Yökerho Hercules tylytti sosiaalisessa mediassa palautetta antanutta (juttukommentit)

MIssähän kyseinen "asiakas" on nähnyt iskelmätähti-Einin ravintolakonsertin (narikkahintoineen) alle 19 euron lipulla? Noissa ravintolakonserteissakin voi olla myös työaikamenoa ravintolalle ennen iltaakin, koska esiintyjäyhtyeen laulajan ja muusikoiden soundcheck, eli ravintolan audio-mixeri-balanssointi ehkä joudutaan tekemään. Ammattimuusikoilla voi toki olla ainakin osittain säädöt asetustiedostoinakin, mutta silti siihen voi joutua käyttämään ravintolankin työaikaa. Yms. keikanjärjestämiskuluja.

Uutisjutussa kirjoitetttu "ravintolan osuus 5 euroa" ei tuolla mene Herculekselle, vaan tuohan on alihankintana narinkkapalveluita hoitavalle portsari-yritykselle menevä narinkkapalveluhinta (mikä siellä viestittelyssä ja Mtv:n uutisissa kyllä noin kerrottiinkin). Tuolla Herculeksessa(hankaan) portsarit eivät ole Herculeksen omia työntekijöitä, vaan portsari-firman ostopalvelu-työntekijöitä.

Toki tuolla omistajat ovat tietyissä asioissa suorasukaisiakin joskus, vaikka toki palvelutuotannossa niitä hankaliakin asiakkaita "pitäisi ymmärtää" pitkällä pinnallakin, jopa "venyä silkkihanksikkaisiinkin" näin korona-aikoinakin kaikkensa uurtaneiden ravintoloitsijoidenkin.

Esiintyviä artisteja ei kuitenkaan pitäisi vaatia esiintymään orjapalkalla, ei etenkään heidän faniensa. Ja tuolla Herculeksessa on aina vuosittain pariin kertaan Herculeksen (syksyllä) ja uuden Herculeksen (keväällä) synttäreillä ravintolan kustantamat hyvät artistit esiintymässä ja ilmainen sisäänpääsy, ruokatarjoiluineenkin. Viime keväänä siellä helmikuulla esiintyy super-hyvä laulaja Tika (oli Suomen euroviisukarsinnassakin) esittäen todella hyviä akustisia versioita kitaristin kanssa homo-disco-klassikkohiteistä. Tuo synttärikeikan esitys oli aivan huikea - ja asiakkaille ihan ilmainen, kuten joka vuosikin nuo synttärijuhlat.

Querelle-festarihan Vallilan Konepajalla joutui myös some-asiakasnillitykseen vastaamisestaan somehöykytykseen, kun somenillittäjä vaati edullisempia lippuja tapahtumaan, jonne oli hankittu kuitenkin esiintyjiä ulkomailta asti kuluineen - mutta somenillittäjä vaati heitä sitten esiintymään orjatyöpalkkioilla . . .
Olennainen asia ei kai olekaan tuo kritiikki hinnasta. Sisäänpääsymaksuihinhan ei aina olla tyytyväisiä muutenkaan, vaikka kyse olisi muutaman euron "pakkonarikasta". Siinä ei siis ole sinänsä mitään uutta taikka erikoista.

Tietysti voi kysyä, onko ravintolan uudelleen avautumisen yhteydessä ensimmäisinä iltoina fiksu veto ottaa viihdyttämään artisti (ja sen mukaiset pääsymaksut), kun joka tapauksessa laitumelle pääsevää karjaa olisi ollut veräjän takana jonoksi asti. Se on tietysti ravintolan päätös, se.

Mitä kautta ravintolassa välttämättömästi työskentelevien palkat kiertävätkään, ei ole oikeastaan merkityksellistä. On yksinomaan ravintolan ratkaisu hoitaa alihankintana narikka/portsaripalvelu, joka on otettava huomioon toiminnan normaalissa kulurakenteessa joka tapauksessa jollain tavalla.

Olennaista oli tuo "suorasukainen" kommentointi.

Yksi jos toinenkin on tänä keväänä ollut kaikkensa antanut. Toiset ovat puurtaneet itsensä tainnoksiin. Joiltain on viety tyystin mahdollisuudet puurtamiseen, vaikka haluja olisikin. Vaikka ei olisi ihan omalle kohdallekaan osunut, niin stressaava kevät ja alkukesä on varmaan suurimmalla osalla takana. Varmaankin ilmassa on yleisesti turhautumiseen eväitä.

