Moskovan patriarkaatti vastustaa Gay Pridea

Moskvan ortodoksinen patriarkaatti näkee homojen paraatit synnin propagandana ja vastustaa sellaisten järjestämistä Moskovassa.

"Moscow, February 15, Interfax - The Russian Orthodox Church considers the gay parade planned for May in Moscow to be inadmissible and sees such activities as propaganda of sin."

Moskovan patriarkaatin ulkoisten kirkkosuhteiden edustajan, pastori Mihail Dudkon Interfaxille antaman haastattelun mukaan homoseksuaalit ovat kirkolle syvän säälin kohde, mikäli he eivät vedä muita mukaansa ja kehottaa kaikkia katumaan ja hylkäämään perikatoon vievän käyttäytymisen ja synnin.

"Jos he propagoivat homoseksualisuutta - ja gay parade on propagandaa ja yritys romantisoida syntiä ja tehdä siitä houkutteleva - meidän on yksinkertaisesti pakko vastustaa voimakkaasti tätä toimintaa, Dudko lisää."

Dudko muistutti myös, että venäjän ortodoksinen kirkko on vastustanut gay pride -tilaisuuksien järjestämistä myös muissa maissa, joissa on Venäjän ortodoksisen kirkon seurakuntia.

"Meidän mielestämme ei voi olla sallittua levittää tällaista propagandaa Venäjän sydämessä. Tiedämme että monet perinteiset uskonnon maassamme tukevat meitä yrityksessämme suojella kansaamme ja nuorisomma näiltä jumalattomilta ihmisiltä, hän jatkaa."

Kirkko kutsuu kaikkia niitä, joilla on valtaa, tekemään kaiken mahdollisen, jotta mahdollisimman harvat ihmiset joutuisvat kohtaamaan tämän synnin.

Interfaksista suom Pojotor
Venäjän ortodokseja olisi säälittävä tällaisen äärimmäisen tyhmän julistuksen edessä, mikäli se auttaisi. Patriarkaatti ei edes halua kohdata gay-ihmisiä eikä toivo ortodoksien muutenkaan kohtaavan heitä. Se on kovin ei-kristillinen teko - oli heidän nykyinen ajattelutapansakin mikä tahansa.
Rakkaus ei kuitenkaan muuksi muutu! Eikä homoseksuaalisuus leviä - rakkaus tosin levitköön!
On tässä ainakin se hyvä puoli että (paavin rinnalla) sanovat ääneen mitä mieltä kristinusko todella homoista on. Rehellisyyttä, vaikka rätti lentääkin päin meidän naamaa.

Aika turhaa on muiden rutista mitä on "oikea kristinusko" kun tuollaiset auktoriteetit menon määräävät: muut ovat harhaoppisia.

Huh! Onneksi en ole kristitty...

Ja onneksi en asu Venäjällä.
Venäjän viranomaiset ovat varmaan yllyttämässä ortodoksikirkkoa hlbt-väkeä vastaan. En tiedä, mutta arvaan, koska ortodoksikirkkohan veljeili neuvostoviranomaisten kanssa eikä se ole miksikään siitä muuttunut. Venäjä on epädemokraattinen valtio. Pitäisi yllyttää EU Venäjän viranomaisia vastaan ja antamaan huomautus. Se puree.
Onneksi patriarkaatti ei edusta koko kristinuskoa saati edes Venäjän kristittyjä...
Kunhan ensin parittajat ym lopettavat haureuden kaupaamisen Venäjällä, mutta siitä palvelusta tulee monelle venäläiselle sivutuloa.

EU on sen verran sekava systeemi, jotta Paavi on kirkkonsa kanssa ainoa yhdistävä voima Euroopassa. Toivottavasti Paavi alkaa joskus puhumaan kauniisti seksuaalivähemmistöistä. Sitä kannattaa vaikka ajankuluksi iltarukouksissa anella.
Venäjän kirkko on koko olemassaolonsa ollut hallitsijoiden talutusnuorassa (Itä-Rooman perintöä), kun taas paavi lännessä on aina yrittänyt päästä kalifiksi kalif... ei kun siis keisariksi keisarin paikalle tai mielellään vielä yläpuolelle.

