Naisten oikeudet pidettävä esillä tasa-arvokeskustelussa (juttukommentit)

 • 1 / 9
 • human
 • 3.7.2022 15:28
Sanoisin ja ajattelen että kaikkien sukupuolten oikeudet ja tasa-arvot olisi hyvä pitää esillä.

Tuosta onkin melko hyvää koostetta esim. täällä:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Sukupuolten_tasa-arvo

ja tässäkin kohdassa tuosta edistymisaskelista Suomessa listausta
https://fi.wikipedia.org/wiki/Sukupuolten_tasa-arvo#Sukupuolten_tasa-arvon_muutokset

Tosin noissa eivät aina etenkään "kiintiö"käytännöt perustu niin faktasyihin, vaan kyllä sukupuolineutraaleilla kompetensseilläkin pitää olla merkitystä, niiden osalta relevanteissa asioissa.

Ja voi vain kummastella sitä että kun Suomalaisista naisia on muutama kymmenen tuhatta enemmän, myös äänioikeutetuissa, niin miksi Eduskuntaan vaalikausi vaalikaudesta äänestetään mies-enemmistöjä?
Naisilla on selvästi ison itsetutkiskelun paikkakin omassa toiminnassaan, omien etujensa eteen, jotta yhdenvertaisuutta saadaan mahdollistettua.

Sukupuolten oikeuksissa voisi myös käyttää järkeä, eli kun esim. kansainväliset ja kansalliset uimaliitot päättivät rajata trans-naisilta osallistumisoikeutta pois - sinällään ihan järkisyistäkin, niin asian olisi voinut ratkaista kuitenkin paremminkin. Niin että trans-naisten oisi annettu kisata naisten kisoissa mukana, mutta niissä ei naisten sarjoissa, vaan omassa erillisjärjestys-osasarjassaan. Noin he voisivat kisata "naisina" naisten kanssa, mutta ei hyväksikäyttää mies-fyysisyyksiään epäreilusti.
Samoin miesten kisoissa voisi kisata trans-miehiä, muiden mukana, mutta erillissarjana. Noinhan trans-miehetkin voisivat päästä mitaleille.

Sanojen käytössä myös yhdenvertaista olisi myös "komea nainen", "komea mies", "komea muunsukupuolinen" - eikä vain inttää pelkkää "kaunistamista".
 • 2 / 9
 • human
 • 3.7.2022 15:31
Turkissa muuten, sikäläisen naisten ihmisoikeusjärjestön mukaan, naisia raiskataan väestömäärään suhteutettuna vuosittain ... vähemmän, jopa selvästi vähemmän, kuin mitä Suomessa raiskataan naisia väestömäärään suhteutettuna. Mutta tuohan verrantotieto ei tietenkään koskaan pääse itsesensuroituun suomalaismediaan.
 • 3 / 9
 • Ihmitär
 • 3.7.2022 18:48
Vai niin....Naisilla jo liikaa oikeuksia verrattuna miehiin...Missä on Miesten tasa- arvo ? (Uskallan kysyä asiaa aina, vaikka asian kysyminen on Suomen lain mukaan rikollista...Miehet ovat Suomen oloissa (ainakin Suomen tasa- arvolain mukaan roskaväkeä , joita ei kannata pitää edes Ihmisinä ja mielestäni miesten tasa- arvosta pitäisi sentakia puhua enemmän...ja vaikka koenkin olevani nainen niin olen miehiä rakastava ja ylistävä nainen, enkä pidä heitä roskaväkenä niinkuin muut..Naisillakin pitää olla oikeuksia mutta miehillekin myös samat oikeudet (eikä asia ole mielestäni mikään naurun asia vaan totista totta !!) Eikä tämä ole mielestäni vihakirjoitus ! - asia vaan on niin että miehillä ei ole tasa- arvoa siinä missä naisilla..Ikävä kyllä...Mukavaa loppuvuotta kaikille "syrjityille" ja naisille...
 • 4 / 9
 • JudyJudyJudy
 • 5.7.2022 1:25
"Naisilla jo liikaa oikeuksia verrattuna miehiin."

Anatomia lienee joidenkin "oikeuksien" taustalla syystäkin, ja joidenkin "etu-oikeuksien" myös - tämä koskee kaikkia sukupuolia. Tästä syystä en usko, että jokin yleinen tasa-arvo on mikään ratkaisu yksilöiden ongelmiin, vaikka siihen pitääkin pyrkiä kaikilla tavoilla. Se on hyvä alku.

