"Eheytysterapiat" ja muut uskomushoidannat

Lisää luettavaa aiheesta:
» Homous, uskonto ja eheytysideologia
» Strategisesti lähellä rajoja: kristillis-psykoanalyyttinen eheytysideologia

Yksi sateenkaarikansan (mielen)terveyshaitoista ovat olleet ns. "eheytysterapioiksi" kutsutut uskomushoidot. Jos niihin olisi liittynyt hoitohaittoja, virhekohteluja, taloudellista tai muuta hyväksikäyttöä, asiakkaan maailmankatsomukseen vaikuttamista, epätieteellisiä tai luotettavan kokemuksen vastaisia menetelmiä tai luvatonta terveydenhuoltoa (RL 44. l 3.§, potilaslaki ja terveydenhuollon ammattihenkilölaki), voidaan ongelmat, taustayhteisöt ja markkinat viedä STM:n "puoskaritoimikunnan" tutkittavaksi - mikäli "eheytysterapiat" vastaisivat ns. vaihtoehtoishoitojen tunnusmerkkejä:

- menetelmät, jotka eivät perustu luotettavaan koelteltuun kokemukseen tai terveystieteelliseen tutkimukseen
- fantasiapohjaiset tai uskonnollis-uushenkisesti tai aatteellisesti rakentuneet (mielen)terveysvaikutteiset menetelmät
- pseudotieteelliset tai sepitetyt termit
- asiakasta harhauttavat ammattinimikkeet
- maailmankuvaan vaikuttaminen
- pseudoammatillinen koulutus- tai hoitobisnes
- lahkomaisia (kultinomaisia) piirteitä taustayhteisöissä

STM:n työryhmä kartoittaa puoskarialan markkinoita ja haittoja. Suomen Mielenterveysseuralla on siinä edustajansa. Yksityiset voivat olla yhteydessä SMS:än/ Pirkko Lahteen, miksei STEAMIIN ja Setaankin. Jos Setassa / Steamissa on tietoja ongelmista, niin ehkä nekin voisivat olla yhteydessä SMS:n tai Sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

Ps Postaan viikon päästä vähän lisäinfoa; kun pääsen lomille. Alempana viesti vuoden takaa, jonka jälkeen prosessi lähti liikkeelle.

--------------------
VIP 1 / 2 ^
30.04.2005
08:54:24 MOT on valmistelemassa ohjelmaa psykobisneksen ja tajuntapuoskaroinnin pimeästä puolesta: MOT 2.5. klo 20. Aihe koskettaa myös sateenkaari-ihmisiä. Vaihtoehtoterapismiliikkeen ja psyykkausbisneksen kasvaessa heterotkin saavat kohdata sen, minkä hlbt-ihmiset muistavat vanhastaan: "eheyttämisen" tai muun psykopuoskaroinnin uhrin asema on oikeudeton, viranomaisapua ei saa eikä toivoa korvauksista ole. Häpeä vaientaa uhrin ja terapiatraumatisoituminen voi viedä luottamuksen kaikkeen apuun. Vaihtoehtoisia tajunnnansäätelijöitä ja uskonnollisia "eheyttäjiä" yhdistää sekin, että koulutukset ovat pseudotiedettä tai taikauskoa. Taustayhteisöt voivat olla lahkomaisia, jopa hurmoksellisia. Vaihtoehtoterapismeissa on kyse myös bisneksestä ja taitavasta markkinoinnista omatekoisine "titteleineen" ja "rekistereineen". Tarvitaanko Suomeen puoskarilakia? Ruotsillahan on "kvacksalverilageninsa".
-------------
2 / 2 ^
01.05.2005
15:40:52 Puoskareita on rangaistu ilman että sitä varten on tarvittu erillistä lakia, mielestäni kyllä varsin omituisella tavalla. Eräs ennustaja poisti kirouksen yhdeltä yksilöltä varsin kalliilla hinnalla ja sai petossyytteen siitä. Ihan vastaavasti voitaisiin eheytysliikettä syyttää petoksesta. Korvaussummat olisivat tietysti mikroskooppisia.
Tuoreeltaan pari esimerkkiä puoskaroinnin häijyimmästä päästä eli hyväksikäyttämisestä. Skepsiksen foorumilla oli aikakauslehde juttu seksuaalisesta väärinkäyttämisestä uskomushoidoissa tai valvomattomissa terapioissa. Uhrien sukupuoli- ja seksuaali-identiteetti ei käy ilmi, mutta ehkä ääriesimerkki sallitaan.

http://keskustelu.skepsis.fi/html/KeskusteluViesti.asp?ViestiID=186513

Pointtini on tietysti se, että haitat epäpätevistä hoidoista tai manipuloivista hoitosuhteista, vaikkapa kenties "eheytysterapioista", ovat yleensä psyykkisiä, mutta pitkäaikaisvaikutuksiltaan ehkä arvaamattomiakin.
vaihtoehtoisien hoitomuotojen antajissa on paljon ylihinnoittelijoita ja ihmisten painostusta hoitoihin ja maksuihin, mikä on henkistä väkivaltaa vrt. homeopatia.
  • 4 / 57
  • vaeltaja2005
  • 23.9.2006 9:44
Gflash.de:n keskustelupalstalta löytyi tällainen tarina:

Syysuun 18. päivästä alkaen alkaa pyöriä amerikkalaisilla kristillisillä kanavilla „Sky Angel Satellite Network“ ja „Christian Television Network“ talkshow-sarja, jota vetävät entiset prostituoitut David Kyle Foster ja Alan Chambers. Chambers on entisten homojen ryhmän „Exodus International“ vetäjä. Näitä eheyttämisryhmiä on viime aikona ilmaantunut markkinoille. Exodus perustettiin jo vuonna 1976 ja nyt siihen kuuluuu n. 100 ryhmää USAssa ja Kanadassa. Exodus toimii jo 17 maassa.

Perusajatus on: Homoksi ei synnytä vaan kasvetaan. Isähahmo puuttuu tai on heikko isä. Myös Saksassa on toimintaa. Günter Baum perusti vuonna 1994 ”itsehoitoryhmä Aavikkomyrskyn”. Viisipäiväåisillä kursseilal koulutettiin sielunhoitjaia, jokta osoittabvat homoille ulospääsyn homoudesta. Nykyisin Baum kertoo, että hänelle tuli ongelmia siitä, että mikään psykologinen perustieto ei tukenut tätä toimintaa. Vaikka hän esiintyi ”Mister ex-gay Saksana”, hän tunsi, ettei hänen seksuaalinen suuntautuneisuutensa muuttunut. Hän teki yhden harha-askeleen ja joutui psykoterapiaan. Mutta siinä suhteessa baum ei ole ainoa. John Paulk, kansainvälisen Exodus-järjestön puheenjohtaja nähtiin vuonna 2000 washingtonilaisessa homobaarissa ja Michael Bussee, entinen perustajajäsen erosi järjestöstä vuonna 1979 ja ”karkasi” entisen exodus-koordinaattorin Gary Cooperin kanssa. Molemmat ovat myöhemmin avioituneet.
http://www.gflash.de/Article1026.html
  • 5 / 57
  • vaeltaja2005
  • 27.9.2006 10:12
NARTH:n järjestöjohtaja Joseph Nicolosi puhui saksalaisen nuoriso- ja yhteiskunta –instituutin kokouksessa Berliinissä kolme viikkoa sitten. Nettissivusto Kath.net (katolisia uutisia) kertoo puheesta.

Esitelmä oli otsikoitu: ”Ego-dystoninen homoseksuaalisuus – millaiset muuttumismahdollisuudet” (dystonia = lihasjäntevyyssairaus). Paikalla oli terapeutteja ja sielunhoitajia, jotka ovat joutuneet tekemisiin homopotilaiden kanssa. Nämä potiaat ovat ”minä-dystonisia”(???) ja haluavat muutoksen homouteensa. Joseph Nicolosi PhD on psykoterapeutti Los Angelesissa ja puheenjohtajana NARTHissa (www.narth.com). Viimeisten 25 vuoden aikana hän on ollut mukana yli 1000 homon muuttumisprosessissa.. Osanottajia seminaarissa oli 60, yhteensä 12 Euroopan maasta. Nicolosis esitteli menetelmäänsä luennoin, videopätkin ja live-tilantein. Nicolosis edustaa vahvasti affektiterapiasta kehitettyä uudelleenrakentavaa (reparative) terapiaa.

Terapia lähtee siitä, että lapsuuden traumaattiset ihmissuhteet, erityisesti suhde saman sukupuolen vanhempaan, aiheuttavat yrityksen kompensoida näitä ongelmia homoseksuaalisuudella. Tunteiden muutos ja heteroseksuaaliset potentiaalit voidaan saada esille tunnekontaktissa terapeuttiin.
Taustainfoa: Vaeltajan mainitsema Nicolosi samoin kuin suuri osa muistakin vastaavista psykodynaamisia psykoterappiasuuntauksia edustavista "eheyttäjistä" pitää oppiäitinään Elizabeth R. Moberlya, joka julkaisi vuonna 1983 teokset, joista on tullut nykyisten eheytysliikkeiden eräänlaiset maalliset "raamatut":
1) Homosexuality: a New Christian Ethic
2) Psychogenesis.

Jos jotakuta kiinnostaa tällainen tieto, niin juuri Moberlyn ajatukset näyttävät vakiintuneen 1980-l. lähtien eheytystoiminnan valtavirraksi jopa siinä määrin, että niitä toistellaan mm. suomalaisissa teksteissä ilman, että edes mainitaan lähteitä. Ovat siis saaneet "yleistiedon" aseman. Tausta johtaa taaksepäin suoraan vanhempiin amerikkalaisiin psykoanalyytikoihin, joista Olli S on puhunut aikaisemmin... Moberly on selvästi sekä uskonnollinen että psykodynaamista psykoterapiaa suosiva, kun taas NARTH on jättänyt uskonnon pois ja pelaa pelkillä psykologisilla "homouden selitysmalleilla ja eheytysterapioilla".

