"Mitä homot edellä sitä piraatit perässä"

  • 1 / 7
  • Filtteri
  • 9.6.2006 13:55
http://www.digitoday.fi/showPage.php?page_id=15&news_id=56940

Minkälainen maku teille tulee ko. kolumnista? Omasta mielestäni kirjoitus henkii kaikkea muuta kuin hauskuutta tai suvaitsevaisuutta. Homous nähdään muun muassa "yhteiskunnan syöpäkasvaimena". Olenko vain väsynyt tai ymmärtämätön, kun kirjoitus onnistui ärsyttämään, vaikken yleensä kovin helposti ärsyynny...
  • 2 / 7
  • Jenna
  • 10.6.2006 16:50
Hmh. En minäkään nyt kyllä oikein ymmärtänyt että mitäkö kirjoittaja oikeastaan kolumnillaan ajaa takaa? voisiko joku viksumpi selittää että niin ollaanko tässä piraatteja vastaan vai homoja vastaan vai kumpaakin.. mitä kummaa.. taidan olla minäkin väsyksissä juuri nyt..
Minäkään en onnistunut useasta lukemisesta huolimatta löytämään selkeää punaista lankaa. Ainakaan sellaista, joka jotenkin yhdistäisi pride-kulkueet & homot tähän piratismi-teemaan. Kuvittelen, että kirjoittajan tarkoitus oli verrata ajankohtaista piraatismikeskustelua ja näiden tapaa vaatia oikeuksia mm. pride-paraateihin ja yleensäkin vapautusliikkeen käyttämiin argumentteihin. Vertailu vaan jäi aika totaalisesti kesken.

Tulin siihen tulokseen, että kirjoittaja ei oiken osaa kiteyttää ajatuksian muiden ymmärrettäväksi tekstiksi. Ilmaan nimittäin jäi, oliko kirjoittaja lopulta sitä mieltä, että noilla kahdella eri asialla on jotain syvempää yhtäläisyyttä keskenään - vai ei. Halutessaan tuon tekstin voi todella lukea myös siten, että siinä arvostellaan myös seksuaalivähemmistöjen taistelua olemassaolon oikeuksien puolesta. Suosittelen, että Mika Lahdensivu opiskelee kirjallista ilmaisua, ennen kuin tämä kirjoittaa itselleen liian vaikeista aiheista.
Joo. Aika lailla sama maku jäi kuin smo:lla. Jotenkin tulee sellainen olo, että kirjoittaja on tahattomalla sanataitamattomuudellaan onnistunut lisäämään tekstiinsä sävyn, jota ei siihen tarkoittanut. Tai sitten se on vaan tökerö yritys päästä haukkumaan homoja siinä sivussa, kun kirjottaa päivän polttavasta aiheesta.

No. Vertaus on minusta kuitenkin mielenkiintoinen. Niinpä. Helpostihan tämä homoseksuaalisuuden puolustaminen kutistuu siihen "me ollaan täällä, totutelkaa siihen". Ehkäpä asiaan perehtymättömän ja kapinahenkisen minäminä-maassa kasvaneen nuoren piraatin mielissä tästä tulee siis ihan käypä argumentti, koska "sillähän ne homotkin itsensä perustelee". Ehkä kirjoittaja yrittää tarttua siihen. Harmi, että kirjoittaja nyt tarttuu sellaiseen pinnalliseen mielenosoitus mökään molemmissa tarkastelemissaan ryhmissä eikä pureudu lainkaan sen syvemmälle. Asia-argumentit taitavat olla aika erilaiset näissä keskusteluissa.

Vai ovatko... onko se perustavaa laatua oleva ihmisoikeus saada harjoittaa piratismia? Pyrkiikö kirjoittaja kritisoimaan sitä vastakkainasettelulla? Huono teksti anyways. Pitääpä ottaa talteen varoittavaksi esimerkiksi...
  • 5 / 7
  • Sörsselssön
  • 12.6.2006 13:49
Tää on ihan törkeetä tekstiä mun mielestä Kirjoittaja ei todennäköisesti tarkoita loukata mutta teksti on niin kaukaa haettu eikä siinä selvästi todeta, että on väärin ajaa rikollisuutta kuin ihmisoikeuksia. Kannattaa lähettää palautetta aina tällaisista ja ainakin minä lähetän. sivujen päätoimittaja juhani.pekkala@sanoma.fi
  • 6 / 7
  • Minna
  • 12.6.2006 15:56
Mä luin kanssa tuon kolumnin. Siinähän sanotaan, että piraatit ovat melkein kopioineet homoparaatin kaavan ja kysytään, että onko tällaisen "viestinnällisen yhdennäköisyyden perusteella" syytä pitää piraatteja vähemmistönä niin kuin esim. viharikosten kohteeksi joutuvia vähemmistöjä. Aika selvästi mun mielestä sanotaan, että ei ole syytä. Piraattejahan tuossa pannaan halvalla, kun ne ovat piraattimaisesti kopioineet itselleen homojen tavan viestiä ja yrittävät uskotella, että ovat vähemmistö.

Ja eihän tossa sanota homoista oikein mitään kun ensin on vaan siteerattu sitä piraattimielenosoitusta ja sitten kerrottu, että se varmaan herättää samanlaisia vihamielisiä saarnoja kuin mistä homotkin on saaneet osansa (koska tässä on käytössä se homoilta kopsattu viestintätyyli). Ruotsissahan oli sellainen pastori, joka sanoi oikeasti homoja syöpäkasvaimeksi ja sitten se joutui siitä oikeuteen ja sai vapauttavan tuomion ja siihen tässäkin varmaan viitataan, että taas tulee joku samanlainen.
  • 7 / 7
  • Minna
  • 12.6.2006 16:21
Hain muuten vielä samasta lehdestä homojuttuja ja tällainen löytyi eli kyllä tässä meidän puolella ollaan, kun ei tällaisia juttuja ole paljon mediassa näkynyt.
Salarakkaita vasten tahtoaanhttp://www.digitoday.fi/showPage.php?page_id=13&news_id=52294

Musta on tosi hyvä että ei aina kirjoiteta homoista samalla tavalla vaan pakotetaan ne lähimmät perusheterotkin ajattelemaan. Luin vielä kerran sen kolumninkin ja siinä on kyllä ihan punainen (tai sateenkaarenvärinen) lanka mutta siinä oikeasti joutuu lukija miettimään, että voiko piraatteja pitää vähemmistönä. Hyvä että sen saa jokainen päättää, kun se on tuossa oikeasti tuotu esiin että esim viharikoksia ja muuta vakavaa kohdistuu vain "perinteisiin vähemmistöihin". Sitä saa sitten miettiä piraatit ja perusheterot ja musta on vaan hyvä että pitää just itekin vähän miettiä eikä kaikkea aina sanota suoraan, kun silloin ehkä vaivautuu lukemaan sekin joka muuten olisi vaikka homovastainen!