"..Missä on Miesten tasa- arvo"

Tasa-arvokeskustelu on sinänsä vinksallaan, kun se keskittyy siihen miten kaksinapisesti miehet ja naiset ovat tasa-arvoisiakeskenään. Tämä luo yleistyksiä, kun edes kaikki miehet ja kaikki naiset eivät ole tasa-arvoisia keskenään. Intertekstuaalinen feminismi on teoriassa hyvä, mutta se silti tarkastelee tasa-arvoa feministisestä näkökulmasta. Missä on samalla tapaa miesten oikeuksia ajava tasa-arvoa edistävä liike, on hyvä kysymys.
Biaudet on vaatinut (Suomeen) seksin ostokieltoa. Näkemys on ongelmallinen seksuaalisen itsemääräämisoikeuden näkökulmasta. Biaudet katsoo kiellon vähentävän ihmiskauppaa. Esimerkiksi Sexpo on kritisoinut Biaudetin näkemystä, sillä se työntäisi seksikauppaa lähinnä entistä epämääräisempiin oloihin.
Todellinen tasa-arvo näkyy miten hyvinvointi jakautuu eri väestöryhmien kesken ja miten heidät otetaan mukaan yhteiskuntaan eikä levitellä valheita tai uskota valheisiin: ja varsinkin se näkyy miten rahaa jaetaan valtion talousarviossa ja ketkä jäävät nuolemaan näppejään. Sitten on olemassa tällainen tasa- arvo kuplaajattelu, missä luullaan olevan tasa- arvoisia jos jo nyt Amerikkaan kaapattu TOF pääsee Finlaysonin lakanoihin tai postimerkiksi, mikä on vain liiketoimintaa. Pride ei kerro mitään tasa-arvosta! Se että jengi kävelee pitkin katuja ja istuu puistossa näyttelemässä itseään on vain kulkue. Kun tulee kysymykseen rahassa mitattavat asiat, niin me ryhmänä loistamme poissaolollamme ja jäämme syrjäytetyksi, mikä on aktiivinen joka vuosi toistuva asia. Demokratiakin toimii meitä vastaan, kun parlamenttiin pääsee äärioikeistolaisia paskapuolueita omine valheideologioineen. Nyt meitä ” siedetään ”.Tämä on tällainen ” tosipaikka ”. Joudumme arkielämässä sietämään jatkuvaa kiusantekoa ja pilkkaamista eikä esimerkiksi minun järkevää koulu- uudistusta kukaan tajua, että se on ainoa oikea ratkaisu tilanteessa, jotta saataisiin koulurauha viattomille kansalaisille.
Mona Bling kirjoitti hyvän kirjoituksen Finnish design shopin sivuilla. Tällaisissa ei olla edistytty tuumaakaan. Samaan aikaan miljoonia valui esimerkiksi YN Woman’lle. Me emme koskaan pääse samaan ryhmänä. Tämä kertoo, että tasa-arvo toteutuu, kun valtio tukee toimintaa ja tasa-arvotyötä eli tunnustaa järjestöt ja tunnustaa tavoitteet antamalla puhdasta rahaa. Silloin liikkuu jotakin!
Ukrainan jälleenrakennusmiljardit eivät kohdistu vähemmistöryhmien tasa-arvotoimintaan, vaikka nämä ovat rintamalla taistelemassa isänmaansa puolesta. Tämän minusta asia, mikä pitäisi nostaa esille, koska nyt on sen aika. Meidän verorahojamme on tässä.
Toivottavasti minun maksamiani veroeuroja ei käytetä sentin osienkaan vertaa vahingolliseen lasten erotteluun. Minä kannatan toimintaa, jolla edistetään yhdenvertaista kohtelua kaikkialla.
Mutta tuo ei ole totta ainakaan, mitä tulee tilastoihin koulukiusaamisesta sekä yksilöiden julkisuudessa kertomista kokemuksista. Ei ole vahingollista turvata koulurauha jos vaihtoehtona on vuosikausia kestävä kiusaaminen.

Tässä on hyvä kirjoitus, mitä eduskuntatyö käytännössä on
https://www.is.fi/politiikka/art-2000008932200.html

Minulla kiinnitti huomiota tämä merkkipäivänä tuleva hyväntekeväisyysjuoksu SPR hyväksi.
Mitä ihmettä nyt taas? Mikä ei ole totta? Sekö, etten kannattaisi yhdenvertaisuutta edistävää toimintaa? Mielestäni kannatan. On kokonaan toinen asia, että maailma ei ole vielä valmis. Minusta kuitenkin näyttää siltä, että yhdenvertaisuus on edennyt. Tilastoista voi päätellä, että väärinkäytöksiä tiedostetaan entistä paremmin ja asiaton toiminta tulee entistä useammin esiin - jolloin siihen ylipäänsä pystytään puuttumaan.