Wikipedia: Homoseksuaalisuus ja uskonto

Lisää luettavaa aiheesta:
» Homous, uskonto ja eheytysideologia

  • 1 / 2
  • Pora-liike
  • 8.8.2006 21:22
Suomalainen Wikipedia on lähinnä törkeä mielipidepalsta. Yo. otsikolla oli lähinnä vain negatiivinen näkemys kristinuskosta ja homoseksuaalisuudesta. Minä lisäsin sinne useita "pehmennyksiä" kuten linkin Malkukseen, mutta tuo vaatii vielä ruotimista, paljon. Mutta yritetään lapselle ensin antaa teelusikalla....

On todennäköistä että Wikipedian administraattorit spämmäävät tai sallivat alkuperäisen asenteellisen jutun spämmäämisen korjausten jälkeen, mutta kun tarpeeksi moni yrittää muuttaa sitä niin toivotaan etteivät ne kaikkia meistä voi bännätä. No eipä maalata vielä pirua seinälle.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Homoseksuaalisuus_ja_uskonto
Kieltämättä artikkelin voisi otsikoida uudestaan vaikka "Homofobia ja uskonto", jolloin "pehmennyksiä" ei tarvittaisi. Artikkeli ei mielestäni lausu mielipidettä tai anna oletusarvoa uskontojen homofoobisuudesta. Toisaalta mielestäni ylipäätänsä keskustelu kristinuskon kannasta homoseksuaalisuuteen on typerää, kun yhtenäistä kristinuskoa ja yhtenäisiä kantoja ei ole. Parempi olisi käsitellä kahta aihetta: homofobia uskonnoissa ja homoneutraalit uskonnot.