Ketkä valtaan ev. lut. -kirkossa?

Lisää luettavaa aiheesta:
» Homous, uskonto ja eheytysideologia

  • 1 / 3
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 21.8.2006 22:58
Nyt on enää kuukausi asettaa ehdokkaita ev.lut. kirkon seurakuntavaaleihin, aika loppuu 15.9. Vaalit ovat huipputärkeät, koska nyt valittavat luottamushenkilöt vaikuttavat ratkaisevasti seuraavan kirkolliskokouksen valintaan, ja se tulee varmuudella käsittelemään seksuaalivähemmistöjen asiaa.

Jos olet yhtään kiinnostunut seksuaalivähemmistöjen oikeuksista kirkossa, ole hyvä ja varmista KONKREETTISESTI, että omassa seurakunnassasi (tai asuinpaikkasi seurakunnassa) on menossa ehdolle uudistusmielisiä ihmisiä, joita uudistuksia kannattavat voivat vaaleissa äänestää.

Yksi mahdollisuus varmistaa, että uudistusmielisiä on menossa omassa srk:ssa ehdolle, on ottaa yhteyttä Tulkaa kaikki -liikkeen paikalliseen vaaliyhdyshenkilöön. Lista heistä löytyy liikkeen vaalisivuilta (http://www.tulkaakaikki.net ). Kaikki suomenkieliset srk:t on jaettu yhdyshenkilöitten vastuulle. Yhdyshenkilö tietää, onko seurakunnassasi jotain tekeillä ja voi saattaa Sinut yhteyteen muiden samasta srk:sta olevien uudistusmielisten kanssa, jolloin voitte yhdessä miettiä, mitä pitäisi tehdä, kuka asettuisi ehdolle jne.

NYT ON SIIS TODELLINEN MAHDOLLISUUS VAIKUTTAA! Kirkon asenteiden seksuaalivähemmistöihin on muututtava ruohonjuuritasolla, paikallisseurakunnissa. Nyt on tilaisuus edistää muutosta. Jos se jätetään käyttämättä, kenttä on vapaa konservatiiveille.

Jos et itse kuulu ev.lut. -kirkkoon, mutta haluat kuitenkin vaikuttaa, voit kertoa vaalista niille, jotka kirkkoon kuuluvat.

Voit tarkistaa "Tulkaa kaikki" -sivuilta, vaaliyhdyshenkilön kautta, keitä ehdokkaita listoilla jo on.
http://www.tulkaakaikki.net

Tärkeätä tietoa saa myös
http://evl.fi/
Ajankohtaista / Kuukausi aikaa asettaa ehdokkaita seurakuntavaaleihin

http://evl.fi/vaalit

Juhani
  • 2 / 3
  • Public eye
  • 16.9.2006 11:07
Porvoon piispaksi ehdolla olevaa rovasti Henrik Perret'iä ei voi ainakaan homofobiasta syyttää. Hän nimittäin vaatii, että hänen kanssaan alttaripalvelusta suorittavalla papilla on ehdottomasti oltava munat.

"Teen paljon yhteistyötä naispappien kanssa, mutta alttariyhteydessä kulkee raja." Näin hän toteaa tämänpäiväisissä Ilta-Sanomissa. Piispana hän ei myöskään suostuisi vihkimään naista papiksi. Homoista jutussa ei sanota mitään, mutta kaipa se ratkaiseva pointti Henrikin kannalta piilee juuri siellä housujen sisällä.

Ks. http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1236066
  • 3 / 3
  • Baez
  • 16.9.2006 14:00
FST:ltä tuli muutama päivä sitten keskusteluohjelma (katsoin vain puolella silmällä, joten en muista nimeä), jossa kysyttiin Porvoon piispanvaalin ehdokkaiden kantaa "homoliittojen" siunaamisesta kirkossa. Ainoa naispuolinen ehdokas Helene Liljeström suhtautui asiaan myönteisesti. Pari miesehdokasta vastasi: ei vielä... ja muiden kanta oli selkeä EI.