Uusi e-kirja nuoren miehen ihastuksesta vanhempaan mieheen

  • 1 / 4
  • J.E. Tynkkynen
  • 23.10.2018 19:45
Tsau!

Tuli kirjoitetuksi romaani omasta kasvusta aikuisuuteen 1980-luvun alun Jyväskylässä. Sisältää sen verran suoraa tekstiä seksistä ja väkivallasta, että ei sovellu nuorille eikä herkille aikuisille.

BoD: https://www.bod.fi/kirjakauppa/syvaesukellus-j-e-tynkkynen-9789528005629

Kindle: https://www.amazon.com/Syv%C3%A4sukellus-Omael%C3%A4m%C3%A4kerrallinen-Finnish-J-Tynkkynen-ebook/dp/B07J5NJBG3/ref=sr_1_1?s=digital-text&ie=UTF8&qid=1540313031&sr=1-1&keywords=syv%C3%A4sukellus

”Pidän katseeni tiukasti muualla, sillä mies katsahtaa minuun päin. Sitten hän puhaltaa savua hitaasti suustaan ja lähtee kävelemään keskustan suuntaan.

Käännyn katsomaan hänen peräänsä. Tippakullilla on oudon aistillinen kävelytyyli. Siinä ei ole mitään johnwaynemäistä kulmikkuutta tai tekomiehekästä käsienlevittelyä.

Minun tekisi mieli lähteä hänen peräänsä ja sanoa hänelle jotain kohteliasta. Jalkani ovat kuitenkin valettu betonilla maahan kiinni enkä saa mieleeni yhtään järkevää ajatusta siitä, mitä sanoisin.

Seison hiljaa viileässä illassa. Suuni on mykkä kuin pronssisella patsaalla. Pääni on tyhjä, ja rintaani kuristaa outo paineen tunne.”
  • 2 / 4
  • J.E. Tynkkynen
  • 6.11.2018 21:38
Hyvä ystäväni kirjoitti minulle Syväsukellus-kirjasta näin:

Oli tosi hyvin kirjoitettu teos! Teksti ei takkuillut yhtään, se oli hyvin sujuvaa ja mukavasti rakennettu kokonaisuus.

Erittäin hienolla tavalla olit osannut punoa kuvaan tärkeän teeman, seksuaalisen identiteetin etsimisen, niin että se oli kaiken muun itsensä etsimisen lomassa keskeisellä paikalla mutta kuitenkin se jotenkin soljui sinne elämän kokonaisvaltaisen pohdinnan ja kasvun sekaan. Vaikea selittää, mutta hyvin ne osaset siellä paikoillaan olivat!

Ja sitten, olit kyllä osannut kuvata seksuaalista vetovoimaa ja siihen liittyviä tunteita tosi hyvin. Niin hyvin, että siinä kuka tahansa pystyy kuvittelemaan itsensä tunteiden kokijaksi.

Niihin voi siis samaistua, riippumatta seksuaalisesta suuntautuneisuudesta. Ja tässä olet mielestäni tehnyt uraauurtavan työn ja avauksen, nimittäin kirjaa lukiessa ääliömäisemmällekin pöljälle pitäisi selvitä, että olemme kaikki pohjimmiltaan samasta puusta veistetyt myös seksin alueella.

Ja laulujen sanat & runot, tykkäsin kun niitä oli välissä. Ne avasivat ajatusmaailmaa ja toivat lisäulottuvuutta pohdintoihin ja poikaporukan juttuihin.

Niihin sota- ja tappamiskuvauksiin en oikein päässyt sisälle, ne tulivat toisinaan niin yllättäen puskista. Ehkä niitä piti ajatella maailman yleistilanteen ja uutisotsikoiden valossa, osaan tietysti liittyi elämäntilanteen ahdistus, mutta en aina tunnistanut mistä se pulppusi. Hyvin ne oli kyllä ikäänkuin flashbackeinä sijoitettu erilaisiin poliittisiin tilanteisiin. Monta taistelua olet käynyt.
  • 3 / 4
  • J.E. Tynkkynen
  • 26.2.2019 15:01
Toinen palaute, tällä kertaa teatterialan ammattilaiselta.

"Erilaiset tasot kirjassa ovat kiinnostavia, seksikohtaukset vapautuneesti kirjoitettuja ja sodankuvaukset muuten hyvin kirjoitettuja. Kaveriporukan meininki, yhteishenki, nuoruuden epävarmuus ja kaikki toopeilu ja sen kaiken keskellä nuoren miehen ahdistus ja paine omasta seksuaalisuudesta.

Toivottavasti tämä kirja tavoittaa juuri niitä nuoria miehiä jotka kamppailee näiden asioiden kanssa."