Mies parantui HIV:sta Britanniassa?

  • 2 / 22
  • Rokkihomo
  • 18.11.2005 19:07
Eikö o hienoa?

Nyt tiedämme että HIV:stä voi parantua monivitamiinipillereillä.
Se ainakin oli "tieto" jonka tuo "parantunut" kaveri mainitsi
(ovatko scientologit sittenkin oikeassa?).
Eli voidaan taas ottaa rennosti sen tylsän turvaseksin kanssa,
niin me negatiiviset kuin me positiiviset.

Back to good old Sex & Drugs (well, multivitamine ones) & Rock & Roll -!

...Ja kenties joku jossain vaiheessa muistaa lähettää muutaman
"parasta ennen" -päiväyksen ohittanutta pilleriä Afrikkaankin.
Tosin, eivät kyllä vaikuta kunnolla tyhjään mahaan otettuna,
ne kun pitäisi ottaa aterian yhteydessä.
Vaikuttaa samanlaiselta parantumiselta kuin matkallani Kaukoidässä. Siellä oli tietyillä kaduilla innokkaita baarien sisäänheittäjiä, jotka tuppautuivat kylkeen ja supisivat kuinka hienoja ja turvallisia viihdyttäjiä heillä on.
"Jokainen jolla on valkoinen nauha käsivarressa on saanut hiv-rokotuksen"
Ja tietenkin ovesta kurkki pelkästään valkoisilla nauhoilla varustettuja viihdyttäjiä. Kyllä kilpailu on sielläkin kovaa...
Kyseinen henkilö tuskin koskaan edes ollut oikeasti hiv+. Näin ovat ilmoittaneet hoitaneet lääkärit.
Minusta Rokkihomo kyllä vääristelee aika pahasti sitä, mitä sanoin. Se, että yksi ihminen monesta miljoonasta olisi parantunut, ei vielä tarkoita, että kannattaa panna elämä risaiseksi. Aika epätodennäköistä, että paraneminen sattuisi omalle kohdalle, jos tartunnan saa. Sen sijaan niille, jotka jo ovat saaneet tartunnan, tuo antaa edes hiukan toivoa paranemisesta, jos paranemisen todellinen syy pystytään selvittämään. Olisiko Rokkihomon mielestä siis parempi, ettei parannuskeinoa jo sairastuneille löydettäisi koskaan? Tosi sympaattista...

Uutisen luotettavuuden suhteen kannattaa huomata, että itsekin pisti tuohon otsikon perään kysymysmerkin. Myös BBC:n uutinen http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/4432564.stm oli varovainen, mutta sen mukaan mies, joka oli v. 2002 diagnosoitu hiv-positiiviseksi, oli v. 2003 diagnosoitu hiv-negatiiviseksi. Se, että uutinen tuli esille vasta nyt johtunee siitä, että asiaa oli ensin varmisteltu. Jossain toisessa lähteessä, jota en enää tähän hätään löydä, mainittiin että testi oli vielä varmistettu niin, että aiempi, hiv-positiivinen näyte, oli dna-testillä todettu otetuksi samalta henkilöltä jolta myöhempi, hiv-negatiivinen testi. Uutisessa mainitaan kuitenkin, että asian varmistamista hankaloittaa se, että kyseinen henkilö on kieltäytynyt uusista testeistä.
  • 6 / 22
  • Rokkihomo
  • 9.12.2005 18:17
Halloo,

