EIT: Venäjän ns. "homopropagandalaki" rikkoo sananvapautta ja syrjii seksuaalivähemmistöjä (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • pekka.punavuori
  • 22.6.2017 10:17
Mielenkiintoista, että tällä kertaa Venäjä aikoo valittaa asiasta. Yleensä ovat vain todenneet, etteivät noudata päätöksiä. Toisaalta ymmärrettävää, sillä pari vuotta sitten Venäjän perustuslakituomioistuin päätti, ettei Venäjän tarvitse noudattaa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätöksiä, jos ne ovat ristiriidassa Venäjän perustuslain kanssa, ja nyt tässä tapauksessa varmaan jopa Venäjän perustuslaissa sananvapaus on taattu, joten Venäjä ei voi hyödyntää perustuslakituomioistuimensa päätöstä ja jotain muuta pitää keksiä.

Valituksella tuskin on menestymismahdollisuuksia, sillä päätös syntyi EIT:ssa selvin 6-1 äänin.

Eikö kukaan liettualaisessa EU-maassa ole tehnyt vastaavaa kantelua EIT:hen?

Kommenttia muokattu: 22.06.2017 klo 11:31
  • 2 / 2
  • Rob and Larry
  • 24.6.2017 14:19
Venäjä oli aiemmin kommunistinen diktatuuri ja ennen sitä ortodoksinen diktatuuri, missä ylintä valtaa käytti tsaari.

Näyttää siltä, että Putin on tietoisesti palauttanut Venäjän tsaarin aikaan eli Putin voi riehua diktaattorina luottaen, että papisto tarvittaessa puuteroi kaiken mielivallan ja ihmisoikeusrikkomukset taivaallisen höpinän taikapölyllä.

On hyvä nähdä ortodoksisen uskonnon vaikutus Venäjällä.
Jostain syystä Suomessa ortodokseihin suhtaudutaan kuin lutuisen leppoisiin partaniekkahupsuihin, jotka pitävät pystyssä hassun rustiikkisia perinneuskontomuseoita satunnaisten kävijöiden iloksi. Venäjällä heillä on kuitenkin todellista vaikutusvaltaa ja Raamatun tulkinta on bysanttilaisen fundamentalistista.

Fundamentalismista USA:ssa kertoo Bill Maher parin vuoden takaisessa ohjelmassaan. https://www.youtube.com/watch?v=N1OBnGuJw6k

Tilanne USA:ssa on paljon parempi kuin Venäjällä. Mutta kuinka kauan ? Maher mainitsee mm. Indianan kuvernööri Mike Pencen, joka tällä välin on ylennyt varapresidentiksi Trumpin hallitsemaan valkoiseen taloon.