Polvirukoilijat liikkeellä Kanadassakin

 • 1 / 4
 • JuhaniV
 • JuhaniV
 • 16.7.2006 9:50
Viitisen tuhatta kristittyä kaikkialta Kanadasta kokoontui lauantaina Ottawaan parlamenttikukkulalle rukoilemaan homoavioliittolain kumoamisen puolesta. Rukouksillaan he toivoivat voivansa ohjata kansanedustajia kannaltaan oikeisiin päätöksiin.

Päivän mittaisen rukoussession kerrottiin olevan osa kasvavaa liikettä "Palautetaan moraali takaisin Kanadaan".

**********

Mitähän tuostakin uutisesta ajattelisi. Minulle syntyy vaikutelma, että mielenosoituksen takana olevat tahot ovat todenneet maalliset poliittiset vaikuttamiskeinot loppuunkäytetyiksi. Otetaan poliittiseen peliin taivaalliset sotajoukot, joiden valjastamisesta omien tarkoitusperien ajamiseen ei kuitenkaan ole kunnollista evidenssiä.

Ehkä Kanadassakin olisi joskus paikallaan ääriuskovaisten itsetutkiskelu. Helluntailaiset kysyvät omalla keskustelufoorumillaan täällä Suomessa: "mistä helluntalaiset on saaneet huonon maineen tavisten keskuudessa?"

Juhani
 • 3 / 4
 • JuhaniV
 • JuhaniV
 • 19.7.2006 21:58
Minun on vaikea mieltää Jehovan todistajia taikka Amisheja tuon mielenosoituksen aktivisteiksi. Oletan niiden olevan aivan muita ääriuskovaisia ryhmittymiä.

Amishit ovat mielestäni varsin eristäytyviä ja sisäänpäin kääntyneitä, eikä heillä ole julkisia poliittisia tavoitteita. Omat kokemukseni heistä ovat myönteisiä. He välttävät nykyteknologiaa ja pyrkivät luonnonmukaisuuteen. Pennsyvaniassa kävimme heiltä ostamassa hyviä tuoretuotteita suoraan maatiloilta.

Amishit suhtautuvat homouteen kielteisesti, mutta eivät sillä mekkaloi.

Amisheista lisää:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Amish

Jehovan todistajista minulla ei ole myöskään havaintoja samanlaisesta poliittisesta ja taloudellisesta aktivismista, kuten tekevät mormoonit parhaillaan rapakon toisella puolen vaikkapa homojen torjuntaan liittyen. Mormoonien kerrotaan syytävän miljoonia dollareita homoja vastustaviin toimiin. Jehovan todistajiin liitetään mielellään monia heihin kuulumattomia ennakkoluulojakin. Toki heillä on tiukan kielteinen asenne homoseksuaalisuuteen. Jos joku tietää tarkemmin, kertokoon.

Juhani
 • 4 / 4
 • Public eye
 • 19.7.2006 23:40
Jos tässä on kyse samasta joukosta, joka hihhuloi noin kuukausi sitten Ottawan parlamenttikukkulalla, organisoijana on "Man and Woman Union" -niminen poppoo, joka haalii kokoon oman agendansa tukemiseksi erilaisia, usein myös etnisiin vähemmistöihin kuuluvia eli hyvin erilaisesta ja kanadalaista yhteiskuntaa konservatiivisemmasta kulttuurista peräisin olevia ihmisiä.

Kesäkuista homoavioliittojen vastaista mielenosoitusta koskeva uutinen:
http://www.canada.com/saskatoonstarphoenix/story.html?id=f8325f2f-68ea-4bd9-8c07-3d4b74eb6058&k=77868

Pulju suoltaa tuttua tarinaa nettisivullaan
http://www.manandwomanunion.com/