Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi sateenkaaritien toteuttamisen (juttukommentit)

Erinomaista, mutta toivottavasti Sateenkaari-suojatietä ei missään nimessä toteuteta Senaatintorin ja tuomiokirkon välille Hallituskadulle, sillä tuomiokirkkohan ei edusta yhtään millään muodoin Sateenkaari-suojatienkään toista suojaisaa puolta.

Paikaksi voisi sopia vaikkapa suojatie
- Esplanadin puistosta (joka kuulemma oli taannoin tapaamispaikkana ja tuossa vieressä suihkulähteen patsaan mallina Tove Jansson lapsena) Havis Amandalle
- Mannerheimintien yli Arkadiankadun päästä Kiasmalle (symbolinen yhteys Eduskuntatalolta taannoisille Makasiineille)
Ylipäätään jokin paikka, joka liittyisi jollain tavoin hlbtiq-ihmisiin ja -tapahtumiimme ja/tai olisi elävän elämän ihmiskeskeisesti näkyvällä paikalla.
Tätähän ei siis mitä ilmeisimmin toteuteta varsinaisena liikennöidyn kadun ylittävänä suojatienä, vaan muunlaisena kaupunkitilateoksena. Ihan siksi, että laki vaatii suojateistä tietynlaisia. Maarianhaminassa toki ratkaisu oli kekseliäs - mutta vähemmän näyttävä ja symboliikaltaan vesitetty: suojatien valkeiden raitojen välit olivat siellä sateenkaaren väreillä.

Omasta mielestäni jokin uudenlainen ja omaperäisempi teos olisi sateenkaarisuojatietä tai sateenkaaritietä houkuttelevampi vaihtoehto. Vaikka jokin yhdenvertaisuuden pylväs tai "puu" sopivan aukion keskellä. Tai ehkä jokin mosaiikkityö julkisen rakennuksen seinässä. Sateenkaaren väreissä toki. Jos se on kaikesta huolimatta "tie", niin tehtäköön se värjätystä materiaalista, ei maalaamalla pintaa.
Kauppatorin "kauhtuneet" oranssit teltat voisi uudistaa, vaikkapa Marimekon unikko-kukkateemalla, joissa väreinä olisi sateenkaaren värit Tai ainakin 6 telttaa muitten joukkoon, kussakin teltassa unikot yhdellä sateenkaarilipun värillä. Rakkautta eivät voi tuulet ja tuiskut estää. Kuvaamaan sitäkin, että hlbtiq-ihmiset elävät kaikkien ihmisten keskuudessa, läheisinä.

Musiikkitalon ja Kansalaistorin viereisen pengernurmikon jokin käytäväosuus tai pengerseinämät, joita on juuri sopivasti 6 kpl, voisivat olla myös hyvä sateenkaari-värittymisen kohde. Tuon paikan kohdalla, taannoisen VR-makasiinin vieressähän oli kuulemma bi- tai homo-historiaa, jossain paikalla sijainneessa pisuaarissa.
(http://www.google.fi/maps/@60.1729696,24.9351897,146m/data=!3m1!1e3 )

Toki kevyen liikenteen Isoisänsilta Kalasatamasta Mustikkamaalle
(http://www.google.fi/maps/@60.1820339,24.982617,229m/data=!3m1!1e3 )
(ja edelleen Korkeasaareen, jossa on useita muitakin eläinlajeja, ihmiseläimen lisäksi, joilla myös homo- tai biseksuaalisuutta ja trans-sukupuolisuuttakin luonnossa esiintyy, eritoten leijonat) on sekin näkyvällä paikalla, joten sen (nyt valkoisiin) kaariin voisi toteuttaa sateenkaari-värityksen, myös jopa valoilla.

Tai tehdä Asema-aukiolla "kököttävän" metro-sisäänkäynti-katoksen katolle
(http://www.google.fi/maps/@60.170658,24.9402839,40m/data=!3m1!1e3 )
tai Esplanadin puistoon, tai Narinkkatorille, Suomessa kasvavista sateenkaari-värisistä kukista innovoidun taideteoksen, toivottamaan venäläisetkin turistit sitten taas joskus ihmisoikeus-ihmistenilmoille.

Sokkarin ja Lasipalatsin välissä olevat ratikkapysäkki-katokset, tai Päärautatieaseman ja Makkaratalon välissä olevat ratikkapysäkki-katokset voisi toki myös värittää sateenkaariväreihin.

Myös ankeahkoa Narinkkatoria voisi piristää, esim. jos kaupungilla on hallinta / sopimusvaltaa tähän tolppakatos-alueeseen, niin sateenkaari-valaistus saisi näissä tolpissa ihan ihmeitä aikaan myös.
http://www.google.fi/maps/@60.1700861,24.934959,3a,69.4y,280.26h,97.75t/data=!3m6!1e1!3m4!1sEAmew66h8q0ba0zk_JUbSQ!2e0!7i13312!8i6656

Soveltuvia paikkoja on vaikka kuinka ja sateenkaariväreillä voisi toteuttaa ihan jonkin ympäristötaideteoksenkin. Vaikkapa niin että sateenkaarivärisiin suorakaiteisiin sijoitettaisiin niiden väreillä joidenkin ammattikuntien edustajamaisia kuvia, vaikkapa
Punainen Poliisi
Oranssi Opettaja
Keltainen Kansanedustaja
Vihreä ...
Sininen Siivooja
Violetti Varusnainen

Toki Helsingin kaupungin rahakirstu saattaa Juhana Vartiaiselta venyä vain johonkin melko minimaaliseen toteutukseen.