Eipä noissa mitään uutta ja kovin ihmeellistä ole, muuta kuin se, että Moberlystä lähtien "eheyttjät" ovat pukeneet sairauspropagandansa empaattisemmalta vaikuttavaan pakettiin. Nykyisiä avainsanoja ovat siten "myötätuntoinen suhtautuminen" ja "ymmärtäminen", vaikka loppujen lopuksi sanoma on se sama vanha: pitäisi ruveta selibaattiin tai muuttua heteroksi, että olisi "normaali" ja "terve". Koska nykyisin ei voi enää puhua virallisesti sairaudesta, eheyttäjät kiertävät sairaussanaa kätevästi mm. sanalla "epäterve" (unhealthy, vrt. sick), jonka merkitys on sairauden kanssa melko identtinen. Tosin he eivät nimeä homoja itseään suoraan epäterveiksi, vaan nyt tervettä tai epätervettä ovatkin ihmissuhteet ja käyttäytyminen. Sana "terve" esiintyy epätervettä useammin ja yleensä¨siinä muodossa, että "homoseksuaalin tulisi hankkia terveitä ei-eroottisia suhteita saman sukupuolen edustajien kanssa"... Terve-sanan käyttö lienee taktinen veto, koska se on positiivinen toisin kuin vastakohtansa epäterve. Toiseksi on tapahtunut sellainen mielenkiintoinen verbaalinen käänne, että nyt homot eivät ole enää Moberlyn (ja hänen seuraajiensa) mukaan sairaita, mutta homoseksuaalisen käyttäytymisen aiheuttava lapsuudessa syntynyt tunnevaje on patologinen. Eli jos väännetään tästä analogia vaikkapa vanhaan kunnon nuhakuumeeseen, niin voisi sanoa, että flunsssainen ei ole sairas, mutta hänen sisällään näkymättömissä jylläävät virukset ovat sairaus. Näin eheyttäjät säilyttävät vanhan sairausmerkityksen aikaisempaa hienovaraisemmalla retoriikalla kuorrutettuna.
Ennenhän homot olivat sairaita, sairausluokituksen mukaan 80-luvun alkuun saakka.

Kielellä keikailua on käyttää termiä "eheyttäminen". Sillä tarkoitetaan, että jotakin on heidän mielestään ensin rikki.

Aslanista kerrotaan, että he kyllä ohjaavat homoja Setaan, jos katsovat etteivät nämä tarvitse "eheytystä". Toistaiseksi ainuttakaan Aslanin Setaan ohjaamaa henkilöä en ole tavannut. Ehkä täällä Ranneliikkeessä joku on sellaisen kokenut tai tietää. Oma oletukseni on, että tässäkin kohden Aslanissa puhutaan soopaa.

Karina77, kiitos kiinnostavista kommenteistasi.
Itse asiassa homostelu oli sairausluokituksessa vain vuodesta 1952 alkaen (ja poistui sieltä APA:n päätöksellä 1973).

Tuo oli itsellenikin vähän yllättävä tieto, koska olin luullut homouden olleen sairausluokituksessa jo aiemmin. Heh, näitä asioita on tullut veivattua urakalla mennyt vuosi ja veivaan vielä tämänkin vuoden.
En tiedä milloin homostelu tuli Suomen sairausluokitukseen. Kuitenkin meiltä se tietääkseni poistettiin noin kymmenen vuotta myöhemmin kuin USA:n sairausluokituksesta. Näin minulle on kerrottu. Mielellään tarkenna, jos olet kerran asiaan perehtynyt.
Suomen sairausluokituksesta homostelu poistui vuonna 1981, mutta sitäpä en tiedä, että milloin se sinne tuli. Tuo olikin kiinnostava pointti. Veikkaisin että samaan aikaan kuin muuallakin, koska Suomi on seurannut näïssä asioissa koko ajan kansainvälisiä trendejä... Aiheesta lienee esim. Jan Löfströmillä (ja Antu Soraisen väikkärissä) tekstiä.
  • 12 / 57
  • vaeltaja2005
  • 17.10.2006 21:00
Saksassa Antidiskriminierunsbüro e.V. -toimistot ovat antaneet julkisen kannanoton homoseksuaaleille järjestettävistä ”uudelleenkasvatusmenetelmistä”.

Monet nuoret miehet ovat ottaneet yhteyttä neuvontapisteeseen. He kokevat olevansa seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi syrjittyjä. Heidän sosiaalinen yhteisönsä ahdistelee heitä, jotta he luopuisivat homoseksuaalisuudestaan.

Erityisesti sellaiset uskonnolliset yhteisöt kuin ”Aavikkovirta” (Wüstenstrom) ja Saksalainen Nuorison ja Yhteiskunnan Insituutti ovat tässä toiminnassa mukana. He tarjoavat palveluitaan kouluihin, ammatillisiin oppiilaitoksiin ja korkeakouluihin ja lupaavat muutoksen heteroseksuaaliksi.

Tämä psykoterapeuttinen toiminta on vahvasti ristiriidassa modernin näkemyksen kanssa. Jo pitkään on oltu yhtä mietltä siitä, että homoseksuaalisuus ei ole sairaus eikä sitä tarvitse hoitaa. Tällaiset hoitotoimenpiteet ovat paitsi hyödyttömiä myös haitallisia. Terapiatarjoukset ovat loukkaavia ja tekevät homoseksuaalit epävarmoiksi. Helposti tulee identiteettikriisi ja psyykkisiä häiriöitä , jotka johtavat depressioihin ja itsemurha-ajatuksiin,.

Toinen haitallinen vaikutus on, että ihmiset suggeroidaan uskomaan, että homoseksuaalisuus voidaan hoitaa eikä Jumala hyväksy homoseksuaalisuutta. Wüstenstromin internet-sivuilla väitetään, että homoseksuaalisuus on ihmisen itsensä päätettävissä. Uskovia kristittyjä lähetetään homojen ja lesbojen luo hakemaan heidät terapiaan. Homoseksuaalisten ihmisten persoonallisuutta ei tueta eikä hyväksytä vaan nostetaan esiin heidän erilaisuutensa. Jos he eivät halua mennä terapiaan, heidän on asetuttava puolustuskannalle.

Erityisen vaikea on tilanne Saksan itäisissä osissa, maaseudulla. Kristillinen kirkko ja seurakunnat vaikuttavat yhteiskunnallsieen elämään ja tarjoavat hvyän maaperän näiden järjestöjen toiminnalle. Wüstenstrom ja Nuorison ja Yhteiskunan Instituutti yrittävät hajottaa myös ihmisten normaalin sosiaalisen turvaverkon eli perheen ja ystäväpiirin vaikutuksen.

Heteroille ei ole vastaavia palveluja homoksimuuttumiseksi. On kysymys diskriminoinnista. Heteroutta pidetään tavoiteltavana ja homous kuvataan surkeaksi tilaksi, jossa tarvitaan terapiaa. Homoseksuaalisuutta ei tunnusteta hyväksyttynä elämänmuotona, joka voisi olla tasa-arvoinen heteroseksuaalisuuden kanssa ja jonka hyväksyttävyyttä tulisi edistää.

Tämä tilanne sotii vahvasti yhteiskunnan eettisiä periaatteita vastaan, jotka on perustuslaissa. Tämäntyyppinen terapian tarjoaminen julkisissa laitoksissa tulisi estää. Julkisen vallan ei tule antaa tiloja sellaiseen propagandatyöhön. Sellaisten terapiatarjousten esittely vie kohteena olevilta ihmisltä heidän ihmisarvoaan. Tasa-arvolaki kieltää ihmisten erilaisen kohtelun heidän seksuaalisen suuntautumisensa perusteella.

Antidiskriminierungsbüro e.v.
http://www.adb-sachsen.de/media/documents/1160661321.pdf?PHPSESSID=bduubrd2eqfadc3mfr8td0fv80
Strategisesti lähellä rajoja: kristillis-psykoanalyyttinen eheytysideologia
Leila Honkasen alustus 15. valtakunnallisilla Naistutkimuspäivillä Tampereella 18.11.2006.

Suositeltavaa lukemista. Linkki tekstiin löytyy tämän keskusteluketjun alusta.

Erittäin mielenkiintoinen alustus. Jään odottamaan reaktioita Aslanin suunnalta. Leila Honkaselle paljon kiitoksia, että olet paneutunut tärkeään asiaan näin perusteellisesti.
kristillisissä piireissä meidän identiteetti on pakotettu joksikin muuksi kuin ehkä olemme. löysin sellaisen paikan kuin huitsinnavada ( http://huitsinnevada.info/Ahdistus/Ahdistus ), jossa on aika paljon kaikenlaisista hihhuliporukoista lähteneitä mukana keskustelemassa ihan vertaistukipohjalta. siellä on ylläpitäjänä sellainen tyyppi, joka on vetäny vuosia kristillisiä juttuja netissä, mutta sitten ilmeisesti hajonnu aika pahasti.
Evankelisluterilaisen kirkon sivuilla (http://evl.fi) on myös jotain tietoa, hyvin pienimuotoisesti, lahkolaisuudesta (apua kaipaavalle -> epäterve uskonnollisuus: näin sinuun yritetään vaikuttaa/uskonnollisen liikkeen arviointi) ja sieltä on myös linkki Uskontojen uhrien tuki ry:n sivuille, josta myös löytyy linkkejä jos jonnekin..
Saksin osavaltiossa itäisessä Saksassa puhutaan edelleen uskonnollisten järjestöjen homohoitoohjelmista. Niitä tarjotaan mm. yliopistoissa ja ne on peitetty ”lähetystyön” kaapuun. Osavaltion tiede- ja kulttuuriministeriö yrittää rauhoitella homojärjestöjä sanomalla, että on vain totuttava siihen, että mielipiteen vapauden varjolla voi tapahtua myös syrjintää. Yhtenä esimerkkinä on Chemnitzin tekninen korkeakoulu, jossa fundamentalistisilla kristillisillä järjestöillä on homojen uudelleenkasvatusta eli tunne-elämän uudelleenmuovaamista. Tiede- ja kulttuuriministeriö pitää niitä merkityksettöminä, eikä asiaan haluta puuttua. Sen sijaan asiasta ovat ilmaisseet huolensa mm. Antidiskriminierungsbüro, pyskologiliitto ja homo- ja lesbopsykologien yhdistys sekä jotkut yksittäiset tutkijat ja tiedemiehet.
http://www.gaynial.net/
Zürichiläinen filosofian tohtori Kurt Wiesendanger otti kantaa näihin homojen hoito-ohjelmiin jo vuosi sitten, marraskuun 2005 alussa. Lähtökohtana oli ”Campus Kristukselle” –opiskelijajärjestön terapiatarjous homo-opiskelijoille. Järjestö kuuluu ”Aavikkovirta”-liikkeeseen.

Koska kirjelmässä on hyvä kuvaus tilanteesta, tässä pääkohdat:

Terapiaa annetaan sairaalle. Kuitenkin WHO (maailman terveysorganisaatio) ja APA (Amerikan psykiatriyhdistys) ovat jo aikaa sitten tehneet selväksi, että homoseksuaalisuus ei ole siaraus vaan yksi seksuaalisen suuntautumisen muoto.

