Conan Turkuun!

Iltalehti tänään, 12.11: "Amerikkalainen viihdetähti Conan O´Brien saa lähiaikoina postia Turusta. Videokirjeessä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aleksi Randell kutsuu O´Brienin tutustumaan Suomen vanhimpaan kaupunkiin ja maailman kauneimpaan saaristoon. Kirjeen mukana O´Brien saa myös Finnairin sponsoroimat lentoliput. Kutsu videoitiin torstaina turkulaisessa ravintolassa järjestetyssä Conan Party -tapahtumassa, jossa tähden fanit juhlivat sonnustautuneina itse tehtyihin Conan-naamareihin tai kampaukseen."

Noin sitä pitää ja onneksi kutsu tulee Turusta eikä esim. nimeltä mainitsemattomasta suuremmasta savolaisten junttien valtaamasta kaupungista. Turku on kaunis niin talvella (joulukaupunki) kuin kesällä. Ainoastaan toinen paikka mikä mielestäni olisi esittelemisen arvoinen, olisi Rovaniemi (toinen joulukaupunki), voisi käydä moikkaan vaikka joulupukkia. :o
Eikun Conan lapin laskettelukeskuksiin katsomaan örveltäviä julkkiksia, olis siinä jenkeilläkin ihmettelemistä!
  • 3 / 15
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 14.11.2005 21:08
En tiedä kuka fanien palvoma amerikkalainen viihdetähti Conan O´Brien oikeastaan on.

Oma kokemukseni on, että jos joku maailmantähti raahautuu kaukaa Suomeen "katsastamaan vaikkapa vaimoa itselleen" tai saa videokirjeen, tähden ura alkaa olla lopuillaan tai loppunut. Hän yrittää vain raapia vielä viimeiset rahat menneellä maineellaan.

Valitaan esityspaikaksi vielä oikein iso halli, että saadaan kerralla monta höynäytettävää paikalle.

Mikä vielä nolompaa on se, että jotkut arvostelijat eivät uskalla sanoa oikeasti esityksen laadusta, vaan antavat säälipisteitä. Olen ollut joissakin esityksissä, jotka ovat käytännössä menneet penkin alle. Arvostelija on suitsuttanut suuren tähden loistavaa esitystä. Tuo on neukkuaikaista nöyristelyä.

Suuret vierailevat tähdet Suomessa kierrän kaukaa. Se on vain rahan hukkaa. Jos heistä pitää, voi ostaa levyn loiston ajoilta. Lavasäteilyä ei saa levyn mukana. Sen siinä menettää.

Juhani
Jos Conan tänne tulee, hän tuskin tulee vetämään mitään "keikkaa" vaan kuvaamaan pari jaksoa ohjelmaansa, joka on niitä kaikkein suosituimpia talk showeja Amerikassa ja maailmalla. Hänen näkemisensä tuskin maksaa kenellekään mitään.

Uran laskusuhdanteesta ei voi Conanin kohdalla puhua. Hänet on palkattu talk show -kuningas Jay Lenon seuraajaksi. Conan nyt kuitenkin on sellainen kauhukakara, joka tekee odottamattomia asioita. En kauheasti edes yllättyisi, jos hän päättäisi pistäytyä meille vierailemaan.
  • 5 / 15
  • BearTrap
  • 14.11.2005 22:14
Conan O'Brienilla on itse asiassa melko vankka katsojakunta. Ilmeisesti ura on päin vastoin nousujohteinen, koska hän korvaa 2009 Jay Lenon The Tonight Show'ssa, jolla on aina ollut enemmän katsojia kuin herran nykyisellä ohjelmalla. Subtv aloitti ohjelman lähetykset Suomessa jo vuosia sitten, mutta kanavan hiljattain kasvanut suosio on tehnyt O'Brienin keskusteluohjelman meillä laajemmin tunnetuksi vasta kuluneen vuoden aikana, jolloin myös Suomea käsitteleviä vitsejä on näkynyt ohjelmassa enemän. Ohjelma elää ajan hermolla. Suomi-vitsit lähtivät alun perin katsojapalautteesta, ja nyt ohjelmassa on väännetty vitsiä Suomen pressavaaleista. Kai jenkeistä on jotenkin eksoottista, että meillä on naispresidentti. Kai tässä suomalaisten saamassa huomiossa on sitten yksi syy kutsuun. Yritetään takoa, kun rauta on kuuma. Keskusteluohjelmien juontajista ei saa tehtyä kaikkein kirkkaimpia supertähtiä oikein tekemälläkään, koska ohjelman luonne on jo sellainen, että vieraina on aina muita tähtiä. Mielestäni O'Brien ei kuitenkaan ole niitä pahimpia kehäraakkeja.
  • 7 / 15
  • hymyhuuli
  • 14.11.2005 22:50
Voi oliko se yllätys että miedän Jussi ei tunne Connania? Enpä usko mutta onhan se fiiniä tulla kehumaan:"Että en nyt tunne mutta tulen ja mollataan nyt tätäkin....mutta kuitenkin mies omistaa digitv:een joten ei se SubTv voi aivan tuntematon käsite olla...........
Anteeksi kuka on Häkkinen, en tunne mutta nyt kumminkin.......Anteeksi mikä Formula...? ei tuolla Harvardissa sellaisista oiken tiennyt kukaan.
Anteeksi vaan mutta ykään täällä sormet kurkussa, jälleen kerran.
Tunnenpa hyvinkin, kun nyt tuli lisäselvitystä. En vain heti osannut yhdistää nimeä tuohon sarjaan, vaan ensimmäinen mielikuva oli jostakin musiikin tai sarjafilmin julkkiksesta, joka viimeisillä voimillaan änkee vielä Suomeen.

