Matkailun hlbtiq-näkökulmaa vahvistetaan Suomessakin (juttukommentit)

Mainiota markkinointia tuon face-sivulla kun headerina oikein videoita, joissa näkyy talvisen kolean lumeton, pilvinen ja vähäväkinen Helsinki, oikein lämpimästi puoleensavetävänä, mutta toki ilmasto-realismilla https://www.facebook.com/gaytravelfinland/

Tähän aikaan kannattaisi tuon face-sivun headeriksi laittaa ainakin talvinäkymiä pohjoisemmasta ja jotain HLBTQ-elävämpää näkymää Stadista.

Kommenttia muokattu: 16.01.2018 klo 13:59
Täysin samaa mieltä artikkelin pointtien kanssa. Itse esim. ensi kesänä ajattelin Helsingin priden aikaan yöpyä juuri Clarion hotellissa, kun ovat markkinoineet HLBT-väestöllekin :) Hyvillä mielin maksaa viikon yöpymiset siellä, kun tietää saavansa asiallista palvelua.
t. jyväskyläläinen
”HLBTQ-elävämpää näkymää Stadista”

Human tanssimassa Afganistanilaisia huntutansseja? :D
  • 4 / 11
  • vaeltaja2006
  • 18.1.2018 15:05
Pink Island -ilmiöstä puhutaan Ylen Radio Suomessa perjantaina 19.1.2018 klo 10 alkavassa ajankohtaislähetyksessä.
Onnea ja menestystä Hannu Medinalle!

Luetuttaisin tekstit vielä jollain englantia äidinkielenään puhuvalla.

Kommenttia muokattu: 18.01.2018 klo 17:43

Kommenttia muokattu: 18.01.2018 klo 17:44
  • 6 / 11
  • Public eye
  • 19.1.2018 11:02
Samaa mieltä Jampan kanssa, tosin en kelpuuttaisi ketä tahansa englantia äidinkielenään puhuvaa.

Markkinointiviestinnässä on - kielestä riippumatta - syytä käyttää kielen ammattilaista ainakin tekstin tarkastusvaiheessa. Kaikki eivät pienistä lipsahduksista piittaa, mutta vaativa lukija alkaa epäillä koko projektin luotettavuutta, jos siitä kerrotaan hieman horjahtelevasti. Tyyli saattaa joskus vaatia pieniä vapauksia oikeakielisyydessä, mutta niissäkin on oltava tietty logiikka ettei lapsi menisi pesuveden mukana.

Suomenkielistäkään tekstiä en päästäisi ketä tahansa suomenpuhujaa hyväksymään, sen verran pöyristyttävää tekstiä julkisuudessa näkee aika usein ihan natiivien kirjoittamana.
Ihan hyvä haastattelu. Hannu Medina on sujuva asiansa kanssa.

Paljon matkustavana on tullut koetuksi aidosti gay-friendly-yrityksiä ja myös niitä, jotka liimaavat sateenkaarilipun näkyville ikkunaansa ja se onkin sitten kaikki, eli periaatteella rahat pois homoilta. Joidenkin yritysen kohdalla kieltäisin sateenkaarilipun käytön niin pitkään kunnes henkilökunta on koulutettu oikeisiin asenteisiin.

Itse en enää ehdi/jaksa etsiä erityisesti gay-friendly-yrityksiä. Kaikkein tärkeintä on, että homma pelittää, mistä minä olen maksanut. Jos meidät homopariksi tunnistanut yrittäjä nyrpistelee edes vähäisessä määrin, pyyhin yrityksen listaltani oitis.
  • 10 / 11
  • Matkailun asiantuntija
  • 19.1.2018 23:19
Jutussa annetaan ymmärtää, että kyse on vain siitä, että "koulutetaan" palveluntarjoajat olemaan homomyönteisiä. Ts. informoidaan "pinkistä eurosta" ja asia on sillä selvä.

Palveluntarjoajan, hotellin, ravintolan jne., näkökulmasta, asia on paljon monimutkaisempi. Jos nimittäin kutsutaan aktiivisesti homoja asiakkaaksi, voi olla, että samalla karkotetaan paljon suurempi heteroasiakaskunta.

Monet ulkomaalaiset eivät nimittäin välttämättä halua "itsensä olevia" homopariskuntia ympäriinsä. Esimerkiksi ravintolassa pussaileva miespariskunta, voi nopeasti johtaa huonoon palautteeseen ja negatiivisiin somearvioihin. Tämä on se karu tosiasia, joka tekee homomainonnan ongelmalliseksi ns. tavallisille palveluntarjoajille, joka suuntaa tarjontansa kaikille turisteille.

Eri asia on sitten ns. homohotellit ja vastaavat, jota maailmallakin on. Sellaiselle tuskin on tarpeeksi kysyntää Suomessa kuitenkaan.

Toisaalta, useimmat homot eivät halua, että heitä erityisesti huomioidaan palveluissa vaan haluavat käyttää niitä omalla huomaamattomalla tyylillään kun muutkin. Suurin osa meistä eivät kuitenkaan ole jotain up-in-your-face SETA-aktivisteja, jotka haluavat julistaa elämänsä kaikille.

Ns. pinkki euro / dollari / punta ei ole koskaan lyönyt läpi koska homot ovat homoasiakaskuntana lopulta varsin pieni. Paljon pienempi kun homojen osuus ylipäätään, koska suurin osa homoista eivät osta palveluja homoina vaan kuluttajina.
Zephyr, fantasiasi sinulle suotakoon ;)

Toisaalta 18.1. Yalla Habibi 3. partyssä oli paikalla kylläkin muutama länsimainen turistikin, joita musateema ja tanssit kiinnostivat kovastikin ja pitivät mainiona juttuna edistyksellisellä gayclubilla - vaikkakaan Zephyrin mielitiettyjä huntutanssejaan ei ollutkaan.
Mutta jotain hoksottimia Zephyrilläkin on, sillä Persialainen tanssimusa oli tanssilattialla suosittua ja Afgaanimusasta osa on samantyylistä.

Itse ajattelin kuitenkin tuonne matkailussaitille houkuttelevaksi video/kuvitukseksi gay-turisteja kiinnostavampana esim. talvisiakin uimaan pulahduksia, talvimökkitunnelmia, talviulkoilutunnelmia, näkymää "Touko Laaksosen puistosta" Tähtitorninmäeltä jne.
Toki jos joku muistaa nähneensä erityisen paljon gay-turisteja pörräämässä lumettoman talvisella Kauppatorilla, niin kait se sitten houkutin on.

Vaikka onhan toki synkeys ihan kyllä varsin "poikkeava" houkutin.
Siihen ei muualla paneuduta juurkaan.

Kommenttia muokattu: 20.01.2018 klo 00:09