Katolisen kirkon linja kevenee :)

Tänään Kotimaa-lehti uutisoi katolisen kirkon suopeudesta homoseksuaaleja kohtaan. :) Mulla ei ole lehteä edessä, mutta suurin piirtein näin: katolinen kirkko luokitteli homoseksuaalisuutta olevan kahta lajia. Toinen paatuneempaa lajia, joka on luissa ja ytimissä. Se toinen oli homoseksuaalisuutta ajatuksen tasolla. Katolisen kirkon pappisiviran katsottiin olevan mahdollinen tällä jälkimmäiselle ryhmälle, jos papiksi haluava ennen vihkimystään luopuu ajattelustaan. Sopiva varoaika oli lehden uutisen mukaan nelisen vuotta.

Mihin on maailma menossa, hän kysyy sarkasmia äänessään.
 • 2 / 22
 • JuhaniV
 • JuhaniV
 • 18.11.2005 20:57
Vatikaani on valmistellut homojen oikeuksia kirkossa määrittelevän paperin. Sen pitäisi tulla julkisuuteen tämän kuun loppupuolella. Julki tulleet ennakkotiedot eivät ole homojen kannalta kovin miellyttäviä. Taustalla on massiivinen pedofiilijupakka USA:n katolisessa kirkossa.

Juhani
 • 3 / 22
 • miesmies
 • 20.11.2005 19:33
mä haluun vatikaaniin! miten pervoa olis suudella paavin kättä! miten paljon kaappihomoja sieltä sitten löytyykään. haluaisin nähdä ne kielletyt kuvat eli pornotaideteokset antiikista.
 • 6 / 22
 • öhlevä
 • 29.11.2005 22:41
Onhan katolisen kirkon papit olleet erityisen pervoja lastenraiskaajia. Siinä mielessä tuo kirkon vetämä uusi raja auttaa ehkä hieman katolisen kirkon rappiossa. Taitaa tulla pappiskato aika pian... ;)
 • 7 / 22
 • Public eye
 • 29.11.2005 23:26
öhlevä, ajatuksenjuoksusi ei oikein auennut. Miten tuo katolisen kirkon vetämä 'uusi raja' auttaakaan korjaamaan katolisen kirkon rappiota? Vai onko mielestäsi homoseksuaalisuus jotenkin samaa kuin 'pervo lastenraiskaaja' ja minin ajatuksesi perustuu? Vai se tuleva pappiskatoko sitä rappiota jotenkin parantaa?
 • 8 / 22
 • öhvelä
 • 30.11.2005 22:38
Poikiahan ne papit ovat raiskanneet. En ole kuullut tyttölasten raiskaajista, mitä katolisiin pappeihin tulee.

Rautalangasta: Jos kaikki homot seulotaan pois pappiskunnasta, loppuu poikalasten raiskaaminen siihen katolisen kirkon helmoissa.
 • 9 / 22
 • JuhaniV
 • JuhaniV
 • 30.11.2005 22:49
USA julkistettiin 27.2.2004 raportti, jossa annettiin lukuja lasten ja nuorten seksuaalisesta hyväksikäytöstä katolisen kirkon piirissä 50 vuoden ajalta.

Sen mukaan vuodesta 1950, vuoteen 2002 on ilmoitettu 10 667 lasta tai nuorta hyväksikäytetyn seksuaalisesti. 4 392 pappia olisi raporttien mukaan syyllistynyt näihin tekoihin. Luku on 4% USA:n katolisista papeista. Bostonin alueella vastaava luku oli jopa 7%.

Raportti suhtautuu erittäin kriittisesti piispojen ja kirkon viranomaisten tapaan toimia. Kirkkolain (canon law) avulla suojeltiin syyllisiä. Rahalla ja uhkauksilla vaiennettiin uhreja. Vain 14% prosenttia tekoihin syyllisistä papeista ilmoitettiin maallisille viranomaisille. Hyväksikäyttötapauksista 81% kohdistui poikiin ja 19% tyttöihin.