Paavi Euroopan yhdistävä tekijä??? Uskopuhdistuksesta lähtien vai? Eihän edes Euroopan suurimmat katolliset maat seuraa politiikassaan paavin "ohjeita".
 • 8 / 32
 • vaeltaja2005
 • 23.2.2006 9:13
Riita Moskovan homoparaatista loiskuu jo Berliiniin saakka. Aamun Bild Zeitung kertoo, että Berliinin (homo)pormestari Wowereit oli välittäjänä, kun Lontoon, Pariisin ja Moskovan pormestarit tapasivat Berliinin raatihuoneella. Wowereit kertoi, että myös Berliinissä tai Lontoossa oli alun perin näitä ongelmia, mutta Moskovakin pystyy ne varmaan ratkomaan. Kaikissa kaupungeissa on ollut positiviisia kokemuksia homoparaateista.
Moskovan pormestari näytti kitkerältä, kun eräs journalisti kysyi syytä paraatikieltoon. Luschkow sanoi, että yhteiskunta ja kakki uskonnolliset yhteisöt ovat paraatia vastaan.
Kokouksen lopuksi pormestarit allekirjoittivat ”Berliinin julistuksen”, jossa luvataan ehkäistä kaikenlainen diskriminointi ja suvaitsemattomuus. Lisäksi luvataan yhdistää Lontoo ja Moskova nopealla junayhteydellä.

Lähde: B.Z. 23.2.2006
 • 9 / 32
 • vaeltaja2005
 • 23.2.2006 9:28
Russland aktuell –sivulla (venäläinen internet-lehti) kerrottiin edellinen uutinen tähän tapaan:

Homot älkööt häiritkö moskovalaisia gay-paratillaan

Moskovan julkisuutta ei pidä häiritä gayparaatilla. Näin sanoi Moskovan pormestari Juri Luschkow
Pressitilaisuudessa Berliinissä. Pormestarikolleegat Klaus Wowereit (Berlin), Ole von Beust (Hampuri), Ken Livingston (Lontoo) ja Bertrand Delanoë (Pariisi) olivat yrittäneet puhua Luschkovia ympäri, että paraati hyväksyttäisiin. Luschkov piti kuitenkin puolensa. Moskovan kaupunginhallitus ei hyväksy paraatia, koska se aiheuttaa suuria liikenneongelmia.
 • 10 / 32
 • vaeltaja2005
 • 23.2.2006 10:24
Vielä yksi asia, joka unohtui mainita edellisten uutissähkeiden yhteydessä.
Pormestari Wowereit (Berliini) on ns. julkihomo, samoin Ole von Beust (Hampuri). Tällaisessa seurassa Moskovan pormestari joutui keskustelemaan.

Saksassa on muitakin politiikan homoja, mm. liberaalien puheenjohtaja Guido Westerwelle. Katsokaapa Googlen kautta hänen poikaystävänsä Michael Mronzïn kuvaa! Mutta Westerwellestä joskus toiste lisää.
No täytyy kyllä sanoa että huh-huh olipa komeaa katseltavaa, kaikkissa herroissa kun silmä oikein lepäsi, hmmmmmmmmmmmmmmm.

En kiellä etteikö moiset julkisuuden henkilöt ole eduksi imagelle mutta uskoisin että he ovat tulleet esille vapaaehtoisesti. Ainakin he rikkovat myyttiä että meikäläiset ovat aina ja yksinomaan ála Teuvo Lohman-tyyppejä (miehiä jotka eivät koskaan päässeet ulos äidin vaatekaapista).
Meitä on moneksi, kuten täällä on jo aiksemmin todettu.
 • 12 / 32
 • vaeltaja2005
 • 23.2.2006 12:30
Enpä voi olla vielä kerran palaamatta eiliseen Berliinin kokoukseen. Berliner Morgenpost kertoi lehdistötilaisuudesta mielenkiintoisia asioita otsikolla:

Luonnoton yhteys

Pormestarit ovat eri meiltä homoparaatista ja siitä huolimatta ystävällisiä toisilleen

