Kreikan hlbtiq-yhteisö: Vaikenemisen aika on nyt ohi (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 19.1.2018 16:59
Se, missä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asioissa ollaan tänään niin Kreikassa, kuin Suomessakin, on vuosikymmenten mittainen työ. Se alkaa ruohojuuritasolta, henkilökohtaisina toimina esimerkiksi kaapista ulostulona läheisille ja siitä eteenpäin aina lainsäädäntöelimiin asti.

Tuo työ on hidasta. Vastustus on joskus mittavaa. Vastustajilla on usein paljon valtaa ihmisten mieliin ja myös lainsäätäjiin ja tietenkin myös rahaa. Vastustusta ei murreta hetkessä, vaan tasaisella, myös pienten tekojen aiheuttamalla paineella.

Pinkki raha myös puhuu. Se on kelvannut Kreikassakin muutamalla köyhällä paikkakunnalla jo vuosikymmenien ajan. Esimerkkinä Mikonoksen saari. Siellä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöillä on ollut muuta maata helpompi olla. Paikallisilta on kuultu jurputusta homojen invaasiosta. Valittajat ovat saaneet vähän huomiota, pinkin rahan virratessa saaren liike-elämään.
  • 2 / 2
  • Kolmoisritti
  • 23.1.2018 18:03
Minusta Kreikassa esim. Mykonos on aika mixed kun siellä kävin. Ateenassa on se katu, jonka nimen unohdin, mikä on aika syrjässä keskustasta.
Takapajulaa kaiken kaikkiaan. Turistit ovat vaan sen tähden et kiskotaan rahaa niin paljon kuin irti lähtee: aivan törkeissä mittasuhteissa esim. on kahdet hinnat turisteille ja paikallisille. Tää sama on yleensä tavallista näissä Välimeren valtioissa. Veronkierto kukoistaa. Nimenomaan nämä turismilla elävät maat ovat minusta kauheita eikä sitä veronkiertoa saa kuriin millään eikä siihen puutu kukaan. Paska maku jäi suuhun Kreikastakin. Oksettavaa. Ateenan Pride on sellainen että siellä on mellakkapoliiseja vastassa. Kreikka on aivan polissivaltio. Keskustassa kl 5 maissa iltapäivällä tulee bussilasteittain poliiseja suojelemaan näitä rikkaimpia kaupunginosia. Aivan vinoutunutta. Tuollaiset maat pitäisi laittaa kuriin.