Näitä yksinkertaisia tosiasioita ei ole menneisyydessä kuunneltu ja homoille ja lesboille on aiheutettu paljon pahaa. Sairauskäsityksen ylläpitäjät ovat suositelleen hormonihoitoja, sukurauhasten poistoa (kastrointia) ja jopa aivo-operaatioita. Psykologisella puolella kognitiivis-behavioristinen koulukunta loi käyttäytymisterapioita, joissa epämiellyttävillä ärsykkeillä yritettiin vaientaa homoseksuaaliset mielikuvat. Kun ”potilaalle” näytettiin seksuaalista mielihyvää tuottavia valokuvia, samalla annettiin esim. sähköiskuja.

Myös psykoanalyysi on ollut hyvin antihomoseksuaalista. Samaan sukupuleen suuntautuva kiinnostus on leimattu neuroottiseksi, siis hoitoa vaativaksi.

Tohtori Kurt Wiesendangerin mukaan ”Aavikkovirran” tarjoama uudelleensuuntautumisterapia osoittaa ihmisiä halveksivaa asennetta, samaa, jota on heteroseksismissä ja homofobiassa. Heteroseksismi pitää heterosuhteita kaikkia muita suhteita parempina. Homofobiassa homoille ja lesboille osoitetaan halveksuntaa, vihaa ja torjuntaa. Usein siihen liittyy oman seksuaalisen identiteetin epävakautta. Oma epävarmuus johtaa korostettuun homojen vihaamiseen.

Hoitotarpeessa eivät ole homot vaan ne, jotka torjuvat sen, eli homofobiset ihmiset. Homofobia on lähellä muita yhteiskunnassa esiintyviä ilmiöitä, jokta ovat ihmismielessä olevia ongelmia: antisemitismi, seksismin ja rasismi. Kyseessä on puolustusmekansismi. Kun ihmisellä on ongelma sukupuolirooli-identiteetissä, siitä seuraa torjuntamekanismi: seksismi. Kun ongelma on kulttuuri-identiteetissä, siitä seuraa rasismi. Kun ongelma on uskonnollisella alueella, seurauksena voi olla esim. antisemitismi. Seksuaalisen identiteetin ongelma voi johtaa homofobiaan.

Homofobia syntyy, kun lapsi kokee tuntevansa kiinnostusta samaan sukupuoleen, mutta ympäröivässä yhteisössä vallitsee homokielteisyys. Lapsi imee näitä ympäristön asenteita ja kaapista ulostulo ei onnistukaan turvallisella, terveellä tavalla. Ristiriita aiheuttaa häpeän ja ahdistuksen tunteita ja seurauksena voi olla heteroseksistinen ja homofobinen käyttäytyminen.

Yritykset uudelleenkasvattaa homot ovat homofobian tulosta. Jo Freud varoitteli aikoinaan yrittämästä muuttaa seksuaalista suuntautumista.

Yhteenvetona: Homoseksuaalisuus ei ole sairaus. Mutta sen torjuntamekanismi, homofobia on aina ollut ongelma, joka on aiheuttanut paljon ikäviä seurauksia, mm. syrjintää, homoille ja lesboille.
Eheytysterapioihin liittyen olen ajatellut viime aikoina, että Raamatusta löytyvät ajatukset rakastamisen ensisijaisuudesta ovat homoseksuaalisuuskeskustelussa olennaisia myös tästä syystä:

Jumalahan sanotaan olevan rakkaus ja ihmisten tulisi pyrkiä tekemään tämä Jumalan kuva itsessämme näkyväksi - ts. elää rakkaus joka hetki ja kaikkia kohtaan todeksi. Väkisinkin tulee mieleen, että kristinuskon piirissä tapahtuva homoilta pyydettävä muuttuminen heteroiksi tai ainakin homoseksuaalisesta käyttäytymisestä luopumisvaatimus (=”Jumala rakastaa homoja, mutta vihaa homoseksuaalista käyttäytymistä”) on hienosti viritetty ansa. Ehkä uskovina itseään pitävien tietämättömyyttään virittämä, mutta joka tapauksessa ansa. Rakkauden todeksi eläminenhän ei ole sama asia kuin lain kirjaimen todeksi eläminen. Kuitenkin homoseksuaalit pyritään alistamaan nimenomaan lain kirjaimen alle. Lain henki sen sijaan edellyttäisi rakkautta. Kun kerrotaan toistuvasti, että homous on iljetys ja kuolemansynti Jumalan silmissä, se toimii aivopesun tapaan. Kun homoseksuaaleja yritetään eheyttää erilaisilla terapioilla ja sielunhoidolla heteroiksi (käytännössä heikoin tuloksin), se tuskin lisää homoseksuaalien sisältä tulevaa rakkauden tunnetta ja sen ilmentämistä. Päinvastoin, kun lupa rakastaa toista ihmistä kielletään ja tuomitaan synniksi, se todennäköisimmin synnyttää katkeruutta ja vihaa, tuleepa se sitten pinnalle saakka näkyväksi tai jää ihmisen sisälle kalvamaan. Joka tapauksessa näin voidaan sammuttaa homoseksuaalien sisällä oleva rakkaus. Se tapahtuu naamioimalla ”rakkauden todeksi elämisen riisto” lähimmäisenrakkaudeksi, eli hyvää tarkoittavaksi synnistä varoittamiseksi, vaikka kyseessä on todellisuudessa lähimmäisen tuomitseminen. Katkerat ja vihaa tuntevat, vaikkakin ehkä päällisin puolin ”oikein” eli heteroseksuaalisesti elävät homoseksuaalit eivät sitten enää tunne lähimmäisiään kohtaan rakkautta. Sillä tavalla yksi ihmisryhmä (eheyttäjät lukevat usein siihen mukaan myös biseksuaalit ja transsukupuoliset) saadaan pois tieltä levittämästä sitä oikeaa sanomaa rakkaudesta yli rajojen, ja lakihenkinen (väärä?) opetus säilyttää varmemmin asemansa.

Hmm, kuulostiko liikaa salaliittoteorialta? :D
Karina77!

Rakastamisen ensisijaisuus on sanoman ydintä.
Jumalan olemuksesta pystymme sanomaan jotain ilmoituksen perusteella ja sehän kertoo rajattomasta rakkaudesta e n s i s i j a i s e s t i ja sen lisäksi oikeudenmukaisuuden voitosta Hänessä. Oikeudenmukaisuus toteutunee kaikessa rakkaudessa.
Rakkaudessa ymmärtäisin näkevämme lähimmäisen sellaisena kuin hän on ja olevamme valmiita ja halukkaita pitämään hänestä - myöskin riippumatta eroista. Mitä tulee mahdolliseen tuomioon, niin eiköhän vaadittava kykymme tuomita koko ihmisen ole niin olematonta, että sitä ei voi tehdä. Hlbt-kansan osalta seksuaalisuudessa tai sukupuolessa on kyse koko 'minästä', ei vain jostain teoista. Olemus ja teot ovat myös kiinteästi yhteydessä - teemme niitä tekoja, jotka ovat olemuksemme mukaisia. Jos esim. homous tuomitaan, tuomitaan koko homo olemuksineen ja tekoineen. Miten Jumalan rakkaus voi enää näkyä Hänen kuvassaan, kun kuvaa ei (mukamas) ole?
Syntiinlankeemuksessa ihminen Jumalan kuvana sai tahran, kääntyi väärän suuntaan. Synnissä halumme asettua asemaan, joka ei ole meidän, saa ylivallan. Syntisyytemme ja syntimme voivat koskea mitä tahansa itsessämme. On harhaa nähdä niitä vain jossain ulottuvuuksissa tai teoissa. Millä näemme ulkoisesti mitata? (Ihmisen alkuperäinen olemus oli hyvä.) Meillä ei ole mahdollisuutta jakaa persoonaamme eikä toisaalta nähdä sitä "ylhäältä", joten mittaaminen on myös turhaa. Olemuksemme, jonka olemme saaneet luomisessa, on meidän välineemme - lahjamme Jumalalta, jota käytämme hyvin Hänen ilmaiseman tarkoituksen mukaisesti, eikä kapinoimalla tarkoitusta vastaan.
Rakkauden silmät näkevät.
Laista ei poistu kirjainkaan. Laki täyttyy sen elämisessä tarkoituksensa - ihmisiä varten - mukaisesti. Laki elää silloin ja saa meidät rakentamaan toinen toistamme. Laki kääntää meidät näkemään rakkauden ja sen rakennuksen. Se ei näe meidän ohi, vaan suoraan kohti oman kokemukseni mukaan.
Ihmisen kääntyminen tahtomaan rakkautta on lain ja evankeliumin valtaisa yritys; ei pakottava (sitä ei rakkaus ole), vaan siihen pystvä, jos haluamme. Rakkautemme täällä on kuva jumalallisesta rakkaudesta. Eläminen toisin estää meitä toteuttamasta näitä tekoja - tehtäväämme.
Ei, emme elä maailmassa, jossa vain yksi henki hallitsisi...
Nyt odotamme Häntä, jossa täydellisenä on ihmisyys - Lunastajaamme. Hän on lähellä(mme)!
Pitäisi joskus määritellä se, mitä on rakkaus käytännön tasolla. Rakkaus on vaan kärsinyt inflaation, koska nykyisin vaaditaan taloudellisuutta ja tehokkuutta alalla kuin alalla ja asioita mitataan rahassa. Raha oli Raamatussa kaiken pahan alkusyy.

Raha/mammona on vastakohta Jumalalle. Verollepano oli syntiä, koska ihmismäärää ei olisi saanut laskea. Tilastointi ja luokittelu ja merkitseminen on alku fasismille ja terrorille. Muistetaan Natsisaksan kliinisen tehokkaat tuhoamiskoneistot.Juutalaiset piti laskea ja merkitä. Milloinkohan meitä aletaan leimata jollakin, jotta meitä voidaan hallita ja valvoa?
  • 22 / 57
  • vaeltaja2006
  • 29.12.2006 14:15
Kath.net julkaisi eilen diakoni Markus Hoffmannin haastattelun. Markus perusti vuonna 1993 sieluhoitoyhdistyksen ”Wüstenstrom” eli ”aavikkovirta”. Järjestöllä on ”itsehoitoryhmiä” jo 35 paikkakunnalla Saksassa.

Wüstenstrom kuuluu niihin järjestöihin, jotka äänekkäästi vastustavat homojen oikeuksia ja pitävät homoutta parannettavissa olevana häiriönä. Äskettäin on esitetty vastalauseita siitä, että tällaiset järjestöt ovat saaneet hyväksytyn aseman korkeakouluissa ja tarjoavat homoparannusohjelmiaan opiskelijoille.