Kuin yhdellä iskulla hiljenee Punaisen Raatihuoneen suuri sali. Yksi journalisti kysyy, miksi Lutschkow ei salli Moskovassa homoparaatia. Ja mitä siihen sanoisivatkaa Pariisin homopormestari Bertrand Delanoë, Berliinin Klaus Wowereit (SPD) ja Lontoon pormestari Ken Livingstone. Jännittynyt hiljaisuus, tähän asti on puhuttu niin kivasti, tunnelma on ollut hyvä, kokousta on ylistetty. Lyhyt tauko, Lusckow vastaa venäjäksi, muut kuuntelevat tulkkia, tarkasti.
Muut pormestarit eivät olisi muotoilleet asiaa niin kuin Lusckow: Homoseksuaalisuus on luonnoton suhde, johon hän suhtautuu kielteisesti. Hän puhuu ”sellaisista ilmiöistä”, hän ei ole ryhtynyt mihinkään tooimenpiteisiin, mutta tulisi kieltämään paraatin. Moskovassa yhteiskunta ja uskonnolliset yhteisöt ovat vastaan. Tauko. Sitten vastaa Delanoe, nopeasti, selkeästi, ilmeisesti valmistautuneena.Hän vastaa, että tämä kysymys ei mitenkään vaikuta pormestarien hyviin suhteisiin. Mutta homosekusaalisuus ei ole mitään luonnotonta. Luonto tekee sen ihmisille. On kysymys ihmisoikeuksista, vapauden puolustamisesta. Hän kertoo kokemuksia Lontoosta, Berliinistä, Pariisista. Kun vähemmistö on vapaampi, koko yhteiskunta on vapaampi. Ja kuka tietää, jonain päivänä pidetään gayparaati myös Moskovassa.
Myös Luschkow on kuunnellut tarkasti tulkkia. Luschkow lopettaa teeman korostamalla että maailman kauneus on siinä, että kaikki ovat erilaisia. Mutta Wowereit (Berliini) haluaakin jatkaa, onhan paikalla paljon journalisteja,.Myös Wowereit on osannut varautua siihen, että tästä keskusteltaisiin; gay-järjestöt ovat edellisenä päivänä lähettäneet kokouspaikalle paljon sähköpostiviestejä. Hän on puhunut Luschkowin kanssa jo tiistai-illan päivällisillä.Hän sanoi, että gayparaati on ollut myös Berliinissä prosessi. Alkuaikoina kaikki ei ollut pelkkää päivänpaistetta. Toivottavasti prosessi käynnistyy nyt myös Moskovassa.

Ja sitten pressitilaisuudessa puhuttiin muista aiheista. Referoin tätä lehtijuttua näin pitkään sen vuoksi, että hiihtoloman takia minulla on aikaa, ja uusi asia (olen sen kyllä aikaisemmin kuullut mutta unohtanut) oli, että myös Pariisissa on homopormestari. WOW, kuten Klaus sanoisi!
Olen useammankin kerran miettinyt, että auttavatkohan nämä "gay-pridet" homojen olemassaoloa mitenkään. Niillä on nykyisin kovin vähän tekemistä homojen kanssa, enemmän ne näyttävät olevan drag- ja itsensäpaljastamisparaatja.

Suomen ulkopuolellahan niiden osallistujat ovat useimmiten (lähes) alastomia, läpeensä meikatuttuja, kiekuvaia, strutsinsulkaisia 20-cm korkokenkiä käyttäviä drag-queenejä joille gay-pride näyttää olevan lähinnä vuoden suurin mahdollisuus päästä osalliseksi isoon show'n - ja ehkäpä myös televisioon! Ja osa kulkueisen väestä on sitten itsensäpaljastajia joille mahdollisimman alastoman kehonsa ja paljaan takamuksensa näyttäminen on päivän suurinta antia. Tavalliset homot ja lesbot loistavat näissä paraateissa poissaolollaan (mutta kukapa sitä nyt harmaata varpusparvea kulkueella tulisikaan katselemaan).

Mitäköhän ajattelevat jonkun homo-nuoren äiti ja isä kun television uutisista katsovat kanamaista kaakattajaa joka on pukeutunut mahdollisimman hirveään drag-asuun...

OK, kulkueita tarvitaan ja on hyvä, että ollaan näkyvillä. Mutta ihan oikeasti onneksi Suomen vaparit ovat vielä kaukana karnevaalikulkueista.

Joskus on tullut mieleen, että ei ole ihme että paavilla on niin omituinen kuva homoista ja näiden sopimattomuudesta lähes mihin tahansa virkaan: jos hän luo mielikuvansa homoparaatien välityksellä, niin eipä ole ihme että syntyy tästä porukasta hieman omituinen kuva.

Toisaalta joku kerran vitsaili, että katolinen kirkko voisi tukea homoparaateja, sen verran epämiellyttävää katseltavaa ne joskus ovat ja toimivat näin myös homoja vastaan.

Ja tätä nyt ei kannata lukea siten, että inhoaisin drag-väkeä. Mutta ovatko nykyiset "homoparaatit" enää HOMOparaateja vai DRAGparaateja?

Tästä viestistä minua varmaan vielä ruoskitaan...
Jukka!

