Rukalla 200 henkeä lasketteli priden hengessä (juttukommentit)

Eli persusuomeksi valkoisten, hyvin toimeentulevien kokoomuslaisten hiihtoloma Pride.
Eivätkö muita puolueita kannattavat sitten hiihtolomaile (hiihtokeskuksessa)?
Hyvin todennäköisesti. Ehkä osaat nyt kuitenkin lukea "kritiikkini" "piikin" kohdistuneen siihen, mitä Prinen nimellä myydään kuin puolueeseen jota kannatat. Olihan tuo kirjoitettu "persusuomella" sillai niiku provokatiivisesti.

Toisaalta Stonewall oli kapina, jossa otettiin oma tila haltuun, laskettelurinteen haltuunotto vastannee samaa. Tätä varmaankin Marsha P Johnson ajatteli kun heitti sen ensimmäisen kiven. Halfpipe was a riot!
No nyt on kyllä hieman paksua, miten ihmeessä Rukan pride voi olla mitenkään poliittinen tapahtuma? On todella erikoinen päätelmä, todella.
Missä paikassa tai mille ryhmälle prideä ei saisi järjestää? Onneksi niitä järjestetään hyvin monessa erilaisessa paikassa, jokaisella on vähän erilainen kohderyhmänsäkin. Kuvien perusteella hauskempaa ja iloisempaa meininkiä kuin jossain toisessa.
Niksu, sateenkaarilippu (ja sen liehuttaminen) on aina (poliittinen) kannanotto. Katson, että tapahtumalla on myös poliittinen ulottuvuutensa.
Prideen on liittynyt oleellisena aina poliittisuuden lisäksi että siihen on jokaisella mahdollista osallistua demokraattisesti. Priden valjastaminen vaikkapa matkailun edistämiseen on hiukka kyseenalaista. Näyttää siltä, että Pride-aatteen tilalle olisi nousemassa ns. pinkki raha ja sen käyttö vallan välineenä. Sen sijaan että pinkin rahan kapina kohdistuisi yheiskunnallisiin epäkohtiin, se näyttää liittyvän hedonismiin ripauksella "aatetta". Nämä rukapridet ovat yksi pinkin rahan "oireista", sateenkaarilippu liehuu mutta mitään asiaa ei näytä olevan esillä. Toisaalta laskettelu _on_ ihmisoikeuskysymys, vai kuinka?
Niin, aina on hyvä kyseenalaistaa se, että onko oikeutettua nimetä prideksi tapahtuma, jossa osallistumismahdollisuudesta peritään pääsymaksu.
  • 9 / 14
  • Anonyymi
  • 19.4.2018 19:21
Ei kai Rukan prideenkään pääsymaksua ollut? Hissilippu pitää olla laskettelurinteessä niin kuin muutenkin. Yhtä hyvin voisin sanoa että Joensuun prideen on pääsymaksu, kun täältä länsi-Suomesta on sinne pitkä ja kallis matka.
Minulle opetettiin koulussa, että Ruka on tunturi. Vähän kuin Koli siellä Joensuun seudulla.
Miksi näitä pride-tapahtumia on ympäri vuoden? Eikö se iso Pride kesäkuussa voisi olla samanaikaisesti ympäri maata? Ymmärrän ihmisiä joita ärsyttää pride-lippujen heiluttelu joka kuukausi jossain.
Useimmat ärsyyntyvät ihmiset eivät kuitenkaan todennäköisesti kohtaa vuoden aikana yhtä useampaa pride-tapahtumaa, vaikka niitä järjestetään nykyiseen malliin eri aikaan pitkin vuotta. Sen sijaan on monia, jotka haluavat käydä useammissa pride-tapahtumissa - ja yhtä aikaa järjestettyjen tapahtumien kohdalla tämä ei onnistuisi.
Koulusta muistat varmaan myös miten piirrettiin kartalle Euroopan rajat ja että jenni hauki on kala?