Kath.netissä Hoffmann kertoo näin:

Wüstenstrom vastusti äänekkäästi, kun parlamentissa käsiteltiin parisuhdelakia. Lain voimaantulon jälkeen on oltu hiljaisempia, koska asian politisoiminen karkotti monia avun tarvitsijoita. Tällä hetkellä halutaan kertoa, keitä varten järjestö on eikä sitä, keitä vastaan se on. Järjestö puolustaa sitä näkemystä, että homous on parannettavissa.

Kysymys: Homoseksuaalisuus ja kirkko –ryhmä (kristillinen ryhmä, kuin Suomessa Yhteysliike) kertoo, että Wüstenstrom hyväksyisi homojen parisuhteet. Onko niin?

Hoffmann vastaa, että järjestön neuvontatoiminnassa hyväksytään kaikki, vaikka he eivät olisikaan vielä valmiita luopumaan homoseksuaalisuudestaan ja pyrkimään uusiutumiseen. Kaikki avun hakijat, myös homosuhteessa elävät, hyväksytään, mutta se ei tarkoita, että järjestömme hyväksyisi homoliitot.

Kysymys: Puhutteko siitä että raamatun mukaan homous on synti.

Järjestön neuvontatoimnnassa synti käsitetään niin, että siitä avautuu ihmiselle mahdollisuus synnin tunnustamiseen ja elämän muuttamiseen Jumalan edessä vastuulliseksi. Ketään ei painosteta, syrjitä eikä leimata. Valitettavasti monet homot eivät tee sitä valintaa ja palaavat entiseen elämäntapaan.

Niille, jotka sanovat olevansa kristittyjä ja haluavansa elää homoseksuaalisuuttaan, esitämme kysymyksen: miten hän pärjää muiden kristittyjen näkemysten kanssa. Hänen täytyy rakentaa oma kantansa raamatussa esitettyihin asioihin ja selvittää suhteensa Jumalaan.

Kysymys: Karismaattisissa liikkeissä sanotaan, että oikea usko riittää torjumaan homoseksuaaliset halut. Onko niin?

Hoffmann sanoo, että he eivät luota sellaiseen parantumismalliin. Voi tulla suuria pettymyksiä. Siinä ei muuteta tunne-elämää, vaan ainoastaan tukahdutetaan tunteet taustalle. Siitä seuraa kuin kramppi. Moni alkaa kieltää uskonsa ja palaa takaisin homouteen. Wüstenstrom on etsinyt oman tiensä ja sen vuoksi eronnut äskettäin amerikkalaisesta ”Living Waters”-liikkeestä. Homoseksuaalisuudesta irti pyrkivistä huolehditaan toverillisella tavalla.

Oma kommenttini: Kun aloin lukea tätä juttua, kiinnosti, millaisia menetelmiä Wüstenstrom käyttää. Ei selvinnyt.
http://www.kath.net/detail.php?id=15587
Tuo on tuollaista ihmeellistä nakittamista! Se on yhtä tyhjän kanssa ja epäselvää sanojen valintaa ja peräkkäin asettelua. Eihän niillä ole muuta esittää kuin pidättäytyminen!
Katolisia ”uutisia” levittävän kreuz.netin sivuilla levitetään jatkuvasti homovastaista propagandaa. Tänään sieltä löytyy isille kasvatusohjeita siitä, miten pojasta ei tule homoa. Kestävä isä-poika –suhde on paras suojautumiskeino. Terveessä isä-poika –suhteessa pojalle välittyy kuva miehisyydestä, itseluottamuksesta, riippumattomuudesta, ”sisusta” ja oman arvon tunteesta. Myös vanhemmat veljet ovat osa nuoremman kasvatusprosessia.

Vaikka isä ja sukupuolisuudeltaan erilainen poika eivät tulisikaan hyvin toimeen, pojan on saatava sellainen tunne, että hänet on ymmärretty ja hyväksytty. Jos poika on taiteellisesti suuntautunut, hänelle tulee osoittaa, että musiikki, taide ja teatteri kuuluvat myös pojille.

Vanhempien pitää huolehtia siitä, että poikia ei eristäydy vaan hänet on johdatettava muiden samoja asioita harrastavien pariin.

Vanhempien pitää arvostaa poikaansa miehenä.

Entä jos pojan salaisesta laatikosta löytyy gay-lehtiä, pornoa tai eroottista kirjeenvaihtoa. Jos poika eristäytyy muista samaan sukupuoleen kuuluvista samanikäisistä, hän oppii nopeasti säätelemään stressiään sukupuolisilla kontakteilla. Jos vanhemmat huomaavat lapsessaan homokiinnostusta, vanhempien on puhuttava asiasta. Jos ei puhuta, poika vaipuu yhä syvemmälle homouteen. Vanhempien on kerrottava, että homotunteet ovat ilmausta epätyydyttävistä emotionaalisista tarpeista ja niistä voi päästä eroon terveeseen suuntaan.

On tärkeä, että tunteet miehiä kohtaan hyväksytään, mutta seksuaalikontakteihin suhtaudutaan kielteisesti. Sitten on hakeuduttava psykoterapiaan, jotta nuori voisi vapautua homotendensseistään.
Tuosta uutisesta voisi tehdä sellaisen johtopäätöksen, että se kuka psykiatrista apua oikeasti tarvitsisivat ovat tuon alkuperäisen jutun kirjoittaja, katolinen kirkko ja vanhemmat, jotka sellaiseen ajatteluun haksahtavat.
Koskahan uskonnollisuuden varjolla tapahtuva väkivalta tulee olemaan kiellettyä lailla ja rangaistavaa. Rupiaa tympimään nämä perverssit tavat osoittaa kristillistä rakkautta.
Ehkä joskus siinä vaiheessa, kun ihmiset tajuaa, että usko (tai ateismi) on henkilökohtainen asia, jota ei voi vaatia muilta kuin itseltään.
Sitä homoudesta-voi-eheytyä -näkökulmaa lukuunottamatta toi oli kylä hyvä juttu, ja varmaa edistystä siihen tilanteeseen, miten asiat monessa kodissa nyt on. Ei se kyllä homoudelta silti suojaa. Munkin isä opetti pienesti asti, että taide ja varsinkin teatteri ja tanssi on hienoja harrastuksia ja sopii pojillekin ja mua on kohdeltu aina mun poikuus hyväksyen, eikä tytötelty kiinnostuksenkohteiden tms. takia, ja silti olen ihan umpihomo. :)

Niin että ehkä tolla uudella homottomuuteen kasvatuksella ei tehdä yhtään heteroa, mutta kasvatetaan kyllä homoja, jotka on tyytyväisiä itseensä ja elämäänsä ja jotka pääsee siitä homoudesta-voi-eheytyä -ajatuksestakin eroon helpommin, kun itsetunto oman sukupuolisuuden suhteen on kunnossa. Ja jos ne vanhemmatkin oppis sitten helpommin hyväksymään myöhemmin poikansa homouden, kun ne pienestä asti opettelee hyväksymään pojan muita henkilökohtaisia mieltymyksiä kunnioittaviksi vanhemmiksi. :) Tosin toi juttu sisältää yleistyksen, että kaikkia homoja kiinnostaa taide, mutta onhan monia, joita kiinnostaa..
Niin ja riippuen tietysti siitä, mitä se terapia sit on ja miten paljon se traumatisoi..
Hyvä idea mutta väärät lähtökohdat. Eihän siinä ole mitään pahaa että isiä kannustetaan olemaan kiinnostuneita poikiensa harrastuksista ja muutenkin osallistumaan heidän elämäänsä. Mutta jos tällä yritetään "eheyttää" homot heteroiksi niin tulee kyllä iso pettymys... :P

Ja se on niille aivan oikein.
Itävaltalaisen APAn (AustriaPeress Agentur) tekstipalvelussa oli 8. syyskuuta 2006 tarjolla kuvaus Exodus-järjestön toiminnasta . Toimittaja Tina Kopperschmid kävi tutustumassa Exoduksen toimintaan ja terapiamuotoihin. Edellä viestissä n:o 4 on lisää Exoduksesta. Koska henkilökohtaisesti olen ollut kiinnostunut siitä, millaista terapiaa homojen uudelleensuuntaamisessa käytetään, referoin lähipäivinä Kopperschmidin juttua. Kopperschmidt oli myös Münchenin gayradiossa Uferlosissa haastateltavana marraskuun alussa. Muutkin saksalaiset gayradiot ovat laajassti käsitelleet näiden amerikkalsisten järjesstöjen ja saksalaisen Wüstenstrromin toimintaa homoparantamisen alalla.

Tina Kopperschmidtin artikkelissa Maxi-naistenlehdessä lokakuussa kertoo yksi parantamisyrityksen kohteeksi joutunut elämästään. Hän on Peterson Toscano (41-v.). Hän on kirjoittanut ex-gayna olemisestaan teatteriin komedian. Hänen blogistaan löysin Maxi-lehden haastattelun. http://a_musing.blogspot.com/2006_09_01_a_musing_archive.html

Miksi Peterson halusi heteroksi? Hän oli kasvanut maalla ja hän sai sellaisen käsityksen, että homot ovat saastuneita, vaarallisia ja rikollisia. Kun hän oli teini-iässä, tuli lehtien lööppeihin aids. Siitä hänelle kehittyi totaalinen homofobia.Lisäksi hän oli 17-vuotiaana liittynyt kirkkoon ja siellä opetettiin, että vain heterona hän olisi hyvä.

Miten hän menestyi ex-homona? Hän kertoo välttäneensä kolme vuotta homojuttuja. Hän meni jopa naimisiin parhaan ystävättärensä kanssa. Vaikka hän rakasti vaimoaan, hän ei kyennyt olemaan tämän kanssa intiimisti ajattelematta miehiä. Ja se alkoi tuntua pettämiseltä. Hän alkoi yhä pahemmin hävetä itseään.

Sitten hän meni Exoduksen kestoterapiaan. Se lähti siitä, että homoseksuaaliset ajatukset lähtevät himosta (kuin himo alkoholiin, suomeksi puhutaan myös riippuvuudesta). Siellä terapiassa ei tarvinnut enää päättää, miten pukeudut, miten kampaat tukkasi, miten kauan viivyt kylpyhuoneessa.

Mutta eivätkö tuollaiset holhousmenetelmät nosta vastarintaan? Ei, sillä ne ihmiset siellä olivat rakastettavia. Ne ihmiset uskovat tekevänsä hyvää ja auttavansa toisia epätoivon tilanteesta. Vaikka he harjoittavat vaarallisia menetelmiä, he tekevät sen sellaisella sydämellisyydellä ja antaumuksella että se on hyvin hämmentävää.