Hiukan asian selvittyä minua kuitenkin hivenen kummastuttaa ja epäilyttää, että joku amerikkalaisesta sisäänlämpiävästä suosikkiohjelmasta lähtee etsimään aiheita kaukaisesta Suomesta, paikasta josta keskivertoamerikkalainen ei ole kuullut mitään. Outoa.

Saatuani nyt valaistuksen, epäilen hänen käyneen jo läpi kaikki amerikkalaiset pikkujulkkisten avustajatkin. Uusia ihmisiä ja aiheita pitää raapia kasaan mistä vain.

Olen katsellut sarjaa satunnaisesti ja ihmetellyt ketä tyyppejä hän oikeastaan haastattelee. En ole kuuna päivänä heistä kuullut mitään. Muutama Suomessa tunnettu amerikkalainen julkkis on toki osunut myös näkösälle.

Kuten edellisestä voi arvata, Conan ei minuun kolahda. Olen yrittänyt. Se studioyleisö minua häiritsee. He kuulostavat laumalta idiootteja.

Täytyy tässä tehdä tunnustus. Olen kokonaan koukussa Nelosen Täydelliset naiset -sarjaan. Ajattelen kauhulla tilannetta, että jokin jakso jäisi näkemättä.

Juhani
  • 9 / 15
  • hymyhuuli
  • 15.11.2005 0:28
Niinhän minä vähän ajattelikin....mutta hyvä JussiVee, onko tullut mieleen että kaikki USA:n julkikset eivät varmaan aukene sinulle koska ohjelma on alunperin tehty USA:n katsojakunnalle....aivan kun jotain Suomalaista talk showta näyttäisi USA:ssa.
Entä onko Jussille tullut mieleen että mitäs jos se Conan omaa Suomalais sukuisia ystäviä...??Kuten tämä Bonita Pietilä Simpsonien taustajoukoista.
Jos JuhaniV ei tiedä kuka tai mikä on Simpsonit niin herran on hyvä ja Googlaa...
Conan kirjoitti aikoinaan jaksoja Simpsoneissa. Ei se maailma niin kovin suuri ole ja meitä löytyy melkein joka maasta, ainakin minä olen vuosien aikan törmännyt Suomalaisiin mitä oudoimissa paikoissa maailmalla.
Amerikkalainen studioyleisö on äänekäs kun osoittavat suosiotaan(sekä myös ohjelman tekijät odottavat sitä).
Ymärrän että sadan vuoden hiljaisuuteen(tai ainoastaan oman päänsä sisällä kuuluvaan ääneen) tottuneet Suomalaiset kokevat moisen vieraaksi ilmiöksi, paitsi vappuna, juhannuksena ja uutena vuotena.

Tiedoksi että toisen tuotantokauden Desperate Housewives on ollut hieman "laimeampi" kun Suomessa näkyvä ykkönen.
Juhani,

Olet tainnut aika harvakseltaan Conania katsella, jos et ole superjulkkiksia sieltä bongaillut. Kyllä ohjelmassa on vieraillut leijonanosa ihan aidoista megaluokan amerikkalaisjulkimoista, välillä tietysti B-sarjalaisiakin.