Juhani
Eihän pedofilia mitenkään liity homouteen. Mitäpä jos papeiksi ovat menneet vain yksinkertaisesti ihmiset, jotka ovat havainneet itsessään pedofilisiä taipumuksia, ja ovat halunneet elää selibaatissa. Sitten vain päätös ei ole pitänyt? TAI mitä jos heidän seksuaalisuutensa on kieroutunut epäluonnollisesta selibaattilupauksesta? Ja siksi tulevat pedofiileiksi.
Juhani, mainitsiko tilasto, kuinka suuri prosentti katolisen kirkon lapsista on poikia / tyttöjä? Sana "Kuoripoika" ainakin viittaisi siihen, että poikia on enemmän ja siksi prosentti suurempi? (arvaus)
Sehän on aina tiedetty, että miehen seksuaalisuus on vaurioille / erilaiselle häiriöille alttiimpi.

Esim. raiskaajat, itsensäpaljastajat, transvestiitit, eläimiinsekaantujat, pedofiiilit ovat lähes kaikki miehiä. Luulisin että se on yhteydessä miehen korkeampiin itsemurhalukuihin, miesten on vaikeampi keskimäärin puhua peloistaan ja tuskistaan, ongelmat alkavat kasvaa kokoa itsekseen --> sekoamisia. Ja tietenkin siihen, että miehellä on sukupuolielin, jonka voi tunkea periaatteessa minne vain, lupaakin kysymättä, toisin kuin naisella.

Mutta sitä väitettä en suostu uskomaan, että pedofiileistä suurin osa olisi homoseksuaalisia!
 • 13 / 22
 • MietteliäsMies
 • 2.12.2005 19:13
Hieman taustaksi:

a) Lähes kaikki pedofiilit ovat miehiä
b) Journal of Child Psychiatry arvelee mm. että noin hiukan alle 70% pedofiilien uhreista on tyttöjä länsimaissa perustuen rikostilastoihin.
c) Jos mukaan lasketaan paritus ja lasten myyminen alaikäisinä vaimoiksi (12-16 vuotiaat) joka länsimaalaisten arvojen mukaan katsotaan myös pedofiliaksi nousee tyttöjen osuus lähelle 100%
d) Lähes kaikki Katolisen Kirkon kuoronjäsenet ja jumalanpalvelusta avustavat nuoret ovat poikia

Katolisen Kirkon pedofiliaongelmasta kyllä katoaisi ainakin näennäisesti 85% tuon tilaston mukaan mutta todennäköisesti tuo tyttöihin kohdistuva pedofilia tuskin jäisi kasvamatta jos heteroseksuaaliset papit lisääntyisivät !? ;)

Eli pedofiliaongelmaa ei juurikaan vaikuta kuinka yleistä se edes on homoseksuaalien keskuudessa !
Jatkan hieman MietteliäsMies-nimimerkin sanomasta.

Mielestäni meidän pitäisi tehdä ero käsitteestä "alaikäisiin kohdistuvat seksuaaliset teot", jotka eivät ole pedofiiliaa, ja toisaalta käsitteestä "lapsiin kohdistuvat seksuaaliset teot ja eroottinen vetovoima", joka on pedofiliaa. Ne on niputettu yhteen esimerkiksi tuossa USA:n katolisen kirkon tutkimuksessa. Minä näen ne vakavuudeltaan erilaisina rikoksina.

Muutama vuosi sitten kävin keskustelun Helsingin yliopistossa rikollisuutta tutkivan henkilön kanssa. Keskustelumme aihe oli pedofilian esiintyminen Suomessa ja sen piirteet. Hän perusti käsityksensä tilastoihin pedofiliasta tuomittuihin.

Yliopiston tutkija oli kertoi vain muutaman naisen tulleen Suomessa tuomituksi pedofiliasta. Siis ehdoton enemmistö on miehiä.

Selvä enemmistö pedofiilien uhreista on tyttöjä. Julkisessa keskustelussakin ajoittain esille tuleva käsitys homoseksuaali = pedofiili on tilastojen valossa väärä ja kummallinen, jonka alkusyytä en pohdinnoistani huolimatta osaa selittää. En myöskään ole tätä ennakkoluuloa huomannut erityisesti tutkitun.