Millaisia ihmisiä oli mukana tässä parannusohjelamssa? Monet kärsivät vaikeista masennuksista, tunsivat ahdistusta sitoutumista kohtaan ja joillakin oli seksiriippuvuutta. Ei näillä oireilla ollut tekemistä ihmisen homoseksuaalisuuden kanssa, mutta kylläkin homfobisen ympäröivän maailman kanssa.

Peterson kuitenkin lopetti terapiansa 5 vuotta sitten. Hän kertoo, että terapiassa koko ajan vedottiin riippuvuuskäyttäytymiseen. Eräänä päivänä hän kuitenkin havahtui, ja oli täysin uupunut elämäntavastaan ex-homona. Terapiassa yritettiin uudelleen ja uudelleen tehdä mahdolliseksi mahdotonta. Hän kuvaa, että hän oli kuin olisi herännyt koomasta.

Onko ex.-homoja, jotka todella ovat parantuneet? Peterson sanoo, että aivan hyvin voi elää selibaatissa ja aivan hyvin voi seurustella toisen sukupuolen kanssa, mutta sisäisiä tunteita on vaikea muuttaa.
Hyvä "Kesäpoika". Suosittelen sinulle lämpimästi Terry Pratcettin, Ian Stewartin ja Jack Cohenin kirjaa "Darwin's Watch". Joka toisessa luvussa se kertoo Discworld -tarinaa ja joka toisessa kertoo faktoja tieteentekemisestä, jumalan mahdollisesta olemassaolosta, evoluutio/luomistarina -asioista jne.
Münchenin alueen gayradion lähetyksessä Uferlos haastatltiin marraskuun alussa toimittaja Tina Kopperschmidia, joka kävi tutustumassa Exodus-järjestön toimintaan Amerikassa. Haastattelu eteni tähän tapaan:

Miten hän törmäsi tähän exodus-järjestöön:
Internetissä hän törmäsi ex-gay-movementiin ja internetin kautta hän löysi monia muitakin ryhmiä. Kyseessä on suuri liike. Se on ollut olemassa jo 30 vuotta. On liike, jolla on psykoterapeuttinen lähtökohta ja toinen on exodus, jolla on kristillinen lähtökohta. Jumala ei hyväksy homoseksuaalisuutta ja se voidaan parantaa.
Oliko vaikea pääästä tutustumaan exodukseen: ei lainkaan. Toimittjaa sijoitti käynnin Exodus Freedom Konferenssin aikaan. Se pidetäään pienessä kaupungissa Indianassa, siellä missä James Dean on syntynyt. Muutama tuhat ihmistä oli paikalla. Hän pääsi katsomaan juhlaa.
Exoduksella on raamatullinen lähtökohta. Homoseksuaalisuus on synti niin kuin kateus, murha tai ahneus. Homoksi ei synnytä. vaan se on symptomi, eräänlainen sairauden oire tai ilmentymä. Lapsuuden perhetilanne vaikuttaa niin, että lapsi vaatii koko elämänsä ajaan oman sukupuolen huomiota. Homoseksuaalisuus syntyy lapsuuden kokemuksista. Ja se voidaan Exoduksen mukaan parantaa. Haastattelija kysyi, miten suhtautudutaan siihen että esim hurrikaanin aikaan tuhojen sanottiin olevan moraalisen rappion syytä eli Jumalan kosto amerikkalaisille. Kyllä tämä Exodus-liike voidaan nähdä historiankin seuraamukseksi. Syyskuun 11. päivän jälkeen palattiin taas Raamtun arvoihin. Jälleen monet amerikkalaiset tutkivat mitkä arvot ovat perusarvoja ja mitä raamatussa lukee. Erityisen tiukkaa asennoitmuminen on Amerikan maaseudulla ja tällä hetkellä yhteiskunnan asenneilmapiiri ei ole helppo homoille. Sen vuoksi tällaisille järjestöille, kuten exodus, on nyt kysyntää. Heille tulee 400 000 puhelua vuosittain puhelinpalveluun.

Tavoitteena on muuttaa homot jälleen heteroiksi. Menetelmiä on erilaisia, esim. ryhmäkeskustelu papin kanssa viikottain, missä vaihdetaan kokemuksia lapsuudesta. On myös terapiaohjelmia jotka ovat paljon monimutkaisempia. Tällaisessa kestoterapaiassa asiakkaaasta huolehtidtaan, niin että esim. rajoitetaan sitä kenen kanssa hän saa keskustella, paljonko hän viettää aikaa suihkussa, käy ulkona vain kun siellä on mahdollisimman vähän ihmisiä jne.

Kun toimittaja tapasi näitä ihmisiä, he kertoivat että on iso ongelma, miten kauan he pystyvät estämään homotendenssit. On ihmisiä jotka ovat pystyneet vuosia, mutta myös niitä jotka ovat retkahtaneet muutamassa kuukaudessa.

Useimmilla terapiaan menneillä motivaationa on ollut, että se on Jumalan tahto, Näin pitää elää, ilman homoutta. Mutta joillakin on syynä yhteiskunnan paine. Pitäisi saada yhteiskunnassa hyväksyntä. Toimittaja keskusteli myös ex-homojen kanssa, niiden, jotka ovat palanneet homoiksi. Ongelmana heillä on ollut, että tunne-elämä ei olekaan muuttunut. Vaimon kanssa sängyssä hän kuvittelee miehiä viereensä.

Exodus vaikutti hyvin lämpimältä ja suvaitsevalta ympärisstöltä, mutta heillä on dogmi, jonka mukaan homo on syntinen. Aikakauslehti Maxin toimittaja ei saanut jutustaan minkäänlaista palautetta näiden järjestöjen suunnasta, eli juttu kävi ilmeisesti mainoksesta. Palautetta tuli ihmisiltä jotka kertoivat olevansa uskovia kristittyjä. Toimittajaa hämmästytti parin uskovaisen kannanotot, kuinka he leimaavat homot pedofiileiksi, ja heidän mukaansa homoista ei saisi puhua positiiviseen sävyyn.
Kiitos kirjavinkistä, Pete. Mä lisäsin sen luettavien kirjojen listaani ja tutustun siihen varmasti jossain vaiheessa. Otin selvää vähän siitä, millanen kirja (mistä näkökulmasta kirjoitettu) on kyseessä, jotta tietäisin, kannattaako siitä yleensä mun näkökulmastani kiinnostua vai kertooko se aiheesta, joka menee joka tapauksessa ohi mun maailmankatsomukseni. Kuten vaikka että en mä näkis syytä alkaa kahlata läpi kirjaa, jonka pointtina on todistaa, ettei mäkihyppääjät osaa lentää, kun mä en oo siihen alunperinkään uskonut. Totesin, että siinä mielessä suosittelemasi kirja kyllä menee ohi mun maailmankatsomuksesta, ainakin mitä tulee tuohon luomisteoriaan.. Sen näkökulma ei kata "mun omaa" teoriaa vaan on siihen liian suppea. Mä uskon että se voi kuitenkin antaa jotain, koska vaikuttaisi siltä, että siinä pureudutaan kuitenkin samantapaisiin ajatusmalleihin ja päättelyyn, joita käytän ja kirja voi antaa uutta näkökulmaa siihen, miten pitää ajattelu loogisempana.. Varmasti mielenkiintoista luettavaa ajattelun, vaikka mahdollisesti ei uskon kannalta. Kiitos. :)

Uskon kannalta millään luettavalla ei juuri oo väliä. Uskontunne on olemassa, vaikka ajatukset siitä, mikä Jumala on tai miten uskoa tulee toteuttaa vaihtuisi päälaelleen. Ne kun on pelkän järkeilyn ja yrittämisen tulosta, joka ei välttämättä ole kestävää.. sellaista hapuilua vaan.
Sain wikipedian taas toimimaan meidän koneella, ja saattaa olla, että mun äskeinen lähteeni puhui kuitenkin eri kirjasta.. :) No, se selviää sitten, kun ehdin siihen perehtymään ihan livenä. Luettavien listalla on monta muutakin kirjaa.. :)
"Sain wikipedian toimimaan meidän koneella..."

Miten toimimaan? Eikö se toimi kaikilla koneilla joilla pääsee esim. tänne ranneliikkeeseen? Vai sisältyykö tuohon lauseeseen jokin salainen merkitys, jota en ymmärrä? Uteliaisuus heräsi.
Travoltaa ja Cruisea yhdistää kaksi asiaa. Molemmat kuuluvat tiettävästi scientologeihin ja molemmista on internetissä satoja sivuja, joissa väitetään, että he ovat parantuneita ex-gayitä.



Mielenkiintoni scientologiaa kohtaan heräsi, kun tämän aamun Berliner Morgenpostista luin juttua heidän uudesta toimintakeskuskestaan Berliinissä lähellä teknistä yliopistoa. Saksassa scientologeille ei ole annettu kirkon asemaa, vaan scientologiaa pidetään pseudouskonnollisena bisneksenä. Uuden keskuksen avajaisiin odotetaan 5000 vierasta, ja joku kuuluisuuksistakin (Tom Cruise, Anne Archer tai John Ravolta) tulee mukaan juhliin.

Scientologia-kirkko perustettiin Kaliforniassa 1956, perustajana western- ja scincefiction kirjailija Lafayette Ron Hubbard. Heidän oppinsa on ns. dianetiikka, jonka tarkoituksena on vapauttaa ihminen kaikesta sisäisestä ja ulkoisesta pahasta. Menetelmänä on auditointi, eli auditoija kyselemällä pyrkii auditoitavan vapautumiseen. Kurssit ovat maksullisia. Lisäksi käytössä on ns. E-mittari, joka mittaa henkilön sisäisiä jännitteitä ja salaista vastusta dianetiikkaa kohtaan.

Saksassa scientologia on tarkkailussa. Koska se pyrkii poistamaan ulkoisesta maailmasta ”kaiken pahan”, se saattaa olla myös yhteiskunnalle vaarallinen ilmiö. Epäillään, että uusi keskus haluttiin Berliiniin, jotta oltaisiin lähempänä hallituspiirejä.

Yritin googlen avulla löytää scientologian suhdetta homoseksuaalisuuteen. Nopeasti etsimällä ei löytynyt, mutta löytyi satoja sivuja, joissa arvellaan Cruisen ja Travoltan olevan ex-homoja, jotka on ”parannettu” ainakin näennäisesti. Internet-sivujen avulla ei ainakaan kovin helposti löydy totuutta, vaan enemmänkin ilkeämielisiä juoruja.
Kreuz.net –sivusto (katolinen, homovastainen) kertoo tänään, miten lapsen esihomoseksuaalisuutta pitäisi hoitaa.
------------
Sivustolla on ollut kokonainen kirjoitussarja kasvattajille homouden torjumisesta. Tällaisia otsikoita: 1. Syyt poikien homokäyttäytymiseen 2. Mitkä asiat ovat tyypillisiä homouteen altistuvalla lapsella 3. Mitä vanhemmat voivat tehdä poikiensa terveen kehityksen edistämiseksi 4. Miehet pojan elämässä 5. Porno johdatuksena homouteen 6. Häiriintynyttä lapsen sukupuoli-idnetiteettiä pitää hoitaa.

