Skotlannin kardinaali homoliittojen kimpussa

  • 1 / 14
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 31.12.2005 13:29
Skotlannin katolisen kirkon pää, kardinaali Keith O'Brien on julkistanut ennakkoon uuden vuoden päivän saarnansa sisällön lehdistölle.

Saarna keskittyy lähes kokonaan moittimaan maan hallitusta, joka "katsoo läpi sormien ja tukee julkisesti yhteiskunnallisia trendejä, jotka ovat tuhoisia perhe-elämälle. Valitettavasti elämme aikaa, jolloin totuus avioliitosta ja perheestä on hämärretty ja vääristetty."

Kardinaalin mukaan yhteiskunnat ja kulttuurit ovat kautta historian kukoistaneet silloin kun ne ovat rakentuneet avioliiton kalliolle.

Skotlannin katollisen kirkon huolen ymmärtää, koska parisuhdelaki astui Englannissa voimaan tässä kuussa ja perjantaina Englannissa tuli voimaan laki, jonka mukaan samaa sukupuolta oleville pareille sallitaan perheen sisäinen ja ulkoinen adoptio, sekä kummankin vanhemmuus hedelmöityshoidoilla syntyneille lapsille. Tämä laki koskee Englantia ja Walesia. Skotlanti on saamassa samanlaisen lain alkavana vuonna.

Uutta lakia pidetään suurimpana Englannin adoptiolakien korjauksena 30 vuoteen.

Juhani
  • 3 / 14
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 31.12.2005 21:50
Keith Michael Patrick Cardinal O'Brien on Saint Andrewsin and Edinburghin arkkipiispa.

Lähes vuoden vanhaa uutista on turha tänne linkittää, sillä paavi antoi 29.11.2005 tiukat rajoitukset homojen suhteen katolisessa kirkossa. Tuskinpa O'Brienilla on siihen mitään muutettavaa. Näyttää huominen saarna olevan tiukasti linjassa Vatikaanin määräysten kanssa.

Juhani
  • 4 / 14
  • DraamaPsyko
  • 1.1.2006 7:26
JV: "Skotlannin katolisen kirkon pää, kardinaali Keith O'Brien..."
Onko hän siis katolisten skottien "johtaja"? Onko tämä fabrikoimaasi tietoa vai mistä moinen tieto?
  • 5 / 14
  • DraamaPsyko
  • 1.1.2006 7:32
JV: Lähes vuoden vanhaa uutista on turha tänne linkittää

Miksi se on turhaa? Jos henkilö on ollut joskus (hieman) myötämielinen hinteille, niin eikö se ole ihan valaisevaa lisätietoa kokonaisuuden tulkitsemiseen? Auttanee vaikka arvioimaan kardinaalin motivaatiota viimeisimpiin kommenteihin.
Vai joko taas populan tuikku kertoo mitä täällä saa/ei saa tehdä?
Tämän päivän saarnassaan O'Brien torjuu voimakkaasti homojen tasa-arvon edistämisen yhteiskunnassa. Hän on mielipiteenilmaisuaan alleviivannut toimittamalla saarnansa julkisuuteen paria päivää etukäteen. Ainakin Suomesta katsellen saarnojen ennakkoon markkinointia voidaan pitää epätavallisena ja ehtana politikointina.

Mielestäni ikivanhan uutisen ripustaminen tämän tuoreen uutisen yhteyteen osoittaa lähinnä arvostelukyvyttömyyttä kokonaistilanteesta. Järkevämpi tapa lähestyä uutista olisi ollut arvioida paavin marraskuun lopun julistuksen vaikutusta tämän saarnan sisältöön.

Juhani
Paavi Benedict XVI puuttui uuden vuoden puheessaan viime yönä jälleen homojen oikeuksiin. Hän julisti heteroavioliiton tärkeyttä yhteiskunnalle ja kirkolle. Paavi on tuominnut aiemmin samaa sukupuolta olevien liitot anarkistisiksi pseudo-avioliitoiksi.

Paavin hyökkäily homoliittoja vastaan on osa Vatikaanin tarkoin orkestroitua suunnitelmaa. Sitä toteutetaan useissa maissa. Yhtenä osoituksen kardinaali Keith O'Brienin saarna Edinburhissa tänään.

Italian oppositio ja gay-järjestöt ovat vaatimassa homoille ja lesboille tasa-arvoista kohtelua ja parisuhdelain laatimista. Kardinaali Camillo Ruini, Italian piispojen konferenssin puheenjohtaja, on sanonut, että samaa sukupuolta olevien liittojen tunnustaminen menee perheen määrittelyn ulkopuolelle ja aiheuttaa "erittäin suurta vahinkoa" italialaisille.

Irlannin katolisen kirkon pää on myöskin älähtänyt samaa sukupuolta olevien liitoista todeten niiden horjuttavan perhe-elämää.

Juhani
Tuosta Paavin ja Vatikaanin mielipiteestä tuli mieleeni taannoinen kansanedustaja Toimi Kankaaniemen lausuma homojen ja lesbojen naittamisesta. Samaa ideaa noudattaen Vatikaanistakin siten pitäisi tulla oikein virallinen parittamisinstituutio.