En minä Sinua ruoskisi... (eipäs naureta siellä!).
Ihmisten vapautunut ilo voi ilmetä monin tavoin. Kysehän ei ole vain homoseksuaalisuudesta eikä edes homososiaalisuudesta - toivoisin ainakin minä niin. Niinpä esim. drag-kansa voi olla paraateissa näyttämässä vapautunutta iloaan ylipäänsä seksuaalisuudesta.
Asian toinen puoli on sitten se, että homouden arkisempi, merkittävämpi ja ehkä koskettavampi puoli jää lähes tyystin piiloon näissä mielenilmaisuissa. Ihmisen oleminen ei ole vain seksuaalisuutta, joka korostuu näissä paraateissa - kyse on toki juuri seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen vapautuksesta, mutta jää usein "vain" siihen. Totuus on, että monet Keski-Euroopan homot ja lesbot (esim. Kölnissä) pakenevat paraatia. Kuva ei sovi heidän maailmaansa. (Voisi kuvitella muuta: ovathan paraatit paisuneet mammuttimaisiin mittoihin.)
Paraatien ongelmaksi onkin muodostumassa yhä enemmän eriytyvien alakulttuurien kokoaminen täysipainoisella tavalla.
Berliinissä oli joitakin vuosia sitten "vaihtoehtokulkueita", mutta ne taisivat jäädä marginaali-ilmiöiksi. Paljon on myös kritisoitu kulkueiden kaupallistumista. On vaikka minkälaista rihkaman myyjää.
Pride-paraatit ovat paljon muutakin kuin itse kirjava paraati. Niitä edeltää viikon kestävä kulttuuri- ja viihdeohjelmisto, tv, radio ja lehdistö kertovat homomaailman imlmiöistä ja tapahtumapaikat ovat täynnä erilaisten ryhmien infokioskeja. Esim. Kölnissä WDRn radiokanavalla on oka vuosi ollut kokonainen paraatia edeltävä ilta täynnä gay-aiheista ohjelmaa. Ja suurimpien kaupunkien paraatit on lähetetty suorina lähetyksinä. Tästä kaikessta muodostuu näiden tapahtumien merkitys.
 • 16 / 32
 • vaeltaja2005
 • 28.2.2006 22:07
Itävaltalainen laatulehti Der Standart kertoo tänään, että useissa eurooppalaisissa kaupungeissa, ainakin Berliinissä, Lontoossa, Pariisissa, Tukholmassa, Varsovassa ja Wienissä järjestetään mielenosoituksia 2.3.2006 Moskovan homoparaatikiellon ja tappouhkailujen takia. Entä Helsingissä? Lisätietojahttp://www.gayrussia.ru/en.
Gaykarnevaalit voisivat olla minusta hauska asia, kenellä riittää uskallusta niihin esiintymään. Moskovasta voisi tulla uusi gaykeskus tai Pietarista, koska siellä on niin suuri väestöpohja. Suomessa ei koskaan synny mitään vastaavaa kuin Sidneyssä ja New Orleansissa, koska suomalainen on jähmeä ja estoinen. Meillä ei ole tarpeeksi porukkaa. Hauskaa se voisi silti olla. Mardi Gras vetää turisteja. Kumma ettei kukaan ole yrittänyt kehittää mitään vastaavaa täällä. Voisi olla itua.
 • 18 / 32
 • vaeltaja2005
 • 12.3.2006 14:16
Mikä uhkaa homoja? Onko Itä-Euroopasta alkamassa uusi ryhtiliike, joka sallii homojen pieksemisen, alistamisen ja nöyryyttämisen? Tällaisia asioita tuli mieleen, kun luin seuraavan jutun internetistä. Valitettavasti löysin senvain saksaksi, en englanniksi.

Venäjän uutistoimisto Novostin sivulta tiivistettynä:

Muutaman päivän päästä Moskovassakin elokuvateattereihin tulevat Brokeback Mountain ja Capote –elokuvat. Huolimatta taiteellisista ansioistaan voidaan elokuville odottaa vain osittaista menestysstä. Venäjä ei olevielä valmis homojen vallankumoukseen. Uusin osoitus tästä oli, kun Moskovan ensi kevään homoparaati kielletään. Muissa eurooppalaisissa pääkaupungeissa se olisi harmiton ja vähän banaalikin tapahtuma.
Moskovan kaupunginjohtaja on toista mieltä. ”Jos marssi järjestettäisiin, osanottajat joutuisivatsuureen varaan kaupunkilaisten kielteisten näkemysten takia”. Pormestari sanoo, että hän hyväksyy kaiken, mitä inhimillisessä yhteiskunnassa syntyy, homoseksuaalisuudessa on jotain ihmisluonteen vastaista.