Näistä syntyy jo käsikirja esim Aslanille. Tyypillistä näissä jutuissa on, että lapsen tyttömäisyys on kitkettävä pois. Pojan on leikittävä aseilla tai autoilla – ei nukeilla. Homolobbaajia syytetään siitä, että homous on poistettu sairausluetteloista. Ja on vain muutamia lääkäreitä, jotka hoitavat prehomoseksuaalisia lapsia. Nyt homolobbaajat vaativat pois diagnoosia: ”häiriintynyt sukupuoli-identiteetti lapsuudessa”, koska se merkitsisi homojen kansanmurhaa. Näin siis Kreuz.-net

Ja edelleen: vanhemmilla on oikeus vaikuttaa lastensa kehitykseen ja siihen, että lapsista tulee heteroja. Homolobbaajat väittävät, että prehomoseksuaalinen syndrooma on osa lapsuuden kehitystä, eikä siihen pitäisi puuttua. Mutta käytännössä vanhemmat puuttuvat moniin lapsen ei-toivottuihin käyttäytymistapoihin. Jos vanhemmat sallivat pojan leikkivän nukeilla tai pukeutuvan tyttömäisesti, he sallivat että pojasta tulee myöhemmin homo. Ilman terapiaa 75% näistä tyttömäisesti käyttäytyvistä tulee homoja, biitä tai transihmisiä. Ja senkin Kreuz.net tietää, että lähes kaikilla homoilla oli lapsuudessa sukupuolikehityksen häiriö.

Ei ole empiirisiä tutkimuksia, jotka osoittaisivat terapian tehokkuuden, mutta lääkäreiden tuntuma on sellainen, että käsittely auttaa. Tämäkin tiedetään tällä sivustolla: Prehomoseksuaalinen lapsi kohtaa aikuisena seuraavia ongelmia: emotionaalinen dysfunktio nuoruudessa, huumeiden käyttö, seksisairaudet, ongelmia koulussa, korkea itsemurhariski, lyhentynyt elinikä.
------------
Siinä on vanhemmille kylliksi perusteluja, että nukeilla leikkivä poika on vietävä psykiatrille.
No ilmankos minusta on tullut homo, koska leikin yhdessä sisarieni kanssa nukeilla, aseilla, autoilla ja leikkieläimillä.
Vaeltajan edellisestä kirjoituksesta tulikin mieleeni... Nykyäänkin on ihan yksiselitteisesti tyttöjen lelut ja poikien lelut.

Olin tässä ihan hiljan McDonaldsissa. Myös eräs äiti oli arviolta juuri koulun aloittaneen tyttärensä kanssa poikkeamassa hampurilaisella. Tytölle ostettiin jokin lastenateria, ja lastenateriaan kuului myös lelu. Myyjätyttönen sitten esitteli vaihtoehdot suunnilleen näin: Pojille on tällainen robotti ja tytöille tällainen kirjoituslehtiö.

Näin jo pienestä pitäen kerrotaan, mitkä ovat tyttöjen juttuja ja mitkä poikien juttuja. Jos lapsi olisikin halunnut "väärän" vaihtoehdon, olisi pitänyt asettautua vastustamaan aikuisen näkemystä sukupuolien erosta.
Amerikan evankelisten eräs johtaja on todennut että homoseksuaalisuus pysyy syntinä vaikka se osoitettaisiin olevan biologista perua. Hänen mielestään Raamattu antaa perusteet syntymättömän sikiön hoitamiseen niin, että tämän homous käännettään heteroseksuaaliseksi.

Mielestäni tässä ennakoidaan tilannetta, jolloin mahdolliset biologiset syyt eivät enää istukaan malliin, jossa homous käännetään rukouksen ja terapian avulla heteroudeksi.

Pastorin mielipiteet ovat aiheuttaneet tietenkin USA:ssa melkoisen raivokkaita vastalauseita. Jotkut ovat todenneet pastorin asettuvan Luojan asemaan. Katolisen kirkon edustaja riensi oitis kannattamaan ajatusta.

Sateenkaari-ihmiset kummastelevat, että hengenmiehet samaan hengenvetoon vaalivat tiukasti sikiön koskemattomuutta ja aborttikieltoa, mutta samalla sallisivat oitis menetelmät sikiön seksuaalisen identiteetin muuttamiseksi, jos sellaisia menetelmiä joskus keksittäisiin.

Mielestäni tuollaiset puheet ovat kaikuja rodunjalostuksesta eräältä toiselta mantereelta, eräältä toiselta aikakaudelta.

Lähde: 365gay
Lisää valaistusta otsikon asiaan. Thruth Wins Out -sivusto. Siellä on monenlaista asiaa.

Jos ei muuta viitsi katsoa, niin sivuston loppupuolella oleva kaksiosainen Comedy Centralin video on hauska ja tietenkin irvailee eheytystä. Jason Jones tutkii tarinaa yhdestä miehestä joka kärsii kroonisesta homoudesta.

http://www.truthwinsout.org/
  • 43 / 57
  • vaeltaja2006
  • 28.12.2007 14:48
Espanjassa tutkitaan galicialaisen papin, Marcos Zapatan, tekemisiä. Hän on pitänyt seminaarin "Miten kasvatan heteroseksuaalisia lapsia" Yksi journalisti otti osaa semianariin ja teki siitä raportin. Zapata vertaa homoseksuaalisuutta alkoholismiin, ja se on sairaus, joka voidaan hoitaa perheterapialla.

Eilen Galician paikallishallinto ilmoitti tutkivansa Zapatan asiaa, ja nyt halutaan varmistua, että Zapatan johtaman nuoriso-organisaation nuorisokeskuksissa ei käytetä mitään käännytystyötä tai homofobiaa, kun toimitaan nuorten kanssa.

http://www.guardian.co.uk/spain/article/0,,2232741,00.html#article_continue
Jatkan tuohon vaeltaja2006:n viestin lapsi-teemaan vielä, että ex-gay-järjestöt suuntaavat 2000-luvulla viestiään entistä aktiivisemmin nimenomaan alaikäisiin lapsiin ja nuoriin sekä heidän vanhempiinsa. Luin paremman luettavan puutteessa muutamana iltana National Gay and Lesbian Task Forcen raportteja, jotka vahvistavat myös omaa havaintoani. Sen jäsenet ovat tuottaneet raportteja osallistuttuaan ensimmäisen ns. ex-gay-järjestön, vuonna 1973 perustetun Love in Actionin, vetämiin Love Won Out -konferensseihin, jotka alkoivat vuonna 1998.

National Gay and Lesbian Task Forcen sivuilla tuli vastaan yksi erityisen mielenkiintoinen pätkä, raportti nimeltä "Youth in the Crosshairs: the Third Wave of Ex-Gay Activism". Siinä nimitetään tätä uutta huomion lapsiin ja nuoriin suuntaamista "ex-gay-aktivismin kolmanneksi aalloksi". Sitä voisi sanoa mielestäni myös yksinkertaisemmin uudeksi aalloksi. Raportin voi käydä lukemassa täältä:

http://thetaskforce.org/reports_and_research/youth_in_the_crosshairs

Samoihin aikoihin vuosituhannen vaihteessa alkoi ilmaantua muitakin erityisesti nuorille suunnattuja ex-gay-ohjelmia tms. (esim. Exodus Internationalin sisällä toimiva Exodus Youth, per. 2002 ja Love in Actionin sisällä oleva Refuge-ohjelma, per. 2002). Lisäksi alkoi ilmestyä vanhemmille suunnattuja oppaita aiheesta, miten voisi estää lapsia kasvamasta homoseksuaalisiksi aikuisiksi. Silmään pistää esim. Joseph ja Linda Nicolosin kirjassa (A Parent's Guide to Preventing Homosexuality, 2002) termi "esihomoseksuaalinen" lapsi. Joseph Nicolosi esittää hoitaneensa jopa 5-vuotiasta poikaa, jonka tämän vanhemmat toivat hänen vastaanotolleen, koska poika käyttäytyi "tyttömäisesti". Oletuksena on, että biologiselle sukupuolelleen epätyypillisesti käyttäytyvä tai sukupuoleensa tyytymätön lapsi varttuisi ehkä homoseksuaaliksi.

Noissa lapsijutuissa herättää huomiota se, että niissä saatetaan sekoittaa orastava transsukupuolisuus homoseksuaalisuuteen. Esihomoseksuaalisuutena kun saatetaan pitää sitäkin, että lapsi haluaisi olla toista sukupuolta kuin mitä hän on. Englanninkielisissä teksteissä vilahtelee näissä yhteyksissä termi "gender identity disorder" eli sukupuoli-identiteetin häiriö. Näyttää siltä, että ainakin osan ajasta mahdolliset trans-asiatkin (tai muuten vain sukupuolistereotypioista poikkeava käytös ja olemus) menevät sujuvasti homostelun piikkiin. Ehkä seksuaalisuusasiat ovat pahempia mörköjä?
Toimittaja Jim Burroway pitää blogiaan netissä, ja hän on juuri lähdössä Exodus-järjestön tapahtumaan Memfisiin. Hän on luvannut lähipäivinä paikan päältä kertoa siitä, mitä hän näkee ja kuulee.

Näin maallikosta on aika erikoista, että on tällainen Amerikan laajuinen järjestö, jonka perustehtävänä on muuttaa homot heteroiksi. Tässä on heidän promovideonsa
http://www.youtube.com/watch?v=LCV1Y8WkZKI
TimesOnline on julkaissut tuoreen laajan raportin Exodus Internationalin "kristillisestä alokasleiristä", jonka osallistujia valmennetaan vapautumaan homoseksuaalisuudesta Jeesuksen rakkauden avulla. Kuulostaa hyvin tutulta viimeaikaisten ranneliikkeen keskustelujen pohjalta. "homouden vastakohta ei ole heterous, vaan pyhyys" "en ole valinnut tuntemuksiani samaa sukupuolta kohtaan, mutta valitsin tavan jolla hallitsen niitä. Vapaus on mahdollista". Exodus-leirillä ihmiset eivät ole homoja, He taistelevat samaan sukupuoleen tuntemaansa vetoa (SSA, Same Sex Attraction) vastaan. TimesOnlinen toimittaja osallistui leiriin naisena, joka haluaa vapautua lesboudesta.

