Yhteysliikkeen keskusteluillassa pohdittiin, mitä vaihtoehtoja kirkolla on avioliittolain muutoksen jälkeen (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • human
  • 24.11.2017 16:10
Mikäli kirkolle ja kristinuskomukselle on kynnyskysymys vihapuheiden ja rasismin pitäminen ideologiakirjoissaan, lutherjulistuksissa ja opeissaan, niin eikös moisen - suomalaisista arvoista kovin kovin vieraan harrastuksen - kannattaisi irroittaa jo liekaköytensä Suomen valtiosta ja koettaa puuhata ihan omillaan?

Jos mooseksen, paavalin ja muiden vihapuheet, hlbtiq-ihmisten tuomitsemiset, muiden uskontojen ja kulttuurien tuomitsemiset, naisten eriarvoistamis-alentamiset yms ovat tärkeämpiä, kuin tehdä uskonpuhdistus, niin miksi kiertävät ristiriitaisesti kuin kissat kuumaa puuroa vain?
Eikä edes profeetta jesse sanoudu selvästi irti seksuaalivähemmistöjen sortamisesta, naisten alentamisesta ja muiden uskontojen, kulttuurien ja uskomuksista vapaiden ihmisten tuomitsemisesta.

(samat sanat juutalaisille, muslimeille, buddhalaisille yms)

toorasta / raamatusta / koraanista on noihin uskovilla historiallista evidenssiäkin siitä että noiden tekstisisältöjä muutettiin, muokattiin alkuvuosisatoina, joten mihin perustuu se että ne sitten muutosteluitten jälkeen jämähtivät, päivittämättömiksi, uskonpuhdistamattomiksi, pölyttymään ajan saatossa?
raamatussakin lukee yhä se moosestelu, että "vaimonsa sijaan miesten kanssa makaavat (?bi) on surmattava ja verensä vuodatettava", paavalin liki samana toistamana ja paavalin lisä-tuomiot "pitkähiuksisille miehille" ja "naisen kanssa rakasteleville naisille" jne.

Jos kirkolla on tapana yhä antaa avioparille raamattu, niin miten kirkko ja yhteysliikekin selittävät ja hyväksyvät sen, että samaa sukupuolta olevalle avioparille (tai bi-parillekin) annetaan vihkimisen yhteydssä kirja, jossa on vihapuhetta heitä vastaan, jopa tappotuomioita myöten? Noita vihapuheitahan ko. kirjasessa ei selväsanaisesti kumotakaan. Tuo paha dilemma kirkon pitäisi ratkaista tietenkin asian suhteen myös. Toki hyvä selitys noitten sivuuttamiselle toki voinee olla se että sanotaan että nuo nyt ovat vaan kirjoituksia raamatussa, eikä raamattua pidä ottaa vakavasti, eikä totena.

Mahdoton ymmärtää että tuollaisia tekstejä joku haluaa yhä antaa esim. hlbtiq-lapsille luettavaksi, vaikka kuinnka selittäen etteivät nuo vihapuheet tarkoita sitä, mitä niissä sanotaan, aikansa mielipidekirjoituksina.

Eihän katolilaisen hitlerinkään ääriuskontokirjaa mein kampf enään käytetä, vaikka sitä natsi-uskonto-hallinnon aikaan kouluissakin Saksassa käytettiin oppikirjanakin.
Siinäkinhän luvattiin hyvät maat ja taivaat, vihapuheitten lisäksi.

toorasiivous & raamattusiivous & koraanisiivous -liike olisi totta totisesti tarpeen.

Kommenttia muokattu: 24.11.2017 klo 16:38
  • 2 / 2
  • Jorma Hentilä
  • 24.11.2017 18:16
Täydennyksenä juttuun:

Myös kirkkoherra Jouni Turtiainen on kirkolliskokouksen jäsen.

Toimittaja Johanna Korhonen toimii puheenjohtajana kirkolliskokouksen yleisvaliokunnassa, joka myös käsittelee avioliittoasiaa ja antaa siitä lausunnon opillisia kysymyksiä käsittelevälle perustevaliokunnalle.