Tarkastelu muuttuu monimutkaisemmaksi siksi, että osalle pedofiileja lapsen sukupuolella ei ole väliä. Myös silloin jos suhteutetaan oletettuja homopopulaatioita ja heteropopulaatioita näihin rikoksiin.

Katolinen kirkko ei pääse eroon pedofiliasta pelkästään homoihin kohdistuvilla vastatoimilla. Se on vain ehtaa syrjintää. Yhteiskunnissa asenteiden on muututtava suvaitsevammiksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan ja pappien selibaatti pitäisi romuttaa epäinhimmillisenä ja tarpeettomana. Vasta sen jälkeen voitaisiin olettaa ongelmien vähenevän.

Juhani
 • 15 / 22
 • MietteliäsMies
 • 2.12.2005 20:22
Asia kiinnosti sen verran lisää joten tässä englanniksi (sorry ;) hieman tietoja lisukkeeksi edelliseen:

"Homosexuality and homosexual pedophilia are not synonymous. In fact, it may be that these two orientations are mutually exclusive, the reason being that the homosexual male is sexually attracted to masculine qualities whereas the heterosexual male is sexually attracted to feminine characteristics, and the sexually immature child's qualities are more feminine than masculine ... It appears, therefore, that the adult heterosexual male constitutes a greater sexual risk to underage children than does the adult homosexual male." -Groth and Birnbaum

" ... nearly half of the men convicted of sexually molesting boys were actually married at the time ... finding that only 12% of victims under five years of age were males ..." -Gebhard and Gagnon

" ... the child molester's sexual orientation/preference is related to his 'attraction' to children ... there would seem to be no a priori reason for suspecting that knowing whether one is 'homosexual' or 'heterosexual' would enable one to be any better at predicting attraction to young children than knowing whether one is right- or left-handed, blue- or brown-eyed, ... " -Newton, -78

"... many child molesters don't really have an adult sexual orientation. They have never developed the capacity for mature sexual relationships with other adults, either men or women. " "The man who offends against prepubertal or immediately postpubertal boys is typically not sexually interested in older men or in women" -Nathaniel McConaghy, 1998

" ... molester was a gay or lesbian adult in only 2 of the 269 cases in which an adult molester could be identified – fewer than 1%" - J Carole, 1992

Lisäksi on lukuisia erilaisten Amerikkalaisten uskonnollistenjärjestöjen tutkimuksia mutta ... ;)
 • 16 / 22
 • MietteliäsMies
 • 2.12.2005 20:58
"JuhaniV" on oikeassa kun korostaa että pedofilia tarkoittaa lapseen (Alle 12v?) kohdistuvaa hyväksikäyttöä tai oikeammin tuo on lääketieteellinen termi mielisairaudelle mutta ...

Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö on lain mukaan Suomessa alle 16 vuotiaaseen kohdistuvaa. Yksi rikostilastoja vielä lisää vääristävä seikka on muuten nuo vieläkin monissa maissa olevat erilaiset ikärajat eli tyttöjen hyväksikäytöksi katsotaan vasta esim. alle 16,14 tai 13 vuotiaaseen kohdistuva kun taas poikaan ikäraja saattaa olla jopa 21 vuotta !
Ongelmallista on tosin se, että kun lähes kaikki pedofiilit ovat miehiä ja jos pedofiilien uhreista 70% on tyttöjä ja 30% poikia, ja jos ajatellaan, että heteroseksuaalinen pedofiili valitsee uhrikseen tyttöjä, homoseksuaalinen poikia, tämähän viittaisi pahasti siihen, että homot ovat useammin pedofiilejä. :(
Mutta jos noista pojista puolet joutuivat naimisissa olevan (Heteron?) uhreiksi niin ... ??? Eli mitenkäs siiten bi-miehet istuvat kuvioon ?
Ja jos noin 1% kaikista pedofiileistä on homoja/lesboja (Tuo Carole yllä) ja homeseksuualien määrä koko väestöstä on 3-5 % niin tilannehan on aivan päinvastoin eli homous ehkäisee pedofiliaa ! ;)
miesmies, Jackson istuu parhaiten tähän lainaukseen edellä ?
"... many child molesters don't really have an adult sexual orientation. They have never developed the capacity for mature sexual relationships"