Liike väittää, että se suvaitsee ihmisiä, jotka eivät koe homoseksuaalisuutta ongelmaksi. Mutta niillä, jotka tuntevat SSA:n olevan ristiriidassa uskonnollisen vakaumuksensa kanssa, on oltava oikeus hakea ongelmaansa ratkaisua näillä pidättyvyyttä ja syvempää uskonnollisuutta saarnaavilla leireillä.

http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/faith/article4893735.ece
Tätä ketjua en ollut vielä lukenut. Nytkin lukeminen oli sen verran hankalaa, että se pitää ottaa uudelleen ohjelmaan jonkin ajan kuluttua. Voi olla, että seuraavasta kuultaa joidenkin mielestä läpi katkeruus tai muu ennakkoasenne. Voi hyvin olla niin. Minusta se on tällä hetkellä oikeutettua. Oman menneisyyden työstämisessä tulee välillä ahdistavia tunteita, välillä myös ylilyöntejä. Mutta uskon, että sellaiset ihmiset, jotka itse eivät katsele asioita millään tavalla asianosaisesta näkökulmasta, näkevät kyllä ihmisen niiden takaa.

Minä keskustelen tiiviisti yhdessä ryhmässä, johon osallistuu uskonnon kanssa hankaluuksiin joutuneita. Ajatus on ollut, että ryhmä olisi tarkoitettu homoille, mutta siihen osallistuu enemmän heteroita. Mukana on kyllä myös homoja, joiden vaikeiden kokemuksien takana ei ole uskonto.Totuuden nimissä on sanottava, että uskonnon vaurioittamia ja sen asian kanssa kamppailevia homoja ei Suomen kokoisessa maassa tule joka kadunkulmassa vastaan. Mutta pointtini on, että ei tule homouttaan ongelmaksi kokeviakaan, ei todellakaan. Helsingin kokoisessa kaupungissa sen sijaan homoja tulee vastaan päivittäin useita, jos liikkuu vilkkaalla paikalla. Ihan onnellisia homoja enimmäkseen.

Suomessa ei riitä homoja eheytettäviksi. Eheyttäminenkin on melko lailla sielunhoidollista. Pahoja potilasturvaa vaarantavia ylilyöntejä ei ole paljon. Mikä ei tietenkään poista taustalla olevan ajattelun ahdistavuutta sellaisen homon kohdalla, joka on ajautunut uskonnolliselle törmäyskurssille. Usein asiat näyttävät ulospäin kiihkottomalle tarkkailijalle lähinnä henkilökohtaisilta tragedioilta ja ongelmilta. Uskonnollisen maailmankuvan vangitsevuus ei välity siitä osattomalle. Sen sisäpuolella olevan se todella vangitsee, hyvin monessa mielessä.

Minun oma sielunhoitajani ihmetteli aikoinaan, että on olemassa niin "hyvää" terapiaa, paljon kalliita kursseja käyneitä vilpittömiä auttajia, mutta autettavia homoja ei tahdo löytyä. Se oli tietysti yhteiskunnan vallanneen homopropagandan syytä. No, tästä hommasta monet repivät jopa leipänsä, joten asiaa on korjattu Suomessa, ei kääntymällä alaikäisten suuntaan, vaan kääntymällä heterojen suuntaan. Minunkin osallistumilleni kursseille ja keskusteluihin osallistui pääasiassa heteroita, jotka halusivat "eheytyä" seksuaalisuudessaan. Sellaista ihan tavallisten ihmisten ihmissuhdeasioiden vatvomista toisten uskovien kanssa, sinänsä aivan hyvää ja siihen osallistuville varmaan mielekästä hommaa. Ennen kaikkea vapaaehtoista, joten vahvistettavaan maailmankuvaankaan ei kenelläkään pitäisi olla nokan koputtamista. Tosin aina löytyy niitä rajoja, joilla voi joidenkin asioiden asiallisuutta kysellä...

Toissapäivänä tapasin sattumalta yhden entisen seurakuntalaisen (hän on nykyinenkin, minä entinen), joka silloin oli kiinnostunut ihmisenä kasvamisesta Jumalan edessä ja tukemassa myös minua. Samalla tiellä on edelleen, joten kohtaaminen oli hiukan väkinäinen. Kävimme kahvilla. Erikoinen ja ajatuksia herättävä oli entisen ystävän hiukan väsynyt huoli: maailmassa on pahuus vain lisääntynyt lopun aikojen edellä. Ihmiset rakastavat syntiä. Homot eivät edelleenkään halua parantua, mutta nyt homoseksuaalisuus on ryöpsähtänyt aivan hirveisiin mittasuhteisiin mediassa. Eheytykseen hakevat "homot" ovat nykyään niitä oikeasti homofobikkoja. Homofobinen -sanaa käytetään väärin, fobia tarkoitta pelko. Kristityt eivät pelkää, vaan vihaavat homouden syntiä. Eivät tietenkään homoja. Mutta oikeat homot kokevat nykyään kamalaa vääryyttä, kun heitä estetään kasvamaan pelastukseen. Sen sijaan ihan kunnolliset kristityt heterot ovat jo ruvenneet näkemään itsessään homopiirteitä, vaikka siihen ei olisi mitään syytä, ja nykyään hekin jo tarvitsevat eheyttämistä. Se on homopropagandan syy. Eheytykseen tulee homoiksi itseään ihan oikeasti pelkääviä ihmisiä, joilla nyt vaan on sattunut olemaan jokin pieni kiusaus tai ajatus, joita on kaikilla syntisillä. Mutta ne ovat lisääntyneet, koska media syöttää jatkuvasti tätä ihmisien sekoittamiseen tarkoitettua valhettaan. Oli kuulemma oma sielunhoitajani todennut. Ei sillä, ettei työ olisi tärkeää, mutta kaikki tämä vaan estää oikeita homoja tulemasta avun piiriin. Ja tietysti lisää kunnon kristittyjenkin tuskaa ja hämmennystä. Ei ole kenelläkään enää helppoa. Nykyään saa hoidella homofobisia (ei siis homovihamielisiä, vaan itseään homoiksi pelkääviä) heteroita. Homot on jätetty yksin.

Mitenkähän tuo ei yllätä? Mutta Luojan kiitos Amerikan mallinen psykoterapointi ei ainakaan vielä ole meillä ruvennut kalastamaan asiakkaikseen lapsia ja näiden vanhempia. Läheinen ystäväni on tuon rapakontakaisen "terapoinnin" läpikäynyt, ja jotenkin tuo tässä ketjussa ylempänä oleva mainosklippi sopii minusta siihen kuvaan, mikä ystävän kokemuksista välittyy: aivan ylivoimaisen taitavasti laadittu ja kaikkien kaupallisten aivopesuohjelmien mukainen ideologia ja sen tulokset paistavat kilometrin päähän. Toivottavasti Suomessa ja Euroopassa ei milloinkaan saa ruveta laillisesti samanlaiseen ammattimaiseen aivopesuun tässä asiassa. Näissä omissakin on tarpeeksi.
  • 48 / 57
  • Epätäydellinen Mies
  • 8.11.2008 15:48
Sinä deli et ymmärrä omaan sukupuoleen kohdistuvan seksuaalisen halun epänormaaliutta ja kieroutuneisuutta, koska olet jo kivikovaksi ja totaalisen elottomaksi möhkäleeksi paatunut.

Myönnän kyllä, ettei sellaista asiaa noin vain muuteta yhdessä sielunhoitotilanteessa. Enkä ole aivan vakuuttunut siitäkään, onko se mahdollista edes vuosienkaan mittaisilla eheyttämisohjelmilla. Vaikka Herra Jumala Sebaotille kaikki onkin mahdollista, ei Hän silti epäuskoisia paranna vastoin näiden omaa tahtoa. Eheytyminen jostain vaivasta ja väärästä tottumuksesta onnistuu epäilemättä silloin, kun kaikki tekijät sattuvat onnistumaan vuosien ajan yhtäaikaa ja herpaantumatta samanaikaisesti kohdalleen, kuin monta peräkkäistä lottovoittoa. Mutta kenen oma asenne ja tahto on niin vahva, että näin perustavanlainen parantuminen on mahdollista? Ihmisen oma jaksaminenhan tässä on se heikoin lenkki.

Niin että parempi on heterojen olla heittämättä sitä ensimmäistä kiveä vaan, löytyy sitä ei-aviollista paaksintaa, puhumattakaan kaikesta vielä paljon pahemmasta epäraamatullisesta meiningistä (kateus, materialismi, ahneus, oman kunnian pyynti ja kiitoksenkipeys, vihanpito, pelihimo, yms.) nimittäin ihan omienkin keskuudesta. Ja jos ihan rehellisiä ollaan, itsekunkin omasta peilistäkin. Mitenkäs se nyt menikään: "Kuinka sinä näet malkan lähimmäisesi silmässä, mutta et näe kuinka omassa silmässäsi on hirsi..." ja "...hyttysen te kyllä siivilöitte, mutta nielaisette kamelin..." Joten kyllä sitä kaikenlaista seksi- ja pornoriippuvaista eheytettävää löytyy sieltä heterojenkin puolelta ihan yhtä paljon. Tämän sanon itse heterona: tietoisuus omastakin vajavuudesta on koko ajan olemassa.

Niin että älkää homot ottako eheyttämistä minään sotana teitä vastaan, koska siitähän ei ole kysymys. Enkä yleensä näe rikkinäisyyden eheyttämistä muutenkaan erityisesti minään homoteemana (joskin se soveltuu MYÖS siihen), mutta realistina on todettava, ettei ihmisestä tule täysin synnitöntä hra tai rva Täydellisyyttä tässä ajallisessa elämässä. Tämä pitää aina muistaa.

Mutta sinä deli et halua tunnustaa etkä tunnistaa omaa väärää elämäntapaasi totuuden mukaisesti vääräksi elämäntavaksi siksi, että olet lionnut noissa omissa kuvioissasi ja siinä omassa asenteessasi jolla pyrit puolustelemaan sitä, jo niin pitkän aikaa, että tuo lesboelämäntapa on ehtinyt imeytyä sinuun läpikotaisin jo aina ihan solutasolle asti. Ja siihenhän sinulla toki on oikeuskin. Jatka sinä kaikessa rauhassa vaan tuota kiukutteluasi totuutta vastaan, puolustele lesbouttasi (Miksi sitä muuten tarvitsee puolustella alinomaa?), helli, vaali ja ruoki vihaasi jonka voimalla jaksat nilkuttaa päivä toisensa jälkeen ja piehtaroi niissä porukoissa, joissa viihdyt ilmeisen hyvin.