Pormestari kielsi paraatin, koska ensimmäinen homojen marssi herätti yhteiskunnassa tyrmistyksen aallon. Tämän vuoden alusta on kirkko, monet ei-valtiolliset ja poliittiset isänmaalliset organisaatiot, vanhempainkomiteat ja jopa osa ihmisoikeusaktivisteista muodostaneet kansanrintaman estääkseen marssin, joka heidän näkemuksensä mukaan on vastoin uskoa ja ytheiskunnallista moraalia.

Aivan eturivissä ovat klorkeimmat oikeaoppisten johtohahmot. Tyypillinen on esim. M. Dudkon asenne. Hän johtaa Moskovan patriarkaatin osastoa, jossa hoidellaan kirkon ja yhteiskunnan suhteita. Tämä hengenmies vetää rajaviivan ihmisten yksityisen homouden harjoittamisen ja julkisen propagoinnin välille. Edelliset ovat syvästi onnettomia ja ulospääsynä on katumus. Jälkimmäiset pyrkivät tekemään syntinsä ”runolliseksi”, liittämään siihen houkuttelevia piirteitä ja hankkimaan paheellisten intohimojensa ääreen muitakin, erityisesti nuoria. ”Velvollisuutemme on vastustaa jyrkästi sellaisia toimia”(tarkoitta homoparaateja).

Vielä kärsimättömämpi ovat Venäjän 20-miljoonaisen muslimiväestön johtajat. Päämufti Taddschuddin muistuttaa, että islam tuomitsee epänormaalin seksuaalisuuden rikokseksi Allahia vastaan. ”Jos marssi kuitenkin kielloistah uolimatta järjestetään, osanottajat on pakko hakata kunnolla”.

Noin taisteluhenkinen homoparaatin vastustus ja fanatismi saattaa ihmetyttää muiden Euroopan maiden ihmisiä.

Oikeastaan: kommunismin peikko on saatu pois planeetaltamme, nyt on nousussa homoseksuaalisuuden tosi jättiläinen (kolossi).

Kaliforniassa päätettiin ensimmäistä kertaa laki, joka salli homoavioliitot. San Fransiscon pormestari on jo toista vuotta hyväksynyt sellaiset liitot, kunnes korkein oikeus kielsi ne. Mutta nyut ne on lainsäädännöllisesti hyväksytty. Kuvernööri Schwarzenegger voi vain vedollaan estää ne. Barcelonassa on samaan aikaan lesbopari mennyt naimisiin. Espanja on katolisena maana mennyt pidenmmälle kuin Hollanti tai Kanada. Jopa lasten adoptointi on sallittua.

Ääriuskonnollisuuden synty nykyvenäjällä ja 70 vuotta kestänyt askeettinen sosialismin perinne vaikuttavat siihen, että Venäjän yleinen mielipide ei ole suopea homovallankumoukselle.

Kaikesta huolimatta Venäjä on kulkenut pitkän tien kohti suurempaa suvaitsevuutta. Jo v. 1993 luovuttiin pakkovierotuksesta, ja ilman prameilua homokulttuuri on saanut yhjä merkittävämmän aseman venäläisissä suurkaupungeissa. Moskovassa on kymmeniä baareja, kahviloita ja pelikasinoja, joissa käy pääosin homoja. On aikakauslehti Kwir, jonka päätoimittaja nähdään tämän tästä tv-showuissa. V. 2003 Novgorodissa uskonnollinen isä vihki hyvällä palkkiolla kaksi homoa. Hänet karkotettiin kirkon piiristä papin asuun annmioiutuneena piruna.

Tammikuussa EU päätti toimenpiteistä homofogian karsimiseksi. Venäjälle päätös ei ulotu. Eräs Moskovan paikallisen duuman jäsen sanoi, että Venäjä ei ole vielä valmis. Homoparaati johtaisi vain pahempiin konflikteihin ja suurempaan kahtiajakoon.

Vain pieni osa venäläisisstä näkee homovallankumouksessa jotain samaa kuin maaorjuuden poistaminen Venäjällä tai mustien kansalaisoikeustaistelu USAssa. Valtaosa näkee homojen vapaustaistelussa uhkan julkiselle moraalille, nuorison turmelemisena, väestökriisin pahenemisena ja uhkana uskonnollisille arvoille, jopa uhkaavana maailmanloppuna. Tarvitaan hyvää sormituntumaa. On vaarallista usutaa enemmistöä vielä pahemmin vähemmistön niskaan.
http://de.rian.ru/analysis/20060311/44173840.html
Kiitos vaeltaja2005!
"Valitettavasti löysin senvain saksaksi, en englanniksi."
Tarkoittaako tämä, että osaat huonosti saksaa...?
martinin kysymys taisi olla tehty pilke silmäkulmassa. Varsinainen ongelma lienee siinä, että valtaosa meistä muista osaa huonosti saksaa, joten käännös on välttämätön.