Ehkä teki yökerhon sometilin päivittäjälle hyvää vähän saada päästellä höyryjä? Saihan siitä vähän somekeskustelua aikaiseksi ja pari uutissähkettäkin.

Myös tapaus Querellessa ( https://ranneliike.net/uutiset/14795/helsingin-juhlaviikot-katkaisi-yhteistyon-querelle-festivaalin-kanssa ) tuohon "somenillitykseen" vastaaminen tosiaan oli laistaan. Siinä tarinassa vasta asiattomat vastaukset aiheuttivat ongelmat yhteistyökumppanien ja markkinoinnin kanssa.

Ehkä kritiikkiin vastatessa kannattaisi kuitenkin muistaa hengittää muutaman kerran syvään, laskea hitaasti kymmeneen ja hengittää vielä syvään jonkun kerran.
  • 3 / 7
  • SaintJudy
  • 26.7.2020 22:03
"Hän oli asiaan liittyen varsin vaitonainen, eikä haastattelun aikana käynyt ilmi, kuka Herculeksen nimissä jätetyt kommentit oli kirjoittanut." MTV

- Kuulostaa jotenkin tutulta, taannoisen rasismikeskusteluun viitaten, silloinkaan ei tiedetty kuka ravintolan sometilille kirjoitteli. Mutta ei se mitään, Herkules on elinikäisellä boikotilla ja tämä vahvistaa mielikuvaa.
Tuo Herculeshan oli tuota konserttia ennen auki kokonaisen viikon jo, ilman erityisohjelmaa tanssimusiikin lisäksi. Ihan hienoahan se on ettei yökerho uupahda miksikään pelkäksi juottolaksi, vaan tarjoaa muitakin elämyksiä asiakkailleen.
Nimittäin kun tämän vuoden kevätkesänä ovat artistikeikatkin olleet vähissä, joten kysyntää oli niillekin juurikin ja yökerho vastasi siihenkin kysyntään.

Ja, no sillä somekohulla oli sitten tuonne Einin konserttiin Herculeksessa sellainen vaikutus että monet artistitähdet menivät konserttiin (mm. Alma) ja samoin muitakin julkkiksia kosolti, mm. Mtv3:lta Tanssii Tähtien Kanssa -porukka. Eli selvästi heiltä kannanotto lippuhinnasta nipottajalle annetusta suorasanaisesta vastauksestakin.
Tuolla oli samanmoista tunnelmaa, kuin Roban Dtm:n julkkuiltoina.

Joten suodaan artisteille heille kernaasti kuuluvat esiintymispalkkiot ja nautitaan konserteista sillä ruokahalulla, kuin mihin kunkin kukkaro venyy - sehän ei ole keneltäkään muilta pois.
Pitäisikö siis tulkita, että huono käytös sosiaalisessa mediassa saa osakseen oikein tukea?

Noh, Einin musiikki on minun mieleeni, kuten iskelmämusiikki yleisemminkin. Ei siinä mitään. Käytiin häntä muinoin oikein Puumalassa katsomassa. Toki mieleeni aika laaja skaala klassisesta poppiin rockiin ja muuhunkin.

Toisaalta ymmärrän myös ihmisiä, joille yöelämä on lähinnä ystävien (vanhojen ja uusienkin) seuraa tai löytämistä. Ohjelma on tällaisessa lähinnä häiriö ja pääsylipun hinnan nostava tekijä.

Sietäisi Hercun väen kuitenkin kestää kritiikkiä, eikä olla heti nillittämässä mahdollisille juomaa ostaville asiakkailleen. Mutta oma valintansahan se toimintatapakin lopulta on...
  • 6 / 7
  • Jack Twist
  • 28.7.2020 16:40
Kyllähän se aika selvää on että tämän(kin) kommentin on kirjoittanut omistaja perussuomalainen trump-kannattaja Erkki Koski kun käy lukemassa miehen omia Facebook-kirjoituksia. Samaa epätasapainoista hyökkäävää vihaa tässäkin, kuten lähes jokaisessa miehen postauksessa.
Hohhoh, Herculeksesta on jäänyt kyllä kuva junttimaisena paikkana, jonka palveluksessa olevilla henkilöillä on aika räikeitä puutteita ammattitaidossa ja taas saatiin siitä yksi esimerkki. On siellä yliherkkää porukkaa töissä. Voi voi...