IS: Viranomaiset epäilevät eduskuntatalolla itseään puukottaneiden olevan veljeksiä (juttukommentit)

 • 1 / 3
 • Anonyymi
 • 9.11.2017 12:46
Eikö kenellekään ole tullut mieleen, että molemmat tarinat voi olla totta: ovat homopari ja veljeksiä (adoptio tai oikeita). Tuskin se olisi ensimmäinen kerta maailman historiassa. Ja sellaisten kohtalo Venäjällä on aika varmasti hiuskarvan varassa....
Jos tämä skenaario olisi totta, olisi mielenkiintoista nähdä maahanmuuttoviraston linjaus: saisiko vainottu homopari turvapaikan vaikka insesti Suomessakin on laitonta.
 • 2 / 3
 • smo
 • smo
 • 12.11.2017 14:43
Suomessa itseään puukottaneet miehet kertovat nimikseen Aleksandr Temnov ja Nikita Shulga - ja he kertovat olevansa homopari.

Nyt Ilta-Sanomat kertoo, että Natalja Kartashovalla on kaksi poikaa, Aleksei Olegovitsh Kartashov, 22, ja Aleksandr Olegovitsh Kartashov, 18, jotka ovat syntyneet Vladivostokissa ja asuneet Pietarissa. Näiksi pojiksi Venäjän viranomaiset sekä venäläisviranomaisia uskovat suomalaiset viranomaiset arvelevat Helsingissä itseään puukottaneita miehiä. Kartashova kuitenkin kertoo, että poikansa ovat Venäjällä, mutta heiltä varastettiin passit viime maaliskuussa. Ja sen jälkeen turavallisuusviranomaiset ovat kuulustelleet heitä kaikkia kolmea. ( http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005446284.html )

Jo aiemmin lehti oli kertonut, että turvapaikkaa hakenutta kaksikkoa syytetään väärien henkilötietojen antamisesta: Venäjän mukaan he ovat Aleksei ja Aleksandr Kartashov ( http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005445019.html ). Tuomio asiasta on tulossa Etelä-Karjalan käräjäoikeudelta 15. marraskuuta. Suomen viranomaisten käsitys perustuu yksinomaan Venäjän viranomaisten antamaan lausuntoon. Miehet ovat itse pyytäneet, että heille tehtäisiin dna-testi veljessuhteen poissulkemiseksi, mutta sitä ei ole tehty. Ilta-Sanomat puolestaan kertoo tavanneensa turvapaikkaa hakeneiden ystäviä Pietarissa, jotka tukevat heidän kertomustaan ja ilmaisemiaan henkilöllisyyksiä.

Vähän haiskahtaa siltä, että Suomen viranomaiset luottavat kritiikittä venäläisviranomaisten antamiin tietoihin. Vaan onko venäläisviranomaisiin luottaminen?

Venäjällä taas ei ole tarvetta oikoa suomalaisten käsitystä, vaikka Venäjällä olisikin valjennut asioiden todellinen laita. Suomeen tulleet halutaan takaisin, esimerkiksi rangaistavaksi - koska ovat saattaneet Venäjän rajavalvonnan ja viranomaisten toiminnan huonoon valoon.
 • 3 / 3
 • smo
 • smo
 • 16.11.2017 10:23
Eduskunnan edessä itseään puukottaneet turvapaikanhakijat saivat ehdollista vankeutta ( http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005450298.html ). Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi miehet muun muassa väärän henkilötiedon antamisesta. Miehet eivät kuitenkaan ole myöntäneet antaneensa vääriä henkilötietoja. Kaksikko on kertonut olevansa homopari. Venäjän turvallisuuspalvelun antaman ilmoituksen mukaan miesten henkilöllisyys on tunnistettu heidän Venäjän puolelle metsään jättämistään passeista, ja Suomessa viranomaiset luottavat venäläisviranomaisten antamaan tietoon. Miehet kertovat tulleensa Suomen rajan läheisyyteen Venäjältä ostamillaan väärennetyillä passeilla sen jälkeen, kun Venäjän viranomaiset olivat takavarikoineet heidän oikeat passinsa.