Enhän minä sinun sanomisiasi "vääristele", asiaa on jauhettu täällä
yhtyneissä kuningatarkunnissa ihan tarpeeksi - ja ihmetelty että onko mahdollista eli ei.
Oikeastaan kaikki nuo kommenttini on täällä sanottu ja kirjoitettu kyllä jo.
No eivätpä olleet kommentisi sen arvoisia, että ne olisi kannattanut täällä Ranneliikkeessä toistaa. Voisit keksiä joskus jotain ihan omastakin päästäsi, jos pystyt.
Tottakai on fiksuinta välttää koko tartuntaa. Mutta entä sitten, kun sen on jo saanut? Minun pointtini ainakin oli se, että jos tuo uutinen on totta, se on hyvä uutinen jo tartunnan saaneille. Pointini ei TODELLAKAAN ollut se, että nyt rälläämään ilman kondomia, kohta on parannuskeino löydetty, enkä MILLÄÄN kyken ymmärtämään, miten KUKAAN IDIOOTTIKAAN on kyennyt saamaan sellaista päähänsä minun viesteistäni. Mutta ihmiset näköjään tulkitsevat toisten viestejä ihan niinkuin haluavat, vaikka ne yrittäisi kuinka selkeästi muotoilla.
Eikös henkilö voi kuitenkin geneettisesti kantaa HIV:tä sairastumatta itse siihen? Näitäkin tapauksia on tietääkseni olemassa? Kyse on samanlaisesta geenimuunnelmasta kuin mustan surman parantumisen aikoihin vaikka senkin alkuperästä on myöhempinä aikona ollut epäselvyyksiä.
"kantaa HIV:tä sairastumatta itse siihen"

Siis HIV:hän on virus. Joku voi saada tuon viruksen, kantaa sitä ja jopa tartuttaa sitä muihin (jos ei ole varovainen), sairastumatta kuitenkaan itse AIDSiin. Aika hiv-tartunnan saamisesta AIDS-vaiheeseen vaihtelee yksilöllisesti hyvin paljon. Jollakulla AIDS saattaa puhjeta jo vuoden sisällä HIV-tartunnasta, mutta olen kuullut, että sellaisiakin tapauksia on, joissa tartunta saatiin silloin 80-luvulla kun HIV tuli tietoisuuteen, eikä AIDS-vaihe ole tullut vieläkään, ilman että edes on tarvittu lääkkeitä. Tällaiset tapaukset ovat kuitenkin erittäin harvinaisia, useimmissa tapauksissa AIDS-vaihe seuraa ymmärtääkseni 5-10 vuoden kuluessa HIV-tartunnasta, ellei oteta lääkitystä. Nykylääkityksellä ennuste on kuitenkin paljon parempi, mutta eihän sekään paranna itse tautia, se vain pitää oireet kurissa.
Ropsu, en varsinaisesti kommentoinut tekstiäsi vaan kirjoitin aiheesta yleisesti. Hesarissa oli mielestäni pari viikkoa sitten ihan asillainen kirjoitus aiheesta. Taidettiin mainita, että on kasvanut kokonaan uusi sukupolvi, joka ei ole kokenut sitä 80-luvun tuomiopäivänjulistusta (aids= varma tappaja). Pikemminkin heidän aikanaan on ollut niin paljon tätä myönteistä kehitystä, että se tauti ei ehkä samalla tavalla pelota.
"ihmiset näköjään tulkitsevat toisten viestejä ihan niinkuin haluavat"

Kyllä, ja sillehän me emme mahda juuri mitään.

Olisi hienoa jos tuo uutinen olisi totta.
Voiks tää pitää paikaansa? Oli myös Hesarissa joku aika sitten:
http://www.katajala.net/blog/jussi/archives/2005/03/rutto_suojaa_hi.html

Keskiajalla raivonnut musta surma ja keskiajan jälkeiset ruttoepidemiat saattavat selittää miksi 10% eurooppalaisista on vastustuskykyisiä HIV:lle. Tutkijoiden mukaan niin sanottu CCR5-delta-32-mutaatio suojaa HIV:ltä ja sama mutaatio suojaa myös rutolta ja isorokolta. Euroopassa 1340-luvulta 1660-luvulle jatkuneet ruttoepidemiat lisäsivät CCR5-delta-32-mutaatiota eurooppalaisissa, koska mutaation omaavilla oli parempi todennäköisyys selviytyä hengissä ruttoepidemiasta. Ne, joilla mutaatiota ei ollut kuolivat ruttoon.

