Sebastian Tynkkynen nousi Perussuomalaisten puheenjohtajistoon (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • Public eye
  • 15.8.2021 13:56
Tasa-arvoista avioliittoa koskevassa lopullisessa äänestyksessä 12.12.2014 lain hyväksymistä kannatti persuista vain Arja Juvonen. Poissa oli Teuvo Hakkarainen (joka oli aiemmin äänestänyt vastaan), muut 35 äänestivät vastaan.
Avioliittolakiuudistukseen liittyvien ns. liitännäislakien puolesta äänesti sitten Juvosen ohella pari muutakin, samoin Aito avioliitto -aloitetta kaatamassa oli pari persuakin, ml. Juvonen. Juvonen putosi nyt puheenjohtajistosta, mutta tuskin em. syystä.

Minä ajattelen, että juuri Tynkkynen oli se, jonka toiminta lopulta aikanaan heikensi Soinin arvovaltaa ratkaisevasti. Ministeriauton takapenkkiin mieltynyt Soini sai harmikseen puheenjohtajistoon nousseen Tynkkysen, joka vaati puolueessa äänestystä tukipaketteihin liittyvästä hallituksesta lähtemisestä. Tästä virisi surkuhupaisana näyttäytynyt tapahtumaketju, jossa Tynkkynen erotettiin (ilmeisen laittomasti) koko puolueesta ja lopulta kumottiin erottaminen, mutta Tynkkynen luopui tällöin paikastaan puheenjohtajistossa. Tämän kukonpojan suorittaman ”kintuille kusemisen” jälkeen Soini ei enää näyttäytynytkään kaikkivoipaisena johtajana, vaan joidenkin silmissä periaatteet myyneenä vallan huumaan hukkuneelta. Ja loppu on historiaa. Nyt Soini on katkeroitunut sivustahuutelija.
  • 3 / 5
  • Rubix
  • 16.8.2021 0:44
Tynkkysen meriittinä pidetään kahdeksan tuntista viivytyspuhetta eduskunnassa eli osoitti tuolloin riittävän kusipäisyytensä kelvatakseen arvioisaan varapuheenjohtajakaartiin. Veronmaksajien varojen tuhlailusta siis vielä palkittiin, kuten persuille aina sopii.
Toistonpoisto. Miten paljon yhden napin painalluksella saakaan aikaan. Olihan se niin, että natsiaatetta kannattivat alkuun myös osa Saksan juutalaisista vrt. Itä-Euroopasta Saksaan pyrkineiden juutalaisten maahantulon rajoittamiseen kunnes huomasivat sahaavansa oksaa, jolla itse istuivat vrt. < 3000 €/kk tienaavat ulkomaalaiset pois Suomesta -persumanifestia.
Joo, tuo tuntikausia kestänyt puhe oli kyllä ”meriitti” sekin. Toki perussuomalaisten näkökulmasta varmasti ihan oikeutettu pyrkimys yrittää viivästää niin, että asiaa ei olisi ehditty ennen kesää käsitellä. Ymmärtääkseni ylimääräisiä istuntoja olisi kuitenkin voinut järjestää. Noin yleisesti on aika hassua yrittää pysäyttää liikkuvaa junaa, kun riittävä enemmistö sitä johonkin suuntaan vie ja riittävä tuki suunnalle on. Kyllähän siinä omille tulee näytettyä, että jotain tehdään, mutta… ehkä energian olisi voinut kanavoida johonkin tuottavampaan.