Kiitos viitseliäisyydestä vaeltaja2005! On hyvä välillä muistaa, että maailmassa tapahtuu ja sanotaan paljon tärkeitä asioita muillakin kielillä kuin vain englanniksi.
Hei

Venäjän kirkolla on ollut homo-ongelma jo vuosia. Se on ollut yksi niistä seikoista, jotka aika ajoin nousevat ainakin uhkaamistasolle veteytyä kansainvälisiltä kirkollisilta foorumeilta. Niin ikään Venäjän kirkossa on vallalla vahva nationalistinen siipi, joka on näkyvä ja toimii voimakkassti. Pitää myös muistaa, että homot muodostavat tässä konteksissa ainoastaan yhden ikään kuin sivujuonen. - Tässä taannoin peräti erään piispan johdolla oltiin toisuskoisten kimpussa, eikä näissä yhteenotoissa vältytty väkivallalta.

Meidän täältä Suomesta käsin saattaa olla joskus jopa vaikeatakin käsitää tätä tällaista kun oma ortodoksinen kirkko toimii tyystin toisella tavalla ja on sitäpaiitsi menneiden vuosikymmenien syrjitystä ja halveksitusta asemastaan kohonnut tänä päivänä arvostetuksi ja kunnioitetuksi, sekä median lempilapseksi.

Meidän oma ortodoksinen kirkko ei halua mehuhkata esim. homokysymyksellä. Kirkon sisällä on julkisesti myönteisesti homoihin suhtautyuvaa papistoa ja muita vaikuttjia, mutta myös tyystin päinvastaisia äänenpainoja on olemassa.

Sinänsä huvittavaa tuo Venäjän kirkon reagointi tässä Pride kysymyksessä ottaen huomioon samalla sen kuinka vahvasti sekularisoiitunut tuo maa uskonnon suhteen tällä haavaa kommunismin pitkän kauden jälkeen on.

Hyvää Palmusunnuntaita ja rauhoittavaa piinaviikoa toivottaen

Timo
Eiköhän se sosialismi turmellut nuorison moraalin? Venäjän ongelmana ovat rikollisuus ja korruptio. Väkivalta ei ole missään muodossaan keino ratkaista ongelmia. Naapurimaamme on epädemokraattinen ja sivistymätön valtio. Venäläiset eivät suostu ottamaan vastuuuta omista ja menneiden sukupolvien virheistään.

Miten voidaan sanoa, että kirkossa on "homo-ongelma"? Päinvastoin se voi olla siunaus! Panettaa niitä heteropappejakin. Voi olla, että homopapit ovatkin pätevämpiä ja asialleen omistautuneita ja rakkaudellisempia käytännössä eivätkä välttämättä suostu menemään mukaan poliitikkojen juonitteluihin kuten heteropapit Venäjän ortodoksisessa kirkossa. Jos he ovatkin kapinallisia ja osaavat ajatella omilla aivoillaan? Mene ja tiedä!

Helsinkiin perustetaan venäläisille oma ortodoksinen kirkko. Voidaanko me suomalaisina antaa jalansija epädemokraattiselle ja väkivaltaa suosivalle kirkolle, kuten venäjän kirkko on? Mielestäni EI voida. Hanketta tulisi vastustaa.
"Olen useammankin kerran miettinyt, että auttavatkohan nämä "gay-pridet" homojen olemassaoloa mitenkään. Niillä on nykyisin kovin vähän tekemistä homojen kanssa, enemmän ne näyttävät olevan drag- ja itsensäpaljastamisparaatja."

Samaa olen miettinyt minäkin. Mielestäni paras mahdollinen gay pride-kulkue olisi sellainen, jossa ei olisi muita kuin niitä harmaavarpusia (joita suurin osa homoista kuitenkin lienee, toivottavasti!). Kulkuetta ei tarvitsisi järjestää toista kertaa.

Lukekaapa alla olevan linkin takaa löytyvä juttu, vaikka kyse on huumorijulkaisusta niin jutussa on ehdottomasti perää.