Voisihan sitä Paavillekkin joku sievä nunna löytyä ja samalla siistityisivät tuon ikääntyvän vanhanpojan katkerat puheet rakastavaisita.
Ossi, hyvä pointti.

Oikeastaan noiden Vatikaanin naimattomien vanhojenpoikien olisi oikeampaa keskittyä nk. sielunhoitoon, kuin puuttua ihmisten makuukammariasioihin.

Juhani
Tulipa taas hyvän yön naurut kun tätä muistelin:
JV "...arvostelukyvyttömyyttä kokonaistilanteesta"

Kardinaalin aiemmat toimet eivät siis ole osa kokonaistilannetta.

Anteeksi arvostelukyvyttömyyteni :-D
Miksi tuollaisia negatiivisia mielipiteitä tarvitsee tänne työntää? Mitä yhden kirkon miehen mielipiteet painavat? Kirjoittakaa mukavista ja rakentavista asioista/ tapahtumista.
Tämä keskusteluketju alkoi yli 7 vuotta sitten, mutta aihe on yhä ajankohtainen.

Skotlannin katolisen kirkon johtaja, kardinaali O´Brien, joka on koko Britannian katolisten päämies ja homofobien johtohahmo, on joutunut vaikeuksiin.

O´Brien on ollut kovaäänisin homojen oikeuksien vastustaja. Hän on solvannut homoja toistuvasti verraten tasa-arvoista avioliittolakia orjuuden laillistamiseen, moraalittomuuteen, ihmisoikeuksien loukkaamiseen, perheiden tuhoamiseen ja niin edelleen. Homosuhteet ovat hänen mukaansa vahingollisia henkiselle ja fyysiselle terveydelle ja homot ovat kuulemma seksuaalisten poikkeavuuksien vankeja. O´Brien on myös kerännyt paljon rahaa seurakuntalaisiltaan toivottomaan taisteluun oikeuksiamme vastaan. Hän on jatkanut homovihan lietsomista yli 10 vuotta ja jokin aika sitten hänet nimitettiin Britannian fanaatikoksi 2012.

O´Brienin oli tarkoitus mennä Vatikaaniin valitsemaan uusi paavi. Nyt on tullut mutkia matkaan.
Neljä katolista pappia on syyttänyt O´Brienia ”sopimattomasta käytöksestä” ja lähentelystä. Syytökset on esitetty nuntius Antonio Menninille, joka on Vatikaanin suurlähettiläs Britanniassa. O´Brienia vaaditaan eroamaan virastaan.

http://www.guardian.co.uk/world/2013/feb/23/cardinal-keith-o-brien-accused-inappropriate

http://www.pinknews.co.uk/2013/02/23/breaking-news-male-priests-accuse-anti-gay-cardinal-keith-obrien-of-inappropriate-acts/
---
Skotlannin katolinen kirkko on menettänyt valtansa kansalaisiin ajat sitten, mutta sitä kirkko ei halua myöntää, vaan elää mukatodellisuudessa.
Suurin osa Skotlannin katolisista kannattaa parlamentin ajamaa uutta avioliittolakia.
***
Uuden paavin valinta alkaa käydä yhä kiinnostavammaksi. Viikon aikana on nostettu syytöksiä ainakin kolmea sellaista kardinaalia vastaan, joiden on tarkoitus valita uusi paavi.

Konklaaviin valitut Irlannin kardinaali Sean Brady ja Los Angelesin kardinaali Roger Mahoney ovat saaneet syytöksiä katolisen kirkon hyväksikäyttötapausten peittelystä.
Britannian kuuluisin homofobi, Skotlannin katolisen kirkon johtaja ja Britannian katolisten päämies Keith O´Brien, eroaa virastaan.
Eron syynä arvellaan olevan häntä vastaan ilmaantuneet syytökset sopimattomasta käytöksestä pappeja kohtaan.

O´Brien ei eron johdosta osallistu uuden paavin valintaan Britannian edustajana.
Ero on Britannian pääuutinen sekä valtamediassa että homolehdissä.

http://www.bbc.co.uk/news/uk-21572724

http://www.pinknews.co.uk/2013/02/25/breaking-news-anti-gay-cardinal-keith-obrien-quits-post-following-allegations-of-inappropriate-behaviour/

http://www.gaystarnews.com/article/anti-gay-cardinal-keith-o%E2%80%99brien-quits-after-claims-over-%E2%80%98acts%E2%80%99-priests250213

Scotsman kirjoittaa, että paavi on hyväksynyt O´Brienin eron, joka tulee voimaan heti tänään:

http://www.scotsman.com/news/cardinal-keith-o-brien-resigns-as-archbishop-1-2808711
Havainnoijan raportoima tapaus on mielestäni yksi esimerkki siitä, että katolisen kirkon sisällä käydään tällä hetkellä keinoja kaihtamatonta, rajua valtataistelua ennen seuraavan paavin valintaa. Konklaavista saattaa tulla pitkällinen rupeama. Ehtivätköhän valitsijat saada lopullista valintaa aikaiseksi ennen heille niin tärkeää pääsiäistä?