Hercules kiinni koronan vuoksi (juttukommentit)

 • 1 / 5
 • Public eye
 • 14.10.2020 17:16
FB-sivujensa mukaan Herkku olisi auki perjantaina ja lauantaina, tosin siellä myös sanotaan, että auki oltaisiin kello yhteen asti.
No, eipä sinne ole tullut muutenkaan asiaa.
 • 2 / 5
 • smo
 • smo
 • 14.10.2020 18:49
Liekö jäänyt esille viime viikonlopun tilanne? Kalenterissa näkyy olevan tapahtumina Benjaminin levynjulkkari lauantaille 17.10. ja HGT:n esityksiä sen jälkeen. Saas nähdä, miten uudet kokoontumisrajoitukset vaikuttavat.
Mikähän mahtaa olla Hercun tulevaisuus nykymuodossaan. Pohjoisella Rautatiekadulla sijaitseva Kylteritalo eli KY-talo nimittäin on vaihtanut omistajaa. Sen on ostanut rakennusyhtiö NCC, joka aikoo kunnostaa talon perusteellisesti. Kunnostustöiden on määrä alkaa vuonna 2021. Rakennuksesta puretaan laajoja osia ja kunnostetaan julkisivu sekä sisätilat kokonaan.
 • 4 / 5
 • Jack Twist
 • 18.12.2020 14:33
QX: Hercules etsii uutta liiketilaa - kiinteistökauppa ajaa yökerhon pois jo toistamiseen

https://www.qx.fi/uutisia/245524/hercules-etsii-uutta-liiketilaa-kiinteistokauppa-ajaa-yokerhon-pois-jo-toistamiseen/

Tiistaina tuli tieto, että kiinteistö, missä Helsingin ainoa lhbtqt-yökerho Hercules sijaitsee myydään ja saneerataan täysin niin, että sisätilat puretaan runkoon asti. Kiinteistökaupasta kirjotti Rakennuslehti.

Lue lisää: Herculekselle tuli taas lähtöpassit

Tieto tuli myös Herculeksen ravintoloitsijalle Erkki Koskelle Rakennuslehden jutusta, kertoo Koski QX:lle. Hän oli kuullut aikaisemmasta suunnitelmasta muuttaa talo takaisin opiskelija-asunnoiksi, mutta ei tästä.

Hercules joutuu lopettamaan toimintansa nykyisissä tiloissaan, sillä kiinteistö myydään ja saneerataan täysin: sisätilat puretaan runkoon saakka ja rakennetaan sen jälkeen uudelleen. Peruskorjaus alkaa 2021 ja se valmistuu Rakennuslehden tietojen mukaan 2023.

Herculeksen taru ei pääty

Herculeksen taru ei pääty Pohjoiselle Rautatiekadulle. Herculeksen ravintoloitsija Erkki Koski kertoo QX:lle messengerissä, että uutta tilaa aletaan etsiä.

– Kyllä me uutta liiketilaa aletaan etsiä. Ihan vinkkinä sanoisin kiinteistöyhtiöille, että ottakaa meidät vuokralle, niin alkaa talokaupat käymään. Näyttöä alkaa olla, vitsailee kiinteistöuutisesta vielä yllättynyt Koski.

Hercules, kuten muutkin yökerhot on kuluneen koronavuoden ollut pääasiassa suljettuna. Pandemia ei ole vielä useaan kuukauteen väistymässä rokotteen tulosta huolimatta, joten edellytyksiä yökerhotoiminnalle ei ole olemassa. On vaikea ennustaa, koska yökerhotoiminta voi palata normaaliksi. Koskikaan ei lähde sitä arvailemaan.

– En ala sen paremmin arvailemaan, mutta ei yökerhoa nyt kannata perustaa, kun ei auki saa olla, eikä valoa näy tunnelin päässä.

Koski toivoo, että jokainen ottaa rokotteen sen tullessa kullekin saataville, jotta elämä voi palautua normaaleihin uomiin.

– Kyllä minä ehdottaisin, että kaikki menee vaan kiltisti heti rokotettavaksi, kun se tulee jakoon, että loppuisi tämä painajainen mahdollisimman nopeasti. Ei siellä mitään myrkkyjä kannata lääkeyhtiöiden kilpaa kehitellä. Parhaansa hekin varmasti tekevät.

Herules joutui nopeasti lähtemään myös alkuperäisestä sijainnistaan Lönnrotinkadulla, kun sekin kiinteistö myytiin. Siihen ja viereiseen kiinteistöön saneerattiin loistohotelli St George, joka koitui sittemin 2020 alkuvuodesta DTM:n kohtaloksi, kun DTM:n takabaarista kolmeen hotellihuoneeseen aiheutuvaa meluhaittaa ei saatu korjattua. DTM luopui tiloistaan kesällä, eikä enää avannut koronarajoitusten hellittäessä.

Helsingissä on nyt kaksi uutta tilaa etsivää gay-yökerhoa.

Erityisen ankeata tässä on bilemielessä se, että koronarajoitusten takia kumpikaan legendaarinen yökerho ei voinut viettää arvoisiaan päättäjäisjuhlia. Sen ne olisivat molemmat ansainneet. Herculeksesta lähetetään kyllä vielä suuri joulushow striimattuna.
 • 5 / 5
 • human
 • 19.12.2020 2:58
KY-talon yritykset eivät ole saaneet vielä vuokrasopimustensa irtisanomisilmoituksia, joten ilmeisesti ainakaan ennen heinäkuun alkua (? 6 kk irtisanomisaika) siellä ei ehkä rakennusremppa ala.

Tosin niin kauan kuin corona isommalti jyllää ja kun ravintoloiden aukiolorajoitukset ovat voimassa, tuskin Herccu paljoakaan auki on (ehkä päättävät itse vuokrasopimuksetn aiemminkin ja vieävät kamat varastoon, koska tuo rakennusremppa-asia tuli tiedoksi) ja etsivät sitten yö-aukioloajan taas koittaessa uuden paikan avausrempattavaksi (1-2 kk:ssahan se hoituu).

Tuskinpa myöskään demari (dtm) ennen koronan ja ravintola-aukiolorajoitusten päihittämistä availee missään.