Itävallan vaaleissa vähemmistöihin varauksellisesti suhtautuvat puolueet voittamassa (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • Havainnoija
  • 15.10.2017 0:11
Ei hyvältä näytä

Vaalien voittajaksi nousee ilmeisesti erittäin oikeistolainen ÖVP, jonka puheenjohtaja Sebastian Kurz (kurz=lyhyt), josta todennäköisesti tulee liittokansleri, vastustaa mm. tasa-arvoista avioliittolakia ja on estänyt nykyisessä parlamentissa äänestyksen asiasta. Kurzia kutsutaan Itävallan Orbaniksi, sillä hänen puolueensa haluaa rajoittaa mm. kokoontumisvapauksia, mikä iskisi esim. pride-paraateihin ( http://www.hosiwien.at/homosexuelle-initiative-hosi-wien-warnt-vor-schwarz-blau-regenbogenparade-in-gefahr/ ).

Toiseksi eniten ääniä saanee homovihamielinen rasistipuolue FPÖ, toisen maailmansoden natsipuolueen jatkaja, joka haluaa vähentää homojen oikeuksia. FPÖ:n johto allekirjoitti viime vuonna yhteistyösopimuksen Putinin Yhtenäinen Venäjä -puolueen kanssa tavoitteenaan ”nuoren sukupolven vahvistaminen patriotismin hengessä”.

Homomyönteiset sosialidemokraatit (SPÖ) ovat vasta kolmantena ja niiden jälkeen muut pienehköt myös homomyönteiset puolueet. Tiivistettynä: Homovihamieliset puolueet saavat todennäköisesti enemmistön parlamenttipaikoista ja muodostavat Itävaltaa johtavan hallituksen.
https://www.parlament.gv.at/

Yleistä
Itävallan valtiomuoto on liittotasavalta, joka koostuu 9 osavaltiosta. Asukkaita on noin 8,8 miljoonaa, pääkieli saksa, pääkaupunki Wien ( gay/lesbian https://www.wien.info/en/vienna-for/gay-lesbian ), muita Graz, Linz, Salzburg, Innsbruck.

Kommenttia muokattu: 15.10.2017 klo 02:42
  • 2 / 3
  • Havainnoija
  • 15.10.2017 18:36
Viimeiset vaalihuoneistot sulkivat ovensa kello 18 Suomen aikaa.
Ensimmäiset tulosennusteet:

30,5 % oikeistopuolue ÖVP (paikkoja 57)
26,8 % homovihamielinen rasistipuolue FPÖ (51)
26,2 % sosialidemokraatit SPÖ (49)
4,7 % vihreät Grüne (9)
5,3 % NEOS (9)
4,3 % Liste Pilz (8)
Äänestysprosentti 79.

Tarkoittaa todennäköisesti sitä, että puutteellista syrjintäsuojalakia ei paranneta, tasa-arvoista avioliittolakia ei tule ja syrjintä sekä väkivalta sateenkaarikansalaisia kohtaan lisääntyy. Niin on valitettavasti käynyt muissakin maissa, kun oikeistovoimat ovat päässeet valtaan.
  • 3 / 3
  • human
  • 15.10.2017 19:50
Tuo oikeistopopulistinen Itävallan vapauspuolue (FPÖ):han on 1956 Itävallan "entisten" natsien perustama puolue.

Itävaltalaisilta tuntuu jostain ristiriitaisesta syystä unohtuvan, mitä radikalisoituneen äärikristilliset natsit Euroopalle tekivät hakaristiretkellään.