Kiinnostavia olympiaurheilijoita

  • 1 / 11
  • Public eye
  • 16.2.2006 9:42
Olympialaiset ovat paljon muutakin kuin räkä poskella ja mustikkasopat rinnuksilla metsässä kulmakarvat kuurassa huhkivia karpaaseja. Uusissa lajeissa, kuten lumilautailussa, on reilusti uudenlaista asennetta ja todella mielenkiintoisia persoonia.

Vähän perinteisempi laji on taitoluistelu, jossa myös monet urheilijat uskaltavat tuoda persoonaansa esille huomattavasti rohkeammin kuin perinteisissä macholajeissa. Vai mitä mieltä olette USA:n Johnny Weiristä? Is he really a diva or what? Ainakin hän tuntuu olevan sinut oman itsensä kanssa.

Johnnystä tehdään pienimuotoista henkilökuvaa videolla (vajaat 10 minuuttia):
http://malcontent.biz/video/johnny-weir-hi.wmv
Itse olen hurmaantunut Curling -miesten älykkääseen ja kasuaaliin olemukseen. Siis vähän sellaiseen nörtti- ja virkamies-imagoon.Ainakin Suomen joukkueen jäseniä katsellessa.
Suomen joukkueen Uuspaavalniemi on mielestäni hyvinkin vetoava isorakenteisena mutta älykkään oloisena miehenä.
Ja peli on hengeltäänkin perin mielenkiintoinen ja kiireetön - hitaampikin hämäläinen tai muuten vaan kiireettömyyden ystävä ehtii seurata jääkentän tapahtumia. Laji tuntuisi sopivan hyvin keilaajille, shakinpelaajille ja petankiin innostuneille.
Jos tämä luonnehdinta kuulosti lajin pyhäinhäväistykseltä, niin ohjatkaa joku minut lajin virallisille kotisivuille.

Ei urheilun tarvitse olla mitään machoilua... Siivoamisellakin pärjää ihan hyvin =O)
  • 3 / 11
  • BearTrap
  • 16.2.2006 17:50
Uuden-Seelannin curling-joukkueen kapteeni Sean Becker vasta onkin namu.
Hassua, Public eye. Mietin melkein tarkalleen samoin tuossa yksi päivä. Että lumilautailijat ovat todella messeviä persoonia - etenkin Antti Autti, joka on ihan räävitön - ja että Johnny Weir on *todella* diivamainen (positiivisessa mielessä tosin).

Käykäähän Weirin omilla sivuilla: http://www.figureskatersonline.com/johnnyweir . Jos tämä heppu ei ole musiikki- ym. maultaan stereotyyppinen homo, niin ei sitten kukaan (riippumatta siitä, mikä Weirin seksuaalisuus on).
Public eye toi mieleeni erään taitoluistelijan menneltä vuosilta.

Johnny Weir on ilmetty John Curryn (1949-1994) reinkarnaatio!

John Curry oli britti, joka voitti vuonna 1976 Innsbruckin talviolympialaisissa kultamitalin taitoluistelussa, joka oli sinä vuonna Englannin ainoa mitali. Curry oli tullut kaapista ulos ennen kisoja. Se ei kaikkia lainkaan miellyttänyt. Curry joutui kultamitalinsa jälkeen mm. urheilulehdistön järjestämässä tilaisuudessa suoran pilkan kohteeksi identiteettinsä vuoksi. Kuitenkin hänet tuona olympiavuonna nimettiin vuoden urheilijaksi ja kuningatar aateloi hänet.

John Curry oli joutunut kilpailutuomareiden syrjimäksi liian "naisellisen" ohjelmistonsa vuoksi. Curry oli nimittäin ottanut mukaan piirteitä baletista. Curryllä oli kuitenkin hyvä perustekniikka ja komeat hypyt. Myöhemmin häntä alettiin nimittää luistinratojen Nurejeviksi.