Itse aion valmistautua tuomiopäivään täysin päinvastaisella sydämen asenteella, vaikka tekojen tasolla en välttämättä ole järin hurskas ihminen itsekään.

Mutta miksi sinun deli pitää niin raivoisasti yrittää estää muita kulkemasta toista - tai siis sitä ensimmäistä - tietä kohti tuomiopäiväänsä? Kun kerran syljet Raamattusi päälle, pakkoko sinun on sitten liikuskella sellaisissa ympyröissä, joissa sitä yhä edelleenkin kunnioitetaan, kiusaamassa itseäsi ja valtavaa joukkoa muitakin?
Epätäydellinen Mies kirjoitti:

> "Sinä deli et ymmärrä omaan sukupuoleen kohdistuvan seksuaalisen halun epänormaaliutta ja kieroutuneisuutta, koska olet
> jo kivikovaksi ja totaalisen elottomaksi möhkäleeksi paatunut."

Delistä en tiedä. Mutta ainakin omalla kohdallani voin sanoa, että pystyisin vaihtamaan miehet naisiin VAIN jos olisin kivikova ja totaalisen elottomaksi möhkäleeksi paatunut.

Homona minä olen ehjä.

Ja tuollaiset jumalat jotka vaativat ihmisten seksuaalista amputaatiota voidaan vetää vessasta alas kaiken muun jätteen mukana.
Epätäydellinen Mies, minä taidan jättää kirjoitukseesi vastaamatta. Totean vain, että sinulla ei tietääkseni ole kyllä sitten niin minkäänlaista käsitystä siitä, missä elämäni vaiheessa minä olen sielunhoidollista apua saanut ja mihin kaikkeen taipunut ja missä vaiheessa omaksunut täyden homoidentiteetin. Etkä sinä välitäkään tietää. Sen tähden olen kamalan surullinen siitä, että sinä jotenkin luulet tietäväsi toisen ihmisen kamppailusta riittävästi esittääksesi arviosi. On surullista, mitä kaikkea ihminen voi kirkkain otsin tehdä itsessään niin kauniin ja hyvän kristinuskon nimissä.

Miksi et kysynyt minulta ainoatakaan kysymystä? Tämä on keskustelupalsta, minä olisin kyllä vastannut. Mikään ei pakottanut sinua latelemaan madonlukujasi pelkkien olettamusten pohjalta, paitsi oma rakkaudeton ylemmyydentuntosi ja tuomitsemisen halusi. Yleensä päätän viestini kiitokseen kanssakeskustelijalleni silloinkin, kun ollaan oltu eri mieltä. Mutta nyt ei ole mitään mistä kiittää.
  • 51 / 57
  • Epätäydellinen Mies
  • 8.11.2008 20:23
Et ilmeisesti huomannut tekstini viimeistä kappaletta lainkaan. Vai eikö se näy koneesi ruudulla? Itselläni näkyy kyllä. Esitin siinä kaksi kysymystä: "Mutta miksi sinun deli pitää niin raivoisasti yrittää estää muita kulkemasta toista - tai siis sitä ensimmäistä - tietä kohti tuomiopäiväänsä?" ja "Kun kerran syljet Raamattusi päälle, pakkoko sinun on sitten liikuskella sellaisissa ympyröissä, joissa sitä yhä edelleenkin kunnioitetaan, kiusaamassa itseäsi ja valtavaa joukkoa muitakin?"

Tosin, kun kävin tuolla pikaisesti vilkaisemassa kymmeniä aikaisempia kirjoituksiasi, huomasin jo ennen vastinettasikin minulle, että kiinteänä osana keskustelutapaasi kuuluu ylimielisesti ja jääräpäisesti väittää, ettei sinulle ole esitetty kysymystä johon voisit vastata, jos kysymys tai sellaisten sarja ei miellytä sinua. Tosin, keskustelusi erään nimimerkin kanssa, jonka kanssa näytät soveltavan tätä strategiaasi enemmänkin, ovat niin pitkiä ja seikkaperäisiä puolin ja toisin, että niihin pitää perehtyä runsaalla ajalla ja jaksamisella. Niiden huolellinen lukeminen ei käy päivässä tai parissa, mutta en voi kieltää, etteivätkö ne näyttäisi hyvin mielenkiintoisilta.

Mutta siis, tuossa sinulle nyt ensialkuun kaksi summittaista ja varsin yleisluontoista kysymystä, jotka esitin tuntematta sinua tai tarinaasi juuri mitenkään. Niihin voit vastata tai olla vastaamatta sen mukaan mikä itseäsi huvittaa. Ja koska ne ovat juuri niin summittaisia ja yleisluontoisia, ne sopii hyvin esittää kenelle tahansa muullekin, jolla on samankaltaisia ajatuksia ja asenteita aiheeseen kuin itse tuossa edellä esitit. Vastauksia tulee jos tulee noihin kahteen kysymykseen, joita minä en ymmärrä tässä sinun ja sielunsisariesi sekä -veljiesi rähinöinnissä eheyttämishoitoja vastaan. Siis: miksi ne niin vaivaavat teitä, kun niihinhän ei ketään pakoteta?
Tähän on olemassa yksinkertainen vastaus, joka ei mahdu kuitenkaan nk. eheyttäjien ajatusmaailmaan vaikka kuinka perustelisi: eheyttämishoidot eivät täytä nykyaikaisen lääketieteellisen terapian vaatimuksia. Eheyttämishoidot ovat myös eettisesti väärin.

Tämän enempää en vastaa. Sen pitää riittää.
Pitääkö tässä ottaa käyttöön ilmaus "VOI HYVÄÄ PÄIVÄÄ!"?

Olenko minä jotenkuekin huono ilmaisemaan itseäni, vai eikö tuosta muille käy selväksi, että suomin nimimerkkiä Epätäydellinen Mies minun henkilööni liittyvien olettamusten ja arvioiden tekemisestä tietämättä mitään minun henkilöstäni ja ilmeisesti haluamattakaan esittää arvionsa tueksi edes ainoatakaan HENKILÖÖNI LIITTYVÄÄ kysymystä, joihin olisin kyllä vastannut.

Mutta nyt kun on lyöty lukkoon, että minä olen surkea keskustelija, eikä Epätäydellinen Mies ainakaan jatka ennakkokäsityksiinsä perustuvien olettamusten tekemistä minun henkilöstäni, niin kaikki on hyvin. Vastaan esittämiisi asiakysymyksiin. Niihin en ensin vastannut, koska ensi töikseni ilmoitin, etten aio niihin juuri edellä mainitusta syystä vastata.

Epätäydellinen Mies kirjoitti: "Mutta miksi sinun deli pitää niin raivoisasti yrittää estää muita kulkemasta toista - tai siis sitä ensimmäistä - tietä kohti tuomiopäiväänsä?"

Minä en tiedä, millä tavalla tämä kysymys koskee minua. Ketä minä olen estänyt kulkemasta yhtään mitään tietä yhtään minnekään?

Epätäydellinen Mies kirjoitti: "Kun kerran syljet Raamattusi päälle, pakkoko sinun on sitten liikuskella sellaisissa ympyröissä, joissa sitä yhä edelleenkin kunnioitetaan, kiusaamassa itseäsi ja valtavaa joukkoa muitakin?"

Missä sinä olet nähnyt minun liikuskelevan muualla kuin täällä Ranneliikkeessä? Vai tarkoitatko, että juuri tämä paikka on sellainen, jossa minua enemmän kunnioitetaan Raamattua ja jossa minä kiusaan muita ihmisiä?

Kuule, Epätäydellinen Mies, älä vaivaudu ainakaan minulle esittämään enempää kysymyksiä noista CR:n kanssa käydyistä keskusteluista. Minä esitän MINUN ITSENI ESITTÄMÄT kysymykset hänelle joskus myöhemmin uudelleen, kun hän kerran näyttää kotiutuvan tälle palstalle ja ilmoittaa miettivänsä miten täällä kannattaa ihmisten kanssa keskustella. Laitan siitä sitten jotain kehuketjuun, kunhan saan sellaisen inspiraation. Mutta sinun kanssasi minä palaan tuohon ensimmäisen sinulle osoittamani viestin strategiaan: en aio vastata ollenkaan. Enkä jaksa perustella miksi. Oivoi.
> eheyttämishoidot eivät täytä nykyaikaisen lääketieteellisen terapian vaatimuksia.


Pieni korjaus: Tarkoittanet varmaankin, että ns. eheytyshoidot eivät täytä tieteellisiä kriteereitä pätevälle ja näyttöön perustuvalle, käyvälle hoidolle (lääketieteellinen terapia on yhtä kuin lääkehoito tai fysioterapia). Psykoterapia on käypää, näyttöön perustuvaa psykologista hoitoa - ei lääketieteellistä hoitoa.
Hollannin hallitus on myöntänyt verovaroista kahdelle ex-gay-ryhmälle avustusta. RefoAnders sai 84 000 euroa ja Onze Weg 50 000 euroa.

Hollantilainen uutispaperi De Pers syytti järjestöjä eheytysterapioiden tukemisesta ja yrityksistä "parantaa" homoja. Järjestöt kielsivät tämän.

Kriitikot pitävät tätä jonkinlaisena kompromissina uskontopuolue ChristenUnien kanssa.

Asiasta uutisoi Ex-Gay Watch 25.11.2008
Olli kyselee toisessa ketjussa transasiaa transihmisten hyvästä hoidosta kertovaan teokseen. Minä kyselen, onko transihmisillä ns. uskonnolliseen eheyttämiseen liittyviä kokemuksia tai mielipiteitä? Onko transukupuolisuudesta ja eheyttämisestä esimerkiksi tutkimustuloksia ollenkaan? Entä hoitoa vaille jääneistä ylipäätään? Onko kukaan transihmisistä ollut aktiivinen nyt STM:ssä työryhmäkäsittelyssä olevassa vaihtoehtohoitoihin liittyvässä asiassa esim. SETAn kautta?
Näitä uskomushoidantoja piisaa.

Tarjolla on valtaustilojen hoidantaa - tarra-, harha- ja räyhähenkien karkoitusta. Lisänä on saatavilla monenlaisia ja outoja parannus- ja värähtelylaitteita.

Lakityöryhmälle on tehty valitus, jossa on mielestäni aika omituisia ja käsittämättömiä seikkoja:

-laki esitetyssä muodossa sivuuttaa samalla myös kokonaan ns. kvanttifysiikan ja analogiseen tekniikkaan perustuvan lääkinnälisen hoidon (Frontier Sience Medicine). Huh!

Tarkistamattoman tietoni mukaan Aslan ja vastaavien "hoitojen" antajat eivät olisi lakiryhmälle lausunnonantajina. Seta sitävastoin on lausunnonantaja.