Lontoon vuosien 1665-1666 ruttoepidemian jälkeen ruttoa esiintyi enää Skandinaviassa, Unkarissa, Puolassa ja Venäjällä. Näissä maissa CCR5-delta-32-mutaatio on nykyisin kaikkein yleisin. Reutersin artikkeli ei sano mitään Suomesta, mutta samaa pätee varmaankin myös Suomeen, koska ainakin 1700-luvun ruttoepidemia levisi Ruotsista ja Venäjältä myös Suomeen.
Kookosrasvan monolauriini on HIV:iin liityvän tutkimuksen kohteena. Sanotaan että kookosrasva tappaa viruksia ja myös HI-virusta.
Tuohon Erkin viestiin haluaisin lisätä pienen varoituksen sanan. Vaikka CCR5-delta-32-mutaatio olisikin yleinen tällä alueella, ei silti kannata jättää kondomia käyttämättä. CCR5-delta-32-mutaatio on edelleen vain noin 10% väestöstä, on siis 90% todennäköisyys, että ei ole turvassa tartunnalta, jos jättää kumin käyttämättä.

Pora-liike, juu, noita kuulee yhtenään, muistelen että ainakin myös sitruunoita, omenoita, viikunoita, manteleita ja teetä on tutkittu siinä toivossa, että lääke löytyisi niistä.
Ropsu, hyvä että joku huomasi tuon. Riskipeliä ei kannata pelata ellei ole valmis ottamaan vastaan riskiä.

Olisikin aika mielenkiintoista, jos voisi käydä testauttamassa itsestään tuon geenin. Mitä sekään muuttaisi, ei hiv ole ainoa inhottava tauti, jonka voi saada. Ja takaako se, että itsellä olisi tuo geeni, ettei kantaisi ja tartuttaisi toisiin hiviä?
Käsittääkseni tuo geenimutaatio merkitsee sitä, että niistä veren valkosoluista, auttaja-T-soluista, joihin HI-virus tarttuu, puuttuu entsyymi, josta virus tunnistaa solun ja johon se kiinnittyy. Niin se ei pääse leviämään elimistöön, eikä tällainen henkilö siis myöskään kanna virusta tai voi tartuttaa sitä muihin.

Mutta tosiaan, on silti hyvin epätodennäköistä kuulua niihin onnekkaisiin, joilla tämä mutaatio on, eikä kannata ottaa riskejä. Ja vaikka sen jollain testillä saisikin selvitettyä, niin on olemassa muitakin yhdynnässä tarttuvia tauteja, joilta mutaatio ei suojaa, kuten esimerkiksi hepatiitti B.
Olisi ollut ihan mielenkiintoista lukea toi mutta kyseessä oli maksullinen artikkeli. "This article is available to Premium and Premium plus subscribers". Eiköhän tuosta kuulla jos pitää paikkansa. Nature on kyllä niin arvostettu että tuskin ihan hihasta vedettyä. Sähän voisit copy-peistata ton jutun tänne, Tre75?
No eihän tuo tarkoittanut, että HIV potilas kokisi totaali parantumisen. Sain käsityksen, että potilas kantaisi viirustaan hoidosta huolimatta, ilmeisesti hoito vain pitäisi taudin "piilossa".

Hohhoijaa, en tahtoisi olla negatiivinen, mutta jo tuo suomenkielinen lyhyt artikkeli aiheesta jugurtti parannus otsikollaan naurattaa. Kaikkea sitä keksitäänkin. Ehkä joskus jopa jotain oikeasti toimivaa. Toivotaan niin.

Muistakaahan ihmiset se ehkäisy!
Tehokkain tapa olla sairastumatta kyseiseen tautiin (toki nyt tulee huudot siitä, kuinka taudin voi muitakin kautta saada, toki, mutta se on pieni todennäköisyys).;)