Elämään tutustumista

  • 1 / 1
  • vaeltaja2005
  • 22.2.2006 14:33
Münchenin reaalikoulun seitsemännellä luokalla on kaupunkituntemus-jakso. Macel ja Manuel istuvat Glockenbach-korttelissa homobaarissa ja jututtavat asiakkaita. Samalla tehdään muistiinpanoja. Jutellaan sukupuolta vaihtaneen Henrikin (ent. Georgia) kanssa, ja sen jälkeen on juttutuokio Robert Bayerin kanssa Team Münchenistä. Se on homo- ja lesbourheiluseura. ”Häh, homourheiluseura?”, pojat toistavat hämmästyneinä.
Tällä jaksolla koulussa tutustutaan vähemmistöihin. Yleensä ihmiset ovat hyvin laiskoja tai haluttomia tutustumaan erilaisuuksiin. Tämän oppijakson on suunnitellut Peter Ruch kaupungin pedagogisesta instituutista. Jotkut oppilaat käyvät LeTrassa (LesbenTraum, ”Lesbounelmia”), lesbojen infotilassa. Joukossa on tietysti machopoikia, jotka kääntävät selkänsä ja yksi ilmoittaa, ettei haluaisi homoa kaverikseen.

Jne. jne…

Tällainen juttu oli aamun Süddeutsche Zeitungissa. Koulusta en tiedä, mutta ainakin 80-luvulla toimittajien koulutuksessa oli ”elämään tutustumisviikkoja”. Tutustuttiin mm. työttömään perheeseen ja homobaareihin. Käytiin illalla mm. Gambrinissa. Toivottavasti tällainen elävä ote elämään on yhä osana koulutusta.