"Gay-Pride Parade Sets Mainstream Acceptance Of Gays Back 50 Years"

http://www.theonion.com/content/node/28491
Hei - Yleisesti hyväksytyn ortodoksisen käytännön mukaisesti kussakin maassa toimitaan paikallisen kirkon ehdoilla. Suomen ortodoksinen kirkko on Ekumeenisen patriarkaatin alainen, jonka pääpaikka on Konstaninopolissa patriarkanaan Bartolomeus.
Suomen ortodoksinen kirkko yrittää parhaansa mukaan ottaa toiminassaan mukaan lisääntyvän venäläisväestön tarpeet. Esimerkiksi Helsisingissä Tuomiokirkon vieressä sijaitseva Pyhän Kolminaisuuden kirkko on paikka, jossa palvelukset pitkälti toimitetaan kirkkoslaaviksi ja toimituskielenä käytetään venäjää. - Se annammeko jalansijaa nimimerkki Enterin tarkoittamssa mielessä Moskovan patriarkaatin alaiselle kirkolle ei kenties ole asiassa se tärkein pointi. On näet muistettava, että niin kuin monessa muussakin asiassa niin tässäkin kaikki negatiivinen nousee helposti esille ja muodostuu pääasiaksi. Koko Venäjän kirkko ei suinkaan ole äärimmäisyyksiin menevä nationalismin linnake ja suvaitsemattomuuden kehto, vaan siellä on runsaasti aitoa kristittynä olemista ja suurta avarakatseisuutta samanaikaisesti. Sinänsä on ymmärrettävää venäläisten halu Suomessa muodostaa oma kirkkokuntansa, mutta se samalla on em. kirkkopoliittisen perusteen vastainen myös valmis tie gettoutumiseen ja eristäytymiseen ympäröivästä yhteiskunnasta.

Hyvää Pääsiäistä toivottaen

Timo
Venäjän ortodoksinen kirkko torjuu länsimaisen ihmisoikeuskäsityksen


Moskovassa suhtaudutaan kielteisesti homojen paraateihin. Olisi hyvä ymmärtää, mistä tämä homovihamielisyys pulppuaa. Uutistoimisto Novosti julkaisi eilen raportin ortodoksisen kirkon järjestämästä laajasta kokouksesta, jossa pohdittiin arvoja idässä ja lännessä. Seuraavassa referaatti Novostin raportista:

Länsimaiden liberalit arvot ovat vääriä, koska moraalin käsitettä ei oteta huomioon. Näin raflaavasti päättelivät kansaivälisen venäläisen kansankonsiilin osanottajat Moskovassa. Mukana oli Venäjän ortodoksisen kirkon hengellisiä arvohenkilöitä, korkeita valtion virkamiehiä, kansanedustajia ja kansalaisoikeusihmisiä. Kun oikeudet ja vapaudet irrotetaan moraalisesta yhteydestään, seurauksena on muukalaisvihaa, muiden ihmisten uskonnollisten tunteiden loukkaamista ja muuta synnillistä. Länsikäsityksissä ihmisoikeudet on vaihdettu kaikensallimiseen. Konsiilissa länsimaista tulleet liberaalit arvot asetettiin kyseenalaisiksi ja tarjottiin oma tulkinta ihmisoikeuksista venäläisessä yhteiskunnassa.

Metropoliitta Kyril Smolenskista ja Kaliningradista arvosteli puheenvuorossaan länsimaista liberalismia kovin sanoin siitä, että lännessä halutaan hävittää raja hyvän ja pahan väliltä. Länsimaissa lakia on noudatettava, mutta moraalisia arvoja ei tarvitse kunnioittaa.

Kosovossa pommiattentaatit kristillisiin kirkkoihin eivät herättäneet juuri minkäänlaista tuohtumista lännessä. Muhametin pilakuvat ja ruotsalaisen papin homoseksuaalisuus-lausuntojen aiheuttamat oikeustoimet olivat metropoliitan mukaan selviä esimerkkejä moraalin halveksimisesta - ihmisoikeuksien valekaavussa.

Nämä foorumin näkemykset henkilökohtaisista oikeuksista ja vapauksista ovat sen takia tärkeitä myös länsimaille, että ortodoksinen maailma on aktiivisesti otettu mukaan eu:hun. Eu:ssa on jo monta ortodoksista maata ja uusia on tulossa. Venäjä ei kuulu Eu:hun ainakaan aivan lähiaikoina. Mutta EU:ssa huomioidaan yhä enemmän Venäjä. Sen lainsäädäntö on muuntumassa eurooppalaiseen suuntaan, ja historiallisesti, maantieteellisesti ja henkisesti Venäjä on osa Eurooppaa. Moraalin ottaminen osaksi oikeuskäsitystä on sen vuoksi tärkeää myös länsimaiden kannalta. Ortodoksisen kirkon näkemykset ovat saaneet tuekseen myös venäläisiä vaikutusvaltaisia poliitikkoja.

