Nuori NHL-lupaus kertoi homoseksuaalisuudestaan (juttukommentit)

Nämä kaapistatulot ovat (yhä) tärkeitä. Joissain yhteyksissä on tuotu tässä uutisoinnissa esiin NHL:n ja jääkiekkoympyröiden konservatiivisuus. Päivitellään sitä, että tällaiset kaapistatulot ylipäänsä ovat yhä uutisia.

Ongelma on ennen kaikkea alemmilla tasoilla ja harrastustoiminnassa - ja pahenee mitä lähempänä ruohonjuuritasoa toimitaan. Kun jotain junnujoukkuetta valmentaa asenneongelmainen kouluttamaton hahmo, niin "normiin" mahtumattomat karsiutuvat jo siellä ( aiempaa keskustelua https://ranneliike.net/keskustelu/14468/sateenkaariystavallisempi-joukkueurheilu ).

Huipulla olevat ovat jo todistaneet osaamisensa, motivaationsa ja muut niissä ympyröissä tarvittavat avunsa. Mankeleita on ollut matkalla. Yksilön henkilökohtaisilla ominaisuuksilla ei välttämättä enää ole ihan hirvittävää merkitystä.

Se, että huipulle asti lopulta on kivunnut avoimesti homoja (tai muihin hlbti-ryhmiin kuuluvia) tyyppejä on tietysti tärkää. Tässä kohdassa asian esilläpidon merkitys on etenkin siinä, että ruohonjuurellakin nähdään esikuvia ja koetaan omalla kohdalla tie huipulle mahdolliseksi. Tähän työhön tietysti kuuluu se, että asiaton fanikäyttäytyminen homotteluineen saadaan kitkettyä.