uskonnollisen liikkeen opetuksia

Lisää luettavaa aiheesta:
» Homous, uskonto ja eheytysideologia

Kiitos, aivan kiinnostavia kirjoituksia.

Kannattaa myös vilkaista kirjoitusten vuosilukuja. Strategiat ovat silläkin suunnalla hieman muuttuneet, kun maailma on muuttunut.

Juhani
käsittääkseni sley edustaa helluntailaisia jotka eivät ehkä ole muutoksen tuulessa eläjiä vaan enemmänkin nokiamissionin kavereita.
Ei, ei, SLEY ei todellakaan ole helluntailaisjärjestö. Olisivat shokissa jos niin sanoisit heille!

Lyhenne SLEY tulee sanoista Suomen Luterilainen Evankeliumi Yhdistys. SLEY on evankelisen herätysliikkeen järjestö ja toimii siis Suomen ev-lut kirkon sisällä, mutta on kirkon vanhoillisimpiin kuuluva liike. Luther on heille hyvin tärkeä, kun taas karismaattiset ilmaisut (eli armolahjat kuten kielilläpuhuminen ja profetoiminen) eivät ole suuressa huudossa SLEYn piirissä - mitä ne taas ovat sekä helluntailaisuudessa että Nokia Missionissa.

Tämä pienenä tietoiskuna vain...
Mikä Sinua Nameles pistää vihaksi tuollaisessa yleisluontoisessa etiikkatekstissä? Eihän siinä ole mitään vihaamisen väärtiä. Mitäs jos yrittäisit muuttaa elämänasennettasi hieman positiivisemmaksi?
Lähinnä se, että vuonna 2006 ei puututa millään tavoin siihen, että nuorisotyötä ajaa tahot, jotka ovat sitä mieltä että esmes itsetyydytys on jotenkin väärin. Ja korostavat että muut seksuaalisuuden muodot ovat huonompia, luonnottomia ja kuvastavat ihmisen rikkinäisyyttä. Täten myös rohkaisevat ko tahoihin kohdistuvaa lapsellista ja asiatonta käytöstä.

Kun tiedetään, että nuoret jotka ovat epävarmoja, ottavat aivan varmasti opikseen kaikesta mitä ko taho heille opettaa suuressa viisaudessa. Vanhemman ihmisen sana on tietyssä iässä verrattavissa universaaliin totuuteen. Ja tämä on yksi tekijä, joka voi lisätä nuoren ahdistusta ihan itsemurhaan asti.

Olen realisti, en optimisti. Eikä siinä minusta ole mitään väärää.
Minua kiinnostaa, miten eksyit sinne sivuille? Miksi haluat selailla sivustoja, jotka arvaat( varmaan) ahdistaviksi?
Joo luin noita tekstejä ja selvisi, ettei ole antaa eväitä kohdata homoa kirkossa tai siinä kirkossa, missä ko. vastaaja vaikuttanee. Ainoa selvä lause oli, että Raamattua lukemalla, kun selviää Kristuksen rakkaus lukijaan, selviää tämänkin asia ( mitä se selviäminen on), mutta muuten toitotettiin taistelua taipumustaan vastaan ( miten ja millä tavoin jäi epäselväksi )ja seurakuntalaisten tuella ( eikä sitäkään tarkemmin yksilöity, että mitä se mahtaisi olla).

Hyvin heppoista. Sielunhoidollisesti köyhää.

Selvisi, että homoseksuaalisuus ei ole tasavertaista heteroseksuaalisuuden kanssa ( eivätkä varmasti myöskään ne henkilöt, jotka edustavat em. seksuaalisuuksia ). Tässä on yksi selvä argumentti syrjiä homoa kirkossa ( tai ainakin siinä kirkossa, missä kirjoittaja vaikuttanee ). Yhtään myönnytystä siihen suuntaan ei ollut, että homo olisi tasavertainen heteron rinnalla, vaan hän on aina "syntinen", vaikka ei olisi yhtään tekoa tehnyt, kunhan- tai jos -hän on erehtynyt menemään ja tunnustamaan sen identiteetikseen ( oletus ), mitä kirjoittaja ei tunnusta, vaan määritteli homouden olevan himo ja taipumus, jota vastaan on siis taisteltava keinoilla, jotka jäävät epäselviksi.

Sitäpaitsi tietoja ei ole päivitetty. Ne ovat vanhoja. Yhtä tyhjän kanssa oli lukea niitä! Tyhjät tynnyrit kolisevat- ja kun jo olen aikaisemmin haukkunut pappeja aaseiksi, niin sellaisiahan he ovat, mutta omaavat kovan äänen, millä toitottaa ja kiljua.
Sivuille eksyin toisen linkityksen kautta, koska osa tuttujani käy sleyn vaikutuspiirin alla olevassa nuorisotilassa.

Köyhää on kyllä, mutta epäilen suuresti, että kaikki nuoret omaavat kokemusta tai muuta jolla he tämän havannoisivat.

Tai sitten tietoja ei ole päivitetty, koska ne on silti totta :)