John Curryn tarina löytyy osoitteesta:
http://www.glbtq.com/arts/curry_j.html

Aikanaan taitoluistelua pidettiin "neitiurheiluna" ja jokaista miestä, joka lajissa menestyi pidettiin ilman muuta homona. Neitiurheilun imagoa pyrittiin torjumaan tiukoilla sukupuolisidonnaisilla määräyksillä. Naiset käyttivät valkoisia luistimia ja miehet mustia. Hameet ja kimallus olivat naisille kuuluvia, miehet pukeutuivat housuihin, mutta ei koskaan vartalonmyötäisiin trikoisiin. Hypyt olivat miesten juttu, naiset tekivät hempeämpiä kuvioita. Naistaitoluistelijoiden piti olla "kauniita", "feminiinisiä" ja "siroliikkeisiä", olla heteroita, voittaakseen tuomareilta pisteitä.

Nykyisinhän taitoluistelussa on löystetty huomattavasti. Johnny Weir, samoin kuin John Curry aikanaan, rikkovat noita vanhoja sukupuolisidonnaisia sääntöjä avoimesti.

(Johnny Weirin sukunimestä joku homofoobikko takuuvarmasti vielä vääntää vitsiä.)

Juhani
  • 7 / 11
  • Public eye
  • 16.2.2006 23:32
Johnny on jo saanut liikanimen "Weird", ja aivan hyväntahtoisessakin mielessä, siitä että hänen talismaaninaan on "Camille", oikeaa kättä hansikkaana peittävä punainen kangas.

"Weir isn't messing with his short program, which he performed beautifully at nationals. That means another appearance today for "Camille," the name Weir gave to the red glove he wears on his right hand, symbolizing his music, The Swan by Camille Saint-Saens."

http://www.azcentral.com/sports/special7/articles/0214olymenskate0214.html
Luistelijat,figureskating, ovat myos liittaneet sexin esitykseensa niinkuin riisumalla paitansa,etta tatuet ja lihakset nakyvat. Niinkuin Billy Ray Cyrus toi sexin country musiikkiin, big hunk.
Tuossa Public eye:n linkittämästä jutusta tulee esille muitakin kiinnostavia seikkoja Weiristä. Herralla on mitä ilmeisimmin erinomainen itsetunto ja tempperamentissa riittää vaikka muille jakaa. Hän ilmoittaa, että jos hänen julkiset kannanottonsa eivät urheiluliittoa miellytä, hän vaihtaa maata. Oho! Tuollaistahan on totuttu kuulemaan vain suurilta artisteilta. Ehkä hän onkin sellainen?

Toinen kiinnostava asia jutussa on nk. mediakoulutus, jota urheiluliitto antaa urheilijoilleen, etteivät nämä puhuisi julkisuudessa läpiä päähänsä. En ole Suomessa vastaavasta kuullut. Mitä ilmeisimmin meillä sellaista tehdään, koska jotkut huippu-urheilijoista ovat erittäin sanavalmiita ja osaavat esittää ajatuksensa niin, että meikäläinenkin asian tajuaa. Toki joukossa on monia, joita ei pitäisi laskea lainkaan tv-kameran eteen edes nätin naamansa vuoksi. Kun he avaavat suunsa, tekisi mieleni tunkea sormet korviini. Erityisesti toivoisin jääkiekkoon lisää mediakoulutusta.

Juhani
Kylläpä Johnny Weir oli viehättävä eilisillan vapaaluistelussa vaikka ei aivan kärkeen yltänytkään. Alun kolmoisaxel ja kolmoistulppi saivat olohuoneen kotikatsomon jo taputtamaan. Luistelunsa lopussa Johnny teki loistavat, notkeat taivutus- ja yhdistelmäpiruetit sekä askelsarjan. Jos luistimet olisivat olleet jalassa ja matka lyhyempi, olisimme koko poikajoukko rynnänneet jäälle häntä halaamaan. John Curryssa oli tosiaan aikanaan samaa luistelun keveyttä ja iloa.
Johnny Weiriltä kysellään nyt hänen seksuaalisesta identiteetistään. Hän on tähän mennessä antanut asiasta vain epämääräisiä vihjeitä. Weir väisti median utelut ja vastasi: "Sillä kenen kanssa menen sänkyyn, ei ole vaikutusta suorituksiini jäällä."

Chicago Tribune kyseli lukijoiltaan josko sillä olisi väliä, onko Weir homo. Vastaajista 95% totesi ettei ole merkitystä.

Juhani

http://www.365gay.com/Newscon06/02/021706weir.htm