Mikä sinua siinä "kummastuttaa ja epäilyttää", että Conan mahdollisesti etsisi aiheita Suomesta? Uskoisin pointtina olevan juuri sen, että ohjelmaan halutaan jotain uutta, "villiä" ja piristävää. Conan ei ole sellaisia aineksia ohjelmassaan ennenkään kaihtanut. Hän tekee jatkuvasti pilaa paitsi amerikkalaisista, myös kansainvälisistä ilmiöistä - itsensä ohella. Siksi hänen talk show´nsa lieneekin maailmalla suositumpi kuin muut jenkkiläiset talk show´t, jotka taas todella ovat läpikotaisin sisäänpäin lämpiäviä.

p.s. Täydelliset naiset (jonka suomenkielinen nimi on typerä) on kieltämättä vaarallisen addiktoiva sarja.
Miks joidenkin pitää yrittää hankkia glooriaa esittämällä tietämätöntä? Kaippa se on sitte jonkinlainen yritys asettua niin sanotun tavallisen rahvaan yläpuolelle.

Conan on muuten moneen otteeseen käsitelly esimerkiks homoutta ihan positiivisessa valossa, ja jostain kumman syystä se karmea studioyleisökin usein hurraa ja taputtaa kun Conan raportoi miten homojen oikeuksia on taas puolustettu jossain päin Amerikkaa tai muuta maailmaa. Conanin ohjelman sisältö onkin varmaan enemmän keskiverto maallistuneen demokraatin mieleen kuin äärioikeistolaiskristillisen republikaanin. Bushkin on saanu kuulla kunniansa ja oikein makoistasti, moneen otteeseen.
Kyllähän tuo conan oikeasti vähän tarjaa muistuttaa naamaltaan. Ehkä siinä on jotain sielujen sympatiaa.
Conan on tosiaan varsin suosittu ympäri maailmaa. Ehkä ainoa maailmalla tunnetumpi amerikkalainen talk show on juuri Tonight. Se että joku ei tunne tai ymmärrä Conanin ohjelmaa kertoo ehkä enemmän kommentoijasta kuin itse ohjelmasta :) Yhdysvallat on keskusteluohjelmien luvattu maa. Niitä rantautuu myös Eurooppaan aika ajoin. Meilläkin on nähty niistä lukuisia: Roseanne, Letterman, Dr. Phil, Jerry Springer jne. Suomessa ohjelmien vetoavuus on rajallista siksi, että aiheet ovat usein ajankohtaisia ja juuri Amerikan nykyelämästä. Siksi (kanavien rajallisen määrän lisäksi) ohjelmat jäävät usein lyhytikäisiksi Suomessa. Jos kuitenkin tuntee USA:n (nyky)kulttuuria, niistä voi saada hyvinkin paljon irti.
Conanin vierailu Kanadaan helmikuussa 2004 aiheutti pienoisen myrskyn vesilasissa, jonka pyörteissä jopa Kanadan hallituksen ministeri kutsui häntä rasistiksi.

Kanadan ja Ontarion osavaltion myöntämän 1 miljoonan Kanadan dollarin tukemana Conan vietti viikon Torontossa, josta ohjelma välitettiin päivittäin amerikkalaisille katsojille. Conanin showssa mm. pilkattiin ranskankielisiä quebeciläisiä ja vitsailtiin, että he ovat kaikki homoja. Ohjelmassa Conanin tiimin jäsenet nähtiin myös kaupungilla korvaamassa kadunnimiä kylteillä kuten "Quebecqueer Street” ja ” Rue des Pussies”.

Onkohan joku jo valistanut Conania suomenruotsalaisista?
Jos tällaista ohjelmaa katsoo tosikkona ja täysin huumorintajuttomana, ei voi olla loukkaantumatta. Irvailun kohteeksi joutuu suurella todennäköisyydellä jokin asia, joka on itselle tärkeä tai jota arvostaa. Kannattaa tosiaan muistaa, että Conan nauraa kaikelle ja kaikille. Viimeksi näkemässäni jaksossa katsomossa oli Donald Trump, ja Conan heitti tietysti kehiin kuuluisan Trump-imitaationsa. Eikä DT siitä pahastunut. Kuten täällä on jo aiemmin sanottu, myöskään itseironia ei ole tämän irvileuan pienimpiä paheita :)