Oikeusjuttu Lil Nas X:n kengistä päättyi Niken voittoon (juttukommentit)

No olipa taas ääri-ristiriitainen episodi tuokin.

Nikelle kävivät tossunsa, joihin oli liitetty raamatun (ja siitä koraaniinkin kopioidun) pahimman uskontomaakari-jumaluuden symboliikkaa, mutta sitten samaisten uskomusten selvästi pienempi pahis ei käynytkään päinsä.

raamattukoraanissahan sen uskomusjumala on se suurin pahis, suutuspäissään hukuttaen liki kaikki kunnon ihmiset, surmauttaen Egyptin viattomat lapset kinatessaan faaraon kanssa, vaatien "yhden ainoan oikean uskonnon ja yhden ainoan oikean jumalan" ääri-diktatuuria jne., ja avioliiton ulkopuolisen pyhässä sekstailussa syntynsä saanut tarinahahmo-poikansa laukoo ristiriitaisuuksiaan minkä ehtii ja tekee "uuden sopimuksen", jossa joka kirjainta myöten kaikki aiemmat uskomusmääräykset pätevät yhä, mutta häneen uskomattomat hän tuomitsee juurikin helvettiin eli ohjaa sinne uskontonsa saatanajumaluuden huomaan, mutta antoi jo etukäteen anteeksi häneen uskovien kaikki, kaikkein pahimmatkin hirmu-pahanteot. Ja muutenkin uhkailee että uskokaa häneen, "jotta ette hukkuisi".

Mutta eipä mitenkään eka kerta, kun ristiriitaisuudet löyhkäävät, kuin Gehennan laaksossa perinteisesti poltettujen, kuolemaan tuomittujen rikollisten ruumiit taannoin.

Sinällään toki kumpaisetkin kengät ovat yhtälailla samaa uskomus-hömppää.

Lil Nas X olisi voinut sensijaan tuoda esiin ihan parasta, eli maallista hyvää, tervehenkisyyttä ja jättää kylmänkarsean taivaan ja taivaan uskontobisnes-yhtiökumppanin helvetin sikseen. Sillä huru-uskomusten ydinongelmat eivät parane niiden parissa kieppumalla.
  • 3 / 4
  • human
  • 3.4.2021 21:59
Lil Nas X:ää tai ketään muutakaan ei taatusti helpota yhtään kieppua vain saman humpuukilaatikon eri nurkissa, jumala-ojasta saatana-allikkoon ja sitä rataa.

Humpuukista kannattaa astua ulos vapaaksi. Eiks niin Mikko T., vai uskotko humpuukiin jämähtämiseen.
Nike ja nämä kenkäversiot valmistanut yritys ovat päässeet yhteisymmärrykseen. Kiistanalaiset jalkineet esimerkiksi vedetään takaisin.

Taiteellinen vapaus, ilmaisunvapaus ja sananvapaus ovat erittäin tärkeitä asioita. Etenkään bisnestä ei kuitenkaan pidä tehdä jonkun muun sen paremmin aineellisella kuin aineettomallakaan omaisuudella.

Olisi ollut viisaampaa luoda ihan oma tuotemerkki ja mallisto, eikä ratsastaa jonkin tunnetun brändin logolla ja/tai ikonisen aseman saavuttaneella tuotteella.