 1700-luvulla. Siihen saakka kaikkien oli uskottava samaan Jumalaan.

Positiivisena uskontotieteilijät pitävät sitä, että paavi ei vaikuta kovin vallanhimoiselta kuten jotkut edeltäjät.
Now The Pope iso pelle on suututtanut muslimeja puheillaan. Hanet on yhdistetty manevaan historiaan samoin kuin Hitler ja Mussolini. Terve menoa.
 • 24 / 24
 • vaeltaja2005
 • 17.9.2006 11:08
Paavi suututti muslimit väittämällä, että vain muslimit käännyttivät miekalla muunuskoiset. Paavi unohti kristittyjen pakkokäännytykset.

Nyt vaaditaan, että paavi pyytää anteeksi ja peruu puheitaan. Mutta voiko Jumalasta seuraava erehtyä? Ja voiko hän perua puheitaan? Ja voiko hän pyytää anteeksi?

Jos hän ilmoittaa erehtyneensä, homoilla on mahdollisuus: ehkä hän erehtyi myös tuomitessan homot. Nyt saamme ennakkotapauksen.