Kansainvälisenä miestenpäivänä: eturauhassyöpä koskettaa myös homomiehiä (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • JuhaniV
  • 20.11.2020 6:58
Eräät tutkijat ovat sitä mieltä, että eturauhassyövän torjuntaan on olemassa ainakin yksi, aika miellyttäväkin tapa. Pidättyvyys on heidän mukaansa pahasta. Eturauhasen säännöllinen tyhjentäminen keinolla taikka toisella vähentäisi riskiä sairastua eturauhassyöpään.

Tässä huomataan jälleen kerran, kuinka muinaiset periaatteet vaikkapa pidättyvyydestä ja itsetyydytyksen paheesta ovat olleet täysin vääriä. Koko hommahan lähti liikkeelle tulkittaessa Raamattua väärin. Oonan niminen henkilö harrasti sattuneesta syystä keskeytettyä yhdyntää. Myöhemmin se tulkittiin itsetyydytykseksi ja paheeksi, josta tehtiin todella iso numero. Nykykäsityksen mukaan kaikkien miesten vahingoksi.
Tuo pidättyvyys-ongelmansahan on toki koskettanut vain niitä, jotka vimpan päälle zarathustralaisuus-abrahamisuuteen (ts. zarathustralaiskirjoitukset-toora-talmud-uutee-koraani) ovat langenneet ja sortuneet. Ja, noh, toki myös niitä joita nuo uskomukset ovat riivanneet. Noissa uskomuksissa kun ei ole ihmeitä, eikä moraalia tarjolla, niin ovat paneutuneet luonnollisen hyvien asioiden "synnillistämisiinsä".

Toisaalta sitten elämisenikien pitkittymisillä on hintansasa silläkin, kun ihmiseläimetkin ovat yhtä lailla luonnonluomina kehittyneet tiettyyn elämänpituuteen ja ikääntyessä solujen uusiutumiskyvyt yms. tuppaavat ihan luonnollisesti heikentymään - ja ikuista elämäähän ei ole yhtään kenelläkään, kuten kaikki toki tiedämme.
Eikä ihmiseläimille ole kehittynyt yhtä hyviä luontaisia syöpien torjuntakeinoja, kuin mitä esim. norsuilla ja ainakin osalla valaista ja muita eläimiä.

https://www.theatlantic.com/science/archive/2018/08/did-a-zombie-gene-help-elephants-to-beat-cancer/567583/