Kuuma puheenaihe: Saksalaisen Chemnitzin kaupungin tapahtumat (juttukommentit)

Kun uskonnot tappelevat, kuten nuo ääri-kristityt natsit ja islamistit, niin etenkin seksuaalivähemmistöjen ihmiset meinaavat aina jäädä noitten ristitulen väliin.

uskonnot tosin voivat saada seksuaalivähemmistöjenkin ihmiset "sekoamaan".
Kummastelin kun kuulin äskettäin miten eräs irakilainen kristitty turvapaikann saanut homo suomen opetuksessa haukkuu ja solvaa muita arabiaksi (opetuksessa on suomalainen opettaja, joka ei osaa arabiaa), mutta kysinen kristitty irakilainen puhuu "nätisti" muille suomeksi tai englanniksi. Muut eivät ole tehneet hänelle mitään pahaa, mutta silti hän käyttäytyy noin typerästi.
Tästä tulikin näköjään pitkä kommentti, toivottavasti jaksatte lukea. Halusin kertoa hieman enemmän, koska ranneliike.netissä esimerkiksi Saksaa ja kaikkia muitakin EU-maita koskevia juttuja on melko vähän ja nekin ovat yleensä pintapuolisia.
------
”Itäisessä Saksassa leimahtivat ääriliikkeiden mielenosoitukset, kun turvapaikkaa hakenut puukotti hengiltä saksalaismiehen.”

Esitutkinnan mukaan puukotuksesta epäillään irakilaismiestä. Puukotus tapahtui kahden noin kymmenhenkisen porukan välienselvittelyssä. Puukotuksessa kuoli kuubalais-saksalainen mies. Hänen perheensä ja läheisensä ovat tyrmistyneitä siitä, että äärioikeisto käyttää miehen kuolemaa kannatuksensa nostamiseen. Puukotuksen uhriksi joutunut mies joutui kokemaan elinaikanaan rasismia juuri äärioikealta.

Vajaan kolmen vuoden aikana Saksassa on hyökätty yli 3 300 kertaa maahanmuuttajia vastaan eli monta kertaa joka päivä. Myös hyökkäykset homomiehiä kohtaan ovat lisääntyneet. Äärioikeisto/uusnatsit ja heidän myötäilijänsä ”unohtavat” faktat.
------
Hieman taustaa
Uusnatseja oli jo entisessä Itä-Saksan valtiossa eli DDR:ssä, erityisesti Saksin (Sachsen) alueella. Asiasta ei tietenkään julkisesti puhuttu, koska eihän sellaista voinut olla silloisen itäblokin mallimaassa. Saksojen yhdistymisen jälkeen uusnatsit saivat toimia vapaammin. Johtuu siitä, että 28 vuotta Saksin osavaltiota johtanut oikeistopuolue kristillisdemokraatit (CDU/CSU) ei halunnut puuttua äärioikeiston nousuun, vaikka liittovaltiotasolta useampaan kertaan varoitettiin ja vaadittiin toimenpiteitä. Kristillisdemokraattinen osavaltiojohto vähätteli ja lakaisi ongelmat maton alle. Tästäkin voisi kirjoittaa paljon enemmän, mutta antaa nyt olla.

Sellainen asia vielä, että koko Saksan eli liittohallituksen oikeusministeri Katarina Barley tuo haastattelussa myös esiin sen, että Saksin osavaltion poliisi ja oikeuslaitos eivät olleet kunnolla varustautuneet/varautuneet, vaikka äärioikeiston mellakat olivat selvästi tiedossa jo etukäteen.

Oikeusministeri mainitsi myös homot (Schwule)
Barley muistutti haastattelussa, että äärikoikeiston/uusnatsien solvaukset ja viha kohdistuvat myös homoihin. Suomen ministerien suusta vastaavaa ei kuule tai äärettömän harvoin.

Chemnitzissä, jonka nimi DDR:n aikaan oli Karl-Marx-Stadt, äärioikeiston mielenosoitusten koollekutsujina toimivat ääriryhmiin kuuluvat Pro Chemnitz -liike, Pegida ja AfD-puolue. Osallistujia oli myös pienistä ääri-ääriryhmistä, kuten Der Dritte Weg (kolmas tie) ja Die Rechte (oikeisto).
Saksalaiset ovat erityisen huolestuneita siitä, että liittopäivillä ja osavaltioparlamenteissa edustettuna oleva AfD-puolue (Vaihtoehto Saksalle) kutsuu äärioikeiston/uusnatsien mellakoihin ja osallistuu niihin. Enemmistö saksalaisista haluaa liittovaltion sisäisen turvallisuuden viraston (Verfassungsschutz) selvittävän AfD:n toimintaa koko Saksassa, ei pelkästään Chemnitzissä.

Kansalaiset äärioikeistoa vastaan
Chemnitzissä järjestettiin illalla musiikkitapahtuma äärioikeistoa vastaan, osallistujia noin 65 000. Mottona oli #wirsindmehr (meitä on enemmän).

https://www.mdr.de/sachsen/chemnitz/chemnitz-stollberg/ticker-montag-chemnitz-konzert-100.html

https://www.tagesschau.de/inland/chemnitz-wirsindmehr-101.html
------

AfD:n kaksi nuorisojärjestöä lakkautetaan
Rasistisen ja homovihamielisen AfD-puolueen nuorisojärjestöt (JA=Junge Alternative) todennäköisesti lakkautetaan Ala-Saksin (Niedersachsen) ja Bremenin osavaltioissa, ilmoitti puolueen johto. Syynä on se, että näiden osavaltioiden sisäistä tiedusteluvirastoa määrättiin aloittamaan selvitys järjestöjen toiminnasta, koska sitä pidetään perustuslain vastaisena. Ala-Saksin osavaltion sisäministeri Boris Pistorius mainitsi syinä mm. avoimen vihan vähemmistöjä, erityisesti pakolaisia ja homoja kohtaan sekä nuorisojärjestöjen kiinteät yhteydet järjestäytyneisiin äärioikeistoryhmiin.
Tuoreimman uutisen mukaan varsinaista tutkintaa ei tässä vaiheessa käynnistetä.

AfD valtion sisäisen tiedustelun kohteeksi?
Vaikka suurin osa saksalaisista haluaa, että Verfassungsschutz (liittovaltion perustuslakisuojavirasto/kotimaan tiedusteluvirasto) seuraisi/tarkkailisi AfD-puolueen toimintaa, varsinaista koko puoluetta koskevaa tutkintaa ei toistaiseksi käynnistetä, ilmoitettiin liittovaltion sisäministeriöstä.

https://www.tagesschau.de/ausland/afd-verfassungsschutz-119.html

Tulisiko AfD panna tarkkailuun/seurantaan, kannanottoja puolesta ja vastaan, uutiseen liittyy useita videoita
https://www.ndr.de/nachrichten/Ist-die-AfD-ein-Fall-fuer-Verfassungsschutz,afd1746.html
---
AfD:n kannattajat häiriköivät keskitysleirillä
Sachsenhausenin natsiaikaisella keskitysleirillä opastetulla kierroksella olleet AfD-puolueen kannattajat esittivät mielipiteitään.
https://yle.fi/uutiset/3-10382012