Edistyksellinen dudebro: Hopparit on pomoja, popparit on homoja

  • 1 / 8
  • Masa
  • 29.5.2019 18:00
Työkaverit soittivat tänään taukohuoneessa Palefacen uutta biisiä, jossa on kertosäe "Hopparit on edelleen pomoja, popparit on edelleen... niin". Tätä renkutusta ja niin-sanan jälkeen seuraavaa naurunremakkaa sainkin sitten kuunnella joka tauolla. Samalla tuli huomattua, miten kursailematon homofobia on edelleen käypää valuuttaa myös radikaalin vasemmiston keinovalikoimassa.
  • 3 / 8
  • Masa
  • 29.5.2019 19:06
Varmaan kritisoidaankin, tai paremminkin jotain äärioikeistolaista jotain, mutta kertosäkeen yhteys siihen viestiin ei avaudu varmaan kuin kouralliselle kuuntelijoista, jos siellä sellainen edes on. Ei avautunut ainakaan työkavereille, joitten mielestä on ratkiriemukasta, että joku käyttää taas homoa huonon ja kelvottoman synonyyminä.
Ironia on tunnetusti vaikea taiteen laji.

Seksuaalisuuden ja sukupuolen stereotypioita voi hämmennellä vähän siellä ja täällä muuallakin.

Minussa heräsi aika ristiriitaisia ajatuksia kirjoituksesta "Jumalani, Jumalani, miksi teit minusta niin feminiinisen, mutta et reilusti homoa?" ( https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/05/28/jumalani-jumalani-miksi-teit-minusta-niin-feminiinisen-mutta-et-reilusti-homoa ). Ingressin mukaan kirjoituksessa Tuomas Karemo aprikoi katkeransuloisessa kirjoituksessaan, kuinka feminiininen nykymies voi olla ja miten on käymässä maskuliinisille ihanteille. Kirjoituksessa homoseksuaalisuus asetetaan ikään kuin annettuna maskuliinisuuden ja feminisyyden janan jälkimmäiseen päähän.
Heitto on kuulemma suunnattu 2000-luvun alussa hip hop -vaikutteista poppia tehneille artisteille, jotka eivät Palefacen klaanin mukaan edusta oikeaa räppiä. Homo on tässä siis tosiaan haukkumasana.

Ironia on nykyään aika heikko puolustus millekään, kun kaikki kulttuuri on niin ironiantäyteistä, että ironisoinnin varjolla tehdään myös vakavamielistä politiikkaa. Käsite on suurelta osin menettänyt merkityksensä.
Jos näin on, niin jäämme odottamaan, käynnistävätkö vasemmistofeministit somerallin Palefacea vastaan.
  • 7 / 8
  • Masa
  • 31.5.2019 12:56
Tuskin tämä ketään kiinnostaa. Homot ei ole enää muotia. Eri asia olisi, jos olisi astuttu jonkun genderfluidin heteron varpaille.