Kylie Minogue konsertoi 2025 Hki Pride -viikon aikaan maanantaina Espoossa

Sattuupas sopivasti - tai sitten sopivan tietoisesti ajoitettuna, että aussilaulajastara Kylie MInogue ulottaa 2025 Tension-kiertueensa myös jälleen Suomeen ja esiintyy 25.6.2025 Espoo Areenalla - ja tuohan maanantaipäivä on myös Helsinki Pride -viikon aloitus-maanantai. Joten vaihtelu virkistää, eli Helsinki Pride -viikon alussakin, sen aikaan, iso konserttiparty tiedossa. Liput tosin tuonne alkavat liki 90 eurosta.

https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/kylie-minogue-suomeen-esiintyy-espoo-metro-areenalla-23.6.2025.html

Kyliehan julkaisi Tension -levynsä 2023 syyskuulla ja Tension II -julkaisu tulossa pian, 18. lokakuuta.

Kylie aloittaa tuon Tension-kiertueensa 2025 Helmikuulla Australiassa, juurikin 2-viikkoisen Sydney Mardi Grass -Priden ajankohtaan, jossa Kylie on toki ollut vakioesiintyjänäkin monet kerrat. Sieltä sitten Aasiaan, Pohjois-Amerikkaan, Britanniaan ja Eurooppaan, Suomea myöten. Aasiassa Kylie Minogue konsertoi ensimmäisenä Thaimaan Bangkokissa - selvästikin arvostuksen osoituksena Thaimaan virallistettua yhdenvertaisen avioliiton tänä vuonna.

Suomea ennen konserttikiertueella vuorossa on Viron Tallinna ja Suomen jälkeen vasta Ruotsin Tukholma. ( en.wikipedia.org/wiki/Tension_Tour ).

Helsingissähän Kylie on konsertoinut aiemmin Helsinki Areenassa (taisi olla silloin vielä Hartwall Areena) ja muulloinkin Suomessa.
Niinpä. Ilmeisesti uusinpamme Nokia Areena Tampereella, 15 000 konserttiyleisöpaikkoineen ei ole ollut vapaana ja kun toki myöskin 15 000 konserttiyleisönä vetävä Helsinki Areena, eli entinen Hartwall Areena, jossa Kylie 2011 konsertoi Helsingissä, on yhä venäläistaustaisessa omistuksessa, eikä käytettävissä, sekä (willinä veikkauksena) tuo konsertti on ehkä haluttu nimenomaan Pääkaupunkiseudulle, niin pieneen areenaan on tunnelmaa tiivistettävä. Lisäksi muualta päin Suomea Helsinki Prideen osallistujat eivät likikään kaikki lähde Helsinkiin maanantaisi tuohon konserttiin, vaan tulevat sitten vasta viikonlopuksi. Ja Kylien oli myös Pori Jazzissa 2011.

Suurin halli Kylielle lähistöllähän on Liettuan Kaunasin konserttipaikkansa Žalgiris Arena, jonne mahtuu jopa 22 500 konserttiyleisöä. Tallinnassa Kylie konsertoi Unibet Arena:lla (ent. Saku Suurhall), jonne mahtuu jopa 10 000 yleisöä, sekä Tukholmassa toki sitten Avicii Arena (ent. Globen), jonne mahtuu 16 000 konserttikatsojaa.

Tosin sitten kiertueensa aloituspaikkaan, Australian Perthissä mahtuu sinnekin vain 15 000 yleisöä, sekä Brisbanessa ja Adelaidessa vain 13 000. Sydneyssä sitten 20 000 konserttiyleisöä, mutta siellä 3 konserttia, peräkkäisinä päivinä.

Kylien edellistä visiittivuotta Suomessahan voi muistella täältä, eli miten hän sulatti Hartwall Areenan jäät vesisuihkuiksi ja toteutti toisenlaisen "Mantan patsaan" halliin.
Ensi kesäksi tuskin on luvassa noin massiivisia lavasteita, koska osa konserteista on jopa peräkkäisinä päivinäkin, eri maissakin.
(tuon toukokuisen 2011 lisäksihän hän kävi sitten vielä PoriJazzissakin kesällä esiintymässä).

https://www.youtube.com/results?search_query=Kylie+Minogue+Helsinki+2011