Länsimaisten arvojen pakkolevittäminen koko maailmaan on jo johtanut kauheuksiin, sanoo duuman varapuheenjohtaja rva Sliska. Esimerkkinä sota Irakissa, lähi-idän radikalisoituminen ja sivilisaatioiden vastakkainasettelu. Länsimaat yrittävät saada Venäjän mukaan tähän vastakkainasettelukonfliktiin islamilaisia vastaan, sanoi foorumissa ulkoministeri Lawrow. Siinä piilee uhka Venäjälle, joka sisäisesti pyrkii monikansalliseksi ja moniuskonnolliseksi maaksi.

Konsiilissa yritettiin ymmärtää viime aikojen tapahtumia, kuten maahanmuuttajamellakat eurooppalaisissa kaupungeissa, islamilaisten rajut mielenosoitukset pilapiirroksia vastaan ja terrorismin lisääntyminen. Onko niin, että länsimaat yrittävät puristaa maailman moninaisuuden eurooppalaisen demokratian malliin, joka on syntynyt länsimaisten filosofien keinotekoisten ajatusten pohjalta. Juutalaisilla, islmailaisilla, ortodokseilla ja muilla ryhmillä ei ole näiden demokratia-käsitysten synnyssä ollut osaa eikä arpaa. Demokratiaa kehiteltiin varsin pienellä alueella maailmassa. Suurin osa maailman väestöstä oli ulkopuolella, mutta nyt demokratia-ajatuksia yritetään runnoa kaikkkialle, monesti väkivalloin.

Nyt, kun globalisaatio on toteututunut, olisi tärkeää löytää arvoille yhteistä perustaa. Muuten käy vaikeaksi elää yhtenäisessä sivisoituneessa maailmassa.
http://de.rian.ru/analysis/20060414/46423482.html
Ihan lonkalta heitettynä arvelisin tämän suuren homofobian johtuvan entisissä kommunistimaissa siitä että nyt kun ovat saanneet harjottaa ennen kielettyä uskontoaan vapaasti tulee helposti tälläiset yli lyönnit esiin.
Eli ollaan sitten samalla kertaa "pyhempiä" hieman reippaammin jos vaikka se "taivaspaikka" lohkeaisi paremmin.
Ihmisten käytös on yleensä aika yksinkertaista.
Mitään tieteellistä tutkimusta minulla ei ole esitää sitä vaativille tämän väittämän tiimoilta, kuten alussa kirjoitin tämä henkentuote oli ihan omia ajatuksiani.
Tuossa on minusta kovasti jotakin mätää noissa venäläisten ortodoksien meuhkaamisessa. Moraalin piiriin kuuluvat rikollisuus ja korruptio, mikä on valtava ongelma rajan takana, mutta kumma, ettei niistä haluta keskustella ollenkaan ja niihin puuttua. Entä kansallisten vähemmistöjen oikeudet? Minusta on tärkeätä, että venäläisten ortodoksien hengelliset tarpeet hoitaa suomalainen ortodoksikirkko. Eivät ne mitään omaa kirkkorakennusta tänne tarvitse!
Tottakai on aina paljon helpompaa päivitellä ns. näennäisongelmia kuin puuttua oikeisiin epäkohtiin. Tästä varmasti on Venäjälläkin melko pitkälti kyse. Homothan sitäpaitsi kelpaavat oikein mainiosti syntipukeiksi kaikkiin oikeisiin ongelmiin.
EU.ssa on jo monta ortodoksimaata???

Montako? Vain ja ainoastaan Kreikka, joka sekään ei kuulu Moskovan tai Konstantinopolin Patriarkaattien valtapiiriin...

Kaikki "uudet" jäsenmaat paitsi Eesti ovat roomalaiskatolisia, samoin ehdokkaat Kroatia ja Romania.

Mitähän uusia, ortodoksisia jäsenmaita on lähiaikoina tyrkyllä? Serbia, Makedonia, Moldova, Ukraina ja Valko-Venäjä? Bosnia (muslimi/roomalaiskatolinen/ortodoksi)? Enpä jaksa uskoa vielä vähään aikaan... Bulgaria? Ehkä kymmenen vuoden sisällä. Siinäpä Euroopan ortodoksimaat sitten olivatkin (Venäjää tietysti lukuunottamatta)
Eihän niitä ortodoksisia maita EU:ssa kovin monta ole. Minä sain laskettua vain kaksi eli Kreikka ja Kypros. Romaniassa valtauskonto on kyllä ortodoksisuus.