Helsinki Priden jälkipyykkiä (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • vaeltaja2006
  • 5.7.2019 8:12
Kaivopuistoa parhaillaan siivotaan. Usean työntekijän ryhmä kerää kaikki pikku roskat, tupakantumpit ja pullonkorkit pois. Työ kestää ainakin tämän perjantain ja jatkuu tarvittaessa maanantaina. Pride-vierailta toivoisi lisää siisteyttä. Pienetkin roskat pitäisi kerätä pusseihin eikä levittää nurmikoille.

Pride-tapahtuman siivouksessa ongelmana oli ettei jätesäkkejä viety heti pois vaan vasta tiistaina. Siihen saakka linnut ja tölkkien etsijät levittivät roskia roskisten ympärille.

Kaivopuiston päivittäisenä käyttäjänä voin sanoa, että Helsingin Sanomien kirjoittelu epäsiisteydestä johtui tietämättömyydestä. Aina vilkkaina perjantai-sunnuntai -iltoina Kaivopuistossa ja sen lähialueilla rannassa Löylysaunalle saakka syntyy melkoinen sekasotku jätteistä. Kaikki roskikset ovat täynnä ja roskia jätetään roskisten ulkopuolelle. Ammattimaiset tölkkien kerääjät availevat roskisten lukitukset jotta roskisken tonkiminen olisi helpompaa. Linnut jatkavat sitten levitystyötä. Tätä roskakaaosta on lähes joka viikonloppu. Niistä lehti ei kirjoita. Lukijakommentit viittaavat siihen, että priden vihaajat saivat lisää sytykettä antipatiaansa roskaisuudesta.
Pärrä voi halutessaan katsoa joka sunnuntai YLEn televisioidun jumalanpalveluksen ja sen lisäksi taitaa radiossa tulla viikon mittaan aika monta uskonnollista ohjelmaa. Mutta kiva kun Päivi on jaksanut lukea pride-uutisoinnin ihan lopputeksejä myöten, itse en jaksanut edes puoleen väliin ja pitkäpiimäisen televisiolähetyksenkin katsoin digiboksilta harppoen.