Ex-jääkiekkoilija Janne Puhakka kuollut henkirikoksen uhrina (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • Busis
  • 15.10.2024 0:25
Todella ikävä ja järkyttävä tapahtuma. Tuntuu aina pahalta kun joku lähtee ns. ennen aikojaan ja varsinkin väkivallan uhrina. Osanotto ja voimia läheisille! Jannen kaltaisia rohkeita esikuvia tarvittaisiin urheilupiireissä enemmän, ja myös jo aktiiviaikana.

Tapaus on tällä hetkellä Norjan suurimman sanomalehden Aftenposten etusivulla ensimmäisenä uutisena. Samoin asia uutisoitiin Norjan Yleä vastaavan NRK:n illan pääuutislähetyksessä telkassa.
Valitettava, surullinen perhetragedia, joka koskettaa varmasti monia ja Puhakan läheisiä.

Nähtäväksi jää, miksi hänen norjalaispuolisollaan (tai pariskunnalla jommalla kummalla) oli ase hallussaan - liittyikö se jotenkin puolisonsa eläinlääkäriammattiin.
Todella surullista. Voimia Puhakan läheisille.

Tiettävästi Nordmo on harrastanut metsästystä. Oletettavasti hänen hallussaan oleva(t) ase(et) liittyy siihen.
Ilmeisesti Janne halusi päättää suhteen ja se aiheutti tämän murhan.

"Tutkinnanjohtaja Matti Högman sanoo Ylelle, että epäilty on myöntänyt henkirikoksen.
– Kuulustelussa ilmeni heidän keskinäiseen suhteeseen liittyviä seikkoja ja jotain näkemyksiä siitä. Epäilty on osoittanut voimakkaita tunteita tapahtuneen johdosta. Koko asia liittyy tunteisiin, Högman kertoo.
– Kuulustelun perusteella rikoksen motiivina oli uhrin ja epäillyn välisen parisuhteen päättyminen, Högman kertoo poliisin lähettämässä tiedotteessa."
https://yle.fi/a/74-20117951

EDIT: Iltalehden mukaan parisuhde oli päättynyt jo pari viikkoa aiemmin.
"Nordmo on kuulusteluissa kertonut motiivikseen parisuhteen päättymisen. Yli kymmenen vuotta yhtä pitänyt pariskunta erosi poliisin mukaan useampi viikko ennen henkirikosta. Puhakka oli tehnyt aloitteen eroon ja muuttanut pois pariskunnan yhteisestä asunnosta."
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5d650be0-af25-41c5-92dc-0bbc771a0f40
  • 5 / 5
  • smo
  • smo
  • 15.10.2024 14:14
Surullinen kohtalo Puhakalla.

En tiedä miten pitää kliksahtaa päässä, että tällaiseen tekoon ryhtyy. Tai onko kyse jostain pysyvämmästä persoonallisuuden synkästä puolesta. Joka tapauksessa jotenkin saa kuvan ajatuksesta "jos en minä, niin ei sitten kukaan muukaan".