Suomen vihreiden PJ antamassa tukholmalaisessa homobaarissa "piiskaa pyllylle"

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto on ollut avopuolisonsa Iris Flinkkilän kanssa juhlimassa Tukholman EuroPrideja. King Kong -nimisestä baarista on julkaistu kuvia ruotsalaisen QX-julkaisun verkkosivuilla ( https://www.qx.se/noje/166618/king-kong-bjod-in-till-pridefest-med-fri-entre/ ) ja Aalto juhlinta on päässyt näkyvästi mukaan galleriaan. Suomessa asian otti esiin Seiska ( https://www.seiska.fi/Uutiset/Ohhoh-puoluejohtaja-Touko-Aallosta-julki-rohkeita-kuvia-ruotsalaisella-homosivustolla-ja )

Itse en vain koskaan ole tajunnut tuota pakaroille lätkimistä. Välillä tuntuu, että tuo läpsyttelyjuttu on vahvasti läsnä stereotypioissa homobaareista. Osaako joku minua (ehkä huomattavastikin) avarakatseisempi selittää, että mikä siinä hommassa on se "juttu"?

EDIT: Yle on ehtinyt jo haastatella Aalto pride-juhlinnan tiimoilta: https://yle.fi/uutiset/3-10336936 samoin Helsingin Sanomat on ottanut tapauksen esiin: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005778887.html

EDIT: korjattu päätähden alkuun virheellisesti kirjoitettu nimi.
Näyttää siltä, että Touko Aallosta otettu läpsyttelykuva on poistettu qx:n kuvagalleriasta.

EDIT: päätähden nimi korjattu.
  • 4 / 12
  • SaintJudy
  • 4.8.2018 12:19
Parkaroille läpsyttely homobaareissa on enemmänkin kategoriaa seksuaalinen ahdistelu, vaikka useimmat sitä harrastavat pitävät kättelyä vastaavana tutustumisena... S/M piiskaamisessa on sitten kyse eri bileistä.

Hauskaa että Touko Aaltosen oli mitä ilmeisemmin hauska ilta, ja että meillä on poliitikko joka uskaltaa ja suhtautuu seksuaalisuuteen sen ilmentymiin näinkin rennosti heittäytyen /vaikka nyt kyseessä varmaan onkin Ranneliikkeen mielestä väärä puolue). Go Touko!

Mutta...jäin miettimään sitä, jos kyseessä olisi avoimesti/tai kaapissa oleva seksuaalivähemmistöön kuuluva poliitikko, olisiko vastaanotto ollut näinkin myötätuulinen? Tai "avoimesti heteropliitikko" strippibaarissa piiskattavana? Epäilen, ajatusleikki kertoo aika paljon kaksoistandradeista, joiden mukaan eletään. Touko Aalto homobaarissa piiskattavana oli sopivan etäytetty todellisuudesta, toteenkäynyt vitsi miten heterolle käy homobaarissa, kuin että tämä olisi oikeasti toteuttanut halujaan. Sehän olisi ollut kauhistus!
Heh, jään odottelemaan punnintoja ulkoministeri vs. oppositiopuoleen puheenjohtaja ja abortin vastainen mielenilmaus vs. paidattomana takamuksen läimäyttely...
Otsikko korjattu. Kiitos teräväsilmäisestä Havainnosta. Näin käy joskus, kun sorvailee lauseen sanajärjestystä copypastea hyödyntämällä.

Keskustelu aiheen ympärillä näyttää hissukseen jo hiipuvan.
Ei se keskustelu hiipunutkaan. Pinnan alla lienee kupliskellut. Aamulehti ( https://www.aamulehti.fi/uutiset/pitkaaikaiselta-vihrealta-vaikuttajalta-raju-kuitti-touko-aallolle-lapsyttely-homoklubilla-ylitti-jonkin-rajan-jopa-itsellani-201189930 ) on nostanut esiin vihreiden sisällä käytävän keskustalun Touko Aallosta. Pitkäaikainen vihreä vaikuttaja Pauli Välimäki toteaa Facebookissa, että "Läpsyttely homoklubilla ylitti jonkin rajan jopa itselläni" ( https://www.facebook.com/pauli.valimaki.1/posts/10155794812996989 ).
Touko Aalto on ilmoittanut väistyvänsä Vihreiden puheenjohtajan tehtävästä.
Nyt tämä vihreiden kujanjuoksu näyttäisi olevan päättymässä. Lauantaina on määrä valita puolueelle uusi puheenjohtaja vihreiden puoluevaltuuskunnan ylimääräisessä kokouksessa. Nyt valittavan puheenjohtajan kausi kestää kesäkuussa pidettävään puoluekokoukseen asti, mutta puolueen vieminen kevään vaaleihin lienee melkoinen urakka.

Puolueen puheenjohtajuutta syyskuun puolivälistä, Touko Aallon sairausloman alusta asti hoitanut varapuheenjohtaja Maria Ohisalo ei puheenjohtajakisaan lähtenyt. Ainoa ehdolle asettunut näytti pitkään olevan kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto. Pari päivää sitten kuitenkin tuli tieto, että Pekka Haavisto päätti myös lähteä ehdokkaaksi.

Haavisto onkin ennakkosuosikki. Jos vihreät saavat rivinsä kuntoon ja nyt ilmastokeskustelun yhteydessä riittävästi nostetta, niin kenties puolue nähdään hallitusneuvotteluissa ja hallitusvastuussakin? Se voisi tarkoittaa Suomen ensimmäistä avoimesti seksuaalivähemmistöön kuuluvaa ministeriä - jos vaalivoitto tapahtuu juuri Haaviston luotsaamana.

Toisena ehdokkaana oleva kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto ei ole lauantain kokouksessa itse paikalla. Onkin eräällä tapaa mielenkiintoista, miten perheloma Japanin Kiotossa - ja etenkin lentomatka sinne - on sovitettavissa yhteen puolueen agendalla kaiketi ykkösasiana olevan ilmastohuolen kanssa.
Pekka Haavisto oli kehitysyhteistyöministerinä vajaan vuoden ajan 2013-2014, jolloin hän oli jo pitkään ollut rekisteröidyssä parisuhteessa.
Enpäs muistanutkaan tuota ministeripestiä. Kiitos oikaisusta. Ja nyt Haavisto on valittu tynkäkauden puheenjohtajaksi.
Katselin internetin kautta vihreiden puoluevaltuuston tiedotustilaisuutta. Aplodien määrästä ja tavasta tuli mieleeni itämaiden diktatuurivaltioiden vastaavat kokoukset. Meni mielestäni hieman överiksi. Joku raja voisi tuollaisellakin käytöksellä olla.

Toki vihreiden voi arvella olleen todella helpottuneita ratkaisun synnyttyä, pitkän ja kiusallisen pähkäilyn ja odotuksen jälkeen.

***

Tämä ylitsevuotavuus on näköjään tullut tavaksi myös kulttuurin alalla. Suosionosoitukset seisaaltaan kuuluvat mielestäni ehdottoman nappiin menneeseen esitykseen. Nykyisin aplodeerataan seisaaltaan hieman joka toisen esityksen lopussa. Ärsyttävää!