Homojen kulttuuri ei kelpaa muslimeille.

  • 1 / 3
  • Sailortje
  • 25.1.2006 21:16
Homojen kulttuuri ei kelpaa Englannin muslimeille.

Tammikuun 24 paiva avattiin Sheffieldissa Englannissa vuoden kestava muslimikulttuurien festivaali, jonka suojelijana on Prinssi Charles. Tapahtuma on yksi mailman suurimmista muslimikulttuuritapahtumista.

Vaikka festivaalin jarjestajat ovat julkisuudessa mainostaneet, etta tapahtuma esittelee muslimikulttuurien monipuolisuutta, he ovat kuitenkin ehdottomasti kieltaneet ottamasta mukaan mitaan homo- ja lesbomuslimien elamasta kertovaa aineistoa. Jarjestajille on ehdotettu valokuvanayttelya, elokuvaesitysta ja konferenssia homo- ja lesbomuslimien nakokulmasta.

Asiasta tarkemmin:
http://www.outrage.org.uk/ (Muslim festival bans gay muslims)
Kiitos sailortje
Festivaalien on tarkoitus nimenomaan kuvastaa islamissa olevia erilaisuuksia ja moninaisuuksia. Outragen kirjeeseen vastattiin kuitenkin gay- ja lesbo-muslimiaiheiden kiellolla, jota perusteltiin niiden "merkittävän määrän [ihmisiä] loukkaamisella".

Onko enää selvempää ja raivostuttavampaa homofobiaa. Mikä tekopyhyys!

Islam on ollut hyvin suvaitseva uskonto, mutta on tulkinnoissaan muuttunut yhä konservatiivisemmaksi nykyään. Ihmiset ruokkivat uskon järjestelmää ja uskon järjestelmä ihmisiä. Noidankehä olisi rikottava!
On ikävää, että uskonto ja yhteiskunta yrittävät marginalisoida (tai pitää pimennossa paremminkin) homot ja lesbot.
  • 3 / 3
  • Baez
  • 26.1.2006 15:06
Homofobiahan se sieltä taustalta tietysti löytyy. Mutta varmaan myös aito huoli poliittisista vaikutuksista (kuten järjestäjät sanovat). Britanniassa on suuri muslimivähemmistö, joka on kotoutunut brittiläiseen yhteiskuntaan suhteellisen hyvin. Ainakin jos verrataan esimerkiksi Ranskaan. Ei yksinkertaisesti haluta ongelmia. Ei haluta ärsyttää fundamentalisteja, jotka asiaan tarttumalla voisivat saada suurempaakin kohua ja meteliä aikaan. Sitä, että homot ja lesbot ärsyyntyvät ei koeta niin vaaralliseksi asiaksi.

Ehkä pelätään myös sitä, että kysymys homoseksuaalisuudesta ja islamista saattaisi siten nousta otsikoihin niin suurella volyymilla, että muu näyttely jäisi sen varjoon. Eli ehkä järjestäjät haluavat yksinkertaisesti päästä helpolla. Niinhän se on...vaikeiden asioiden piilottelu ja niistä vaikeneminen koetaan aina helpommaksi ratkaisuksi. Yksi homofobian muoto toki sekin.

Toivottavasti Britannian muslimihomot ja -lesbot pistävät pystyyn varjofestivaalin.